Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran kielistä
1 2 3 4
Disposable
18.10.2005 21:29:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran yhden oleellisimman (ellei oleellisin osa, niistähän se ääni lähtee) eli kitaran kielien FAQ puuttuu vielä täältä. Jos tästä vaikka semmonen saataisiin.
 
Eli miten sähkökitaran/akustisen kieliä kannattaisi huoltaa, vai tarvivatko ne hoitoa? Pitäisikö kieliä vaihtaa aika-ajoin, jos on ahkera soittaja? Minkälainen on hyvä kieli? Minkälaisia kieliä suositellaan käytettäväksi eri vireillä (esim. Drop-D) Mitä kielien kokomerkinnät käytännössä tarkoittavat (.009, .011 jne.) ja mitä äänellistä/tuntumallista/käytännöllistä (=miksi pitäisi olla erikokoisia kieliä) eroa niissä on? Jos kitarasta katkeaa kieli, kannattaisiko kaikki kielet vaihtaa? Mitä kitarakielimerkkiä suosittelette/käytätte?
 
Näihin nyt aluksi vastauksia, lisää kysymyksiä saa esittää ja niihin vastata.
 
lxi
18.10.2005 22:08:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäisikö kieliä vaihtaa aika-ajoin, jos on ahkera soittaja?
 
Se on äärimmäisen suositeltavaa. Kielet kuluvat, venyvät ja sotkeentuvat käytössä ja menettävät näin soundiaan. Jotkut vaihtavat uudet kielet parin viikon välein, eräät jopa joka keikalle. Yleensä kohtuullisena vaihtovälinä harrastelijasoittajalle voi pitää paria kuukautta.
 
Kielistä voi puhdistaa ylimääräistä rasvaa ja töhkää pois sekä käyttää erillisiä tuotteita pidentääkseen niiden elinikää, mutta tavalliset kielet ovat viimeistään jokusen kuukauden jälkeen niin "tukossa", että ne kannattaa suosiolla vaihtaa.
 
Käsien peseminen ennen soittamista on suositeltavaa ja auttaa pitämään kielet hivenen puhtaampina.
 
Minkälaisia kieliä suositellaan käytettäväksi eri vireillä (esim. Drop-D)
 
Riippuu kitarasta ja tottumuksesta. Kitaroiden skaala (kielen soiva pituus eli matka tallalta satulaan) vaihtelee: Fender Stratocasterissa skaala on pidempi kuin vaikkapa Gibson Les Paulissa, ja tämän johdosta samanpaksuinen kielisetti perusvireessä on jäykempi Stratocasterissa kuin LP:ssä.
 
Ohuemmat kielet venyvät helpommin, paksummissa on jäykempi ja jämäkämpi soittotuntuma. Myös soundi muuttuu kielten paksuuden muuttuessa erilaiseksi. Molemmille ääripäille löytyy vankka kannattajakuntansa; sopiva kielten paksuus selviää itse kullekin vain kokeilemalla.
 
Vireen laskiessa kielet luonnollisesti löystyvät, joten matalammilla vireillä soittajat käyttävät usein vastaavasti paksumpia kieliä. Mitään tarkempia ohjeita kielten paksuuksien valintaan on tässäkään turha mainita, koska valinta on täysin soittajan omista mieltymyksistä riippuvainen.
 
Mitä kielien kokomerkinnät käytännössä tarkoittavat (.009, .011 jne.)?
 
Kielen paksuutta tuumina. .009-kieli on yhdeksän tuuman tuhannesosaa paksu.
 
Jos kitarasta katkeaa kieli, kannattaisiko kaikki kielet vaihtaa?
 
Upouuden kielen enin kirkkaus häviää vähitellen, mutta jos kielet ovat jo vanhat, ero uuden ja vanhan kielen soinnin välillä on dramaattinen ja kokonaisen uuden setin vaihtaminen voi olla suositeltavaa.
 
Mitä kitarakielimerkkiä suosittelette/käytätte?
 
Kaikilla on omat suosikkinsa ja inhokkinsa ja niitä listataan palstalla säännöllisin väliajoin.
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist. | kuunneltua
ReBeat
18.10.2005 22:14:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omia ajatuksiani:
 
Eli miten sähkökitaran/akustisen kieliä kannattaisi huoltaa, vai tarvivatko ne hoitoa?
 
Puhtailla käsillä soittaminen ja kielien pyyhkiminen liinalla/t-paidan helmalla ovat yksinkertaisia toimenpiteitä, jotka auttavat kieliä pysymään kunnossa. Jotkut pyyhkivät kieliä myös hoitoaineilla kuten esimerkiksi GHS Fast Fretillä.
 
Pitäisikö kieliä vaihtaa aika-ajoin, jos on ahkera soittaja?
 
Kieliä vaihdetaan usein jo ennenkuin ne katkeavat. Siinä vaiheessa, kun ne eivät enää soi halutulla tavalla, ne kannattaa vaihtaa uusiin.
 
Minkälainen on hyvä kieli?
 
Hyvä kieli on sellainen, joka soi hyvin. Sen jälkeen oleellisena asiana tulee mukaan kielen kestävyys eli lähinnä se kuinka kauan kieli säilyy hyvinsoivana.
 
Minkälaisia kieliä suositellaan käytettäväksi eri vireillä (esim. Drop-D)
 
Makuasioita, mutta matalammat vireet toimivat paksuilla kielillä ehkä paremmin. Drop-D ei varmaan vielä erikoisia muutoksia vaadi siihen normisettiin johon soittaja on perusvireessä tottunut.
 
mitä äänellistä/tuntumallista/käytännöllistä (=miksi pitäisi olla erikokoisia kieliä) eroa niissä on?
 
Numerot kertovat kielten paksuuksien tuumakokoja. Ohuet kielet laittavat vähemmän vastaan kun sormet ja plektra pakottavat niitä poikkeamaan tasapainoasemastaan. Paksummat kielet vaativat siis enemmän työskentelyvoimaa mikä voi tuntua soittaessa hankaluutena tai luontevuutena.
 
Jos kitarasta katkeaa kieli, kannattaisiko kaikki kielet vaihtaa?
 
Kyllä. Jos katkennut kieli oli melkein uusi niin kannattaa kuitenkin selvittää johtuiko katkeaminen esimerkiksi tallapalan terävästä kulmasta. Kielten katkeamisia aiheuttavat kitaran tekniset viat on usein mahdollista korjata kuntoon. Näin ei tarvitse myöhemmin vaihdella kieliä turhan takia.
 
Mitä kitarakielimerkkiä suosittelette/käytätte?
 
Dean Markleyt ovat toimivaa peruskauraa.
 
Ihmiskunta on ylittänyt rajan. Pakokeinoja nopeutuvalta tuhoutumiselta säästymiseksi ei ole.
LamaAjanElvis
18.10.2005 22:22:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään kokemusta 008setistä? Tuli vaan mieleen kun kohtapuoliin olis aika vaihtaa RG:n tehdaskielet uusiin ja ajattelin että vaihtelu saattas virkistää. Stratossa olen tykänny 11setistä ja paksummatkin sais olla, mutta sitten saatta mennä jo kaularaudan säätelyksi ja bendailut melko jäykäks.
 
Sormet lähtee soundista Suhteettomat Toverit Club#3 AKKK#4 Romantikkoitkijät#7 Ihmevalittajat#8
McNulty
18.10.2005 23:12:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tulee minun henk.koht. tapoja, mieltymyksiä yms. jotka eivät millään tavoin ole oikein... ei ehkä väärinkään. Tästä lähtee!
 
Eli miten sähkökitaran/akustisen kieliä kannattaisi huoltaa, vai tarvivatko ne hoitoa?
 
Koitan huolehtia käsien puhtaudesta ennen soittoa. Yleensä soitin jälkeen sipasen vielä GHS FastFret-tököttiä kieliin.
 
Pitäisikö kieliä vaihtaa aika-ajoin, jos on ahkera soittaja?
 
Vaihdan kielet vähintään kerran kuukaudessa. Tosin sitä helpottaa hieman se että on sen verran usea kitara ettei kaikkiin tarvitse joka kuukausi vaihtaa. Vain niihin mitä on käytetty eniten.
 
Minkälainen on hyvä kieli?
 
