Aihe: Konservatoriohaku kevät-05
1
Mer
23.01.2005 18:48:27
Löytyykö täältä hakijoita/jo konsaan päässeitä?
Itsellä tarkoitus hakea pop/jazz -puolelle.
Mer
10.02.2005 21:28:14
Nostelen..
Apricot
13.03.2005 22:58:19
Varmaan löytyy, mutta voisit ehkä valaista tarkemmin, mistä erityisesti haluat keskustella.
No problemo!
Mer
14.03.2005 19:51:27
Pääsykokeet itsessään lienevät ajankohtaisin aihe (kuten otsikostakin käy ilmi), eli biisivalinnat yms. Tietenkin kultaa olis jo opiskelemaan päässeiden neuvot.
Apricot
16.03.2005 22:30:22
Kiinnostaisi itseänikin tietää. Olen ollut pop/jazzilla laulussa vain pedioppilaana, joten en tiedä niistä pääsykokeista mitään. Tai olenhan kuullut paljon kaikenlaista, mutta niitä huhuja ei kannata levittää:) Joku pääaine-laulaja kertokoon...
No problemo!
Mer
17.03.2005 14:38:28
Minne meinasit hakea ja millä kappaleilla?
kay
18.03.2005 14:33:23
Tarkoitat ilmeisesti perusopetukseen pyrkimistä, ts. vain laulu- ja mahd. teoria- ja bänditunnit.
 
Helsingin pop-jazzkonservatorioon peruspuolelle on tuhottoman vaikeaa päästä, koska hakijoita on pelkästään lauluun muistaakseni satoja ja sisälle pääsee muutama.
 
Tämän kannustuksen jälkeen;
 
Pääsykoepapereissa mainitaan yleensä jotain kappalevalinnoista, mutta muistelen että kappale pyydetään valitsemaan afro-amerikkalaisen musiikin saralta (pop, rock, latin, jazz, r'n b tai vaikka kansanlaulu, kunhan ei ole klassista), koska ko. oppilaitos on siihen erikoistunut.
 
Kannattaa valita joku jonka oikeasti osaa, muttei tympääntymiseen asti. Kappale joka edustaa hyvin osaamistasi ja tuo hyvin esille vahvat puolesi eikä puolia joita saatat jonain päivänä osata tai haluaisit osata. Jos sinulla on laulunopettaja niin häneltä kannattaa aina kysyä tai jos ei ole, hanki :)
Mer
18.03.2005 21:17:11
Itseasiassa nimenomaan 2.asteelle ollaan kovasti menossa ;) Ja Helsingin jätin suosiolla hakulistasta pois.
kay
19.03.2005 20:03:16
ai...okei :)
 
Jos ei ole nauhakarsintaa niin yleensä sinne on joitain pakollisia biisejä tai pitää valita jostain vaihtoehdoista.
 
Jos ei ole niin sama virsi kuin ed. kannattaa valita joku joka oikeasti sujuu ja sanat menee ulkoa. Lautakunnassa on yleensä ammatti-ihmisiä jotka eivät halua kuulla puolivalmiita esityksiä ja "oon mä ihan oikeesti hyvä, mullon vaan nuha" - selityksiä.
 
Tekee sen minkä osaa parhaiten eikä selittele tai yritä liikaa että menee sen takia munille niin se riittää jos on riittääkseen.
 
Minnekäs meinasit hakea?
Mer
23.03.2005 12:25:14
Näihin lähtee paperit: Kotka, Kajaani, Pori, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu. Eli reissaamista on tiedossa. Lauluopen kanssa on yhdessä touhuttu hakemista ja vuosi sitten kävin jo harjoituksen kannalta Jykylän ja Joensuun kokeissa kurkistamassa, kuinka homma toimii.
Jonkin verran pystyy onneks laulamaan samoja biisejä eri paikoissa.
kay
23.03.2005 17:18:35
Itse suosittelisin panostamaan jyväskylä, joensuu, kuopio - akseliin, ihan vaan sen takia että koulutus on ollut niissä pidemmän aikaa ja käytännön hommat toimii todennäköisesti paremmin. Ainakin joitain opettajia tiedän/tunnen kaikista paitsi kotkasta, joten tasosta ei voi sanoa mitään puolueetonta.
 
Lykkyä pyttyyn!
meskalita
30.03.2005 23:08:32
 
 
Ota selvää koulutuksen laulunopettajista. Googleta laulunopettajien nimet. Kysele musiikin alalla työskenteleviltä tutuilta ja tutun tutuilta heistä - saat helposti selville löytyykö opettajilta yhtään nimeä ja/tai keikkakokemusta työkentältä. Jos google ei anna yhtään vastausta, on syytä miettiä miksi niin.
 
Jos sattuu omaamaan intohimoja jotain tiettyä tyylisuuntaa kohtaan (esim. jazz) kannattanee ottaa vähän selvää, mihin hakukohteena olevissa kouluissa opetus painottuu. Muusikon perustutkinnonhan ei pitäisi painottua mihinkään, mutta totuus lienee se, että eri kurssien todellinen sisältö määräytyy hyvin paljon opettajien mukaan. Esim. Joensuussa iso osa opettajista on Siban jazzosastolta valmistuneita, mikä ei voi olla vaikuttamatta opetukseen opettajien omien mielenkiinnon kohteiden kautta.
 
Karu tosiasia on myös se, että mitä pienempi kaupunki, sitä ahtaampi sen musiikillisen tarjonnan tarve on ja sitä vähemmän se tietää keikkaa niille, jotka eivät ole innostuneita perushutusta. Toisaalta pienemmässä koulussa on suuremmat mahdollisuudet saada henkilökohtaisempaa opetusta ja päästä helpommin esille.
 
Kotka on noista mainituista koulutuspaikoista nuorin (korjatkaa jos olen väärässä), mutta ponnistamassa hyvää vauhtia ylöspäin. Viime syksynä Kotkan muusikon koulutusohjelman johtaja vaihtui, ja tämä uusi varsin aikaansaava tyyppi on pistänyt siellä aika tavalla asioita eteenpäin.
 
Toivotan ripauksen onnea matkaan, yltiöpäisesti treeniä ja saavikaupalla asennetta ja itsevarmuutta!
sound in - pleasure out
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)