Aihe: Digipianon koskettimista
1
Drawbars
03.01.2022 16:50:59
Olen kokeillut aika monia, niitä on mennyt ja tullut, vaihtelunkin vuoksi. Jos jätetään kevyet syntikkakosketukset sikseen, niin painotetuissakin on runsaasti vaihtelua.
Kosketuksen sopivuus on makuasia, ja sen miellyttävyys selviää tietysti lopullisesti vain kokeilemalla. Jos ja kun tähän ei useimmiten ole mahdollisuuksia, niin arvostelujen lukeminen kyllä myös auttaa. Esim. tämä kaveri on kokeillut paljon erilaisia tatseja, myös vaativanklassisen musiikin näkökulmasta: https://www.youtube.com/channel/UCx-WOQTMkoTuTUPOIFfm2Bw
Toinen tuottelias kokeilija on esim. tämä https://www.youtube.com/channel/UCPhc55XGLXIWzmG8_D3cQfg
 
Soittimen paino. Kotelo voi olla muovia tai metallia. Tämä yleensä vaikuttaa hintaan mutta ei automaattisesti laatuun. Muovisessa voi periaatteessa olla yhtä hyvä painotettu koneisto. Puu yleensä painaa tosin enemmän ja se on hyvä materiaali.

Isompaan ja siten keskimäärin painvampaan koppaan mahtuu syvempi koneisto, kuten akustisessa esikuvassakin, mikä antaa paremmat mahdollisuudet aikaan saada koskettimien tasalaatuinen toiminta, sekä samankin koskettimen tasainen herkkyys sen ulko- ja sisemmässä päässä. Eihän ole kiva jos joissain soinnussa on vaikea saada kaikkia ääniä kunnolla kuulumaan siksi jos koskettimen loppupää vaatii paljon enemmän sormivoimaa.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)