Aihe: Kitaran soudien vaihto nopeast esim livenä
1
Lomby
01.02.2022 10:15:03 (muokattu 03.02.2022 10:29:15)
Kun pitää bändisoitossa nopeasti vaihtaa soundista toiseen, niin homma toiminee jalkakytkimillä:
 
1. Efektilauta, eri efekteistä kasattu
2. Vastaava multiefekti, muttei ilmeisesti yhtä hyvä
3. Jalkakytkin jolla ohjataan vahvistimesta löytyviä soundeja, esim 5 eri muistipaikkaa.
 
Olenko jotenkin käsittänyt oikein?
 
Sitten kun mennään jonnekin soittamaan kitaran kanssa, jotta vahvistimet on paikalla, muttei omaa vahvaria. Niin pistetäänkö esim toi oma Efektilauta vahvistimen puhtaaseen kanavaan sisään ja siten on aina tutut soudit mukana?
 
Omat ongelmat ovat olleet vaihto säröstä puhtaaseen soudiin ja sitten kun vaihtuu kompista sooloon. Tuohon nyt haen jotain toimivaa systeemi.
Entropia666
01.02.2022 10:30:30
 
 
Tässä on monta tapaa hoitaa toi homma. Pähkinänkuoressa tää on yks niistä syistä miks mallintavat on yleistyny: niissä voi rakentaa presetit monelle eri soundille ja vaihtaa lukuisan määrän asioita yhdellä polkaisulla. Lisäks et oo naimisissa vahvarin kanssa, kuulostat samalta joka keikalla ja on kevyempi roudata. Mulla on Neural DSP:n Quad Cortex missä oon rakentanu soundit niin, että mulla on komppisoundi, liidisoundi ja puhdas. Kaikissa on eri vahvari ja efektit ja kaikki vaihtuu keikalla saumattomasti yhdestä napista. Jos haluun mökää lavalle, oon ostanu sitä varten PA-käyttöön tehdyn trankkupäätteen minkä kytken normaaliin kitarakaappiin jos haluan. Makso hurjat 100€ käytettynä. Mulla oli myös Line6 HX Effects ennen QC:ta, se korvas pelkät efektit. Siellä sama juttu, presetteihin määritelty mitkä efektit vaihtuu milloinkin ja se laite osas vaihtaa myös vahvarin kanavat.
 
Jos haluat fyysisiä pedaaleita, niin silloin sun pitää ostaa tohon tarkotukseen loop switcher (ei pidä sekoittaa looperiin). Sama toimintamekaniikka kuin edellä, eli pedaalit kytketään swticheriin ja sit sille rakennetaan presetit tai komennot että milloin ja mistä napista vaihtuu mitäkin. Tässä tilanteessa yleensä riippuu laudan ja soundin rakenteesta että miten se kytketään sit vahvariin. Eli että nojaako pohjasoundivahvariin vai otatko ihan kaiken pedaaleista.
 
Tähän kuitenkin huomiona että oletuksena keikalla on oma nuppi, eli sen mukaan kannattaa toimia.
horseface
01.02.2022 14:47:20
Mitä muuten suosittelisitte looper/switcheriksi seuraavilla ominaisuuksilla?:
 
- ohjelmoitava
- min. 8 luuppia
- vaihtaa ainakin yhden kanavan vahvistimesta
- edullinen
- four cable method mahdollinen
- helppokäyttöinen
- midi ei välttämätön
- tolkullisen kokoinen
 
Esim. Carl Martin Octaswitch 1-3 olisi juuri passeli ominaisuuksiensa puolesta mutta sen epätaloudellinen fyysinen koko vähän arveluttaa.
Huutamalla ne asiat selviää.
McNulty
01.02.2022 15:13:17 (muokattu 01.02.2022 15:17:58)
horseface: Mitä muuten suosittelisitte looper/switcheriksi seuraavilla ominaisuuksilla?:
 
- ohjelmoitava
- min. 8 luuppia
- vaihtaa ainakin yhden kanavan vahvistimesta
- edullinen
- four cable method mahdollinen
- helppokäyttöinen
- midi ei välttämätön
- tolkullisen kokoinen
 
Esim. Carl Martin Octaswitch 1-3 olisi juuri passeli ominaisuuksiensa puolesta mutta sen epätaloudellinen fyysinen koko vähän arveluttaa.

 
Vähintään 8 luuppia vaatinee jo tietyn määrän tilaa jakeille ja niiden sijoittelun niin että laite/laitteet voidaan kytkeä järkevästi. Mulla on Boss ES-8, jolla taitaa hoitua noista aivan kaikki. Midikin siinä on... ja mun mielestä se on ominaisuuksiinsa nähden ihan tolkun kokoinen.
 
GigRig G2 tai uudempi G3 toimii myös. Musicom Lab tekee myös erittäin hyviä switcher/looper-purnukoita.
 
PS. Alkuperäiseen kysymykseen siitä, miten vaihtaa puhtaan, särön ja lead särön välillä... kaikista helpoin vastaus on: "Vahvistin, jossa on kolme kanavaa... tai vähintään kaksi kanavaa jossa särökanavalla boost-toiminto".
 
Esim. Hughes & Kettner Triamp tai Trilogy on oikein hyvä vaihtoehto, tosin 100W putkikoneina ne voivat olla helposti ylimitoitettuja keikoilla.
 
Melkein jokainen vähänkään modernimpi vahvistin kykenee siis tuohon kolmeen soundiin yksinkertaisella kanavanvaihtopedaalilla. Jalkakytkimessä on toinen painike kanavanvaihdolle clean/distortion ja sitten toinen painike boostille. Se taitaa olla simppelein... ei tarvitse muita speduja kanniskella mukana eikä miettiä välikaapeleita ja virransaantia :)
moving in stereo
McLeach
01.02.2022 23:50:52
McNulty: PS. Alkuperäiseen kysymykseen siitä, miten vaihtaa puhtaan, särön ja lead särön välillä... kaikista helpoin vastaus on: "Vahvistin, jossa on kolme kanavaa... tai vähintään kaksi kanavaa jossa särökanavalla boost-toiminto".
 
Tais olla tarvetta systeemille, joka toimii myös lainavahvarilla.
BigPapa
02.02.2022 15:24:49
 
 
Kitaran säädöillä pärjää hyvin oikeanlaisen putkivahvistimen kanssa, välillä voi jonkun irtopedaalin, joita fiiliksen mukaan käytössä, polkaista päälle. Esim. Mxr Dynacomp, Tubescreamer, Boss DD3, JH1 Wah, Colorsound Overdriver tai vaikkapa Jen Dynamic Sustainer. Mikäli kyseessä on bändi, jolla mukana kulkee äänimies, on tällöin mahdollista ulkoistaa osa soundinvaihdoksista äänihemmon hoidettavaksi, mikäli setti tai setit on aikataulutettu ja hyvin treenistelty yhdessä kyseistä tointa hoitavan kanssa ja on tarpeelliset räkkilaitteet käytössä.
Lomby
03.02.2022 09:42:22 (muokattu 03.02.2022 10:28:24)
Kiitti vastauksista, tapoja on tosiaan monia.
 
Päädyin lopulta käytettynä löytyneeseen zoom g5n multiefektiin. Tuli kitarakaupassa suositusta. Laitteesta löytyy myös loopperi,viritin ja rumpukomppeja. On suhteellisen helppo käyttöinen laite. Saa toki tietsikkaan suoraan kiinni etc
 
Youtubesta löytyy tutoriaalia
 
Eli käytettyän siis tämmöinen laite:
https://www.thomann.de/fi/zoom_g5n. … nb3AlGX2W1iK4VJVzdd73saAn7zEALw_wcB
 
... ja tuossa hyvältä vaikuttavaa tutoriaalia
https://www.youtube.com/watch?v=9YcP8Yq7hiU
 
Itsellä löytyy myös Blackstar vahvari ja tuossa pätevän tuntuinen kaveri näyttää kuinka vetää monipuolista settiä läpi yksillä asetuksilla ja käyttää vaan kitaran volumea, olikan jalkakyrkin käytössä myös. Hommaan myös tuon jalkakytkimen. Mutta itsellä on se tilanne että eri paikoissa tulee soitetua eri vahvareilla.
 
https://www.youtube.com/watch?v=8mmfHXukelI&t=233s
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)