Sellainen joka soi hyvin ja aiheuttaa riittävästi aktiviteettia mikrofonien tuottamassa magneettikentässä. Sähkiksessä ei siis mitkään nylonkielet toimi :)
 
Jos merkkejä ajatellaan niin yleisimpiä ovat varmastikin D'Addario, Ernie Ball, DR, Elixir, GHS, Dean Markley ja miksei Pyramid myöskin.
 
Sellaiset kielet on hyvät mistä itse soittaja pitää.
 
Minkälaisia kieliä suositellaan käytettäväksi eri vireillä (esim. Drop-D)
 
Ei tähän ole mitään yksiselitteistä vastausta. Toinen tykkää soittaa D-vireessä jollain 8-36 setillä kun toinen taas tykkää 13-60 tai jopa vielä paksummista. Itse käytän E-vireessä 10-52 joka toimii myös hyvin Drop-D vireessä. Ei liian jäykät mutta ei myöskään liian makaronit.
 
Mitä kielien kokomerkinnät käytännössä tarkoittavat (.009, .011 jne.)
 
.009 = 0,009 tuumaa. Eli 9 tuuman tuhannesosaa.
 
ja mitä äänellistä/tuntumallista/käytännöllistä (=miksi pitäisi olla erikokoisia kieliä) eroa niissä on?
 
Ohuissa kielissä sointi on tietyllä tavalla heikompaa. Esimerkiksi punotut kielet värähtelevät pidemmän aikaa ja niissä voidaan käyttää erilaisia metalliseoksia tuottamaan paras mahdollinen soundi tiettyyn tarkoitukseen. Esimerkiksi flatwound (sileä punos) tuottaa pehmeän ja tumman soundin. 100% nikkelikielet päinvastoin kirkkaan ja piikikkään soundin.
 
Lähinnä eri kokoisia kieliä käytetään sen takia, että kitara saadaan helpommin sille tarkoitettuun vireeseen. Kyllähän kitarassa voisi kaikki kielet olla esim. 0,009 vahvuisia, mutta ala-E tuskin soisi kovinkaan hyvin :)
 
Jos kitarasta katkeaa kieli, kannattaisiko kaikki kielet vaihtaa?
 
Jos kielisetti on uusi, ei kaikkien kielten vaihtaminen ole tarpeen. Mutta jos setti on vanha, niin uusi yksittäinen kieli erottuu liian selvästi soundinsa takia joukosta.
 
Mitä kitarakielimerkkiä suosittelette/käytätte?
 
Käytin aikaisemmin vain DR:n kieliä kunnes niihin kyllästyin. Lähinnä sen takia että alkoi tulemaan valmistusvirheellisiä settejä. Milloin oli punoksessa lovi, milloin se mollukka päästä irtosi itsekseen jne jne. Nykyään käytän Ernie Ball ja GHS:n kieliä. Kummaltakin valmistaja 10-52 ja G-kielenä on punottu .020 vahvuinen kieli.
 
Näihin nyt aluksi vastauksia, lisää kysymyksiä saa esittää ja niihin vastata.
 
Oma suosikki selviää kokeilemalla. Eipä juuri muuta lisättävää. Minulla kielisetit ovat vaihdelleet suuresti vuosien saatossa. Ekaksi käytin D'Addarion kieliä, sitten Dean Markley, takaisin D'Addarion pariin, sitten GHS, sen jälkeen Ernie Ball, takaisin D'Addarioihin, uudestaan Ernie Ball, taas D'Addario, sitten DR ja nyt GHS ja Ernie Ball kummatkin. Käsiinsä ja korviinsa sitä pitää luottaa noiden kielien kanssa.
 
PS. nämä miun höpinät koski siis sähköskeban kieliä.
 
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." -Plato (429-347eaa)
ostetaan tremolo-pedaali halvalla (esim. EHX Pulsar... saa olla kolhittu kunhan toimii)
Beatman
19.10.2005 09:54:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkä nopeasti teillä tummuu sähkökitaran kielet ?
 
Itselläni tummuu alta kahden viikon niiltä osin mitä asioita yritän harjoitella..
 
Nytkin näkyy selvästi mitä kappaleita on harjoiteltu, ja mistä kohtaa barreotteita tapailtu..
 
