Aihe: syntikan hommaaminen
1
jalppa_87
07.11.2005 09:39:55
nonniin.. elikkäs olen tässä soitellu jo noita koskettimia monen vuoden ajan enkä ole oikeastaan noihin syntikoihin puuttunut.. mutta nyt viimoisen vuoden aikana on kinnostus lisääntynyt sen verran et pitää sellainen hommata MUTTA
mistään en löytänyt mitä kaikkea pitäisi hankkia..
 
eli kertokaas mitä pitää hommata , siis ihan aloittelijan tason tietoa ja myös sitten vähän kokeneempien kertomuksia olisi kiva kuulla..
 
kiitän taas kliseisesti etukäteen..
se joka ei tiedä mitään mutta tietää ettei tiedä mitään tietää enemmän kuin se joka ei tiedä mitään eikä tiedä ettei tiedä mitään...
Leikari
07.11.2005 11:00:59
kliseisesti taas ;-)
 
paremmin voisit saada vastauksia, mikäli taustoittaisit kysymyksessäsi paremmin - esim:
 
- millaisella kosketinsoittimella olet soitellut + onko siinä midiä
- millaista musiikkia soitat?
- soitatko bändissä - vai kotikäyttöön, äänittelyyn...
- millaisia soundeja olet käyttänyt - mikä kosketinsoitin soundien rooli musiikissasi
- oletko tyytymätön nykyisen soundien laatuun vai haluatko muun tyyppisiä soundeja
- paljonko rahnaa käytettävissä
Soitetaan jamia!
Keijukais
07.11.2005 17:05:33
Samanlaisessa tilanteessa pyöriskelen. Tiedän jo mitä haluan (tritonit ja motifit saavat kuolan jo valumaan), mutta rahatilanteen takia (käytössä ehkä max. 600€) ei juhlita.
 
Mitä mieltä olette Roland EXR-5:sta, jonka thommannilta saa hintaan hiukan alle 600?
jalppa_87
07.11.2005 17:06:30 (muokattu 07.11.2005 17:08:15)
siispä tarkennetaan... :) nykyään omistan tuon yamahan psr-350 jossa on kyllä tuo midi mahdollisuus mutta ei sitä ole paljon tullut käyteltyä jos sitä hait... musiikki tyyli on aika pitkälle tuota nightwish osastoa mutta tulee sita muutakin soiteltua... soittelen kyllä bändissä ja rooli on siellä taustoja sotiella ja ehkä vähän soolon tynkää heitellä sinne väliin...
 
ja nyt en haluaisi tästä sellaista luetteloa että minkä merkkinen olisi hyvä ,vaan että mitä kaikkea tarvitsisi hommata... eli jos tarvitaan joku äänikortti, niin tuon mainitseminen riittää :)
 
ja jos haluaa jotain hintaluokkaa heittää niin noin 1000€ molemmin puolin...
 
lähinnä haen sellaista yleistietoa näistä laitteista ja huomasin kyllä että tatä kuvaa ei välttämättä tuosta ensimmäisestä viestistä saa...
 
ja jos vielä tarvitsette jotais lisätietoja nii kysykää :)
se joka ei tiedä mitään mutta tietää ettei tiedä mitään tietää enemmän kuin se joka ei tiedä mitään eikä tiedä ettei tiedä mitään...
Leikari
07.11.2005 19:56:25
siispä tarkennetaan... :) nykyään omistan tuon yamahan psr-350 jossa on kyllä tuo midi ...
 
ja nyt en haluaisi tästä sellaista luetteloa että minkä merkkinen olisi hyvä ,vaan että mitä kaikkea tarvitsisi hommata... eli jos tarvitaan joku äänikortti, niin tuon mainitseminen riittää :)
..
lähinnä haen sellaista yleistietoa näistä laitteista ja huomasin kyllä että tatä kuvaa ei välttämättä tuosta ensimmäisestä viestistä saa...

 
Nykyinen jammusi on ns. keyboard -soitin - eli tehtaan soundeja ei juuri voi muokata (jos lainkaan), laitteessa on omat kaiuttimet (kotisoittoon) ja sekvensserissä valmiita komppityylejä. Laite on tarkoitettu lähinnä omaksi ja lähipiirin iloksi tapahtuvaan musisointiin, jossa yksi soittaja saa "vaikuttavan oikean kuuloista" meinikiä aikaiseksi - lähinnä poppis-viihdelinjalta. Tuollaisen edullisen hitnaluokan laitteen soundit eivät ehkä päätä huimaa ja varsinkin koskettimisto on yleensä aika kamala.
 
Varsinainen syntikka sitten keskittyy olemaan se ääntä tuottava laite, jota soitetaan itse. Soundien muokkausmahdollisuudet ovat monipuoliset so. soundi voidaan muokata "tyhjästä" käyttämällä sopivaa aaltomuotoa, lfon ja envelopen ohjaamia modulointeja, filttereitä jne. (psr:ssä nuo kaikki on jo tehtaalla hoidettu eikä käyttäjää päästetä sotkemaan.. ;-) - - toki syntikoissa on tehtaan soundipankitkin valmiina. Soittoilmaisuun kuuluu myös pitch-bend ja modulation -wheelin käyttö - ne vaikuttavat siis äänen korkeuteen ja esim. filtterin suodatustaajuuteen tms. (nuo säätimet psr-350:stä äkkisilmäytksellä puuttuvat)
 
Syntikassa on koskettimet ja synteesi+esivahvistinosio (+ yleensä efektiosio). Syntikkamodulissa vain synteesi+esivahvistin (efekti) komponentit. Modulin kanssa tarvitset koskettimiston, jonka kytket midijohdolla moduliin. Syntetisaattorityöasemissa ( motif, roland fantom, korg triton...) on koskettimiston ja synteesiosion sekä etuvahvistimen lisäksi esim. mahdollisesti sampleri ja sekvensseri sekä efektilaite.
 
Syntikasta ei kuulu mitään. Se kytketään mikseriin/vahvistimeen. Ei siinä sen kummempia tarvita. Mikäli haluat äänittää tietokoneella laitat äänijohdot tietokoneen äänikortin inputiin.
 
Syntikalla voi soittaa "preseteillä". Mikäli homma kiinnostaa kannattaa opiskella äänisynteesin perusteita ja ryhtyä muokkailemaan soundeja itselle sopiviksi - laitteiden manualit useimmiten jo neuvovat mitä mistäkin tapahtuu. LÄhtökohtana kannattaa pitää jotain jo kohtalaisen toimivaa soundia, jota alkaa virittelemään.
Soitetaan jamia!
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)