Aihe: "Ammattilaiset" arvostelee
1 2 3 4
isojussi
22.08.2005 22:38:12
Taas????? ;oO
 
HOHO!
 
Anna palaa vaan - hyvä meininki!
Opettaja opettaa ja rahaa saa, ostaa viinaa ja oksentaa.
manjaana
22.08.2005 22:44:45
HOHO!
 
Anna palaa vaan - hyvä meininki!

 
Höh, oikeesti mie kyllä sitä kontrabassoa tarkoitin... Mut kyllähän ny poikienki pelit tietty, hmmmm..
Sänky kutsuu, öitä.. ;o))
notkee ku ratapölkky..
baron
22.08.2005 22:47:02
 
 
"Mitä enemmän niitä on, sitä vaikeamman kuuloista... "
 
Tää oli ylennys- ja alennusmerkeistä.
 
Mutta: Mitä me ymmärretään tanssin hienouksista.
 
Eihän me edes tiedetä, mitä ne tarkoittaa synkoopilla ja tempolla (niiten bpm)
"Joka on leikin alkanut, leikin kestäköön" - PB
Kosmonautti
23.08.2005 01:39:23
Mun mielestä nimimerkki Kapteenikin on kysellyt ihan ansiokkaasti kolme vuotta sitten aiheesta Mihin tarvitaan miksauspöytää:
 
Tanssiyhtyeet ovat nykyään niin hienoja että niillä on usein mukana oma miksauspöytä. Se asetetaan joko keskelle tanssilattiaa tai sitten jonnekin reunalle. Yleensä se on kuitenkin aina tiellä.
 
Esimerkiksi viime sunnuntaina Kolmilammilla Korisevan bändin miksauspöytä oli keskellä naistenriviä, siinä ikkunoiden luona. Jakoi naistenrivin hassusti kahteen osaan. Tiistaina Mäntsälässä Markkolan&Fernetin pöytä oli vastapäätä lavaa, siinä tanssilattian kapeimmassa kohdassa (niille jotka eivät ole käyneet Mäntsälässä kerrottakoon että tanssilattia on aika omituisen muotoinen ja keskeltä lavan kohdalta kapea ja ahdas).
 
Molemmissa paikoissa oli myös toinen bändi, ja Mäntsälässä se oli niinkin kovan luokan tekijä kuin Charlies (Kolmilammin kakkosbändi oli Amarillo). Charlies ei käyttänyt miksauspöytää mutta en huomannut mitään merkittävää eroa sen ja Fernetin soundien välillä. Molempia pystyi tanssimaan ja hyvin.
 
Eli ihmetyksen aiheeni kuuluu että mihin ihmeeseen sitä miksauspöytää oikein tarvitaan. Ymmärrän että jos soitetaan jossain Kärkölän Satumaan kaltaisessa hehtaarihallissa niin silloin täytyy soundeja vähän säädellä mutta normaaleissa tanssipaikoissa miksauspöydät ovat yksinomaan tiellä ja vievät kallisarvoista tanssitilaa.

 
Keskustelun jatkuttua eteenpäin tultiin siihen tulokseen, että ne bändit, joilla ei ole miksauspöytää kuulostavat paremmilta.
Riksteri
23.08.2005 08:07:13
Mekin (tosin vain harrastelijatriohumppaiskelmä"orkesteri") äänitetään keikkoja silloin tällöin, jotta kuulisimme virheitä joita sitten korjaamme tehdäksemme taas uusia mokia. Enkä väitä etteikö osa tuosta tanssikansasta osaa kuunnella mikä menee väärin ja mikä oikein. Sapettaa vaan kun luullaan että siitä mennään mistä aita on matalin. Me ainakin pyrimme toteuttamaan kappaleet niin että siitä tunnistaa levyversion, mutta sinne on kivaa tehdä myös jotakin omia kikkoja. Näin tässä harrastuksessa/työssä pysyy mielenkiinto yllä.
Ja kyllä lavaltakin näkee kuka osaa tanssia ja kuka ei. Vaan en minä ainakaan mene arvostelemaan siitä kuka fuskaa askelissa tuonne turassisten nettiin. Vai pitäisikö sentään...

 
Eloelektroninen musiikki on itseasiassa varmaankin paljon vaikeampaa saada elämään kuulijoiden mielessä kuin vaikkapa akustinen musiikki, jossa soittimien jonkinlainen puhdas ja sähköisesti muokkaamaton perusääni saattaa miellyttää kuulijan korvaa sellaisenaan, ilman isompia kikkailujakaan. Minkälaisia omaa mielenkiintoanne ylläpitäviä kikkoja pyritte musiikkiin esitystilanteessa luomaan?
artope
23.08.2005 08:44:58
 
 
Eloelektroninen musiikki on itseasiassa varmaankin paljon vaikeampaa saada elämään kuulijoiden mielessä kuin vaikkapa akustinen musiikki, jossa soittimien jonkinlainen puhdas ja sähköisesti muokkaamaton perusääni saattaa miellyttää kuulijan korvaa sellaisenaan, ilman isompia kikkailujakaan. Minkälaisia omaa mielenkiintoanne ylläpitäviä kikkoja pyritte musiikkiin esitystilanteessa luomaan?
 
Lähinnä tarkoitin että pyrimme sovituksiin tuomaan esim. breikkejä rytmiin, tai kasvattamaan biisiä loppua kohden mahtipontisemmaksi (onnistuu tosin harvoissa kappaleissa) tai sävellajien nostoja... Näitähän kaikki viljelee??
-kaikki muu paitsi humpansoitto on turhaa-
El Condor
23.08.2005 10:52:54
Mun mielestä nimimerkki Kapteenikin on kysellyt ihan ansiokkaasti kolme vuotta sitten aiheesta Mihin tarvitaan miksauspöytää
 
Tuo surullisen kuuluisa keskusteluhan levisi m.nettiinkin ja sitä käytiin useamman vuoden aikana. Lopuksi se taisi saada lukon kylkeensä; muuten sitä varmaan käytäisiin vieläkin. Jokainen voi kaivaa netistä käsiinsä sekä tanssi.netin että m.netin aihetta sivuavat keskustelut ja miettiä, kumpi on surullisempaa luettavaa.
 
Tuossa tämän ketjun ekassa kirjoituksessahan oli kyse mm siitä, että bändien keikkaversiot biiseistä eivät kuulosta samalta kuin originaaliartistien levyversiot. Itse olen pitänyt aina suorastaan kunnia-asiana, että hiilipaperikopioihin ei pyritä, vaan biisin pyritään tuomaan jokin oma - vaikka kuinka pienikin - juttu. Totta kai instrumentaatiokin vaikuttaa. Tällöin saattaa ymmärtämätön turjake ajatella, että "mennään siitä, missä aita on matalin" tai että "eivätpä osaa soittaa niinkuin levyllä". No, ajatelkoot.
 
Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että pitkin Suomen kapakoita ja lavoja kiertää ihan oikeastikin sellaisia bändejä, jotka eivät osaa soittaa eivätkä ole kiinnostuneita opettelemaan. Puolet soinnuista jää pois ja puolet lopuistakin on vääriä. Nuotit ovat pääosin ruttuiselle ruutupaperille raapustettuja sanoja, tosin seassa on muutama toivelaulukirjakopio (kolmisivuisesta nuotista kaksi ensimmäistä löytyy). Viimeisin ohjelmistoon otettu biisi on "Kissankultaa", ja se soitetaan, kun joku pyytää rokkia.
 
Turakaisille ja niiden kielenkäytölle on helppo naureskella. Useimmiten ne ovat väärässä sanoessaan bändiä huonoksi (tai ainakin syyt ovat vääriä), mutta joskus harvoin saattaa analyysi osua nappiinkin. Olkoonkin, että se saatetaan pukea sanoiksi hieman oudoin sanankääntein.
"Get to the point where you don't have to practice. This leaves a lot more time for eating or wasting time."
jon lord
23.08.2005 11:07:42
Tuosta omien settien äänittämisestä muistuu mieleeni juttu joka sattui pari vuotta sitten. Kasasimme bändin jossa muutama kaveri oli ollut poissa keikkamaailmasta joitain vuosia. No treenasimme ohjelmiston ja basisti äänitti ekan keikan. Taisi olla hieman hurmiossa ja itsekritiikin taju poissa kun kehu että oli hyviä äänityksiä. Kun sain cd:n käsiini ja kuuntelin sitä niin se loukkaantu syvästi kun sanoin sille että 80 % tästä nauhasta on täyttä paskaa. Kuuntele kuinka väärin me soitetaan koko ajan.No sittemmin on mennyt vähän paremmin. Eilen äänitin itse kirkossa urkujen soittoani ja huomasin että tempot olivat liian nopeita, jalkion äänet pitää irrottaa paljon selkeämmin ettei mene puuroksi ja kaikkea muuta pientä. Oman soittonsa tai bändin äänittäminen on hyvä keino jos haluaa olla itsellensä rehellinen ja ottaa opiksi.
Jos mies ei olis kekseliäämpi kuin nainen niin maailmassa juotais vähän kaljaa
artope
23.08.2005 12:19:23
 
 
Oman soittonsa tai bändin äänittäminen on hyvä keino jos haluaa olla itsellensä rehellinen ja ottaa opiksi.
 
Palauttaa hyvänkin keikan jälkeen maanpinnalle.....
-kaikki muu paitsi humpansoitto on turhaa-
Tankero
23.08.2005 12:37:27
Kuunnelkaapa kuuluisien bändien liveäänityksiä. Välillä nekin soittaa niin päin persettä että hirvittää. Yksi parhaista esimerkeistä R.Blackmore California Jamissa,,,koko ajan.
 
Aivan. Se onkin ollut lohduttavaa havaita, että kyllä ne päällikötkin mokaa.
poppamies
23.08.2005 12:46:26
 
 
... Oman soittonsa tai bändin äänittäminen on hyvä keino jos haluaa olla itsellensä rehellinen ja ottaa opiksi.
 
Tämä on oikeanlaista itsekritiikkiä. Että äänittää bändin soittamiset joko keikoilla tai reeneisä (jos nyt tanssibändit reenaa yleensä olenkaan). Meillä tavattiin äännittää joka reenit aikaisemmin. Pitäisi alkaa uudestaan. Tahtoo vain olla että kun tulee keikalta niin jaksaa seuraavissa reeneissä juuri ja juuri kasat vehkeet niin että pääsee reenaamaan, puhumattakaan siitä että saisi viritettyy äänittämistä varten.
Joka tapauksessa se on terveellistä palutetta tuo keikkojen tai reenien äänittäminen.
G strings are for strippers
Teemu Tee
23.08.2005 12:54:58
Palauttaa hyvänkin keikan jälkeen maanpinnalle.....
 
Se on ihan käsittämätön määrä virheitä mitä yhdellä keikalla tulee tehtyä, mutta harva niistä ikinä tulee esiin kokonaisuudesta. Tulee lyötyä vääriä sointuja tai ainakin joku riitasävel, myöhästyttyä tai oltu liian aikaisessa. Laulussa taas virheitä ei ainakaan äänitysten perusteella juuri ole, mitä nyt joskus säkeistöt menee sekaisin ja rokeissa sanat ~vaeltaa~. Tämän vuoksi olenkin aina pyrkinyt keskittymään soolojen harjoittelemiseen mahdollisimman hyvin, koska niistä kuulee kaikki heti jos menee mönkään.
 
Jos äänittää kahdelle raidalle, virheet häviää aika hyvin, mutta moniraitahommissa pääsee kuuntelemaan armottomasti. Suosittelen!
Tyhjän saa pyytämättäkin
jykke65
23.08.2005 13:33:54
 
 
Se on ihan käsittämätön määrä virheitä mitä yhdellä keikalla tulee tehtyä, mutta harva niistä ikinä tulee esiin kokonaisuudesta.
 
Ja onneksi turakaiset ei niitä edes huomaa! Itseä se tietysti vituttaa mutta totta on että kokonaisuuden kanssa niillä ei loppujen lopuksi ole paljoakaan tekemistä!!
 
....reheken, reheken, nousen matka maan..... lauloin jo aikoinani mukulana ja aina yleisö tykkäs!!
Kaikki paitsi namiskuukkelit on turhaa!!
Jami
23.08.2005 13:53:01
 
 

Turakaisille ja niiden kielenkäytölle on helppo naureskella. Useimmiten ne ovat väärässä sanoessaan bändiä huonoksi (tai ainakin syyt ovat vääriä),

 
Asiakas on aina oikeassa. Vanha asiakaspalvelua suorittavien slogan. Vain sillä on merkitystä mitä mieltä asiakas on kun palvelun hyvyydestä keskustellaan.
 
Väärää syytä sanoa bändiä huonoksi ei ole, on vain soittajan erilainen ja eri lähtökohdista mieltämä käsitys tästä syystä. Asiakaspalvelun onnistumisen lähtökohdaksi kannattaa varmaankin ottaa se asiakkaan esittämä syy. Soittajan tehtävä sitten on keksiä keino korjata tuo asia ettei asiakkaan mielestä enää tuota syytä ole.
 
Monesti toki salapoliisityötä löytää syy miksi asiakkaasta tuosta tuntuu. Eikä sitä moni teekkään. Helpompi haukkua maksava asiakas lyttyyn ja pilkata hänen tietojaa ja taitojaan.
 
Samaa varmasti tarkoitti Condorkin. Käytinpä häntä keppihevosena moosestaa asiasta mitä ei liikaa tuu korostettua.
 
Kevennykseksi vakavaan ja perimmäiseen asiaan:
Ilotytön asiakas on aina soikeassa!
Fletarehtaa ne häjyysemmäkki!
El Condor
23.08.2005 14:19:38
Monesti toki salapoliisityötä löytää syy miksi asiakkaasta tuosta tuntuu. Eikä sitä moni teekkään. Helpompi haukkua maksava asiakas lyttyyn ja pilkata hänen tietojaa ja taitojaan.
 
Samaa varmasti tarkoitti Condorkin. Käytinpä häntä keppihevosena moosestaa asiasta mitä ei liikaa tuu korostettua.

 
Niin, olihan tuossa minun kirjoituksessani sarkasmia mukana. Tämä "asiakas on aina oikeassa" on sellainen slogan, jonka ajatuksen ymmärrän. Sitä ei kuitenkaan aina ole helppo soveltaa. Pikemminkin "asiakas on aina omasta mielestään oikeassa". Jos ravintolassa yksittäinen asiakas valittaa pihvistään, on se helppo vaihtaa. Jos hotelliasiakas on tyytymätön, voidaan antaa ilmainen hotelliyö tai muuta hyvitystä.
 
Esiintymistilanne on kuitenkin vähän erilainen. Parketilla on monta sataa asiakasta, jotka kaikki ovat siis "oikeassa" siinä, onko bändi hyvä tai huono, tuleeko musa liian lujaa ja onko ohjelmisto oikeanlaista. Mutta ketä "oikeassaolijaa" silloin kuunnellaan? Kolmeasataa tyytyväistä hiljaista vai viittä äänekästä valittajaa? "Ammattitanssijoiden" vähemmistöä - joka arvostelee bändit armotta nettiä myöten - vai tavisyleisöä, joka tykkää, muttei sen kummemmin reagoi? Vai kuunnellako vapaalla olevia soittajakavereita? Henkilökuntaa? Omia korviaan? Kuka on eniten oikeassa?
 
Itse olen ottanut sen kannan, että asialliseen sävyyn annettu palaute kuunnellaan ja mietitään, olisiko siinä perää. Älyttömän tuntuisista kommenteistakin voi löytää hyviä ideoita, kun vähän pöyhii. Mutta jos palaute tulee vittuilevaan sävyyn, niin kyllä minultakin jää tuo Jamin mainitsema "salapoliisityö" tekemättä.
 
Palaute on tärkeää, mutta aina täytyy muistaa, että kaikkia ei voi millään miellyttää. Omaa arvostelukykyä ja näkemystä täytyy olla sen verran, ettei asiakkaan palveleminen mene perseennuolennan puolelle. Samalla kuitenkin täytyisi olla toisaalta itsetuntoa ja toisaalta nöyryyttä ottaa palautetta loukkaantumatta vastaan. Hankala yhtälö.
"Get to the point where you don't have to practice. This leaves a lot more time for eating or wasting time."
v_m_kangas
23.08.2005 14:21:52
 
 
Keskustelun jatkuttua eteenpäin tultiin siihen tulokseen, että ne bändit, joilla ei ole miksauspöytää kuulostavat paremmilta.
 
Tuo on samantyylinen loppupäätelmä kuin se, että jäätelön syöminen aiheuttaa hukkumisia.
Humppaa tai soita humppaa
Fuzzy Boner
23.08.2005 14:26:52
Se on ihan käsittämätön määrä virheitä mitä yhdellä keikalla tulee tehtyä
 
Eipäs :)
Yeah!
Martso
23.08.2005 14:35:52
Eipäs :)
 
heh :)
Tanssimusassa on hyvät tunnelmat!!
El Condor
23.08.2005 14:37:02
Eipäs :)
 
Ei niin. Toisten käsityskyky on suurempi kuin toisten...
"Get to the point where you don't have to practice. This leaves a lot more time for eating or wasting time."
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)