Muusikoiden.net
20.06.2021
 

Elektroninen ja elektroakustinen musiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ekaa sekvensseriä etsimässä - minkä valitsisin?
1
Ape Escape88
01.04.2021 12:04:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Vuosien proge heavy psych stoner doom -kitarasurinoinnin jälkeen ja sen lisäksi olen ottamassa ensiaskeleita konemusiikin tuottamiseen. Erityisesti Roulé-merkin filtterihouse on lähellä sydäntä, ja tähtään sen kaltaista musiikkia kohti.
 
Ajatuksenani on sämplätä vanhoilta vinyyleiltä ja rakentaa biisit mahdollisimman pitkälle hardware-pohjalta. Kamoja pikku hiljaa kasatessa on noussut mieleen kysymys sekvensseristä - missä sekvensserissä olisi hyvä tasapaino käyttöönoton, omaksumisen ja monipuolisuuden välillä?
 
Vaikka haluankin tuijotella mahdollisimman vähän tietokoneen ruuttua, tunnustan, että DAW sekvensserit ovat koko lailla kätevämpiä verrattuna esimerkiksi hardware sekkareihin. Omalta koneelta löytyy Reaper. Pääsisikö jopa sen sekvenssiohjelmalla (ilmeisesti Megababy?) alkuun, latomaan biisin rakenteet kuntoon ja käskyttämään MIDI-yhteyden kautta vielä ostoslistalla olevaa rumpukonetta, sampleria ja jo nyt plakkarista löytyvää Korg Minilogueta?
 
Pitkä ja polveileva kysymys, mutta siis: millä sekvenserillä pääsee hyvin ja uskottavasti vauhtiin? Erityisesti DAW-sekvensserit kiinnostaa, mutta olen avoin raudallekin. Kiitos jo etukäteen!
 
Canttori
03.04.2021 16:32:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulisin, että Reaperistäkin löytyy nykyään varsin kattava midi-osasto (oma kokemus on jostain ekasta versiosta, missä näitä ei vielä ollut).
 
Jotenkin kysymyksen asettelusta tulee mieleen, että haetko ihan siis normaali dawin midisekvensseriä vai enemmäkin rautatyylistä step-sekvensseriä?
 
Rölölöö! - Sting
R0IST0
05.04.2021 09:58:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Logic Pro
 
.
 
Ape Escape88
06.04.2021 10:41:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotenkin kysymyksen asettelusta tulee mieleen, että haetko ihan siis normaali dawin midisekvensseriä vai enemmäkin rautatyylistä step-sekvensseriä?
 
Terve! Kallistun dawin midisekvensserin puoleen. Täytyypä alkaa toden teolla tutkimaan Reaperin mahdollisuuksia. Ko. ohjelma on kaikkein tutuin, sitä on tullut niin paljon käytettyä pörinäbändini nauhoituksissa jne.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti