Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laadukas ja suht edullinen tietokone kitaroiden demottamiseen?
1
melonart
26.12.2018 08:13:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikivanhan pc:ni tehot eivät enää riitä kuin lähinnä Firefoxin ja wordpadin pyörittämiseen ja haluaisin taas alkaa demottamaan tietokoneavusteisesti biisejäni. Tarkoituksena olisi nauhoittaa kitarat ja basso sekä tehdä jollain softalla rumpuraidat. Mahdollisesti joskus synaraitoja myös midisynalla.
 
Ennestään löytyy jo Steinbergin UR22 -äänikortti, jonka tarvittaessa vaihdan parempaan, jos tämä tuomitaan aivan paskaksi tarkoituksiini. Tarvitsisi löytää kone, jolla pystyn nauhoittamaan kitarat (ja basson). Tehojen tulisi olla riittävät, siten että kitaraa soittaessa pystyy samalla kuuntelemaan efektoidun äänen ilman latenssia sekä jo mahdollisesti äänitetyt raidat samalla.
 
Ensimmäinen pulma on siis, mikä olisi riittävän hyvä kone tähän hommaan? Esimerkkejä arvostaisin. Macit toki lienee varmoja, mutta haluaisin kartoittaa myös edullisempia vaihtoehtoja. Entä mini Mac, riittääkö tehot? Tuleeko Windowsin kanssa vain itkua ja ongelmia? Saako esim. 500 eurolla vielä kelvollista konetta, jossa tehot riittävät. Tämä kone tulossa siis vain musakäyttöön + netin selailuun, en pelaa.
 
Toinen kysymys on toi softapuoli. Eli, jos päätyy Maciin, riittääkö Garageband kitaroiden äänittämiseen, efektointiin ja rumpujen ohjelmoimiseen? Pystyykö Garagebandilla rakentamaan rummut kokonaan isku kerrallaan vai onko vain valmiita komppeja, joista tausta kasataan? Entä muut ohjelmavaihtoehdot etenkin Windows-käyttöön? Cubase, Reaper, Guitar rig..? Helpottaa, jos selviäisi jopa vain yhdellä ohjelmalla, koska haluaisin pitää homman mahdollisimman simppelinä, mutta toki tarvittaessa eri ohjelmat rumpujen tekoon, kitaran soundeihin ja äänitykseen, jos paras vaihtoehto
 
Krice
26.12.2018 13:16:39 (muokattu 26.12.2018 13:19:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Tehojen tulisi olla riittävät, siten että kitaraa soittaessa pystyy samalla kuuntelemaan efektoidun äänen ilman latenssia
 
Jos ääni menee tietokoneelle ja sitä prosessoidaan jollakin efektillä tai mallintavalla niin siihen tulee hieman latenssia aina, riippuen koneen tehosta. Joissakin kalliimmissa äänikorteissa on dsp-piiri, jolle voi syöttää VST:n ja sen avulla latenssia voi lyhentää. Kitarat voi soittaa sisään ilman efektejäkin ja iskeä sitten vaan miksatessa siihen efektit ja vahvistimet päälle, niin ei tarvitse välittää latenssista mitään, se voi olla miten pitkä tahansa. Kaikki perustason vst-vahvistimet on niin mursuja, että millä tahansa oikealla vahvistimella mikittämällä saa parempaa soundia, joten mallintavan pitää olla joku fysiikkapohjainen rassi ja siihen tarvitaan superkone pyörittämään sitä. Ps. Tosin jotkut on sitä mieltä, että lyhyt latenssi ei haittaa mitään kun käyttää mallintavaa (siis soittotuntuman osalta). Tuo koneasia on sellainen, että mahdollisimman paljon tehoa mihin on varaa, ei siinä sen ihmeellisempää. Sitten katsoo mihin ne tehot riittävät.
 
gunner
26.12.2018 14:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite lähtisin hakemaan käytettyä 13" macbook prota vuosilta 2011-2012. https://hopeinenomena.fi/ pitäisi löytyä käytettynä 8 gigan rammilla ja SSD-kovolla 300-400 eurolla. Tällä pyörii helposti 8 kitararaitaa 64 samplen bufferilla esim. Fortin Nameless -plugari joka raidalla. Jos vähän katsoo, mitä plugareita käyttää, niin helposti pystyy miksaamaan kokonaisen biisinkin ilman, että tarvitsee freezata edes midirumpuja.
 
Jos sulla ei olisi mitään äänikorttia, niin ostaisin rinnalle Apogee Onen torilta 80-100 eurolla. Mutta koska sulla jotain jo on, niin käytä sitä alkuun.
 
Garage Bandilla voi naputella rummut myös isku kerrallaan, tai voi käyttää drummeria, joka jotenkin automaattisesti generoi etäisesti sopivia komppeja. Ite en tosin ymmärrä siitä mitään, vaan teen aina rummut käsin.
 
Vauhti korjaa virheet
Kalmo
26.12.2018 14:10:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä 500 egellä saa musantekoon ihan hyvin kelpaavan koneen. Kaikkein raskaimpia softasyniä tai loputonta määrää VST:tä sellaisella ei pyöritä, mutta on siinä enemmän potkua, kuin huipputason ääntysstudiossa 70-luvulla :o) Kun työtapoja vähän suunnittelee, pystyy pienen tehonpuutteen tuomat ongelmat kohtalaisen hyvin väistelemään. Vähän voi tehdä budjetti sikäli tiukkaa, että muistia pitäisi kyllä olla vähintään 8 megaa, ja ulkopuolinen kovalevy olisi mahdollisesti tarpeen backupeille ym.
Jos koneessa on tavallinen kovalevy, niin sen tulisi olla nopeampi kuin 5000 kierrosta minuutissa.
Reaper ja Cakewalk by Bandlab ainakin kannattaa kokeilla softana. CWbB on ilmainen, Reaper puoli-ilmainen.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
anapena
26.12.2018 16:47:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen suunnitellut täältä käytettyä Applea:
https://macbank.co.uk/
 
Toki samalla rahalla saat Suomesta ATK-liikkeestä kunnostetun hyvän PCn Windows10llä. Tai sitten vanhaan koteloon uusia osia jne.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
melonart
26.12.2018 18:32:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noissa vanhoissa macbookeissa mietin sitä, että vieläkö niihin saa päivityksiä..? Käsittääkseni joitakin vanhoja Appleja ei enää pysty päivittämään, mikä voi tuottaa ongelmia.
 
Sinänsä tuo 500 € ei ole mikään ehdoton yläraja, mutta mieluummin suoriudun sillä kuin tonnilla.
 
Hanuriin
27.12.2018 09:27:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Jos ääni menee tietokoneelle ja sitä prosessoidaan jollakin efektillä tai mallintavalla niin siihen tulee hieman latenssia aina, riippuen koneen tehosta. Joissakin kalliimmissa äänikorteissa on dsp-piiri, jolle voi syöttää VST:n ja sen avulla latenssia voi lyhentää. Kitarat voi soittaa sisään ilman efektejäkin ja iskeä sitten vaan miksatessa siihen efektit ja vahvistimet päälle, niin ei tarvitse välittää latenssista mitään, se voi olla miten pitkä tahansa. Kaikki perustason vst-vahvistimet on niin mursuja, että millä tahansa oikealla vahvistimella mikittämällä saa parempaa soundia, joten mallintavan pitää olla joku fysiikkapohjainen rassi ja siihen tarvitaan superkone pyörittämään sitä. Ps. Tosin jotkut on sitä mieltä, että lyhyt latenssi ei haittaa mitään kun käyttää mallintavaa (siis soittotuntuman osalta). Tuo koneasia on sellainen, että mahdollisimman paljon tehoa mihin on varaa, ei siinä sen ihmeellisempää. Sitten katsoo mihin ne tehot riittävät.
 
Mitähän ihmettä mä just oikein luinkaan. Mitä on "perustason vst-vahvistimet", jotka ovat aivan mursuja? Jo pelkästään Garagebandissa on oikeinkin hyviä mallinnuksia ja pedaalilautoja tarjolla, joilla satavarmasti saa parempaa soundia ennen kaikkea vähemmällä vaivalla kuin "millä tahansa oikealla vahvistimella mikittämällä" jos se oikea vahvistin nyt on näitä surisevia perushalpiksia. Tai edes surisevia ns. parempiakaan pömpeleitä. Eikä tarvita todellakaan mitään superkonetta pyörittämään.
 
Latenssista sen verran, että ihan joka systeemissä on jonkin verran latenssia, tästähän on keskusteltu vaikka kuinka paljon, mutta kun muistetaan, että jos vahvistin(+kaiutin) on metrin päässä korvastasi, pelkästään äänen kulkemisessa ilmasssa syntyy 3 ms latenssia. Kahden metrin päässä, missä vahvistin soundaa jo paremmalta latenssi on 6 ms, eikä sekään vielä vaikuta suoritukseen mitenkään. Puhumattakaan, jos sulla on jotain efektipurkkia tai vahvistimessa jotain digiefektiä, nekin tuottavat latenssia. Jos (kun) tietokoneella vahvistinmallinnuksen ja muun efektiketjun latenssi pysyy mielellään alle 10 ms, sitä ei soittaessa huomaa, ja joka tapauksessa jos sulla on luurit päässä äänittäessä, äänen ilmassakulkemisen tuottama latenssi on minimissään. Mulla on 2011 MBP eikä ongelmia latenssin kanssa. Se EI ole nykypäivän mittapuulla supertietokone.
 
Tottakai äänitys pitää pystyä tekemään mallinnusten ja efektien kanssa monitoroiden, koska kitaristi sopeuttaa soittotatsinsa sen mukaan, mitä kuulee ja kliinisoundi monitoroidessa ei tuota samaa suoritusta kuin todellinen tavoitesoundi. Ja sen lisäksi kun äänität joka tapauksessa kliininä sisään, voit jälkikäteen vaihtaa vahvistinta, kaappia, mikitystä, yms kun ne on virtuaalisesti tehty alun perinkin.
 
Krice
27.12.2018 12:44:21 (muokattu 27.12.2018 12:49:20)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: pelkästään äänen kulkemisessa ilmasssa syntyy 3 ms latenssia.
 
Näitä kahta asiaa ei voi edes verrata. Ihmisen aivot on tottuneet siihen, että ääni tulee viiveellä luonnollisesta lähteestä, mutta ne ei ole tottuneet siihen, että kun vaikka kitaran kieltä soittaa niin tietokone lisää siihen keinotekoisesti viivettä. Viiveen myös kuulee selkeästi jos kuulee kitaran kielten tai suoran monitoriäänen ja lisäksi prosessoidun äänen, jossa on latenssia. Mutta minultahan se ei ole pois jos joku pystyy tulemaan toimeen latenssin kanssa tuossakin tapauksessa.
 
Jo pelkästään Garagebandissa on oikeinkin hyviä mallinnuksia ja pedaalilautoja tarjolla, joilla satavarmasti saa parempaa soundia ennen kaikkea vähemmällä vaivalla kuin "millä tahansa oikealla vahvistimella mikittämällä"
 
Ei saa, mutta jokaisella on varmaankin oikeus mielipiteeseen.
 
Hanuriin
27.12.2018 13:42:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Näitä kahta asiaa ei voi edes verrata. Ihmisen aivot on tottuneet siihen, että ääni tulee viiveellä luonnollisesta lähteestä, mutta ne ei ole tottuneet siihen, että kun vaikka kitaran kieltä soittaa niin tietokone lisää siihen keinotekoisesti viivettä. Viiveen myös kuulee selkeästi jos kuulee kitaran kielten tai suoran monitoriäänen ja lisäksi prosessoidun äänen, jossa on latenssia. Mutta minultahan se ei ole pois jos joku pystyy tulemaan toimeen latenssin kanssa tuossakin tapauksessa.
 
Latenssi nyt on vaan latenssia, ihan sama, mikä sen latenssin aiheuttaa. En nyt mitenkään käsitä, mitä eroa on akustisista ja äänen nopeuteen ilmassa liittyvistä syistä aiheutuvasta latenssilla ja ATK-tietokoneen synnyttämällä latenssilla, jos ne ovat tasan saman pituiset. Joka tapauksessa riittävän pientä latenssia ihminen vaan ei huomaa. Sähkökitaran kanssa tyypillisesti halutaan myös jonkin verran efektejä ja ne tuottavat latenssia jokainen vuorollaan, ihan sama, käytetäänkö pikku purkkeja, efektilautamuljutinta tai tietokonepohjaista ratkaisua.
 
Ja ironista kyllä tietokoneen kanssa voi päästä jopa pienempään latenssiin kuin oikean kaiuttimen kanssa juurikin siitä syystä, että harva haluaa olla korvat kiinni vahvistimessa vaan tyypillistä on esimerkiksi 2m etäisyys, joka tarkoittaa jo huikeaa 6ms latenssia! Päästäänpä jopa pienempiin viiveisiin kuin akustisen kitaran kanssa, siinäkin tärveltyy se liki 2 ms suoraan äänen kulkeutumiseen ja akustisen soundin muodostuessa huonetilassa ja kulkeuduttua korviin ollaankin taas äkkiä jo siellä about/yli 10 ms viiveissä. Minultahan se ei onneksi ole pois, että kaikki maailman akustisessa tilassa esiintyvät/soittavat muusikot pystyvät tulemaan toimeen pikku latenssin kanssa. BOOM!
 
anapena
27.12.2018 15:36:50 (muokattu 27.12.2018 15:37:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Noissa vanhoissa macbookeissa mietin sitä, että vieläkö niihin saa päivityksiä..? Käsittääkseni joitakin vanhoja Appleja ei enää pysty päivittämään, mikä voi tuottaa ongelmia.
 
Sinänsä tuo 500 € ei ole mikään ehdoton yläraja, mutta mieluummin suoriudun sillä kuin tonnilla.

 
Aika hyvä tietolähde on https://everymac.com/, josta voi koneiden tiedoista tsekata maximum OS-kohdasta että mikä on viimeisin tällä hetkellä toimiva käyttöjärjestelmä. Samaten noi macbankissa kyllä kertovat sen kysyttäessä, jos sitä ei ole jo kohteen tiedoissa mainittu.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Hanuriin
27.12.2018 15:37:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ihmisen aivot on tottuneet siihen, että ääni tulee viiveellä luonnollisesta lähteestä, mutta ne ei ole tottuneet siihen, että kun vaikka kitaran kieltä soittaa niin tietokone lisää siihen keinotekoisesti viivettä.
 
En edes tiedä, paljonko mun setuppini aiheuttaa viivettä, mutta tarpeeksi vähän joka tapauksessa. Joskus soitan muuten kitaroita tai bassoja (ATK-mallinnusten ja -efektien läpi) vahvistimen kautta, koska siitä saa eri fiiliksen kuin luurien kanssa. Tässä tapauksessa viivettä tulee ilmassa kulkevan äänen takia se 4-5 ms verrattuna luureihin, mutta vedän ihan sikatiukasti joka tapauksessa. Tietenkin mun säärikarvani rekisteröivät bassotaajuudet 3 ms aikaisemmin kuin korvat, joten siksi ehkä se onnistuu.
 
Tarinan opetus: nykyaikaisen tietokoneen kanssa ei tarvi murehtia ensimmäisenä latenssista. Kunhan siinä on omenan kuva niin juntitkin tajuaa, että olet kova muusikko ja tosissasi!
 
Kalmo
27.12.2018 20:58:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: Latenssi nyt on vaan latenssia, ihan sama, mikä sen latenssin aiheuttaa. En nyt mitenkään käsitä, mitä eroa on akustisista ja äänen nopeuteen ilmassa liittyvistä syistä aiheutuvasta latenssilla ja ATK-tietokoneen synnyttämällä latenssilla, jos ne ovat tasan saman pituiset. Joka tapauksessa riittävän pientä latenssia ihminen vaan ei huomaa. Sähkökitaran kanssa tyypillisesti halutaan myös jonkin verran efektejä ja ne tuottavat latenssia jokainen vuorollaan, ihan sama, käytetäänkö pikku purkkeja, efektilautamuljutinta tai tietokonepohjaista ratkaisua.
 
