Aihe: Missä asiassa kalliit mallintimet ovat parempia kuin halvat?
1 2 3 4 5
hallu
06.04.2021 00:15:01
askomiko: Nimenomaan kuten Kylätohtorikin pohtii, kulttuurishokin suuruus riippuu siitä miten nykyisiä koneita käytät. Jos soitat kallon halkaisevalla volalla treeniksellä niin että kajari lepattaa kohti nilkkojasi, vertailu kotona kuulokkeet päässä on 1000% eri asia. Koneet käyttötarkoituksen mukaan. Puolestaan satawattinen Mesa kotona, voluumilla 60db, niin pelikenttä onkin taas heilahtanut erilaiseksi. Mutta kokeilla kannattaa aina, niin se sano Donnerikin heroiinista.
 
No mä en soita missään kallon halkaisevalla voimalla. Mulla on kotona ja reeniksella vajaa satavattinen mesa ja epätarkalla kännykkämittarilla soittovolani pyörii parin metrin päästä mitattuna noin 85 -90 db huitteilla myös himassa, joskus tietenkin myös hiljempaa. Mutta kuten mainitsin, niin soittelen tosi paljon myös luureihin ja olen erilaisia edullisia mallintavia ratkaisuja vertaillut analogisiin ratkaisuihin eli soittelen luureihin oikealla vahvistimella ja mallintimella ja mielestäni niissä on kyllä selkeä ero edelleen olemassa. Jos joku laadukas mallinnin toimisi luureihin, niin voisin ihan hyvin ratkaista kajarisoiton liittämällä sen tarvittaessa sopivan päätteen kautta oikeaan kitarakaappiin jolloin saisin niin autenttista sähkissoundia kuin haluaisin.
 
Mulla ei ole ollut mielessäkään, että noista analoogisista vahvareista luopuisin, koska nuo markit tarjoilee mulle jotain sellaista, että minun on vaikea uskoa sitä mistään muualta saavani. Mutta edellisen kirjoituksesi pohjalta mietin, että jos joku Axe tarjoilisi uskottavan mark IV:n ykköskanavan, niin se Leadkanva varmasti niistä jo löytyykin. Mutta missään ei oikein puhuta mesamalleista kliinien osalta vaan aina vaan niistä säröistä. Mutta kun aikanaan putkien valmistus loppuu ja näistä aika jättää, niin tuota nelosmarkin ykköskanavaa tulen satavarmasti ikävöimään monesti.
Pikatessa roiskuu :-D
Hynkel
06.04.2021 00:29:47
askomiko: Koneet käyttötarkoituksen mukaan.
 
Tämä niin vitusti. Ja plussat tosta pitkästä tekstistä, jonka luin suurella innolla +++
It really is now isn't it?
Kefiiri
06.04.2021 08:41:31
Todellakin plussaa ansiokkaasta ja kansantajuisesta selvityksestä.
En ole musiikin asiantuntija.
samiko
06.04.2021 10:37:58 (muokattu 06.04.2021 11:14:52)
Laulava Kylätohtori: Eihän yksikään mallintava autenttinen ole, eikä tarvitsekaan olla.
 
Ei tartte olla autenttinen ainakaan mun mielestä, mutta siitä eri mieltä että tarvitseeko sen olla joidenkin muiden mielestä...
 
Syypää tähän koko vs touhuun on yksinomaan mallintajien valmistajat ja perintökuninkaallisina tulee suuri osa niiden mallintajien käyttäjiä ja Youtubepostaajia. Nyttenkin kun tuli DSP-rauta markkinoille, niin ekat videot oli: tässä on Marsu, tässä on DSP, tässä on Marsu, tässä on DSP...
 
Ja seuraavalla rundilla vaihdettiin Marsu Kemperiin.
 
Koko mallinnusmainonta on pelkkää vs. sitä vs. tätä. Aina kun kopioidaan, niin aina tullaan vertailemaan siihen mitä kopioidaan.
joku muu sikko
06.04.2021 13:08:13 (muokattu 06.04.2021 13:08:37)
Tämä oli hyvää juttua mitä en ole tullut ajatelleeksi. Itse kemperiä mietin ostavani ja kiinnostaisi tuo. Siellähän aina tosiaan mallinnetaan joku ja sitten vaan vertaillaan mallia ja lähdettä vierekkäin. Mutta taipuuko mallinnus mukana kun kitara vaihtuu?
Juu mast tsamp övei from skvirröls baik ant staat living diu. -Sjömanni-
Hynkel
06.04.2021 13:11:52
Testailin plugaria ja rauta-Helixiä, kuulokkeilla, en huomaa soundissa mitään eroa. Eli kyllä ne taitaa aika samat olla. Tosin tuota sirinää ja köpöisyyttä en oikein tunnista, joten ehkä tässä on makuasia kyseessä. Olen myös ihan helvetisti kyllä ruuvaillut noita Helixejä.
It really is now isn't it?
VesQ1986
06.04.2021 15:36:20
Tuohon hallun pohdintaan kitaran eq mallintamisesta niin tuli mieleen että plugari puolella esim Bias Fx2 on ominaisuus millä voi eri kitaroita "mallintaa" eli tavallaan ottaa se tietyn kitaran eq käppyrä talteen ja käyttää muilla kitaroilla. Eli joku tietty mieluinen kitara kuulostaa hyvälle niin capture siitä ja voit soittaa sillä kitaran soundilla sitten muillakin.
 
Cloudista löytyy ns valmiita presettejä vaikka jostain tietystä kitarasta ja pääset kotona makustelemaan
 
En ole itse kokeillut kuin nopeasti pari presettiä läpi, niin en osaa muuta sanoa kuin että erilaiselta ne kuulosti, sen parempaa käytännön kokemusta ei ole
 
Mutta siis siinä tilanteessa ollaan että myös se kitaran ominais Eq voidaan mallintaa, miksei vaikka siinä Axessa
18is9
06.04.2021 17:26:30 (muokattu 06.04.2021 17:28:51)
 
 
Minäkään en tuohon kalliimpi vs. halvempi osaa sanoa soundipolitiikan puolesta mitään. Kalliimmissa on enemmän prosessoititehoa niin että saa kaikenlaista purkkimallia peräkkäin, ja on enemmän kytkimiä ja muuta, mutta ihan hyvin sain Mooer GE150:stä säädettyä itselle kivoja soundeja siinä missä Helixistäkin. Hintaeroa on sen 150€ vs 650€. Että jos olisi Kemper tai Axe niin olisinko onnellisempi? Ehkä. Ehkä en. Mutta sanoisin että jos kuulokkeisiin soittaa tai makkarissa äänittelee niin siihen hommaan nämä minusta on ihan ässiä.
 
Oma filosofia on että kun tietyn kynnyksen laitteiden laadussa ylittää niin loppu on sitten tekijästä kiinni. Levyjä on tehty SansAmp Classicillakin ja on se kuitenkin melkoinen karvalakki näihin vehkeisiin nähden. Toki tässä voi nyt joku sitten vedota siihen että se SansAmp onkin analoginen, mutta ei sen kaappimalli kyllä päätä huimaa.
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
pappasfin
07.04.2021 15:48:31 (muokattu 07.04.2021 16:10:22)
Axe III jälkeen ei ole ollut tarvis enää ostella yhtään muita laitteita. On mulla tuossa tuo Laney Studio L5 nuppi kera kaapin myös mutta ei ole juurikaan tullu käytettyä kun Axe on se pääasiallinen laite mistä löytyy ihan kaikki taivaan ja maan väliltä ;D
 
Paljonhan tuo maksaa mutta hinta pitää suhteutaa siihen paljonko maksaisi ne sadat putkarit, kaapit, efektit ja mikitykset mitä tuosta Axesta löytyy ja siihen verrattunakin Axe ei ole kovin kallis, toki oma tarve määrittelee sitten hintaan sekin mennäänkö yhdellä vahvarilla vaiko multihuljuttimella jne.
 
Kyllä tuosta myös sitä dynamiikkaa löytyy eli hiljempaa soitettaessa tai kitaran volyymista vähentäen tai vahvistinmallinnoksesta ääntä pienemmälle niin se soundi puhdistuu kuten oikeassa putkarissakin.
 
Noi mallintavat ovat menneet aimo-annoksen eteenpäin viimevuosina.
 
Hallulle sellainen pähkäiltävä ainakin Axen suhteen, että miettii sen käyttöliittymää soveltuuko se omaan soittotarpeeseen ja tarkoitan nyt sitä, että jos soittaa esim. bändissä niin käyttääkö esim. pedaaleita paljon ja miten sekä miten se asian hoitaa Axessa (esim. sillä erillisella lankulla vai riittääkö vaikkapa parit expression pedaalit kuten mulla itellä on homma ratkaistu (mutta mä soitankin kotosalla).
 
Mallintavien käytössä livesoitossa ainakin tarvinnee luultavammin pedaaleita kuten tuner, volume jne. ja näitä varten on sitten eri mahdollisuuksia toteuttaa esim. Axessa ja onhan Axesta sitten se lattiamallikin ja Axe III varten erillinen lattiahärpätin, mutta erillisenä hintaan tulee sitten lisää.
 
Toivon, että en sekoittanut ajatuksia nyt lisää näillä höpötyksilläni :D
PappaSFin
charvette
08.04.2021 16:23:51
hallu: Moi,
Mä ostin tuon Boss Waza Airin ja käsittääkseni se antaa aika hyvän käsityksen katanan soundimaailmasta. Lisäksi olen käyttänyt pidempään Garagebandin ja Logicin malleja ja treenikämpillä olen käyttänyt ja tutustunut Blacstarin ID60 komboon ja vuosia sitten käytin Line6 jm4 purkin kanssa sen aikaisia Line6 malleja. Tässä siis kaikessa lyhykaisyydessään oma kokemukseni mallintimista.. siis digisellaisista. Tuo Waza Air on jo varsin vakuuttava esitys ja siinä on paljon hyvää jos kohta jotakin moitittavaakin.
 
yhtäkaikki pohdiskelin, että missä asiassa nämä uudet kalliit huippumallintimet ovat parempia kuin nämä mainitsemani ns. halppikset? Kemper tietenkin on lähtökohtaisesti omanlaisensa kun siinä on se profilointihomma joka avulla voi profiloida vaikka pölynimurin. Mutta Axe, Neural, Line6 Helix, .. mitä näitä onkaan tonniluokan laitteita. Missä erityisessä asiassa ne ajavat edullisten yli? mietin, että rauta varmaan on tehokkaampaa ja muistia enemmän. Mutta mitä se tehokkaampi rauta mahdollistaa? lyhyemmät latenssit ilman häiriöitä voisi olla sellainen seikka, mutta kyllä näissä halvoissakin masiinoissa alkaa latenssi olemaan niin olematon, että miten sitä enää lyhentää? soundimallinnuksessa ei ole enää varmaan paljoa tehtävissä, mutta onko dynamiikka sellainen missä nämä kalliit pääsisivät loistamaan? näissä halvoissa ainakin edelleen näyttää nimenomaan dymiikka olevan se tekijä, jolla ne tunnistaa mallintimeksi. Kertokaapa te jotka oikeasti tiedätte, olisiko Axesta ja kumppanista bluesjäärän tai jazzarin työkaluksi?

 
Jos tarkastelen asiaa niin että itsellä on MacBook Pro, iRig PRO ja esim. Positive Grid FX2, Logic ym. niin noistahan tulee hintaa vaikka kuinka mutta
kun ostin taannoin tuon Waza-Air:in niin en saa millään ruuvattua tuosta tietämyskone-osastosta kunnollisia lämpimiä soundeja verrattuna Waza:aan
ymmärtäen toki tuon Waza-Air:in rajallisuuden.
LaXu
08.04.2021 16:29:42
samiko: Ja jos haluaisi optimaalisesti vertailla vaikka Fender Twiniä mallinnukseen, pitäisi kunnon studiossa mikittää Twin ja kuulla sekä mallinnus että Twin studiokaiuttimista.
 
Tässä on vaan ongelmana se, että Twinin kajarit ja impulse responset jostain muusta Twinin kajareista eivät ole sama juttu, yksilöerot yms esiin. Jos ensin tekisi mallintavalle impulse responset siitä samaisen Twinin skobeista niin sitten oltaisiin varmaan aika vertailukelpoisella osastolla.
LaXu
08.04.2021 16:35:59
hallu: Tosin tuo Axe on ihan helvetin kallis...... luulin, että se asettuisi jonnekin sinne Kemperin tietämille puoleentoista tonniin, mutta se onkin kaksi ja puolitonnia!?!? liittyykö tähän joku valuuttakurssijuttu tai korona tai joku muu joka tekisi amerikkalaisesta noin paljon kalliimman? vai onko se oikeasti vielä kertaluokkaa parempi kuin joku Kemper tai Helix tai Neural ? E: kävin huvikseni tarkastamassa mitä tuo maksaa amerikkalaisille, niin hinta näyttää olevan jotain 1700 euron tietämissä eli lähempänä näiden verrokkilaitteiden hintoja eli eurooppalaiset maksavat tästä enemmän. Ei nyt kuitenkaan mistään "Mesa-ilmiöstä " liene kyse, vaan nyt taitaa rahdit olla pilvissä kun se konttilaiva kiilasi sen kanavan tukkoon ja on korona ja Trump hävisi vaalit ja mitä kaikkea tähän nyt sitten vaikuttaneekaan.
 
Kyllähän tuohon hintaan on välikäsiä ja kuljetusmaksuja leivottu ja käsittääkseni pidempi takuu. Ilman ALV:ta Axe-Fx 3 on 2100 euroa eli n. $2500. Fractalilta suoraan (joskaan eivät myy sitä Eurooppaan omasta kaupastaan) sen hinta on $2100. Axe-Fx 3 on kuitenkin suurimmalle osalle käyttäjistä melkoista overkillia, harva tarvii sen tehoja oikeasti. FM3 on se tavallisemman kitaristin malli ja 1266 euron hinnallaan kohtuullisesti linjassa Helixin, Kemper Stagen ja Quad Cortexin kanssa.
 
Fractalin FC-polkimet ovat kyllä aivan sikahintaisia. Pienempi malli maksaa melkein tuplat Line6 Helix Controllista, joka vastaa tuota isompaa FC-12 mallia.
hallu
08.04.2021 16:44:14
LaXu: Kyllähän tuohon hintaan on välikäsiä ja kuljetusmaksuja leivottu ja käsittääkseni pidempi takuu. Ilman ALV:ta Axe-Fx 3 on 2100 euroa eli n. $2500. Fractalilta suoraan (joskaan eivät myy sitä Eurooppaan omasta kaupastaan) sen hinta on $2100. Axe-Fx 3 on kuitenkin suurimmalle osalle käyttäjistä melkoista overkillia, harva tarvii sen tehoja oikeasti. FM3 on se tavallisemman kitaristin malli ja 1266 euron hinnallaan kohtuullisesti linjassa Helixin, Kemper Stagen ja Quad Cortexin kanssa.
 
Fractalin FC-polkimet ovat kyllä aivan sikahintaisia. Pienempi malli maksaa melkein tuplat Line6 Helix Controllista, joka vastaa tuota isompaa FC-12 mallia.

 
Ahaa, täytyykin tsekata tuo FM3 hinta vaikuttaisi paljon tolkullisemalta. Tarjoaako se kuitenkin samoja malleja kuin tuo isompi Axe fx3 ? pedaaleja mä en tarvitse, koska käytän vain yhtä soundia kerrallaan ja ehdin ihan hyvin vääntää sen vahvistimen namikoista.
Pikatessa roiskuu :-D
LaXu
08.04.2021 17:25:37
askomiko:
Mikä itseäni henkilökohtaisesti Line6:ssa riepoo, on jokaisen laitesukupolven liian pienet kehitysloikat soundissa, jokainen sukupolvi on kokeiltu, jos Helixiksi kelpaa plugari.
POD 1998, POD2 2000, POD XT 2002, POD X3 2007, POD HD2010, Helix 2015.
 
Käyttö-UI on kyllä matkalla hienontunut mutta itse soundi on rasittavan samasta puusta veistetty. Testattu mielipiteeni koskee vain tietokoneella pyörivää plugari-Helixiä: geneeristä sirinää vailla dynamiikkaa, rupisuutta, eloa ja personaa. Rautamallia en ole testannut, annan sille avoimen mahdollisuuden jos laite joskus vastaan tulee. Plugari- ja RautaHelixiin saa itse laitettua impulssit sisään, eli "soundi", jos sillä mielletään ulos tulevan pörinän lopullista EQ-käppyrää sillä lailla kuten taajuusanalysaattori sen näkisi, on sinänsä nimellisesti sama, mutta "tuntuma" eli miten siihen soundiin päästiin ja miltä se soitossa tuntuu on kokonaan eri.

 
Edelleen haastan tämän, rauta-Helixin ja FM3 omistajana. Mielestäni harppaus PODeista on suuri. Inhosin niitä, tuntui että vuodesta toiseen Line6 tuuppasi saman laitteen eri kuorissa markkinoille. Flextonet ym olivat myös selvästi huonompia kuin samojen aikakausien Yamaha DG, Fender CyberTwin, H&K Zentera/Zenamp combot tai myöhemmin Vox Valvetronix eli kyse ei ollut vain kaappimallinnuksistakaan.
 
En koe, että Helixin tuntuma olisi vastaavaa vahvarimallia käyttäessä erilainen kuin korkeintaan tasolla "saman vahvarin kaksi yksilöä". Plugari tuo aina jonkun verran lisälatenssia mukaan, joten se vaikuttaa joka tapauksessa tuntumaan. Mielestäni Helix Native on kuitenkin samalla linjalla kuin vaikka NeuralDSP tai ML Sound Lab plugarit. Rauta vs rauta vertailussa samoilla impulse responseilla Genelecin studiomonitoreihin sekä FM3 että Helix käyttäytyivät juuri niin kuin pitääkin sen kuuluisan tuntumankin suhteen. On soundin kyykkäystä (sag) wanhan liiton vahvareissa, puhdistuu hellemmin näppäilemällä tai kitaran volapotikalla, menee murolle kun oikein runttaa. En keksi, että siitä selvästi puuttuisi jotain tällä saralla.
 
Vahvarimallinnukset näissä kuin varmasti Quad Cortexissakin ovat jo niin hyvällä tasolla, että seuraavan merkittävän harppauksen tekee se, joka pystyy tekemään paremman kaappimallinnuksen. Axe-Fx 3:ssa on jo hyviä työkaluja useamman IR:n miksaamiseen yhteen, Quad Cortex tekee tuon helpommaksi virtuaalimikrofoni-käyttiksellään. Helix pitää tässä perää sillä sen Impulse response blokin käyttöliittymä on vaan aika kamala ja ilman editoria saa rullailla yksitellen kaiutinmallinnuksia läpi. Vastaavasti joutuu tunkemaan presettiin useamman kaappiblokin jos haluaa miksata useamman IR:n yhteen suoraan laitteessa. Jos käyttää valmiiksi miksattua useamman mikin IR-tiedostoa, ongelmaa ei ole ja kaikki laitteet ovat samalla linjalla tällä saralla. Säätövaraa on toki vähemmän.
 
