Aihe: Omistan Gibsonin ja kaikki on hyvin
1 2 3 4 5222 223 224 225 226297 298 299 300 301
hallu
25.07.2021 15:10:11
abassimo: Aika kova fanipoika saa olla kyseessä, että kieltää jonkun soittimen todettuja "vikoja". Itellä ei oo ollut Gibsoneissa koskaan ongelmaa, että kaula tai muukaan lakattu kohta olisi ollut tahmea, mutta en kiellä sitä faktaa, että näin jollain voi olla ja onkin, kun aihe on yleisesti keskusteltu eri nettipalstoilla. Tää on vähän sama kun joku sanoisi, että Gibsonin lapakulma ei vaikuta negatiivisesti lavan kestävyyteen, koska itellä ei oo koskaan lapa mennyt rikki Gibsonissa. Tai vastaavasti Fenderin vanhempien offset mallien tallasta ei hypi kielet pois, jos soitetaan ohuemmilla kielillä ja vähän kovemmalla otteella, koska itellä ei oo koskaan hyppiny.
 
Toisaalta saa olla aika kova antifanipoika, että väittää itse vikoina pitämiään ominaisuuksia universaaleiksi. Minusta ne on enemmän makuasioita sekä soittajan ja kitaran yhteensopivuusasioita, että mikä on hyvä ja mikä huono.
 
Asia on nimittäin niin, minkä fanit ja antifanit unohtavat, että kitara on aina kompromissi erilaisia ominaisuuksia. Koska soittajia on joka lähtöön ja heilläkin on omat ominaisuutensa, niin samat kompromissit ei vaan käy kaikille ja sitten on vielä ne esikuvat joita matkitaan, niin soppa on valmis.
 
Minä ymmärrän hyvin, että jotakuta voi Gibsoni ärsyttää ihan perustellustikin, mutta tämä ketju on olemassa juuri sen seikan jakamiseksi kun se ei ärsytä. Siksi olisin taipuvainen kyseenalaistamaan sen, kannattaako fanitusketjuun tulla puhumaan faniudesta ja tai varsinkaan väheksymään sitä.
 
Itselläni ei ole yhtään Gibsonkitaraa enää, mutta mulla on pari Mesaa ja nyt kun Gibson sen osti, niin olen taas funnyboy :-D
parek
25.07.2021 15:13:38
En muista oliko omassa 2012 lespa stankussa tahmakaula, mutta SG 61RI piti ainakin muutaman kk välein käsitellä kaulan takaa kun alkoi mennä niin liisteriin. Paljon pahempi sen sijaan oli Fenderin 52RI tele, minkä kaula oli takaa ihan liisteriä vaikka oli kuivunut jo yli vuosikymmenen kun sen itselle hankin. Nyt käytössä on tele missä on ihan itse lakkaamaani nitroa kaulassa. Ei tahmaa lainkaan. Oli jo viikon kuivumisen jälkeen kovempi ja liukkaampi mitä esim. sen 61RI sg:n kaula oli koskaan. Mun kädet ei juuri hikoa yhtään. Se tahmaus tuli noihin ihan vain siksi kun käyttävät/käyttävät huonoa nitroa tai lakkaavat ne väärin.
BigPapa
25.07.2021 15:16:01 (muokattu 25.07.2021 15:21:02)
 
 
Kannattais nyt ihan oikeesti toi lukea, ennekuin alkaa lakkausta syyttelemään, siinä on myös näistä tahmaisuuden syistä.
 
Peskää kätenne, puhdistakaa kaula niin takaa, kuin otelaudan puoleltakin, säilyttäkää kitara laukussa, ei keräämässä pölyä ja vaikkapa rasvaa jota huoneilmassa leijuu esim. ruuanvalmistuksen aikana, liesituuletin toki auttaa 8D. Ja soittakaa säännöllisesti.

Tässä niille joiden näpit tälläistä vaatii.

https://www.premierguitar.com/diy/g p-101/how-to-clean-guitar-neck-back

Do you feel like youre fighting your guitars neck? Heres how to create that smooth, played-in feel.

Recently I had a client bring in his guitar with a common complaint: The back of its neck felt sticky against his fretting handwhen he was rocking out onstage. I hear this a lot, especially from players who have guitars with the type of high-gloss finish. The truth is, any neck even one that comes from the factory with a matte satin finishcan eventually develop a sticky feel from hand oils, sweat, and playing grime.

Over the years I've seen players try to resolve this issue in different ways. Some of these approaches work, while others can ruin the value of a guitar. Like many luthiers, I have my own way of dealing with a sticky neck. It's a simple process, so let's explore it. We'll also discuss what not to do if you want your neck to feel smooth and slick.

Cleaning house. Over time, dirt and oils build up along the back of the neck and this film causes the finish to become sticky or even break down. Nitrocellulose lacquer is particularly susceptible to this, especially if you don't keep the finish clean and don't wash your hands before you play. If you've ever encountered a vintage guitar with a smudged or tacky finish, that's probably what happenedthe finish had deteriorated to the point of softening up.

And lacquer isn't the only offender. Many new guitars ship with thick polyester finishes covering their necks, and these too can create friction against your hand when you slide rapidly up and down the neck. Fortunately, the fix is easy and inexpensive.

The first step is to thoroughly clean the neck. I use naphtha for this job. A gentle solvent that's available at hardware and home improvement stores, it's safe for most finishes and will remove the dirt and oils that accumulate on the back of a neck.

Warning: Naphtha is flammablethink lighter fluid so never use it around fire or flame.

Dampen a clean cloth (a microfiber or cotton polishing cloth is ideal) with a little naphtha and wipe down the neck. Use light strokes and turn the cloth as you work to keep the soil you remove from getting back on the neck. The goal here is to just lift off any junk that's built up on the finish, so go easy. If you rub too hard, it will polish the neck and make it even glossier. Or if you are too aggressive with an old, distressed finish, you may end up rubbing it off, which will then necessitate refinishing the entire neck.

Once the neck is clean, you can take an additional step and scuff the finish." How you approach this depends on whether the neck has a satin or high-gloss finish. We'll look at both instances, but, in either case, it's important to remove only the minimum amount of finish. You must retain a protective barrier on the neck to prevent moisture from entering the wood and potentially warping it.

Before you begin the process, protect the guitar to prevent any sanding dust or steel wool debris from collecting on the body or pickups. If you have a bolt-on neck and are comfortable with removing it, take it off the body. If you're not keen on removing it, or if your guitar has a set neck, then slip the body into a plastic trash bag and seal it. Painter's tape works great to seal the bag, and it's easy to remove when you're done.

Using steel wool on a satin finish. Satin or matte finishes are very comfortable, but can become somewhat glossy over time. To remove this glossy buildup, rub the back of the neck with 0000 steel wool. This will leave the neck feeling smooth without that sticky sensation. Remember, only use 0000 steel wool. If you use more aggressive steel wool (000 or 00) you'll run the risk of rubbing through the protective satin finish.

Gently rub the steel wool along the neck following the direction of the grain, which is parallel to the strings. So you don't remove too much of the finish, rub in only one direction, rather than going back and forth. To monitor your progress, keep touching the back of the neck as you work, and stop rubbing as soon as the finish feels nice and smooth.

Using sandpaper on a glossy finish. You can sand a neck's hard, high-gloss surface, but before you get too enthusiastic with your sandpaper, be sure to choose the right grit! For most glossy necks, 600-grit paper will do the trick. A more aggressive 400-grit paper will also work, but be cautious. Too often I've seen necks that someone sanded with 220-grit paper and created a big mess. When the grit is too coarse, you'll go right through the finish down to the wood, and if that happens, the neck will look and feel inconsistent. The only way to correct this is to sand off the remaining finish and apply a new one. Don't go there.

My favorite brand of sandpaper is Klingsporit's very durable and inexpensiveand 3M sandpaper also works great.

As with a satin finish, gently rub the sandpaper in one direction, following the wood grain. And as you sand, run your fingers along the back of the neck to check its feel. You're only aiming to remove the glossy surface, not the finish itself, so be gentle and intentional when sanding a neck.

And that's all there is to it. Now that your neck has a smooth, "played-in" feel, only two things are required to maintain it: Wash your hands before you play your guitar and periodically clean the back of its neck as described earlier. Prevention is more than half the battle, so get in the habit of cleaning your neck each time you change strings.
abassimo
25.07.2021 15:21:40
BigPapa: Edelleenkin: olen puhunut siitä miten itselläni on kokemuksia näistä Gibson kitaroista, ja jos jollakin näpit on tahmaiset, se ei varmaankaan ole kitaranvalmistajan syy ja vika. Näköjään edellisiä viestejä kirjoituksineen ei lueta ja tullaan availemaan alaleukaa lattiaan saakka täysin oletellen asioita. Tosiaankaan en ole myöskään saanut yhtäkään Gibsonin kaulaa poikki, oli sitten lapakulma mikä tahansa. Sehän on ihan kuinka niitä kitaroita käsitellään. Ei muuta kun nojalleen vahvistinta vasten, niin siitä helposti kaatuu ja kyllähän se lapa siitä, kun oikein päin lattiaan osuu, katkeaa. Pitää olla melkoinen Gibson tuotemerkin vihaaja jos tullaan tähän ketjuun kirjoittelemaan itsestään poikki napsahtelevista lavoista, sekä kaulojen tahmaisuudesta, kun ohjeet on annettu kuinka siitäkin ihan "hirvittävästä viasta" pääsee.
 
Ei se lapa itsestään napsahda tietenkään, mutta varsin helposti jos vertaa muihin lapakulmiin. Tiedän muutaman tapauksen, että lapa on katkennut kovassa laukussa ilman, että kitaraa on edes paiskottu tai sen päälle on heitelty mitään. Esim autolla ajaessa, kitara takapenkillä kovassa pehmustetussa laukussa tapahtunut tällainen ilmeisesti jonkun tien töyssyn takia. Ja tie ei ollut siis mikään offroad väylä puolen metrin töyssyillä.
 
En vihaa Gibsonia merkkinä niin kuin en muutakaan merkkiä, päinvastoin jotkut mun parhaimmista omistamista kitaroista on ollut Gibsoneita ja niiden myynti harmittaa vieläkin.
Suddenly diu diu
parek
25.07.2021 15:22:51
Siinä mun 61RI SG:ssä oli nitro ihan pehmeää joka puolella kitaraa. Se vaan ei tuntunut kovettuvan koskaan. Ei koskenut siis vain kaulan takaosa. Se tais olla 2009 malli. Möin pois viime vuonna.
 
Mun nitrolakattu tele on ollut koko ajan olohuoneessa telineessä tai lattialla seinää vasten, kesällä ja talvella. Paljon kovempi toi pinta vaikka lakkasin vasta viime talvena.
BigPapa
25.07.2021 15:28:32 (muokattu 25.07.2021 15:35:52)
 
 
Ei ne itsestään napsahda laukussakaan poikki, tiessä oleva töyssy, riittävä, hyvinkin saa kitaralaukun pomppaamaan ja ns. sen jälkeen paiskautumaan takaisin, ja lapa poikki. Ei varmaan kovin vaikea käsittää. Tai voihan se olla, kun tämä aihe taas kaivettiin esiin. Melkoista Gibsonin vihaamista. Tää on ihan muunlaisille kirjoituksille tää ketju. Mulla on 3 Les Paulia, oikeestaan 4, kun toi junnukin on, ei tahmakauloja, ei lapoja poikki. Omistan Gibsoneita ja kaikki on aivan äärimmäisen hyvin ja loistavasti.
 
https://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/4941.jpg
 
https://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/4920.jpg
BigPapa
25.07.2021 15:31:22 (muokattu 25.07.2021 15:34:08)
 
 
parek
25.07.2021 15:37:03
Mikähän pointti on linkata noita Ibanez yms. kaulapoikkivideoita hymiöiden kera?
BigPapa
25.07.2021 15:37:41
 
 
Mietippä sitä.
parek
25.07.2021 15:40:50
BigPapa: Mietippä sitä.
 
Liekö tuo kenellekään mikään uutinen, että lapa voi mennä poikki muistakin kuin Gibsoneista.
BigPapa
25.07.2021 15:42:00
 
 
Vaikuttais olevan.
abassimo
25.07.2021 15:42:37
BigPapa: 8DDDD
 
https://www.youtube.com/watch?v=crGcApmmKM4
 
https://youtu.be/VTIvtTPy7no
 
https://youtu.be/GVrDfvyyKbA

 
Oliko nääkin kuljetettu normaalisti kovassa laukussa ja lapa casualisti vaan napsahtanut poikki, vai tiputettu/lyöty johonkin kovalla voimalla?
Suddenly diu diu
18is9
25.07.2021 15:42:59
 
 
BigPapa: Taisin jo kertoa miten asia omalla kohdallani on, ei se siitä mihinkään muutu, eikä tarvitse jossitella.
Kysehän on siitä millaiset näpit joillakin ihmisillä on, ei siitä, että Gibson kitaroissa olisi mitään valittamista lakkauksen suhteen.

 
Niin, on siis vain täydellisesti lakattuja Gibsoneita ja vääränlaisia ihmisiä. Kiitos tästä.
 
Itsellä on pari Gibsonia ja niiden kanssa ei ole ongelmia kun en soita hikisiä treenejä niiden kanssa.
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
BigPapa
25.07.2021 15:43:17
 
 
Mietippä sitä tai kysy videoiden tekijöiltä.
Joees
25.07.2021 15:49:36
BigPapa: Mietippä sitä tai kysy videoiden tekijöiltä.
 
Mietin vaan sitä että miten ne nyt sit tämän ketjun aiheeseen kuuluu?
 
Ei sillä, ei mua kiinnosta. Antaa keskustelun elää, kunhan vaan annat muidenkin kirjoittaa omia fiiliksiään.
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
abassimo
25.07.2021 15:51:24
Ei mun tartte mietiskellä tollasia, eikä mua suoraan sanottuna edes kiinnosta. Fakta kuitenkin on se, että Gibsonin käyttämä lapakulma on paljon alttiimpi murtumalle, kuin esim Fenderin lapakulma. Se ei tarkoita, että Fender olisi parempi valmistaja kuin Gibson, tai että Fenderin lapoja ei saisi rikottua jos ne johonkin osuu lujaa.
 
Tollasten videoiden linkkailu hymiöiden kera vaan vaikuttaa agressiiviselta puolustautumiselta, joka saa aikaan taas itessä kovia fanipoika epäilyjä. Eikä siinäkään fanituksessa mitään väärää ole :-), mutta älä turhaan mua syyllistä Gibson vihasta.
Suddenly diu diu
BigPapa
25.07.2021 15:51:51
 
 
Toki ja kai sana on vapaa - minullakin.
BigPapa
25.07.2021 15:54:24
 
 
Fanipoikailun voit ottaa ihan omalle kontollesi, ja pikaviesteillä pyytää vaikka apuvoimia tänne kantojasi pönkittämään. Ja lapakulmat on niitä mitä ne on. Voi voi, että Ibanezeistakin menee naps naps. Ja sitäkö ei täällä saa tuoda esiin? 8DDDD
abassimo
25.07.2021 16:01:35
BigPapa: Fanipoikailun voit ottaa ihan omalle kontollesi, ja pikaviesteillä pyytää vaikka apuvoimia tänne kantojasi pönkittämään. Ja lapakulmat on niitä mitä ne on. Voi voi, että Ibanezeistakin menee naps naps. Ja sitäkö ei täällä saa tuoda esiin? 8DDDD
 
Älä jaksa aikuinen mies. Kaikki mun kirjoittamat jutut perustuu omiin kokemuksiin ja siihen mitä tutut on kokenut merkin kanssa. En tiedä mistä revit tuon Ibanezin tähän Gibson keskusteluun. Koskaan en ole väittänyt etteikö saisi puhua jos niistä on lavat mennyt rikki; tosin kannattaa se mennä tekemään ehkä Ibanez aiheeseen keskusteluun.
Suddenly diu diu
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)