Aihe: Atomic Amplifire
1 2 3 4 510 11 12 13 14
Vesa423
05.05.2019 19:49:13 (muokattu 05.05.2019 19:50:46)
Tami: Joup. Juu ja jos stereona soittelet niin sitten stereopoljin.

 
Näköjään tonne looppiliitäntöihin voi laittaa myös 1 tai 2 expression-pedaalia, ihan niinkuin alun perinlaitoitkin. Lienee lopulta selkeämpi niiden kautta, niin ei analoginen volapedaali turhaan vaikuta soundiin. Eli kahdella pedaalilla just toi ehdottamasi systeemi volan ja delayn kontrolloimiseen olisi järjestettävissä. Ehkäpä lähden alkuun pelkästä volasta liikkeelle.
Vesa423
20.05.2019 19:48:42
Nyt on kaksi poljinta Amplifiressa, ja hyvin hoitaa homman. Kiitos Tami vinkistä. Tällä systeemillä sai kaikki napit presettien valintaan, eli 6 presettiä nappien taakse. Ja kun pistin polkimet vierekkäin, saa tarvittaessa yhdellä polkaisulla soolovolat ja delayn kerralla päälle. Innostuin oikein tollasen pienen laudan noista kasaamaan, tähän asti Amplifiren kanssa menty pelkän irtowahin kanssa
https://muusikoiden.net/dyn/users/161513.jpg
GoGo-FIN
20.05.2019 21:19:34
Moro! Olisi kytkenmöistä kysyttävää vähän. Kitaranuppiin kytkettäessä varmaan tämä amplifire menisi fx looppiin? Mietin myös kytkettäessä main outputtiin kun on left ja right takana niin laitetaanko se kaapeli vaan toiseen niistä? Vai ymmärränkö jotain väärin.
 
Koitin googlettaa enkä saanut selventävää vastausta ja manuaali vei vaan ne vähäisetkin hiukset päästä...
Vesa423
20.05.2019 21:33:45 (muokattu 20.05.2019 21:37:23)
GoGo-FIN: Moro! Olisi kytkenmöistä kysyttävää vähän. Kitaranuppiin kytkettäessä varmaan tämä amplifire menisi fx looppiin? Mietin myös kytkettäessä main outputtiin kun on left ja right takana niin laitetaanko se kaapeli vaan toiseen niistä? Vai ymmärränkö jotain väärin.
 
Koitin googlettaa enkä saanut selventävää vastausta ja manuaali vei vaan ne vähäisetkin hiukset päästä...

 
Jos haluat käyttää vahvistinta pelkästään päätevahvistimena, ja ottaa Amplifiresta etuastemallinnukset ja efektit, menis joo fx returniin. Ja laitteen valikoista saa valittua outputin monoksi, jossa tapauksessa molemmista outputeista tulee samaa tavaraa ulos ja voi siis kytkeä kumman vaan.
 
Paremmin saa kyllä näistä kaappimallinnokset sisältävistä laitteista ilon irti, jos käyttää jotain neutraalimpaa vahvistusta. PA-kaappia, aktiivimonitoria tms. Mutta saahan tuolta mallinnetusta signaalikejusta halutessaan ottaa kaappimallinnokset pois päältä jos haluaa kitarakaapin kautta käyttää.
GoGo-FIN
20.05.2019 22:03:58
Okei, kiitos vastauksesta! Pitää kahtoa mitä tekee, taidan sulkea kaiuttimien ostamisen pois vaihtoehdoista. Ihan puhtaasti ettei hotsita ajatus ostaa lisää tavaraa pyörimään.
Vesa423
21.05.2019 07:39:47
Tami: Kätsänoloinen lauta. Miten nuo M-audion polkimet tuntuvat pelaavan...ovat Thomannilla näemmä kympin halvempia kuin Suomessa.
Mulla on HX Stomp-lauta vailla paria exp-poljinta ja tuota valikoimaa tässä surffailen.

 
Toimii ihan ok tähän käyttöön. Vähän heppoisen tuntuisia, kevyitä, ehkä jossain wahikäytössä ei olis pitkäikäisin ratkaisu. Mutta pysyvät hyvin asetetussa asennossa ja riittävän jämäkkä tuntuma vola/kaiku-säätöön.
ÄrGee
06.06.2019 20:01:58
Onko kukaan törmännyt tällaiseen ongelmaan Windows 10:n editorin kanssa? Laite ei jostain syystä suostu muodostamaan yhteyttä editoriin ja ilmoittaa "Please connect AmpliFIRE". Toimii vähän väliä, ja konetta uudelleen käynnistellessä joskus taas ei.
 
Yhdessä vaiheessa näytti että se tekee rekisteriin jonkinlaisia virheitä, mutta ne poistuivat. Tuota on erittäin hankala lähteä etsimään sen syvemmin koska internetistä ei löydy kauheasti tietoa asiasta. Ohjauspaneelin laitenäkymässä näkyy, että laite on yhdistetty ja ajureiden pitäisi toimia normaalisti. Epäilen ongelmaa usb:n tai emolevyn kanssa, ja niistä on tullut toistensa kanssa huonosti yhteensopivia jonkun päivityksen myötä, tai jokin päällä oleva sovellus tai palvelu häiritsee editorin toimintaa.
 
Editori toimii yhdellä toisella tietokoneella kuten pitääkin, mutta omalla ei. En jaksa edes lähteä kyselemään Atomicin tuelta mitään, ja mitään huoltomahdollisuuksia ei näille ole Suomessa.
 
Yksi mahdollisuus on vielä kokeilla toisella virtalähteellä, nyt on käytössä jokin 12V/1700mA syöttävä tarvikevirtalähde. Minimisuositushan on 9V/1000mA näille.
 
Se lähti taas toimimaan, mystistä. Jätän tämän silti tähän, jos tästä on jollekin apua vastaavissa ongelmissa. Periaatteessa voisi yrittää firmwaren uudelleen asentamista jos se auttaisi.
TO THE STARS!!! "Mieshän veteli puikoissa kuin taikuri Disneyn fantasiassa piiskaten koko orkesterin ihan pirun kovaan vireeseen." -Mescalero
GoGo-FIN
06.06.2019 22:20:15
Ihan hyvä että jätit viestisi, itsellä tarkoitus ostaa läppäri osittain tuota amplifiren editoria varten. Olisi vähän helpompaa se säätö sen kanssa sitä kautta.
 
Olisi myös kysymys. Mistä johtuu että volyymit on hemmetin lujalla tuon amplifiren kautta soitettaessa? Eli menee kitaranupin effect looppiin se itsellä. Volyymin säätö melko tuskaa kun volyymi on aika joku 4-5 % ja hirveitä hyppyjä tulee. Olisi mukavampaa kun ei räjähtäisi volyymit aina yhtäkkiä. Olen todella noviisi tämän kanssa, joten tietämys on heikohkoa. Toivottavasti ei tullut hirveän sekava kuvaus.
ÄrGee
06.06.2019 22:41:43
GoGo-FIN: Ihan hyvä että jätit viestisi, itsellä tarkoitus ostaa läppäri osittain tuota amplifiren editoria varten. Olisi vähän helpompaa se säätö sen kanssa sitä kautta.
 
Olisi myös kysymys. Mistä johtuu että volyymit on hemmetin lujalla tuon amplifiren kautta soitettaessa? Eli menee kitaranupin effect looppiin se itsellä. Volyymin säätö melko tuskaa kun volyymi on aika joku 4-5 % ja hirveitä hyppyjä tulee. Olisi mukavampaa kun ei räjähtäisi volyymit aina yhtäkkiä. Olen todella noviisi tämän kanssa, joten tietämys on heikohkoa. Toivottavasti ei tullut hirveän sekava kuvaus.

 
Soitat siis vahvistinmallinnuksien kanssa suoraan päätteeseen? Global-asetuksista pystyy säätämään mihin ulostuloihin Amplifiren master volume vaikuttaa. Oletuksena se vaikuttaa kaikkiin ulostuloihin ja jokainen niistä on säädetty periaatteessa nollille. Niitä pystyy säätämään itse laitteen asetuksista vähemmille desibeleille ja valitsemaan erikseen mihin master vaikuttaa.
 
Itsellä on tapana pitää jokaisen presetin ulostulovoimakkuuteen vaikuttava säätö nollilla ja pistää master mahdollisimman kovalle puhtaimmalla presetillä. Sen jälkeen säätää muiden tasot kohdilleen sitä vastaavaksi. Eli enemmän signaalia itse laitteesta ja vähemmän volumea päätteestä, minkä avulla saa voimakkaan signaalin sekä enemmän säätövaraa äänenvoimakkuuden osalta.
 
