Aihe: Tokai VS Gibson, Fender jne?
1 2 3
antnis
26.12.2018 16:29:01
Laulava Kylätohtori: Mutta se nimi sattuu olemaan juuri se, mikä asian ratkaisee.
 
Kyllä mua ainakin hämää kaikissa kopioissa se, että ne on kopioita. Jos ei identtisiä, niin lähes kuitenkin. Jos jotain sarvea on vähän muutettu, niin kopio se on. Se on vähän kuin cover bändi. Voihan ne hyvin soittaa, mutta missä on omat biisit?

 
Kitara on työkalu, jos se pelaa niin se pelaa. Ei siihen jäädä hinaamaan että onko se kopio vai ei, säveliä siitäkin lähtee.
hallu
26.12.2018 16:29:27
fox: ............. Kyllähän noilla ulkomaitten soittomiehillä tuppaa olemaan Fenderiä ja Gibsonia, eikö? .....=)
 
Sekö ei mielestäsi ole markkinointia? tuotesijoittelussa ei varmaan Gibsonin ja Fenderin kanssa ole pystynyt kilpailemaan kuin joku Ibanez, jolla onkin tallissaan ihan kunnioitettava määrä sangen nimekkäitä kielisoitintaiteilijoita.
 
Olen kylläkin samaa mieltä, että Gibson on varmasi yksi innovatiivisimmista merkeistä ja ihan viimeaikoinakin oli se X-sarja joka oli kerrassaan kunnianhimoinen, vaikka eipä sekään ihan älyttömästi huomiota tai kiitosta saanut.
"voisikohan kamarasta ja minusta tulla ystäviä ?"
fox
26.12.2018 17:34:47
 
 
hallu:
Olen kylläkin samaa mieltä, että Gibson on varmasi yksi innovatiivisimmista merkeistä ja ihan viimeaikoinakin oli se X-sarja joka oli kerrassaan kunnianhimoinen, vaikka eipä sekään ihan älyttömästi huomiota tai kiitosta saanut.

 
http://www.gibson.com/News-Lifestyl … f-Innovation-A-Gibson-Timeline.aspx
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
hallu
26.12.2018 17:47:49
fox: http://www.gibson.com/News-Lifestyl … f-Innovation-A-Gibson-Timeline.aspx
 
Kiitos, tuossa ei mainittu lainkaan niitä X kitaroita Firebid X ja LPX, nehän oli kuitenkin varsin innovatiivisia (olihan ne helvetin kallita ilmestyessään), mutta hävitettiinkö ne vain kaikessa hiljaisuudessa ja vaiettiin kuoliaaksi?
"voisikohan kamarasta ja minusta tulla ystäviä ?"
fox
26.12.2018 18:11:59
 
 
hallu: Kiitos, tuossa ei mainittu lainkaan niitä X kitaroita Firebid X ja LPX, nehän oli kuitenkin varsin innovatiivisia (olihan ne helvetin kallita ilmestyessään), mutta hävitettiinkö ne vain kaikessa hiljaisuudessa ja vaiettiin kuoliaaksi?
 
Todennäköisesti. Tai paremminkin, ehkä sitten ei kuitenkaan tullut niitä "jatkotilauksia" niin paljon että olisi kannattanut pitää mallistossa. Eiväthän nuo valmistajat niitä soittimia tekemisen ilosta pelkästään tee. Yksikään. Kyllä sen täytyy olla liiketaloudellisesti kannattavalla pohjalla.
Ja onhan tuossa "timelinessa" jo ilman noitakin ihan riittävästi materiaalia.
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
tuskiz
26.12.2018 18:43:43
Siitä huolimatta, että MIJ Fender ja Gibson kopiot ovat aika homogeenisiä keskenään, kyllä minä ainakin voisin helposti asettaa toksut vertailuun vaikkapa Ibanezia, Edwardsia, Grecoa tai muita kopiovalmistajia vastaan. Ennen muinoin useimmat noista tehtiin Tokain tehtaissa, mutta eroavaisuuksia eri valmistajien välillä oli silti. Edes Gibsonin toimesta japanissa valmistetut Orvillet tai Epiphonet ei yllä minusta Tokain laadun ja detailjien tasolle.
 
Tokailla on Talbo-mallien lisäksi toinenkin innovaatio; SEB-runko.
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
rosberg
26.12.2018 19:50:24
En osaa sanoa kuin sen, että Fenderin CS:n ero normi stratoon on niin suuri, että ei kannata edes yrittää verrata. Artist serieskin aika höpöhöpölankkua paikoitellen.
Mutta ehkäpä varsin huono aihe vääntää.
Gibsoneissa tunuu tekninen laatu nousseen. 2017 vm standardi sg on todella hyvä kitara kun vertaa 10v vanhempaan kepukkaan. Gibsonin Memphisin tehtaalla käyneenä ymmärränkin syyn ja esim. plekkaus nostaa tasavarmuutta.
Gibsonin omat päätökset tuotteiden saralla on sitten ihan oma juttunsa.
Tässähän aihe oli se, että joku tonnin Tokai on hyvä. Onnittelut siitä yksiköitähän nämä päreet on jos jotkut.
Vinnie Moore is more.
fox
26.12.2018 19:57:44
 
 
tuskiz: Edes Gibsonin toimesta japanissa valmistetut Orvillet tai Epiphonet ei yllä minusta Tokain laadun ja detailjien tasolle.
 
Tokailla on Talbo-mallien lisäksi toinenkin innovaatio; SEB-runko.

 
SEB oli kaiketi aika ohimenevä "innovaatio" kun koittivat soitinpuun kappaleita hyötykäyttää. Sinänsä kummallista, ettei Tokai Gakki pysty pitämään tuotantoa tasalaatuisen huippulaadukkaana, jos esimerkiksi nuo Orvillet ei ole samalla huikean korkealla laatutasolla? Paitsi jos ne teki Tokailla niitä sitten huonommilla kriteereillä? Kuka tietää. Hoshino (Ibanez) käytti kyllä joitakin aivan muita tehtaita, sikäli kun tiedän, silloin kun Hoshinolle Japanissa enemmänkin noita tehtiin. On siellä vielä 5 vuotta sitten ollut 2 sopimusvalmistajaa toki, mutta määrät ovat pienentyneet. Tämän hetken tilannetta en tiedä, varmaan nuo 2 edelleen tekee niitä "parempia" malleja ja spessukamaa.
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Laulava Kylätohtori
26.12.2018 20:35:15
antnis: Kitara on työkalu, jos se pelaa niin se pelaa. Ei siihen jäädä hinaamaan että onko se kopio vai ei, säveliä siitäkin lähtee.
 
Olen pöyristynyt eettisestä vajeestasi.
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Mikko1978
26.12.2018 21:12:37 (muokattu 26.12.2018 21:17:14)
fox: Niin no, olihan noilla (siis Gibsonilla..) vielä niinkin myöhään kuin 1994 palkintoja voittanut Nighthawk-malli. Ja melko monta muutakin täysin omaa mallia, toisin kuin jollakin muulla valmistajalla. ;)
Jos nyt tuolla "sävellysvertauksella" mennään, niin pelkkiä plagiaatteja tehdään, ja toisten sävellystöitten kopioinnilla ei ihan suurta arvostusta kerry. Vaikka sitten todistelis, että kyllä tää meidän versio on huikeasti parempi. =)
Eipä se yks kaupallisesti (ja myös suunnittelullisesti) perin epäonnistunut Talbo kesää tee, valitettavasti. Eipä noita Talboja kovin usein näe, taitavat olla siellä Tokai Gakkin varaston nurkassa. Ei ole tullut Tokailta sellaista "japanilaisen designin" kaupallista tuotetta, kuin vaikka Ibanezilta tai Yamahalta.
 
Näistä "vertailuista" tulee lähinnä aina mieleen se, että eikö tuo Tokai-fanipoikien palvoma skeba pärjää laisinkaan ns. "omillaan" kun toistuvasti pitää todistella ja vertailla noihin alkuperäismalleihin, niin Fenkun kuin Gibsoninkin. Aika pitkälti tää on Suomi-ilmiö, ja Musamaailman hyvän markkinoinnin tulosta, luulisin. Ei se Tokai globaalisti ihan niin korkealla tasolla tunnettu ole. Totta kai noita näkee toisinaan, otetaan nyt vaikka tuo niin usein esille nostettu SRV, mutta muuten ovat harvemmassa käyttäjäkunnaltaan. Kyllähän noilla ulkomaitten soittomiehillä tuppaa olemaan Fenderiä ja Gibsonia, eikö? Ja toki sitten joitain soitinrakentajien erikoisesti kasaamia one-offeja. =)

 
Se, että neljännesvuosisata sitten tullut malli, josta ei ole tullut oikein mitään, ansaitsee tulla mainituksi tässä yhteydessä, kertoo hyvin sen, missä mennään.
 
Juu en minäkään arvosta kopioimista kovin korukealle, mutta kun Ted ja Leo eivät enää ole keskuudessamme, niin kopioiden kanssa pelaamiseksi se menee joka tapauksessa, jos haluaa noiden klassisten mallien kanssa värkätä. Eikä siinä sinällään mitään väärää ole, kyllähän klassissessa musiikissakin ajatusta on, vaikka alkuperäinen säveltäjä soittelisikin harppua pilven reunalla. Sillä, että joku tietty kapitaali hallinnoi Leon ja Tedin uran prime-vaiheen immateriaalioikeuksia, ei vielä ansaita kunnioitustani. Sekään ei nyt kovin mieltä ylentävää ole, että isoimmat firmat ostavat artisteja mainoksiinsa ja teetättävät heille viimeisen päälle hyvin tehtyjä soittimia, mutta heidän kuvillaan myyvät lapsille soittimia, mitkä muistuttavat vain ulkoisesti mainoksissa olevia kitaroita. Pienillä valmistajilla ei tietenkään ole varaa suosituimpiin artisteihin. Tähän aiheeseen sopivat hyvin John Mayerin syyt lähteä Fenderiltä ja soittaa Paul Reed Smithille.
https://www.musicradar.com/news/joh … bring-the-vision-that-i-had-to-life

Mun mielestä kovimmat Tokain markkinoijat olivat Norlin ja CBS, jotka aikoinaan kadottivat otteen tosi pahasti. Siinä oli loistava tilaisuus rakentaa brändiä kohtuuhintaisia mutta laadukkaita soittimia tekevälle firmalle. Kyllä kai Tokai tekee aika hitosti kitaroita ja on niitä tehnyt myös Fenderin brändillä koristeltuna. Tuskinpa Suomi on edes kovin suuri markkina Tokaille.
Mikko1978
26.12.2018 21:43:08
fox: SEB oli kaiketi aika ohimenevä "innovaatio" kun koittivat soitinpuun kappaleita hyötykäyttää.
 
Onko Tokai lopettanut tuon rakenteen käyttämisen? Sinällään en oikein ymmärrä, että miten kuusen kappaleita voisi noin käyttää, kun se toinen kuusen käyttökohde in akustisten kansipuu. Kuusi taitaa olla myös sen verran halpaa ja saatavilla olevaa puuta, että uunin lämmitys on ihan hyvä tapa hyötykäyttää sitä.
Kefiiri
26.12.2018 21:54:22
Kuusi rätisee ja lennättää kipinöitä palaessaan, ei hyvä uuniin.
En ole musiikin asiantuntija.
antnis
26.12.2018 22:44:17
Laulava Kylätohtori: Olen pöyristynyt eettisestä vajeestasi.
 
Soitat säkin Tokailla että samoin!
tuskiz
26.12.2018 23:04:42
fox: SEB oli kaiketi aika ohimenevä "innovaatio" kun koittivat soitinpuun kappaleita hyötykäyttää. Sinänsä kummallista, ettei Tokai Gakki pysty pitämään tuotantoa tasalaatuisen huippulaadukkaana, jos esimerkiksi nuo Orvillet ei ole samalla huikean korkealla laatutasolla? Paitsi jos ne teki Tokailla niitä sitten huonommilla kriteereillä? Kuka tietää. Hoshino (Ibanez) käytti kyllä joitakin aivan muita tehtaita, sikäli kun tiedän, silloin kun Hoshinolle Japanissa enemmänkin noita tehtiin. On siellä vielä 5 vuotta sitten ollut 2 sopimusvalmistajaa toki, mutta määrät ovat pienentyneet. Tämän hetken tilannetta en tiedä, varmaan nuo 2 edelleen tekee niitä "parempia" malleja ja spessukamaa.
 
Mun käsittääkseni Orvillet teki Aria ja Epiphonet Matsumoku.
 
SEB-rungon saa edelleen tilattua Tokailta mihin tahansa heidän kitaramalliin.
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
Kefiiri
26.12.2018 23:18:20 (muokattu 26.12.2018 23:18:51)
tuskiz: SEB-rungon saa edelleen tilattua Tokailta mihin tahansa heidän kitaramalliin.
 
Epäilemättä. Kai ne aina välillä liimailevat tehtaan nurkkiin jääneitä puunappuloita SEB-aihioiksi.
En ole musiikin asiantuntija.
Mikko1978
27.12.2018 00:06:50
Kefiiri: Epäilemättä. Kai ne aina välillä liimailevat tehtaan nurkkiin jääneitä puunappuloita SEB-aihioiksi.
 
Jostakin sekalaisista jämänappuloistahan se tosiaan on tooosi kätevää liimailla tuollaista levyä... Noin jos sitä lähtisi tekemään, niin hommalle tulisi hintaa vieläkin paljon enemmän ja aivan turhaan.
fox
27.12.2018 00:17:55
 
 
tuskiz: Mun käsittääkseni Orvillet teki Aria ja Epiphonet Matsumoku..
 
Matsumokun brändi oli Aria, että samaa taloa. Muita "Uncle Mat"n brändejä olivat mm. Aria Pro II ja Vantage ja monta, monta muuta. Matsumoku Mokko oli kovin työteliäs soitinvalmistaja. Ja totta, pulttikaulaiset Epiphonet aina kevääseen 1986 tulivat pääosin Matsumokulta, jotkut ChuShin Gakkilta. Epiphonen Les Paul-mallien valmistus alkoi tuossa -88 kieppeillä, ja ne teki sitten muut.
Syynä oli mm. Norlinin myynti ja Nihon Gibson-konttorin uudelleenjärjestelyt. Suurin syy kuitenkin oli sellainen, ettei Matsumoku pystynyt ostamaan itseään ulos emoyhtiönsä Singerin konkurssipesästä, vaan meni itsekin nurin 1987. Brändit, mm. juurikin Aria ja Aria Pro II myytiin Koreaan, jossa niitä oli jo aiemminkin tehty, joitain malleja. Taustalla ei enää ollut sitten kuitenkaan konkan tehnyt Matsumoku.
 
Mitä sitten tulee Orvilleen, ja siihen "parempaan" premium-merkkiin Orville by Gibson, niitä ei koskaan tehnyt Aria eikä Aria-brändin takana ollut Matsumoku, koskapa oli se Japanin tuotanto loppunut siis 1987 ja Orville -brändi lanseerattiin 1988. Kyllä ne Orvillet tuli vallan muualta, tarjousten perusteella. Valmistajia oli siis useampiakin, Tokai Gakki, FujiGen Gakki tms. Puoliakustisten osalta erikoisosaamista oli Teradalla. Pyrkivät kuitenkin kääntyilemään noiden "isompien" tehtaiden puoleen kuitenkin.
Näitten "purkaminen" on hyvinkin hankalaa, koskapa tuo OEM-valmistajien lista saattoi vaihdella. Ihan niinkuin tänä päivänäkin.
Jenkeissä toimiva Guitar Dater on ratkaissut ongelman siten, että japanilaisten kitaroitten sarjanumeroiden dekoodaus antaa miltei aina valmistajaksi Teradan, joka pitää paikkansa vain harvojen mallien kohdalla. ;)
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fox
27.12.2018 00:22:37
 
 
Mikko1978: Jostakin sekalaisista jämänappuloistahan se tosiaan on tooosi kätevää liimailla tuollaista levyä... Noin jos sitä lähtisi tekemään, niin hommalle tulisi hintaa vieläkin paljon enemmän ja aivan turhaan.
 
Juurikin näin, niitten palasien käsittely liimausvalmiiksi, ja itse liimaaminen vaatii työtä ja reilusti. Todettu jo aikoinaan Gibsonilla noitten "pancake bodyjen" kanssa, vaikka se huonekaluteollisuuden käyttämä cross-banding tekniikka joitakin etuja tarjosikin. Giban osalta sen, että pystyivät käyttämään rungoissa kaulapuiksi ja SG-mallin rungoiksi tarkoitettua mahonkilautaa paksumman lankun sijasta. Piti niitä valmistuskustannuksia saada säästettyä. Ei oikein tullut säästöjä.
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fox
27.12.2018 00:28:12
 
 
Durty: Olenko minä "Tokai-fanipoika", kun minulla on kolme Tokaita ja pidän niitä ihan helvetin hyvinä kitaroina?
 
Olenkos koskaan ikinä sanonut että ne jotenkin huonoja olisi? =)
Ja sitä parempia, mitä suurempi mallinumero, eikö. Mutta ei ne siitä vertailemalla muuksi siitä Tokaista muutu, ja miksi pitäisi?
 
Ensimmäiseen kysymykseen: Tuntuuko sinusta itseltäs siltä? =) Lähinnähän nuo on niitä, jotka melko pakonomaisesti noita vertailuja vääntävät ja todistavat "voimaperäisesti"..
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)