Jahka Quad Cortex saapuu, FM3 saa Cygnus-mallinnuksen ja Helix 3.1 päivityksen, yritän nauhoitella vähän klippejä ja kirjoitella plussia ja miinuksia niin voi muutkin vetää sitten johtopäätöksiä. Tämän kamarunkkauksen jälkeen varmaan joku laitteista päätyy palautukseen tai torille. Oletan, että kaikissa on hyviä ja huonoja puolia ja loppujen lopuksi erot ovat enemmän käyttökokemuksessa ja ominaisuuksissa kuin massiivisissa soundieroissa. Axe-Fx 3 ei kiinnosta korkean hinnan ja räkkiformaatin takia, käytettynä ehkä harkitsisin.
 
Tällä hetkellä fiilis on, että Helix on parempi purkki jos sitä käyttää oikean vahvarin kanssa efekteihin, reititykseen ja soundien vaihtoon. FM3:sta loppuu vääntö kesken tässä käytössä, siinä kun ei saa lisää tehoa käyttöön ottamalla pois vahvari/kaappimallinnuksen. Sen sijaan FM3:sta diggaan enemmän studio monitoreihin tai kuulokkeisiin, siinä on paljon paremmat kaiut ja tykkään tuosta kanava-ominaisuudesta. FM3-Edit on myöskin Helixin vastaavaa parempi. Helixin raudan käyttöliittymä taas on selvästi parempi kuin FM3:n insinöörimäinen ratkaisu.
 
Tällä hetkellä FM3:ssa risoo ehkä eniten se, että siinä ei ole "editoi edellistä blokkia" ominaisuutta vaan jos haluaa esim. cab -> amp editoimaan, joutuu vetämään "mene home, mene layout, nakuttele amp blokki kohdalle, paina edit" tai sitten hakkaamaan editia kunnes päästään ympäri takaisin amp blokkiin - jolloin yleensä vetää siitä vahingossa ohi. Helixissa tämä onnistuu yhdellä napin painalluksella.
 
E: Ainiin, jos ainut käyttötarkoitus olisi yksi The Soundi 100db voimalla treenikämpällä, ottaisin edelleen oikean vahvarin, koska lepattavia lahkeita ja sitä tunnetta ei tuo mikään muu kuin yksi tai kaksi 4x12-komeroa ja niihin liittyvät lieveilmiöt.
 
Tämän allekirjoitan täysin. Mulle tällä hetkellä The Soundi on tuo Bogner Goldfinger 45 Superlead Bluetonen 4x10 kaapin läpi. Se on helppo säätää ja jumalainen soittaa kun voi soitella lujempaa.
LaXu
08.04.2021 17:32:06
hallu: Ahaa, täytyykin tsekata tuo FM3 hinta vaikuttaisi paljon tolkullisemalta. Tarjoaako se kuitenkin samoja malleja kuin tuo isompi Axe fx3 ? pedaaleja mä en tarvitse, koska käytän vain yhtä soundia kerrallaan ja ehdin ihan hyvin vääntää sen vahvistimen namikoista.
 
Soundit ja vahvarimallit ovat samat kuin isoveljessäänkin, prosessoritehoa vain huomattavasti vähemmän. Muun muassa:
 
- Vain yksi vahvistinblokki kerrallaan. Siihen saa kuitenkin neljä kanavaa eli neljä eri mallinnusta per presetti. Stereo-vahvari setuppeja ei vaan voi tehdä.
- Vain yksi kaiutin ja kaikublokki. Näistä löytyy myös kanava-ominaisuus, joten ongelmia tulee vain jos haluaisi esim. jousikaiku -> huonekaiku tyyppisiä virityksiä.
- Kaiutinblokissa voi miksata yhteen vain 2 kaiutinmallinnusta samaan aikaan, Axe-Fx 3:ssa taas neljä. Mielestäni 2 on ihan riittävästi ja valmiita useamman mikin miksauksia voi käyttää noissa kahdessa paikassa jos haluaa jotain jännempää.
 
FM3:sta puuttuu muuten sitten vain jotain esoteerisempia efektiblokkeja ja yleisesti ottaen blokkeja saa vähemmän käyttöön kerralla. Ainakin omaan käyttööni olen saanut rakennettua riittävästi esim. wah -> compressor -> overdrive -> amp -> cab -> chorus -> delay -> reverb tyyppisiä perusketjuja.
 
Firmwarepäivitykset FM3:lle tulevat lippulaivamallia hitaammin, mutta näissä on niin pirusti kaikkea jo muutenkin ettei uusinta uutta oikeasti jää kaipaamaan.
askomiko
08.04.2021 20:21:09
Torilla vilahti eilen ja toissapäivänä pari Axe2:sta siihen tonnin pintaan mutta katosivat jo, eli kauppa käy hyvin.
 
Axella pystyy muuten käyttämään mitä tahansa perus-kytkintä kaikenlaiseen hassuun. Tinasin tonnikalapurkkiin kytkimen ja annoin sen kaverille kun lainasi Axea rymypunk-keikalle, eikä tarvetta tai halua ollut muuhun kuin kahden soundin välillä pomppimiseen. Kurkkupurkki pystyy ohjaamaan tarpeen mukaan vaikka "säröpedaalia" päälle/pois, tai vahvarin kaksien asetusten välillä, tai kahden presetin välillä, tai mikä jottei vaikka viiden, sillon vaan pitää sitten kelata ne kaikki vuorollaan läpi eikä ole enää kovin kätevää. Tonnikalapurkki on myös erittäin komea lavalla.
Tästä löytyy musaa - Haamurakastaja
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
hallu
08.04.2021 22:42:38
charvette: Jos tarkastelen asiaa niin että itsellä on MacBook Pro, iRig PRO ja esim. Positive Grid FX2, Logic ym. niin noistahan tulee hintaa vaikka kuinka mutta
kun ostin taannoin tuon Waza-Air:in niin en saa millään ruuvattua tuosta tietämyskone-osastosta kunnollisia lämpimiä soundeja verrattuna Waza:aan
ymmärtäen toki tuon Waza-Air:in rajallisuuden.

 
Ei minusta Waza Air ole mitenkään erityisen rajallinen........ jos ei oteta lukuun sitä, että se toimii ainoastaan luureihin eikä voi äänittää. Mutta siis soundin muokkaamiseen siinä on ihan hyvät työkalut.
Pikatessa roiskuu :-D
charvette
09.04.2021 09:18:06
hallu: Ei minusta Waza Air ole mitenkään erityisen rajallinen........ jos ei oteta lukuun sitä, että se toimii ainoastaan luureihin eikä voi äänittää. Mutta siis soundin muokkaamiseen siinä on ihan hyvät työkalut.
 
Tarkoitin sitä että eri ohjelmissa/plugareissa on paljon eri vahvistinmallinnuksia ja Waza:ssa vain yksi geneerinen malli joka tosin ei ole lakannut kyllästyttämästa ja löytyyhän sitten efektejä joilla mankeloida soundia loputtomiin.
joku muu sikko
09.04.2021 12:49:35
Hitsi kun on makeen oloinen kapine tuo FM3 u tuben pätkien mukaan. Kellään ajatusta miksi EN ostaisi sitä Kemperin sijaan? Pieni koko. Kotikäyttö/soittelu monitoreihin ja ehkä ihan päättäriinkin mielessä.
Juu mast tsamp övei from skvirröls baik ant staat living diu. -Sjömanni-
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)