Tämän ketjun viimeisessä viestissä on yksi metodi tasojen kohdilleen saantiin.
https://atomicamps.com/forum/index. … ads/setting-levels.2140/#post-12917
TO THE STARS!!! "Mieshän veteli puikoissa kuin taikuri Disneyn fantasiassa piiskaten koko orkesterin ihan pirun kovaan vireeseen." -Mescalero
GoGo-FIN
07.06.2019 07:17:01
Okei! Kiitos paljon selkeästä ohjeesta & linkistä ja etenkin esimerkistä miten itse toimit. Mahtava homma. Kesti jonkin aikaa laittaa tuo kysymys, meinas tuntua niin typerältä asialta kysyä, hah.
ÄrGee
07.06.2019 19:28:28
GoGo-FIN: Okei! Kiitos paljon selkeästä ohjeesta & linkistä ja etenkin esimerkistä miten itse toimit. Mahtava homma. Kesti jonkin aikaa laittaa tuo kysymys, meinas tuntua niin typerältä asialta kysyä, hah.
 
Jos olet aivan uusi käyttäjä, niin löytyy pari vinkkiä. Suoraan päätteeseen soittaessa kannattaa myös kokeilla pitää Amplifiren päätemallinnus päällä ja valita kumpi nyt sattuu kuulostamaan paremmalta omaan käyttöön.
 
Vahvistinmallinnuksien puolella on tärkeätä kokeilla miten master ja damping säädöt reagoivat tai muuttavat vahvistimen soundia. Ne vaikuttavat jokaisessa hieman eri tavoin lopputulokseen. Hyvä lähtökohta on laittaa damping 50% ja master vitosen paikkeille ja lähteä säätämään siitä.
 
Lisäksi itsellä on aina Pre EQ päällä ennen vahvarimallinnusta poistamassa liikaa alapäätä LowCut asetettuna 125-250Hz välille riippuen vahvistinmallinnuksesta.
 
Jos käyttää kaappi-impulsseja, niin Rolloff mikä toimii yläpään leikkurina olisi hyvä asettaa 7-10kHz paikkeille riippuen taas kaappimallinnuksesta. Peak Q joka vaikuttaa yläpään määrään on yleensä 0.7-1.0 välillä. Muita säätöjä en käytä kaappiblokissa, koska tykkään valita mahdollisimman hyvän impulssin ilman että on tarvetta mennä säätämään mitään muuta.
TO THE STARS!!! "Mieshän veteli puikoissa kuin taikuri Disneyn fantasiassa piiskaten koko orkesterin ihan pirun kovaan vireeseen." -Mescalero
GoGo-FIN
08.06.2019 07:57:59
Okei! Kiitos, tulen käyttämään viestiäsi pohjana kun tulen leikkimään editorin parissa. Hyviä rookie-vinkkejä :).
Terry Pantheras
18.09.2020 16:27:35 (muokattu 18.09.2020 16:34:38)
Ostin tässä männä viikolla torilta Ampli-FireBoxin. Yritän ymmärtää laitteen sielunelämää. Mielestäni sillä on oma tahto ja se on pahansuopa. :D
 
Muutamat pointit ja kysymykset:
 
- Miten saan käyttöliittymästä BST-välilehden boosteripedaalin pois päältä? En näe siellä on/off-kytkintä ja valikossa on ainoastaan eri pedaalit valittavissa.
- Kanavanvaihtomoodissa (enable-kytkin vilkkuu) särökanavalle siirtyessä tulee ärsyttävä niiaus/piikki. Levelien säätö eri vahvistinten välillä ei tunnu auttavan tähän.
- Kanavaa vaihtaessa, mikäli echo on päällä, echon äänenvoimakkuus hyökkää todella kovaa päälle noin sekunniksi. ECO-välilehden level-säätö vaikuttaa lähinnä kokonaissignaalin voimakkuuteen, eikä echon. Täh?
- En huomaa kaiuissa mitään eroa (small hall, large hall, spring jne.)
- Myöskään EQ-välilehden säädöillä en huomaa olevan mainittavaa vaikutusta
- Jos kanavanvaihtomoodissa vaihtelen AMP-kytkimien asentoja, menetän (ilmeisesti) aiemmat tallentamani presetit; onko tämä siis ominaisuus?
- Pitääkö AMP-kytkinten olla jossain tietyssä asennossa, mikäli haluan ohjelmoida omat presettini kanavanvaihtomoodissa?
- Mikä neuvoksi?
- Olenko tyhmä?
- Olenko piilokamerassa?
 
Ehdin jo innostua, että nyt löysin sopivan kompaktin, hyväsoundisen ja simppelin etuasteen varalautaan, jota voi halutessaa tweekata, koska tweekkaus on haustaa. Sainkin raivostuttavan laitteen, jonka tweekkaus on täyttä persettä. Onko pakko twerkkaa?
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4 510 11 12 13 14
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)