Ja ironista kyllä tietokoneen kanssa voi päästä jopa pienempään latenssiin kuin oikean kaiuttimen kanssa juurikin siitä syystä, että harva haluaa olla korvat kiinni vahvistimessa vaan tyypillistä on esimerkiksi 2m etäisyys, joka tarkoittaa jo huikeaa 6ms latenssia! Päästäänpä jopa pienempiin viiveisiin kuin akustisen kitaran kanssa, siinäkin tärveltyy se liki 2 ms suoraan äänen kulkeutumiseen ja akustisen soundin muodostuessa huonetilassa ja kulkeuduttua korviin ollaankin taas äkkiä jo siellä about/yli 10 ms viiveissä. Minultahan se ei onneksi ole pois, että kaikki maailman akustisessa tilassa esiintyvät/soittavat muusikot pystyvät tulemaan toimeen pikku latenssin kanssa. BOOM!

 
Juu. Kyllä se suunnilleen näin on. Toisenlainen mielipide voi johtua esim. siitä, ettei tietsikalla näkyvä latenssi olekaan täysi round trip latenssi, vaan todellisuutta pienempi, josta esim. kokonaan puuttuu vst:n oma latenssi. Näin voi olla luulossa, että 12 millisekunnin kokonaislatenssilla ei voi äänittää, vaikka todellisuudessa yrittääkin kammoitella 50 millisekunnin latenssia vastaan.
 
(Ja sitten joku sanoo, ettei 12 ms latenssilla oikeasti voi äänittää. Ja sitten pohditaan, että 12 ms tarkoittaa 1/83 sekuntia. Kuinka moni pystyy näppäilemään kitarankieltä 83 kertaa sekunnissa, tai reagoimaan yhtään mihinkään noin nopeasti?)
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Vessajono
27.12.2018 21:15:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: En edes tiedä, paljonko mun setuppini aiheuttaa viivettä, mutta tarpeeksi vähän joka tapauksessa. Joskus soitan muuten kitaroita tai bassoja (ATK-mallinnusten ja -efektien läpi) vahvistimen kautta, koska siitä saa eri fiiliksen kuin luurien kanssa. Tässä tapauksessa viivettä tulee ilmassa kulkevan äänen takia se 4-5 ms verrattuna luureihin, mutta vedän ihan sikatiukasti joka tapauksessa. Tietenkin mun säärikarvani rekisteröivät bassotaajuudet 3 ms aikaisemmin kuin korvat, joten siksi ehkä se onnistuu.
 
Mä kokeilin muutaman kerran MacBook Prota pedaalilaudan korvikkeena. Ajelin MainStagea ja Amplitubea suoraan PA:han ja välillä myös vahvarin kanssa pelkkiä efektejä. Ongelmia oli tasan nolla ja soundien puolesta ei ois ollut mitään syytä luopua siitä systeemistä, mut en oikein onnistunut keksimään tarpeeksi fiksua kontrollisysteemiä siihen ja toisaalta joku ois kuitenkin jossain vaiheessa yleisön puolelta kaatanut kaljansa suoraan koneen päälle.
 
Muutaman kiipparivedonkin oon joutunut viime vuosina tekemään, enkä oo keksinyt ensimmäistäkään perusteltua syytä, miks olisin tehnyt ne jollain muulla kuin masterkiippari+softasynat -yhdistelmällä.
 
Kalmo: Ja sitten joku sanoo, ettei 12 ms latenssilla oikeasti voi äänittää. Ja sitten pohditaan, että 12 ms tarkoittaa 1/83 sekuntia. Kuinka moni pystyy näppäilemään kitarankieltä 83 kertaa sekunnissa, tai reagoimaan yhtään mihinkään noin nopeasti?)
 
Mä törmäsin joskus johonkin tutkimukseen, jonka mukaan herkkyys latenssille olis riippuvainen soittimesta: kieli- ja kosketinsoittajat olivat sen mukaan huomattavasti vähemmän herkkiä kuin esmes puhaltajat.
 
Bullitt: Sama kai se olisi sulkea tämä sivustokin tai ainakin potkia kaikki Vessajonoa ja Anssi Kelaa lukuunottamatta vittuun, kokolailla kaikki muut kun täällä taitavat olla amatöörejä.
melonart
29.12.2018 23:42:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm... Mitä enemmän asiasta keskustelee ihmisten kanssa, niin sitä enemmän alkaa tuntua, et saattais olla järkevää investoida Macbook prohon ja olla sen kanssa tyytyväinen pitkään.
 
vapari
30.12.2018 18:52:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Hmm... Mitä enemmän asiasta keskustelee ihmisten kanssa, niin sitä enemmän alkaa tuntua, et saattais olla järkevää investoida Macbook prohon ja olla sen kanssa tyytyväinen pitkään.
 
Macbook Pron kanssa sietääkin olla tyytyväinen todella pitkään jo hinnankin puolesta! Itse olen ollut tyytyväinen jo 10 vuotta Windows koneisiini musahommissa. Vasta juuri tällä viikolla hankin 4 gigaa lisää muistia entisen 8 gigan lisäksi. Kone on noin 3 vuotta vanha joten ei mikään tehomylly enään ja silloinkin vajaan tonnin hintainen. Käytän samaa konetta myös muihin hommiin kuin musan äänittämiseen. Plugareita on auki aika iso määrä, siksi hankin lisää muistia.
 
Sulla se kyse on siitä mitä haluat ja paljonko olet siitä valmis maksamaan? Alle 700€ saat jo hyvän Windows koneen (esim tämä; https://kauppa4.dna.fi/Puhelimet-ja … oBook-14%E2%80%9D-F411UA/p/QPC00087) joka riittää pitkäksi aikaa, siihen Reaper(60$) ja vaikka EZDrummer 2 (99€ ) niin olet good to go. Ja kaikkia paitsi Reaperia saa myös osamaksulla jos käteinen ei riitä. Ulkoista kovalevyä jos ei tila tunnu riittävän.
 
BulletFace
12.01.2019 15:26:08 (muokattu 12.01.2019 15:29:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Hmm... Mitä enemmän asiasta keskustelee ihmisten kanssa, niin sitä enemmän alkaa tuntua, et saattais olla järkevää investoida Macbook prohon ja olla sen kanssa tyytyväinen pitkään.
 
Ääni tälle. Itsellä keikka/treenis käytössä vuoden 2012 mid MBP mihinkä juuri iskin 500gt:n ssd:n ja 16gt muistia sisään. Sillä aivan varmasti potkii myös VST äänityksiä aika hyvin ja pitkään sisään. Perus audiota vielä pidempään.
 
Tuosta vanhempia en enää kyllä katselisi, mutta noita vuoden 2012 MPB koneita löytyy kyllä tori.fi sivultakin alle 500€ hintaan.
 
Jokainen tietenkin tekee mitä tykkää, mutta itse kyllä kiertäisin puuceet kaukaa. Varsinkin jos konetta haluaa käyttää mahdollisesti myös livenä.
 
Garagebandillakin pärjää varsin pitkälle, mutta melkein sijoittaisin Logic Pro X ohjelmaan, joka kustantaa sen 200€. Sillä saakin sitten tehtyä jo ihan kaiken tarpeellisen. Sieltä saa naputeltu rummut kyllä isku iskulta kohdilleen editorilla ja aina voi ostaa vielä kaveriksi vaikka "drums from hell" tai vastaavan plugarin.
 
Get the best and fuck the rest.
ppcw
13.01.2019 01:37:15 (muokattu 13.01.2019 01:43:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei laadukkaista komponenteista kootun ja oikein konfiguroidun PC:n kanssa tule kyllä mitään ongelmia audiopuolella. Haastan myös vähän sitä että nyt neuvotaan ostamaan yli 5 vuotta vanhaa käytettyä rautaa 13" näytöllä. Uskon kyllä että kyseisistä koneista on hyviä käyttökokemuksia mutta onko tukea ja päivityksiä sitten loputtomiin, yleisessä tapauksessa tietotekniikkamaailmassa ei ole. En tyrmäisi vaihtoehtona Windowsilla varustettua PC:tä ja siihen esim. ilmainen Cakewalk by Bandlab tai 60 dollarin hintainen Reaper. Ketjun aloittajan äänitystarpeet eivät edellytä mitään erikoista koneelta, josta normaali tällä hetkellä uutena ostettava kone ei suoriutuisi. Ja huom. en mitenkään fanita erityisesti esim. Windows kymppiä vaan jos voin valita käytän paljon mieluummin Ubuntua ja muita Unix-variantteja. Audio-hommissa Windows kuitenkin menestyksellisesti käytössä. Tietysti se kannattaa pitää suht cleanina, ettei asentele turhia ohjelmia tai selaile nettiä väärillä sivuilla, se on yksi tunnettu ongelmien lähde. Mutta alkuperäisen kysymyksen esittämiin tarpeisiin väitän että käytetty Mac on varmaan ihan hyvä vaihtoehto, mutta yhtä hyvin PC:llä saa nuo tarpeet täytettyä. Itsellä ainakin on vielä näkemättä mihin hirveisiin ongelmiin PC-puolella äänityshommat kaatuvat...
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
juha_p
13.01.2019 10:13:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melonart: Ikivanhan pc:ni tehot eivät enää riitä kuin lähinnä Firefoxin ja wordpadin pyörittämiseen ja haluaisin taas alkaa demottamaan tietokoneavusteisesti biisejäni. Tarkoituksena olisi nauhoittaa kitarat ja basso sekä tehdä jollain softalla rumpuraidat. Mahdollisesti joskus synaraitoja myös midisynalla.
 
Ennestään löytyy jo Steinbergin UR22 -äänikortti
...

 
Ikivanha = ?
Itse demoilen suuriakin projekteja (kitara + VST ja MIDI + VSTi) ilman ongelmia 2006 mallisella (Intel Core Duo 1.6GHz ) Dell koneella jossa äänikorttina Audigy 2 MIDI bracketilla. Käyttiksenä W10Pro (64) ja DAW softana nykyisin Cakewalk by Bandlab ja näyttönä 40 tuumainen UHD TV (HD tilassa) + Dellin oma 24 tuumainen 1920x1200 tilassa. Ainoat 'nopeutukset' joita olen tehnyt alkuperäiseen koneeseen on RAM muistin kasvattaminen maksimiinsa (8Gt) ja SSD levyt joita 2x500Gt.
 
Noiden DAW softien ja lisukkeiden kanssa on hyvä olla kunnon näyttö jottei mene tihrusteluksi ... 2 näyttöä helpottaa työskentelyä huomattavasti.
 
lmu2002
13.01.2019 10:45:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mielenkiintoa riittää niin voisi kokeilla mitä vanhasta koneesta saa irti. Kaksi suht yksinkertaista toimenpidettä voi piristää vanhaa win konetta: kovalevy sileeksi ja puhdas uusi win kymppi sisään. Toinen lisäruiske on vaihtaa samassa rytäkässä käyttislevyksi SSD. 8 gigan muistilla pärjää ihan hyvin jos käytössä on kerrallaan vain kourallinen vst soittimia.
 
BulletFace
13.01.2019 13:55:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Tällä pyörii helposti 8 kitararaitaa 64 samplen bufferilla esim. Fortin Nameless -plugari joka raidalla"
 
Toi Nameless on muuten kova. Tuli ostettua se heti kun tuli myyntiin ja ollut kyllä kovassa käytössä sen jälkeen. Nyt vähän arvon, että josko rakentelisi treeniksellä setupin sen ympärille vallan. Ola Englund ainakin vaikutti olevan siihen tyytyväinen ainakin klinikka hommissaan.
 
Get the best and fuck the rest.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «