Aihe: Edulliset subbarit?
1
Puavali
21.06.2004 02:38:48
Millaisia kokemuksia ihmisillä on edullisista aktiivisubbareista? PA:han olisi sellaisen tarvis.
 
Ainakin kavereiden poppisubbareiden sointi on ollut kautta linjan kehno, vasta lähempänä tuhatta euroa on äänenlaatu muutunut hyväksi.
Jaakob
24.06.2004 14:54:58
Minkähänlaiseen pa-käyttöön olet niitä subbareita kaavaillut?
 
Itselläni ei varsinaisesti ole aktiivisista edullisista subbareista kokemusta, mutta Thomannin passiivisista 18" subeista kyllä. Jytinää niistä ei oikein kunnolla saa, juuri ja juuri riittää perus rokkiklubin kokoiseen tilaan. Vahvistimina keskiluokan arviolta noin 2 x 500-700 wattiset pelit, jotka joutuivat kyllä koko ajan olemaan täpöllä.
 
Toisaalta kokeiltiin ohjata noita halpiksia myös laadukkailla QSC:n vahvareilla, (tehoa 2 x 1100w) ja kyllä T-Boxikin rupesi vähän enemmän jytisemään. Näköjään vahvistimen laadulla on aika suuri merkitys kajarin soinnille.
 
Joten tästä voisi johtaa, että edullisista aktiivisubbareista ei mitään äärettömiä maanjäristyksiä saa. Korjatkaa jos olen oikeassa.
Grungerockia: http://www.keen.fi
Puavali
24.06.2004 18:54:18
Ohhohh, meniköhän OffTopiciksi !
 
Ei, kaikki oli asiaa. Aktiivikaiuttimia ym. pa-tsydeemejä kuunnellessa huomasi, että eroja on paitsi erottelevuudessa ja äänen määrässä, varsinkin bassotoistossa ja sen olemattomuudessa. Joissakin aktiivijärjestelmissä (HK Lucas, subbari valmiiksi mukana), alapäätä tuntui tulevan "yli oman tarpeen", mutta sähkörumpali saattaa olla eri mieltä.
 
Joillakin pienillä subbareilla kuului hieman jotain, joka etäisesti muistuttaa musiikkia. Hieman niinkuin joku ajaisi tyhjäkäyntikierroksilla traktorilla kauempana metsätiellä mäkiä ylös ja alas.
 
Pitäisi kai opetella soittamaan, ettei tarttis tälläisia miettiä.
 
Kiitoksia vastanneille, ja muutkin, kertokaa kokemuksianne subbareiden ja alimpien äänten ihmemaailmasta!
Kumiankka
24.06.2004 22:11:21
Olen päässyt käsitykseen että bändi pa käytössä pitää olla aktiivisubbari jos haluaa lisää jytinää, passiivisten säätö on käytännössä hankalaa tai käytännössä mahdotonta. Lisäksi passiivisten subbarien suodatin haukkaa tehoa, ja sitähän kukaan tuskin haluaa.
 
Itseä on kiinnostanut onko kellään enää nykyään käytössä näitä torvisysteemeitä, joita ennen vanhaan käytettiin PA-laitteissa pohjana, iso eksponentiaalitorvi ja sisällä yksi tai kaksi 15 tuuman ämyriä
 
Ovat kyllä varmaan sen verran raskaita roudata ettei kuppilakeikoille ole järkeä
Vivo
29.06.2004 10:19:13 (muokattu 29.06.2004 10:22:38)
Itseä on kiinnostanut onko kellään enää nykyään käytössä näitä torvisysteemeitä, joita ennen vanhaan käytettiin PA-laitteissa pohjana, iso eksponentiaalitorvi ja sisällä yksi tai kaksi 15 tuuman ämyriä
 
Torvia näkee pikkukeikoilla sen takia harvoin, että ne lähes aina vaativat vähintään muutaman kaapin vierekkäin, jolloin torven suun pinta-ala "kasvaa" ja päästään alemmas.
 
Epäkäytännöllisen suurista torvista puheenollen tänään lähtee maalaamoon pari tällaisia ulkotilavuudeltaan 750l pömpeliä.
 
http://www.bl-online.org/labsub/puuvalmiina_2.jpg
Dj.Dumbass
30.06.2004 11:30:59
Hyvä idea on käyttää ns. AUX-ohjattuja SUBeja eli laitat AUX-lähtöön jakosuotimen ja siitä subbareihin.
Sitten ajat vain bassoa ja basaria, mahdollisesti kiippareita siihen. Tämä selkeyttää kummasti sointia kun subbareihin ei ajeta esimerkiksi laulumikkejä eikä kitarakaapissa kiinni olevia SM57:oja ollenkaan.

 
Mihin ihmeeseen tässä tarvitaan jakosuodinta...? kun ruuvista saat kääntää sinne vain basaria ja bassoa sikäli kun mieli tekee.
"Sehän on ko kirpun nainti; milli pieleen ni se on silmässä."
Teijo K.
30.06.2004 12:46:50
 
 
Hyvä idea (jos mikserissä riittää AUXeja) on käyttää ns. AUX-ohjattuja SUBeja eli laitat AUX-lähtöön jakosuotimen ja siitä subbareihin.
Sitten ajat vain bassoa ja basaria, mahdollisesti kiippareita siihen. Tämä selkeyttää kummasti sointia kun subbareihin ei ajeta esimerkiksi laulumikkejä eikä kitarakaapissa kiinni olevia SM57:oja ollenkaan.
 
Ohhohh, meniköhän OffTopiciksi !

 
Toisaalta jos laulumikkeihin laittaa 100Hz leikkurin päälle mikseristä, ja subbarin jakotaajuus on 70-90Hz niin eihän sitä laulua kauheasti sinne subbariin pääse kuitenkaan...
Adoptoi orpo basisti, mukana laulaja/kosketinsoittaja. Tykkäävät vanhasta progesta.
Da Bass
12.07.2004 22:05:38
mistä edulliset subi elementit? tarttisin 12"-18" elementin...
Höh......
Puavali
13.07.2004 21:43:19
mistä edulliset subi elementit? tarttisin 12"-18" elementin...
 
Katsoppa esim. ljudian sivuilta, ja vertaile herkkyyksiä. herkimmillä laatuelementeillä selviää alle puolella vahvistintehoilla verrattuna halpoihin elementteihin.
 
Meillä saattaa tulla myyntiin yksi elementti, kun ehkä joudumme hankkimaan tilalle kaksi parempaa.
"I'm a farting fat ass, I have gas gas gas!"
Bassistentti
17.07.2004 11:03:56
Onko kukaan nähnyt elävänä tai peräti kokeillut Samsonin EX-500 aktiivisubia? Onkohan siitä mihinkään?
 
Lupaavat 500 W RMS tehoa ja kertovat herkkyyden, mutta maksimimöykkämäärää eivät ilmoita. Hinta on edullinen eikä koollakaan ole pilattu.
 
Jos yhden tuollaisen heittäisi laulukamojen mikserin (laulu, kiippari, bassari...) aux-lahtöön. Tanakoittaisikohan mitenkään oleellisesti passiiviEONien soundia?
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)