Aihe: "raaka-aine"-sampleja sampleriin.
1
mr.bungle
26.07.2004 14:34:14
 
 
Moro.
 
Tietääkö kukaan hyvää samplekirjastoa netissä, missä olisi saman tyylisiä sampleja, kuin mitä perus-pcm-syntikoissa (Tritonit ym.) on instrumenttien pohjana. Mun löytämissä synasaundeissa on useimmiten ongelmana, että ne on samplattu suoraan jostain syntikasta, jolloin saundi on jo valmis paketti kun filtteröinnit, layerit, efektit ja modulaatiot ym. on jo samplessa. Itselle jää pelivaraa saundin luomisessa siis todella vähän. Myös äänen laatu kärsii, jollei multisamplaa hirmuisesti.
JPQ
27.07.2004 00:31:59
 
 
Etsitkö synasaundien tekomateriaalia vai oikeita soittimia ? jos ekoja niin olen harkinnut laskea laskemiani ääniä joskus jakoon ?
ja tässä kysynkin haluatko mielummin 96khzillä vai 44.1khzillä. Koska kaavani tarvii luonnollisesti virittää. En tiedä onko noi mitään laatua sitten mutta siis samaa osastoa periaateessa pitkälti kuin analogi ajan aaltomuodot mutta digitaali synien spesiaalimpina aaltomuotoina. ja menetelminä on fm,additive,ja sekoitus ja muutamia muitakin kaavojani tutkin.
Yritän pian saada niitä tehtyä yritän tässä virittää kaavani ja laskea materiaalia.:)
Leikari
31.07.2004 22:06:52
Lähinnä synasaundien tekomateriaalia. Esim. originaalit, suodattamattomat aaltomuodot Moogeista+Sequential Circuits -vermeistä+ym., Perus DX7 -aaltoja, mutta myös jousi- kuoro- ja efektisampleja joista saisi kasattuja moderneja synasaundeja tyyliin Korg M1:n Lore ym.
 
- syntikoiden (esim. moog, korg...) "vitsi" on paljolti eri luonteisissa filttereissä - pelkkä oskillaattorin "kopsaaminen" ei riitä. Niinpä esim. kaupallisissa samplekirjastoissa on samplattu valmiita soundeja
- perus-dx -aaltoja ei ole olemassakaan - - kärjistetysti sanoen
 
- olen tykännyt emu -samplereista kun niiden filtterit ovat hyviä sekä soundillisesti että muilta ominaisuuksiltaan. Emut ovat haluttaessa syntikoita - äänilähteeksi voi ottaa minkä vain ääniaallon (esim. levyltä, minidiskillä "livenä2 äänitetyn ... lähteitä riittää) ja ryhtyä muokkaamaan - eipä ole illat käyneet pitkäksi. Pelkällä emulla voisin itseasiassa tehdä melkein kaiken musiikkini - jos nimittäin olisi analogityyppiset potkitat reaaliaikaisesti käytössä.
 
- syntikoiden soundeihin kyllästyy todella nopeasti - pidän yhtä korgia "preset" -laitteena - SS-synan soundien muokkaaminen on kuitenkin rajallista. Samplerilla saa kaikenlaista mielenkiintoista aina vaan....
- mikäli haluaa mahdollisimman autenttisen kuuloisia tiettyjä soundeja on helpoin käyttää valmiita synasoundeja tai samplekirjastoja . . .maksaneeko vaivaa hakea multisamplattuja rhodes -aaltoja netistä??
mr.bungle
02.08.2004 12:03:35
 
 
- syntikoiden (esim. moog, korg...) "vitsi" on paljolti eri luonteisissa filttereissä - pelkkä oskillaattorin "kopsaaminen" ei riitä. Niinpä esim. kaupallisissa samplekirjastoissa on samplattu valmiita soundeja
 
No filtteri on filtteri on filtteri. Eipä kahdessa -12db/oktaavi -filtterissä ole aivan hirveitä eroja, ainakaan jos saundi ajetaan PA:n läpi. Ja kahdessa analogifiltterissä on eroja, vaikka ne olisivat peräisin saman merkkisestä laitteesta. Mä en oo erityinen synapuristi, olis vain kiva tehä moogipatcheja aidolla oskillaattorilla, vaikka filsu oliskin digifilsu (jota voi tietysti hyvässä samplerissa säätää eri tavoin melko lähelle autenttista.).
 
- perus-dx -aaltoja ei ole olemassakaan - - kärjistetysti sanoen
 
Mjoo, tarkoitin lähinnä dx7-rhodesia, fulltinesia ja tavallisia bassosaundeja. Näissä siis vois olla operaattoreiden moduloinnitkin mukana.
 
- Pelkällä emulla voisin itseasiassa tehdä melkein kaiken musiikkini - jos nimittäin olisi analogityyppiset potkitat reaaliaikaisesti käytössä.
 
Tän tyyliseen käyttöön ajattelin valjastaa Yamahani, ja sen takia pistin alkuperäisen viestinkin. Analogityyppiset potikat saa helposti konffattua midikontrolleriin.
 
- mikäli haluaa mahdollisimman autenttisen kuuloisia tiettyjä soundeja on helpoin käyttää valmiita synasoundeja tai samplekirjastoja . . .maksaneeko vaivaa hakea multisamplattuja rhodes -aaltoja netistä??
 
Nettisaundit on kyllä valitettavan usein perseestä. Luulis että nettiyhteisöstä löytyisi laitteita ja samplaustaitoisia ihmisiä joka lähtöön. Senpä takia kyselin sampleista, ja yksi tarkoitus kysymykseen oli kartoitus potentiaalisen www-samplepankin tarpeesta.
ja tämä on siis totuus
Leikari
02.08.2004 13:08:27 (muokattu 02.08.2004 13:24:18)
No filtteri on filtteri on filtteri. Eipä kahdessa -12db/oktaavi -filtterissä ole aivan hirveitä eroja, ainakaan jos saundi ajetaan PA:n läpi. Ja kahdessa analogifiltterissä on eroja, vaikka ne olisivat peräisin saman merkkisestä laitteesta. Mä en oo erityinen synapuristi, olis vain kiva tehä moogipatcheja aidolla oskillaattorilla, vaikka filsu oliskin digifilsu (jota voi tietysti hyvässä samplerissa säätää eri tavoin melko lähelle autenttista.)..
 
kokemukseni mukaan noissa filttereissä on eroja
 
vaikka samplerissa on runsaasti eri tyyppisiä filttereitä ei tarkoita, että sillä voisi emuloida eri analogisyntikoiden filsuja. Pelkällä Q:n ja F:n säädöllä tavoitetaan vain osa filtterin luonteesta - esim. ilmeisesti Q-piikin luonne vaikuttaa paljon (korvieni perusteella) so. miten terävä/jyrkkä ja miten käyttäytyy eri asetuksilla. Toki on hyvä, että eri tyyppisiä filttereitä on tarpeeksi käytössä - pääsee riittävän lähelle haluttua.
 
Mjoo, tarkoitin lähinnä dx7-rhodesia, fulltinesia ja tavallisia bassosaundeja. Näissä siis vois olla operaattoreiden moduloinnitkin mukana..
 
tuohon tarvitsee sitten jo koko äänen samplauksen. Osta räkkiin esim. tx81z - siitä saat aidot soundit eikä vie paljoa tilaa. Noita ajoittain liikuu käytettyjen markkinoilla eikä kukaan huoli. Omani möin aikoinaan pois kun ostin sy77:n. Käypäinen hinta voisi olla jotain 150- (200) - - mielestäni arvokkaampikin, mutta ei markkinoilla tuon korkeammaksi arvostettu - mielestäni huippuostos dx-soundeihin - siihen aivan täysimittainen peli. Manualin saa netistä (yamaha pk-club jne..)
 
Tän tyyliseen käyttöön ajattelin valjastaa Yamahani, ja sen takia pistin alkuperäisen viestinkin. Analogityyppiset potikat saa helposti konffattua midikontrolleriin..
 
Yamahan A-3000-5000 samplerit jäivät myymättäi kun emu- ja akai -koulukunnat hallitsevat markkinaa - itse laitteiden tekniset ominaisuudet eivät pikaiseen esiintymiseen olleet syynä.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)