Aihe: Jännetupentulehdus
1
RootsandRythm
25.07.2020 12:06:29
Moi,
 
Onko jotain hyväksi havaittuja käytäntöjä / vinkkejä miten välttää jännetupentulehdusta? Esim. lämmittelyt, venyttelyt, ranteen vahvistaminen, treenien rakenne jne. Olen harrastelija mutta nyt jo toinen kerta reilun vuoden sisällä.
 
Kiitos paljon jo etukäteen! : )
Krice
25.07.2020 12:22:55
 
 
Soita/harjoittele vähemmän. Yllättävän monet (varsinkin aloittelijat) treenaa liikaa, koska ihmisille on tullut jostakin sellainen käsitys, että kun tekee jotakin määrällisesti enemmän niin tulee paremmaksi. Punttisalit on täynnä niitä tyyppejä, jotka kuvittelee, että kun treenaa tunnin sijasta kaksi tuntia niin lihakset kasvaa kaksi kertaa isommiksi. Tulehdukset ja muut vammat tulee käytännössä lähes aina siitä, että on tehty liikaa jotakin ja ei ole tarpeeksi palautumista. Rumpujen soittaminen on henkilöstä riippuen jopa kohtalaisen rasittavaa fyysisesti, joten siihen pitäisi suhtautua niin, että antaa keholle aikaa palautua.
Epämuusikko
25.07.2020 12:46:02
Näitä on käsitelty aiemmissa ketjuissa, mutta
 
-pidä taukoa ainakin viikko. Jos on inflammaatiota niin Burana-kuuri naamaan vaikka vatsa vähän vastaan pistäisikin. Jos kivistää tai pistelee niin kädet lepoon, napit naamaan, äläkä missään nimessä esim. sauno.
-Vahva suositus myös rannetuille. Niissä täytyy olla se metallikisko. Saa joko sairaalavälinevuokraamoista/lainaamoista tai ihan apteekeista. Nimim. itse useamman keikan ne käsissä soittaneena.
-Näytäppä meille miten pidät kapulasta kiinni. The more rento = better than.
-Lämmittely on hyvästä ennen soittelua.
-Powerball on pelastanut ranteeni monet kerrat.
-Villakoiran ydin voi hyvinkin olla yläselässäsi. Itseäni hoidan cross trainerilla, ei oo kädet vaivannu vuosiin kun saa yläkropan liikuntaa. Mitä enemmän sulla on soittoa ja oheistoimintaa (itellä paukahti pahat oireet kun oli puoleentoista viikkoon seitsemän keikkaa sekä ihan kivasti alkoholinkäyttöä), niin sitä enemmän saat katsella itsesi perään.
-Myös hierojalla ja akupunktiossa saa käydä.
-Oireisiin muutama pika-apu: kuuma-kylmä-kuuma-kylmä-jnejnejne -vesihoito on jees, pitää vaan muistaa lopettaa kylmään. Toinen on se, että pyydät jotain lämminkätistä kaveriasi pitelemään rennosti käsiään sun pöydällä/sängyllä/missä vaan täysin lepotilassa olevien käsivarsien päällä, ja parinkymmenen sekunnin välein siirtämään asentoa (ei irrottaen otetta, vaan hennosti liu'uttaen), käyden kädet läpi vähintäänkin ongelma-alueelta, mielellään vähän pidemmältäkin alueelta #fullhomo , sama hoito sitten myös takaisinpäin.
 
Mulla on pari kautta ollu että kädet vaivasivat, mutta nyt on oireet pysyneet erossa kun tietää mitä tekee.
I want that you are success 2020. Thats why I make totally crazy!
Epämuusikko
25.07.2020 12:47:24 (muokattu 25.07.2020 12:51:01)
Krice: Rumpujen soittaminen on henkilöstä riippuen jopa kohtalaisen rasittavaa fyysisesti, joten siihen pitäisi suhtautua niin, että antaa keholle aikaa palautua.
 
paikoitellen musatyylistä riippuen ehkä. Mutta on se nyt samperi ettei rentous soittamisen peruslähtökohtana ole vieläkään tarttunut jengiin. Ei hymiötä.
 
https://www.youtube.com/watch?v=tDpMxslYtEA
 
tuossa on hyvä tatsi.
I want that you are success 2020. Thats why I make totally crazy!
Krice
25.07.2020 23:11:06
 
 
Epämuusikko: Mutta on se nyt samperi ettei rentous soittamisen peruslähtökohtana ole vieläkään tarttunut jengiin.
 
Rentous on teoriana ihan ok, mutta musiikkityylistä ja henkilöstäkin riippuen se voi olla vaikea saavuttaa ainakaan täydellisesti ja koko ajan. Jotkut ihmiset on luonnostaan rentoja (fyysisesti) ja toiset jännittävät enemmän lihaksia.
Epämuusikko
26.07.2020 02:55:34 (muokattu 26.07.2020 02:55:50)
Krice: Rentous on teoriana ihan ok, mutta musiikkityylistä ja henkilöstäkin riippuen se voi olla vaikea saavuttaa ainakaan täydellisesti ja koko ajan. Jotkut ihmiset on luonnostaan rentoja (fyysisesti) ja toiset jännittävät enemmän lihaksia.
 
No ei nyt koko ajan. Ja miksi ne toiset jännittävät kun ei soittaessa lähtökohtaisesti kannata jännitellä? jotkut superhyper-alternateryöpyt erikseen.
I want that you are success 2020. Thats why I make totally crazy!
Krice
26.07.2020 07:23:42
 
 
Epämuusikko: Ja miksi ne toiset jännittävät
 
Liittyy varmasti geeneihin ja kehotyyppiin osittain. Musiikki vaikuttaa myös, smooth jazzia soittaessa on helpompi olla rentona. Tuntuu kuin toistaisin itseäni?
RootsandRythm
26.07.2020 11:55:07
Kiitos hyvistä vinkeistä! Tämä on varmasti ollut monen tekijän summa - ei kunnon venyttelyä, lämmittelyä, nousujohteisesti treeniä ja enemmän nopeusharjoituksia sekä bänditreeneissä pidempiä jammailubiisejä missä on ollut aika ripeää, monotonista haitsun nakutusta kun omat taidot ei vielä riitä kovin monipuoliseen soittoon.
 
Kapulaotetta on myös katsottu ja korjattu opettajan toimesta ja rentoutta on yritetty saada mukaan mutta nopeuden kasvaessa tekniikkaharjoituksissa rentoutta on vaikeampi ylläpitää samalla.
 
Tuo powerball kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyypä testata! Helpoista lämmittelyrutiineista otan mielelläni myös vinkkejä vastaan.
Epämuusikko
26.07.2020 12:53:41
Krice: Liittyy varmasti geeneihin ja kehotyyppiin osittain. Musiikki vaikuttaa myös, smooth jazzia soittaessa on helpompi olla rentona. Tuntuu kuin toistaisin itseäni?
 
En keksi mitään tyyliä mikä hyötyisi koko ajan jännittämisestä.
 
ok, punkkia pitää vetää hieman jäykästi, eikä Policenkaan biisien komppeja/fillejä kannata soittaa liian "kaaressa" vaan sopivasti säpsien.
 
nuo kehotyyppihommat heitän tässä vaiheessa roskiin.
I want that you are success 2020. Thats why I make totally crazy!
hollmi-5
28.07.2020 08:52:04
Hyvä, että olet käynyt rumpuopettajalla kapulaotettasi parantamassa. Tulehdustilassa ei kannata soittaa. Ärtyy vain enemmän.
 
Tylsältä tuntuva tekniikkatreeni ja kapulan pomppaamisen tarkkailu auttaa rentouteen paljon. Kapulasta puristaminen vain tarpeeksi, ettei keppi lennä tiehensä, on yllättävän hankalaa ja siksi useimmilla kapula otteessa on korjattavaa. Ei ole yhtä ainoaa tapaa pitää kapulaa, mutta kaikille tavoille yhteistä on tavoite rentoon otteeseen.
Soundit, piuhat ja kajarit.
RootsandRythm
28.07.2020 15:38:56
hollmi-5: Hyvä, että olet käynyt rumpuopettajalla kapulaotettasi parantamassa. Tulehdustilassa ei kannata soittaa. Ärtyy vain enemmän.
 
Tylsältä tuntuva tekniikkatreeni ja kapulan pomppaamisen tarkkailu auttaa rentouteen paljon. Kapulasta puristaminen vain tarpeeksi, ettei keppi lennä tiehensä, on yllättävän hankalaa ja siksi useimmilla kapula otteessa on korjattavaa. Ei ole yhtä ainoaa tapaa pitää kapulaa, mutta kaikille tavoille yhteistä on tavoite rentoon otteeseen.

 
Joo, kapulaotetta on itse soittaessa vaikea hahmottaa. Kuvaaminen tai opettajan palaute auttaa. Tuli myös ostettua nyt tuo Powerball. Mielenkiinnolla odotan mitä vaikutuksia sillä on. Tuntuu kyllä pätevältä vehkeeltä. : )
Eos
29.07.2020 18:31:23
 
 
RootsandRythm: Kapulaotetta on myös katsottu ja korjattu opettajan toimesta ja rentoutta on yritetty saada mukaan mutta nopeuden kasvaessa tekniikkaharjoituksissa rentoutta on vaikeampi ylläpitää samalla.
 
Kuten tuossa jo moni totesi, sen ehdoilla on kuitenkin mentävä, ainakin pidemmän päälle. Tempokäyrää loivemmaksi ja kun hoksaa näppien lukkiutuvan, peli poikki ja alusta uudestaan. Eihän tulehdus välttämättä pelkästään rummuttelusta johdu mutta mahdollisuuksien minimoimiseksi.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)