Samalla kielet menevät "tahmeammiksi" ja kyllä sen äänestäkin kuulee että eivät soi enää niin heleästi, vaan ääni on "tummaa".
 
Enkä minä nyt niin paljon soita, että 2 viikon välein viitsisin kielet vaihtaa..
 
Montte
19.10.2005 10:08:22 (muokattu 19.10.2005 10:09:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkä nopeasti teillä tummuu sähkökitaran kielet ?
 
Itselläni tummuu alta kahden viikon niiltä osin mitä asioita yritän harjoitella..

 
Toi voi johtua siitä, että soittelet likasilla käsillä. Onko kitara laukussa vai telineellä ku et soita? Jos se on telineellä niin kitara ja kielet ovat pölyisiä ja kun ruvet soittelee vielä likasilla käsillä niin äkkiäkös ne kielet menevät likaisiksi.
 
Niin ja mulla menee reippahasti yli kaksi viikkoa,ennen kuin ne mustuu liasta oikee kunnolla.
 
Kitara Laulaa - Minä en
disarm
19.10.2005 10:14:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan kokeillut Goren Elixir -kieliä? Niissä on jonkinlainen likaa hyvlkivä systeemi, jonka ansiosta soundin väitetään kestävän viisi kertaa muita kieliä pidempään.
 
www.elixirstrings.com
 
emptiness is loneliness
loneliness is cleanliness
cleanliness is godliness
and god is empty
just like me
McNulty
19.10.2005 10:36:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan kokeillut Goren Elixir -kieliä? Niissä on jonkinlainen likaa hyvlkivä systeemi, jonka ansiosta soundin väitetään kestävän viisi kertaa muita kieliä pidempään.
 
www.elixirstrings.com

 
On kokeiltu ja todettu että en niistä tykännyt sähkiksessä lainkaan. Liian liukkaa kusiluikut bendattavaksi. Akustisessa toimii hyvin ja vähentää hieman fretnoisea.
 
Kalliita ovat Suomessa nuo Elixirit vielä... ja loppupeleissä ne punomattomat kielet kulahtaa tasan yhtä nopeasti kuin normikielissäkin. Eli ohuimmat kielet joutuu kuitenkin uusimaan kuukauden välein. Siksipä käytän perinteisiä GHS:n ja Ernie Ballin kieliä ja vaihtoväli on 1kk.
 
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." -Plato (429-347eaa)
ostetaan tremolo-pedaali halvalla (esim. EHX Pulsar... saa olla kolhittu kunhan toimii)
Kone
19.10.2005 10:36:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan kokeillut Goren Elixir -kieliä? Niissä on jonkinlainen likaa hyvlkivä systeemi, jonka ansiosta soundin väitetään kestävän viisi kertaa muita kieliä pidempään.
 
www.elixirstrings.com

 
Ainaki ne on nii pirun liukkaat etten enää ikinä osta. Ja se pinnotus kuluu aika nopeasti pois tuosta kohasta mihin plektra hakkaa. Paskan möivät.
 
Kyllä tämä päivä oli huonompi ku eilinen mutta varmasti parempi ku huominen
McNulty
19.10.2005 10:42:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkä nopeasti teillä tummuu sähkökitaran kielet ?
 
Soundi vai kielen ulkonäkö? Soundit pysyy mielestäni ihan hyvänä Ernie Ballin ja GHS:n kielissä ainakin sen kuukauden, DR:n HiVoltaget oli kitarassa kiinni 3kk ja silloin päätin vaihtaa kielet kun ne olivat sen verran kakkaset. Otelautakin kaipasi putsinkia.
 
Itselläni tummuu alta kahden viikon niiltä osin mitä asioita yritän harjoitella..
 
No, ei sekään outoa ole että 2vkon välein vaihtaa kieliä... esim. D'Addarion setti kerää likaa ja jos vielä joka päivä soittelee useamman tunnin niin kyllä 2-4vkoa on aika maksimit mitä niillä kielillä haluaa soitella. Itse vaihdan tosiaan kuukauden välein. Kokeile joskus DR:n kieliä... Hi-Beam tai Hi-Voltage, soundin pitäis pari kuukautta säilyä hyvänä.
 
Nytkin näkyy selvästi mitä kappaleita on harjoiteltu, ja mistä kohtaa barreotteita tapailtu..
 
Kielet ovat kulutustavaraa... ei sille mitään mahda että ne kuluu. Vähän sama kun rumpalilla kalvot ja kapulat.
 
Samalla kielet menevät "tahmeammiksi" ja kyllä sen äänestäkin kuulee että eivät soi enää niin heleästi, vaan ääni on "tummaa".
 
Osta GHS Fast Fret tököttiä. Sillä saat elvytettyä vanhempiakin kieliä soimaan paremmin, myös soittotuntuma on liukkaampi. Eli Fast Fret jättää kielen päälle liukkaan pinnan ja putsaa kielestä isoimmat mömmöt.
 
Enkä minä nyt niin paljon soita, että 2 viikon välein viitsisin kielet vaihtaa..
 
Sellasta se vaan on... autoonkin pitää renkaita vaihdella vaikka ei millään viitsisi :)
 
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." -Plato (429-347eaa)
ostetaan tremolo-pedaali halvalla (esim. EHX Pulsar... saa olla kolhittu kunhan toimii)
Zeni
19.10.2005 12:26:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parempi kun ei mieti tälläisiä. Jos itse vielä kuuntelisin miten kielet soi niin ei soittamisesta tulisi mitään. On niillä varmasti eroa, muttei mitään niin traagista että jaksaisin alkaa testaamaan. Edellisillä kielillä soitin puoli vuotta, suunnilleen noin 3tuntia päivässä. Olivat epiphonen vakiokielet ja homma tyssäsi siihen että 5. kieli meni poikki. Nyt kun vaihdoin uudet, niin ajattelin alkaa säännöllisesti vaikka 3kuukauden välein vaihtamaan, kyllä sen "tatsi" eron huomasi, soinnillista ei.
 
Nyt on boomersit. Paksuus on ohuimmassa 009 ja paksuin 046. Kokeilin joskus kymppisettiä stratossa muttei siinä mun mielestä mitään eroa ole.
 
!!!!!OSTAN MARSHALL POTIKAN NUPPEJA !! ELI NOITA MITÄ ON MARSUN VAHVAREISSA. TARJOA SUURIA JA PIENIÄ ERIÄ!!!!!
Dr. Muff
19.10.2005 13:16:20 (muokattu 19.10.2005 13:18:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

100% nikkelikielet päinvastoin kirkkaan ja piikikkään soundin.
 
Nyt ovat lurahtaneet puurot ja vellit sekaisin. Tommosia ei ole edes olemassa. Ja muutenkin mitä suurempi nikkelipitoisuus niin soundi on sitä enemmän mellow, ei siis kirkkaampi eikä piikikkäämpi.
 
Tuumasta toiseen.
McNulty
19.10.2005 13:26:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ovat lurahtaneet puurot ja vellit sekaisin. Tommosia ei ole edes olemassa. Ja muutenkin mitä suurempi nikkelipitoisuus niin soundi on sitä enemmän mellow, ei siis kirkkaampi eikä piikikkäämpi.
 
http://www.ghsstrings.com/electric/nickel_rockers.html
 
Tuollasia kerran kokeilleena totesin että soundi oli kirkkaampi kuin esim. Boomerseilla.
 
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." -Plato (429-347eaa)
ostetaan tremolo-pedaali halvalla (esim. EHX Pulsar... saa olla kolhittu kunhan toimii)
Beatman
19.10.2005 13:39:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi voi johtua siitä, että soittelet likasilla käsillä. Onko kitara laukussa vai telineellä ku et soita? Jos se on telineellä niin kitara ja kielet ovat pölyisiä ja kun ruvet soittelee vielä likasilla käsillä niin äkkiäkös ne kielet menevät likaisiksi.
 
Likaisista käsistä en tiedä, mutta sen olen huomannut, että mun kädet rupee helposti hikoilemaan kun soittelen..
..Ja telineessähän se jököttää, että tulisi napattua se säännöllisesti käteen...
 
Beatman
19.10.2005 13:42:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, ei sekään outoa ole että 2vkon välein vaihtaa kieliä... esim. D'Addarion setti kerää likaa ja jos vielä joka päivä soittelee useamman tunnin niin kyllä 2-4vkoa on aika maksimit mitä niillä kielillä haluaa soitella.
 
Sellasta se vaan on... autoonkin pitää renkaita vaihdella vaikka ei millään viitsisi :)

 
Joo, D'Addariothan ne mulla on.. Ostin Earnie Balleja kokeeksi sas nähdä kuis niiden kanssa käy..
 
..Ja tosiaan autonkin kanssa ne renkaat joutuu kohta vaihtamaan, taas, kele !!
 
Dr. Muff
19.10.2005 13:46:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.ghsstrings.com/electric/nickel_rockers.html
 
Tuollasia kerran kokeilleena totesin että soundi oli kirkkaampi kuin esim. Boomerseilla.

 
Eiköhän noissakin ole terässydän(joka tosin sisältää varmasti nikkeliä) ja sitten punos suuremmalla nikkelipitoisuudella. Ja mikä on sen merkitys soundiin että ne on painettu 'lyttyyn' valmistusvaiheessa. Nikkeli on kuitenkin kallista eikä välttämättä sellaisenaan edes sovi ko tarkoitukseen. Mut toisaalta mun ko opinnoista on niin pitkä aika etten muista niistä mitään. Mut silti epäilen 100% nikkelikielien olemassaoloa.
 
Tuumasta toiseen.
Rämppy
19.10.2005 14:10:22 (muokattu 19.10.2005 14:11:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täysnikkelikielillä tarkoitetaan yleisimmin sitä, että punottujen kielten punos on täyttä nikkeliä. Ovat uutena hieman vähemmän teräväsoundiset kuin peruskielet, joissa on punos nikkeliä ja terästä. Ainakin mun kokeilemat täysnikkelikielet kestävät nikkeli-teräspunottuja kieliä kauemmin menemättä tukkoon.
 
Eikö tähän rämpyttämiseen koskaan kyllästy?
McNulty
19.10.2005 14:20:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän noissakin ole terässydän(joka tosin sisältää varmasti nikkeliä) ja sitten punos suuremmalla nikkelipitoisuudella. Ja mikä on sen merkitys soundiin että ne on painettu 'lyttyyn' valmistusvaiheessa.
 
Juu, tiedä sitten... Itsellekin oli yllätys kun kuitenkin monesti nuo suuremman nikkelimäärän omaavat seokset tuottavat tosiaankin "vintagemman" soundin. Kenties tuo coren litistäminen vaikuttaa asiaan jollain tapaa.
 
Nikkeli on kuitenkin kallista eikä välttämättä sellaisenaan edes sovi ko tarkoitukseen. Mut toisaalta mun ko opinnoista on niin pitkä aika etten muista niistä mitään.
 
Nikkeli on muutenkin pahasta... joillekin tuottaa niin pahat allergiat. Onneksi itselläni ei nikkeliallergiaa ole esiintynyt *koputtaa puuta*
 
Mut silti epäilen 100% nikkelikielien olemassaoloa.
 
Juu, ilmaisuni oli epäkorrekti. Tarkoitin tuolla 100% lähinnä tuota termiä "pure" mitä jenkit käyttävät :)
 
"Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something." -Plato (429-347eaa)
ostetaan tremolo-pedaali halvalla (esim. EHX Pulsar... saa olla kolhittu kunhan toimii)
Dr. Muff
19.10.2005 15:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

termiä "pure" mitä jenkit käyttävät :)
 
Kyl ne jenkit osaa markkinoinnin. Tapoja sanoa että pedaali ei ole TBP on varmaan yhtä monta kuin valmistajiakin, pure bypass, hardwire bypass, virtual bypass jne. Kerran oli keissinä tennismaila joka mainoksen mukaan oli graphite reinforced. No palasiksi sahattuna ei näkynyt missään hiilikuituvahvisteita. Mikroskoopilla sitten näkyi alumiinikehikon sisällä olevassa massassa joitain yksittäisiä hassuja kuituja. No eipähän voi haastaa oikeuteen ettei mailassa ollutkaan hiilikuitua. :-)
 
Tuumasta toiseen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «