Muusikoiden.net
20.04.2021
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Teräs- vai nylonkielet vanhaan Landolaan
1
setävivaldi
08.03.2020 18:32:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve
Osaiskohan joku täällä kertoa vanhasta Landolasta joka löytyi isovanhempien ullakolta. Koitan pähkäillä, että kummat kielet siihen laittaisin sillä talla viittaa selvästi klassiseen kitaraan, mutta lapa ja otelaudan leveys taas vahvasti teräskieliseen. Googlettelun jälkeen selvisi vain, että molempia kieliä ihmiset on tämän tyylisessä käyttänyt, mutta kummat mahtaa olla se oikea ratkaisu? Kuvaa kepistä omissa kuvissa. Kiitos vastauksista.
 
73nd3r
08.03.2020 21:22:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää sanoin jo akustisten puolella että laita nailonii.
 
Kefiiri
09.03.2020 07:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nailonit ehkä juu. Tehtaalta tullessa kielet luultavasti ovat olleet teräksiset, mutta pienemmän vedon tuottavat nylonkielet lienevät turvallisempi ratkaisu kitaran kestävyyden kannalta.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Puavali
09.03.2020 19:14:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lieneekö Landola tehnyt silkkiteräskielisiä kitaroita?
XTL
29.09.2020 01:12:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kriittinen ero noiden kielten välillä on talla. Toinen olennainen vihje voisi olla satula, koska siinä on lovet kielille. Teräskielten lovet on tosi kapeat ja nylonkielten luonnollisesti aika leveät.
 
Teräskielet menee kannen läpi ja tulee kiinni tapeilla. Nylon kielissä ei ole pään palloja joten ne ei pysy tapeissa. Toki ne saa haksattua paikoilleen solmulla tms.
 
Nylon kielet taas sidotaan tallan reikiin. Teräskielet toki nätisti tuntuu niihin reikiin menevän mutta ongelma syntyy siinä että tuollainen talla ei kestä niiden jännitystä vaan repeytyy pikkuhiljaa liimauksistaan ja alkaa nousta irti kannesta. Saattaa nostaa sälöjäkin mukanaan. Se on sitten tympeä tai mahdoton korjata kunnolla.
 
Luulen että kannattaa siis lähes varmasti tyytyä nylon kieliin ja kannattaa myös katsoa ohje miten ne sidotaan oikein. Hassua tosiaan tuo kaulan muoto. Sen satulan tiirailu voi tietysti joko varmistaa kielet tai lisätä hämmästyskerrointa.
 
73nd3r
29.09.2020 21:20:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittajan omissa kuvissa näkyy nailonkielisen talla, jolla perusteella aiemmin vastasinkin. Skeba on kuvissa ilman satulaa niin siitä ei hirveesti apuja saanut.
Ongelma lienee kuitenkin jo ratkennut.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti