Aihe: Epiphonen rumat lavat poistumassa
1 2
trih
23.11.2019 13:30:56
Uusi lapa nähtävissä Joe Bonamassan tulevassa mallissa, melkein Gibson:
 
https://www.musicradar.com/news/joe … d-1960-les-paul-standard-norm-burst
Icy-Sun
23.11.2019 13:33:29
trih: Uusi lapa nähtävissä Joe Bonamassan tulevassa mallissa, melkein Gibson:
 
https://www.musicradar.com/news/joe … d-1960-les-paul-standard-norm-burst

 
No eihän tuo uusi lapa nyt mitenkään radikaalisti entisestä poikkeava edes ole. :D Edelleen Giban lapaa rumempi.
Stone
25.11.2019 13:06:17
 
 
Se on toi lavan visuaalisuus ilmeisesti lähinnä "välineurheilijoiden" ongelma...
Vaan jos kitara hyvä ja soi hyvin, niin "so what".
"If you want heavy metal, listen to John Lee Hooker, listen to that motherfucker play. Thats heavy metal. Thats armour"! - Keith Richards
hallu
25.11.2019 13:22:49 (muokattu 25.11.2019 13:26:02)
Stone: Se on toi lavan visuaalisuus ilmeisesti lähinnä "välineurheilijoiden" ongelma...
Vaan jos kitara hyvä ja soi hyvin, niin "so what".

 
Sama vika, paitsi että mun mielestä Epiphonen lavat on olleet ihan hyvännäköisiä tähänkin saakka. Periaatteessa se on vähän samaa sukua kuin Ibanezilla se pilvenhattara lapa.
 
E: tossa kun katsoo niitä vierekkäin, niin eihän tuo Epiluuri nyt niin paha ole? pari pientä lovea reunoissa muuten ihan samanlainen. https://www.gearnews.com/gibson-cou … eadstock-shape-on-epiphone-at-last/
Jos joskus huomaat tivaavasi typeryksen kanssa, niin pidä huoli ettei se toinen tee samoin :-)
Metalkallo
25.11.2019 17:07:15
Stone: Se on toi lavan visuaalisuus ilmeisesti lähinnä "välineurheilijoiden" ongelma...
Vaan jos kitara hyvä ja soi hyvin, niin "so what".

 
Lapa vaan on ulkonäöllisesti se viimeinen silaus (mun mielestä). Itse en tykkää yhtään ulkonäöllisesti jostain esim. Eddie Van Halenin signature kitarasta jonka lapa näyttää ihan kyrvältä. Kitarastahan kyllä sanotaan, että se olis jatke :)
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
trih
06.12.2019 22:03:50 (muokattu 06.12.2019 22:08:14)
Nähtävästi Epi käyttää kahta uutta lapaa, Tommy Thayerin uudessa mallissa on sama kuin Vivian Campbellin Holy Diver -Lespassa:
 
http://www.epiphone.com/products/el … -electric-blue-les-paul-outfit.aspx
 
Joe Bonamassa käyttää sitten sitä toista:
 
http://www.epiphone.com/Products/El … 0-Les-Paul-Standard-Norm-Burst.aspx
 
Mitenköhän vaikuttaa vanhalapaisten myyntiin... En ymmärrä miten joku on voinut olla joskus sitä mieltä että "clipped dovewing" on hyvä lapa :D
hallu
06.12.2019 22:14:21
trih: Nähtävästi Epi käyttää kahta uutta lapaa, Tommy Thayerin uudessa mallissa on sama kuin Vivian Campbellin Holy Diver -Lespassa:
 
http://www.epiphone.com/products/el … -electric-blue-les-paul-outfit.aspx
 
Joe Bonamassa käyttää sitten sitä toista:
 
http://www.epiphone.com/Products/El … 0-Les-Paul-Standard-Norm-Burst.aspx
 
Mitenköhän vaikuttaa vanhalapaisten myyntiin... En ymmärrä miten joku on voinut olla joskus sitä mieltä että "clipped dovewing" on hyvä lapa :D

 
No en mä nyt sanoisi, että tolla lavan muutoksella on oikein mitään väliä. Ei nuo uudet lavat mun silmiin sen kummemmilta näytä, ovatpa vaan pikkuisen eri muotoisia, mutta ei se vanha lapa sen huonompi mielestäni ollut. Tää Epiluurin lavan inhoaminen on vähän outo juttu mulle. Mulla on ollut Gibsonin stankkupauli ja on nyt Tokain Pauli jossa on tuo open book lapa, mutta ihan hyvin voisin käyttää epiluuriakin, jos kitara on hyvä niin ei lapa sitä pilaa.
Jos joskus huomaat tivaavasi typeryksen kanssa, niin pidä huoli ettei se toinen tee samoin :-)
Krice
06.12.2019 23:38:39
 
 
Ainakin tuo kirjalapa on vieläkin rumempi kuin aikaisemmin. Ihmeellistä, että lapa ei voi olla samanlainen kuin Gibsonissa. Onhan muillakin valmistajilla lavat käytännössä samanlaiset mallista riippumatta, vaikka olisi isojakin hintaeroja. Esim. Ibanez käyttää samaa lapaa 100 euron ritsassa ja 5000 euron joe satrianissa.
hallu
09.12.2019 15:59:20
Krice: Ainakin tuo kirjalapa on vieläkin rumempi kuin aikaisemmin. Ihmeellistä, että lapa ei voi olla samanlainen kuin Gibsonissa. Onhan muillakin valmistajilla lavat käytännössä samanlaiset mallista riippumatta, vaikka olisi isojakin hintaeroja. Esim. Ibanez käyttää samaa lapaa 100 euron ritsassa ja 5000 euron joe satrianissa.
 
Ei käytä amerikassa koska siellä se lavana malli on suojattu. Mutta kannattaa muistaa, että Epiphone on Gibsonin omistama merkki ja kai Gibson yrittää näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä muille eli openbook kuuluu ainoastaan Gibson kitaroihin eikä mihinkään muihin.
 
Niin ja jotta ei tulisi väärinkäsityksiä niin itselleni asia ei ole tärkeä. Tossa mun Tokaissa on gibsontyylinen lapa enkä mä sitä nyt mitenkään paheksu.
Jos joskus huomaat tivaavasi typeryksen kanssa, niin pidä huoli ettei se toinen tee samoin :-)
Mikko1978
13.02.2020 15:05:57
Lavan muoto on muuttunut, mutta kannattaa Sen sijaan keskittyä aivan muihin asioihin ja tarkastaa erityisen tarkkaan tuote, jos on ostamassa tuollaista uutta Epiphonea.
 
https://youtu.be/BL3pzVGxIl8
Metalkallo
13.02.2020 15:22:12
Mikko1978: Lavan muoto on muuttunut, mutta kannattaa Sen sijaan keskittyä aivan muihin asioihin ja tarkastaa erityisen tarkkaan tuote, jos on ostamassa tuollaista uutta Epiphonea.
 
https://youtu.be/BL3pzVGxIl8

 
Näinhän se kyllä on ollut aina halvempien kitaroiden kohdalla, miksei kalliimpienkin. Ehkä nuo nauhojen epätasaisuudet johtuu myös siitä, että nuo kitarat on vielä niin uusia että kaikki elää enemmän? Tietysti kyllä Epiphonella että Gibsonilla on tarkistamisen varaa laadunvalvonnassa molemmilla.
 
Tää uusi Epiphone exploder on ihan jees näköinen ja ihan kuuloinenkin, mutta hieman siinäkin on nauha probleemaa.
https://www.youtube.com/watch?v=A7Vz5r3S1NA&t=0s
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
Krice
14.02.2020 09:25:41 (muokattu 14.02.2020 09:26:37)
 
 
Metalkallo: Ehkä nuo nauhojen epätasaisuudet johtuu myös siitä, että nuo kitarat on vielä niin uusia että kaikki elää enemmän?
 
Kiire yhdistettynä laadunvalvonnan puutteeseen. Kitaran tarkistamiseen ja nauhojen korjaamiseen menisi liikaa aikaa, se ei ole kannattavaa. Useimmiten tuollaisen nauhan kohoamisen voi korjata itsekin jos osaa vähän askarrella, joku muovinen tms. pehmeä palikka nauhan ja vasaran väliin suojaksi, niin nauha menee naputtelemalla yleensä paikalleen. Tosin minulla Mick Johnson Jacksonissa (indonesialainen muistaakseni) 24. nauha ei mennyt kiinni otelautaan vaikka kuinka moukaroin sitä eli siellä välissä on varmaan jotakin sahanpurua, liimaa tms. Soittamiseen tuo ei onneksi vaikuta kuin 23. nauhalta, joka ottaa siihen 24. nauhaan eli melkoisen samantekevää minulle.
iec
14.02.2020 11:07:02
 
 
Krice: Kiire yhdistettynä laadunvalvonnan puutteeseen. Kitaran tarkistamiseen ja nauhojen korjaamiseen menisi liikaa aikaa, se ei ole kannattavaa. Useimmiten tuollaisen nauhan kohoamisen voi korjata itsekin jos osaa vähän askarrella, joku muovinen tms. pehmeä palikka nauhan ja vasaran väliin suojaksi, niin nauha menee naputtelemalla yleensä paikalleen. Tosin minulla Mick Johnson Jacksonissa (indonesialainen muistaakseni) 24. nauha ei mennyt kiinni otelautaan vaikka kuinka moukaroin sitä eli siellä välissä on varmaan jotakin sahanpurua, liimaa tms. Soittamiseen tuo ei onneksi vaikuta kuin 23. nauhalta, joka ottaa siihen 24. nauhaan eli melkoisen samantekevää minulle.
 
Arvelisin että suurin osa soittajista ei halua ensi töikseen alkaa kotona korjailemaan ostamaansa soitinta. Oletusarvoisesti uuden kitaran pitäisi olla kunnossa. Toki Suomen ilmastossa ensimmäisen vuoden aikana tulee kyllä piilevät viat esiin (eli juuri nauhanpäiden törrötys kuivimpina talvikuukausina tai sitten joku nauha saattaa nousta hieman ylös urastaan). Äärimmäisen ikävää on jos soitin on heti rikki. Tässä on se verkko-ostamisen huono puoli, eli ei voi tietää millainen ritsa sieltä lähetetään. Joskus käy paska tuuri ja saa huonon yksilön.
 
Tunnustan että olen kyllä yhden uuden kitaran korjannut itse, kun mikkivalitsimessa oli juotosta tullut tehtaalla liikaa, ja kolmiasentoinen kytkin piti etumikkiä päällä myös kun vain takamikin piti olla päällä. Sain toki todistusaineistoa vastaan kyseiseltä verkkokaupalta muistaakseni 25 euroa vaivanpalkkaa kun korjasin itse. (heille olisi tullut kalliimmaksi postituskulut, joten oli hyvä diili heille.) Myönnän että omatoimisen korjauksen syynä oli se, että kitara tuli nopeammin kuntoon kuin virallisen takuupalautusmenettelyn kautta. Siis 25 minuuttia vs 2 viikkoa ;)
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Krice
14.02.2020 12:00:42 (muokattu 14.02.2020 12:01:22)
 
 
iec: Arvelisin että suurin osa soittajista ei halua ensi töikseen alkaa kotona korjailemaan ostamaansa soitinta.
 
Nykyaika toimii niin, että jos et halua alkaa korjaamaan niin suosittelen hintaluokaksi 1000 euroa ja siitä ylöspäin, ja kitaran valmistaja joku sellainen, jolla ei ole ollut laadunvalvonnan kanssa paljon ongelmia. Jos hintaluokka on sanotaanko 600-700 ja siitä alaspäin niin tilaamalla se on vähän arpapeliä, että tuleeko hyvä vai huono yksilö. Tietysti parasta olisi käydä kaupassa ostamassa niin samalla voisi testata onko kaikki ok, mutta soitinliikkeet sijoittuvat kaupunkeihin ja lisäksi Suomessa hinnat on ehkä edelleen vähän korkeampia kuin vaikka thomannilla.
LaMotta
14.02.2020 17:51:18
 
 
Krice: Tosin minulla Mick Johnson Jacksonissa (indonesialainen muistaakseni) 24. nauha ei mennyt kiinni otelautaan vaikka kuinka moukaroin sitä eli siellä välissä on varmaan jotakin sahanpurua, liimaa tms.
 
Kaukoidän kitaroissa saattaa olla puut sellaista höttöä ettei nauha edes pure kiinni otelautaan.
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)