Muusikoiden.net
25.04.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Wish, AliExpress yms. kitarakama-vinkit
1 2
Läpistö
21.09.2018 13:37:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voitaisiinko kerätä tänne kokemuksia kiinakauppojen HYVISTÄ ja halvoista tuotteista. Valikoimaa löytyy vaikka mitä, mutta varmasti osa on huonoa tavaraa ja osa on oikeasti käyttökelpoista.
 
Mielenkiintoista olisi myös se, onko monikin joutunut tullin kanssa tekemisiin kiinakaupoista tilailtuaan? Itselle tullut useita pikkupaketteja Kiinasta eikä mitään ongelmia ole ollut, mutta ajatus esim. 7-paikkaisen kitaratelineen tilaamisesta mietityttää. Liekö niin, että pistävät tuohon halvan hinnan päälle vielä ALV:n ja tullimaksuja tms..
 
Tuotteiden linkkaaminen toivottua, jos mahdollista.
 
Avataan peli mainostamalla Wishiltä löytyviä P&P Music -merkkisiä tekonahkahihnoja. Taisivat 3€ + postikulut tuosta pyytää ja ompa kyllä komian näköinen ja hyvin istuva hihna. Lähtee pian tilaukseen pari lisää, käärmeennahkakuosilla ainakin. Tietenkään itse on osannut linkata tähän itse tuotetta, mutta haulla löytää.
 
Vain paska voi kehittyä.
Laulava Kylätohtori
21.09.2018 16:33:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tulliin joutuu ja euromäärät ylittyy, niin kyllä joutuu maksamaan alvin ja tullin. Alvin raja oli jotain vitosen luokkaa, jos ei rajaa ole jo kokonaan poistettu, kuten jossain välissä suunniteltiin. Tullin raja on suurempi, mutta tullista maksetaan myös alvia. Kuten rahtikuluistakin.
 
Itsehän en tuollaista Kiinan paskaa osta periaatteesta.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Läpistö
21.09.2018 17:19:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Jos tulliin joutuu ja euromäärät ylittyy, niin kyllä joutuu maksamaan alvin ja tullin. Alvin raja oli jotain vitosen luokkaa, jos ei rajaa ole jo kokonaan poistettu, kuten jossain välissä suunniteltiin. Tullin raja on suurempi, mutta tullista maksetaan myös alvia. Kuten rahtikuluistakin.
 
Itsehän en tuollaista Kiinan paskaa osta periaatteesta.

 
Kiitos tuosta tulli-asian avaamisesta. Hainkin tässä juuri positiivisia kokemuksia joistain tuotteista, joten jääköön Kiinan paska -kommentit muualle :)
 
Vain paska voi kehittyä.
Bluesmies
21.09.2018 20:00:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AliExpressistä olen toista sataa tuotetta tilannut, en tosin mitään kitarakamaa. Pelkästään hyviä kokemuksia.
Decadetroll
21.09.2018 20:18:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluesmies: AliExpressistä olen toista sataa tuotetta tilannut, en tosin mitään kitarakamaa. Pelkästään hyviä kokemuksia.
 
Sama täällä. Kun jaksaa vähän suodattaa ja nähdä vaivaa, niin tulee ihan käyttökelpoista tavaraa sopuhinnalla tuolta.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. Master of Teräskäsi 2016
Bluesmies
21.09.2018 21:50:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tätä aihetta saa hieman laajentaa musakamojen ulkopuolelle, niin esim. Dodomian bokserit - 4 kpl 9 euroa kotiin tuotuina. Ja varmaan parhaat bokserit, mitä olen ikinä pitänyt. Värit myös tyylikkäitä. Enää muita boksereita en osta.
Kimmo72
21.09.2018 22:55:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bluesmies: AliExpressistä olen toista sataa tuotetta tilannut, en tosin mitään kitarakamaa. Pelkästään hyviä kokemuksia.
 
Sama. Mitä kitarakamaan tulee, niin kieliä, plektroja, puhdistusjuttuja on tilattu. Joyon US Dream pedaalin tilasin myös aikoinaan Alista, vaikkei se paljoa maksanu lännessä, oli se halvempi tuolla.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
basisti1971
22.09.2018 06:56:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Aloittamasi viestiketju on periaatteessa mielenkiintoinen, ainakin jos uskoo että samasta paikasta tilaamasi tuote on jokaisella tilauskerralla oikeasti samanlainen ;).
Nettikeskusteluiden perusteella kun varsin moni on huomannut että "samalla" tavaralla tai laitteella onkin käytetty usempia hankintakanavia.
 

 
Läpistö: Mielenkiintoista olisi myös se, onko monikin joutunut tullin kanssa tekemisiin kiinakaupoista tilailtuaan? Itselle tullut useita pikkupaketteja Kiinasta eikä mitään ongelmia ole ollut, mutta ajatus esim. 7-paikkaisen kitaratelineen tilaamisesta mietityttää. Liekö niin, että pistävät tuohon halvan hinnan päälle vielä ALV:n ja tullimaksuja tms..
 
Jos tulli- ja veroasiat henkilökohtaiseen käyttöön suoritettavassa tuonnissa hivenenkään arveluttavat, visiitti asiantuntijan sivustolle on enemmän kuin paikallaan:
 
https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle
 
T:Samuli
 
basisti1971
22.09.2018 07:02:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Laulava Kylätohtori: Itsehän en tuollaista Kiinan paskaa osta periaatteesta.
 
Hurja ukko.
Virtuaalihatunnoston paikka, tuohon ei moni tietokonetta käyttävä pysty.
 
Eli kaikki tavara kodinelektroniikasta lähtien on tehty lännessä länsimaissa valmistetuista osista ja komponenteista?
 
Itse räpistelin aikani 90-luvulla vastaan, mutta pikkuhiljaa oli annettava periksi ja nyt valtaosa tavarasta on mullakin ainakin jollain tapaa Kiinalaista alkuperää.
 
T:Samuli
 
uusiipe
22.09.2018 09:09:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä ainakin on täysin asiallinen ja toimiva peli.
https://www.aliexpress.com/item/New … 92ef-0874c3c1db3d&priceBeautifyAB=0
 
P = U x I
Krice
22.09.2018 09:32:04 (muokattu 22.09.2018 09:34:00)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Eli kaikki tavara kodinelektroniikasta lähtien on tehty lännessä länsimaissa valmistetuista osista ja komponenteista?
 
Kyse ei ole oikeastaan tuosta, vaan siitä, että tuetaan mahdollisimman vähän itämaista taloutta ja mahdollisimman paljon omaa EU-taloutta. Vaikka esimerkiksi elektroniikkaosat on Kiinasta niin esim. pedaalin valmistaminen täällä tuottaa tietysti työllisyyttä ja verotuloja omaan maahan. Ihmiset pitäisi istuttaa takaisin jonnekin koulun penkille opettelemaan näitä perusasioita. Toinen kysymys on sitten kirjaimellisesti orjatyön käyttäminen itämaissa halpojen tuotteiden valmistamisessa, koska sitähän sen käytännössä täytyy olla. Työvoimakustannukset ei näy tuotteiden hinnassa, koska niitä ei juurikaan ole. Automaattisesti kyse ei ole siitä, kiinalaisetkin varmaan yrittää kohentaa tietyissä tapauksissa työntekijöiden asemaa, mutta pääosin niillä ei ole kovin suurta intoa siihen. Se tyyli on vain niin erilaista kuin täällä meillä sivistyneissä länsimaissa.
 
Laulava Kylätohtori
22.09.2018 10:09:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kyse ei ole oikeastaan tuosta, vaan siitä, että tuetaan mahdollisimman vähän itämaista taloutta ja mahdollisimman paljon omaa EU-taloutta. Vaikka esimerkiksi elektroniikkaosat on Kiinasta niin esim. pedaalin valmistaminen täällä tuottaa tietysti työllisyyttä ja verotuloja omaan maahan. Ihmiset pitäisi istuttaa takaisin jonnekin koulun penkille opettelemaan näitä perusasioita. Toinen kysymys on sitten kirjaimellisesti orjatyön käyttäminen itämaissa halpojen tuotteiden valmistamisessa, koska sitähän sen käytännössä täytyy olla. Työvoimakustannukset ei näy tuotteiden hinnassa, koska niitä ei juurikaan ole. Automaattisesti kyse ei ole siitä, kiinalaisetkin varmaan yrittää kohentaa tietyissä tapauksissa työntekijöiden asemaa, mutta pääosin niillä ei ole kovin suurta intoa siihen. Se tyyli on vain niin erilaista kuin täällä meillä sivistyneissä länsimaissa.
 
Kiitos, Krice. Ja lisäisin tähän vielä ekologisen aspektin.
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Pinewood
22.09.2018 22:24:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakaan pienille lapsille en tuolta tilaisi yhtään mitään - enkä ole toistaiseksi muutenkaan tilannut.
 
Vaikka hyviä kokemuksia pyydettiin, tässä yksi varoittava soitinesimerkki:
http://marek.tukes.fi/Tuote.aspx?nettijulkaisuId=8858
 
Tässä taas laadusta hieman laajemmin:
https://yle.fi/uutiset/3-10395973
 
J.Nikkanen
22.09.2018 22:30:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Itsehän en tuollaista Kiinan paskaa osta periaatteesta.
 
Juuri äsken etsin virtalähdettä, Kiinasta 15 € posteineen, kotimaasta 25 € + postit, Jenkeistä 29€ + postit, tullit ja alvit. Kovasti vaikutti olevan yksi ja sama tuote kyseessä, valmistettu Kiinassa. Hankalaa. Täytyy vielä jatkaa googlailua mutta tuntuu aina tulevan sama kinuski vastaan on se myyjä kuka tahansa.
 
SuurSmurffi
23.09.2018 10:24:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: tuntuu aina tulevan sama kinuski vastaan on se myyjä kuka tahansa.
 
Näinhän se menee. Täälläkin mnetissä on torilla noita jotka tilaa aliexpressiltä pleksejä yms. laittaa 20e hintaa lisää ja myyntiin. Sit se ei enää olekkaa kiina romua ku on suomalainen myyjä.
 
Guitarfreak
23.09.2018 12:19:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoa kerta kun on tullut tuolta kamaa oli kun Corolla Verson integroitu soitin sanoi pöt päätteen osalta ja Euroopassa ei vastaavia komponentteja löytynyt. Tietenki uusi magnetofooni ~2000e joten... kivet tilaukseen ja hinnaksi tuli se 5e kuljetuksineen plus varakappale jos ryssii asennuksen :)
 
Ja miksei jotain teinipoppista tilalle: no ne nyt vaan näyttää kamalilta :D mut en kyllä lähtis tilaamaan mitään valmiiksi kasattua kokonaisuutta sieltä.
 
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
tuskiz
23.09.2018 12:42:57 (muokattu 23.09.2018 12:44:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun ostaa luotettavalta myyjältä - toiminut yli vuoden yli 95% positiivisella palautteella ja 4-5 tähteä - on AliExpress vallan luotettava. Pikkukilkettähän sieltä nimenomaan vain kannattaa tilata, mitkään isommat kuten surullisenkuuluisat kitarat taikka isommat sähkölaitteet on varmasti aina riskinsä oli mimmonen myyjä tahansa. Takuut myös toimivat yleensä jouhevasti AE:n käyttäessä escrow-palvelua sinun ja myyjän välillä rahaliikenteessä, ts. rahat ei myyjälle liiku ennenkuin olet vahvistanut saaneesi tuotteen jolloin ainakin oletettavasti myyjällä on iso edellytys olla kusettamatta ja suostua palautuksiin.
 
Näin esimerkkinä kaikki UGreen-merkkiset tuotteet on olleet laadukkaita ja toimivia.
 
EDIT: Ja myös muutenkin jos järjestää etsityn tavaran hakukriteerit 'tilatuin tuote ensin' saa aika hyvällä varmuudella laatua.
 
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
Laulava Kylätohtori
23.09.2018 13:39:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Kun ostaa luotettavalta myyjältä - toiminut yli vuoden yli 95% positiivisella palautteella ja 4-5 tähteä - on AliExpress vallan luotettava. Pikkukilkettähän sieltä nimenomaan vain kannattaa tilata, mitkään isommat kuten surullisenkuuluisat kitarat taikka isommat sähkölaitteet on varmasti aina riskinsä oli mimmonen myyjä tahansa. Takuut myös toimivat yleensä jouhevasti AE:n käyttäessä escrow-palvelua sinun ja myyjän välillä rahaliikenteessä, ts. rahat ei myyjälle liiku ennenkuin olet vahvistanut saaneesi tuotteen jolloin ainakin oletettavasti myyjällä on iso edellytys olla kusettamatta ja suostua palautuksiin.
 
Näin esimerkkinä kaikki UGreen-merkkiset tuotteet on olleet laadukkaita ja toimivia.
 
EDIT: Ja myös muutenkin jos järjestää etsityn tavaran hakukriteerit 'tilatuin tuote ensin' saa aika hyvällä varmuudella laatua.

 
Noita positiivisia palautteitahan saa ostettua. Eli ei niihin voi luottaa, että ovat oikeasti asiakkaiden antamia.
 
Toki täällä on tarkoitus hakea positiivisia kokemuksia, mutta yksi asia, mitä olen miettinyt on, että miten jos joku tällainen Kiinasta tilattu vehje polttaa talon. Siinähän on tavallaan itse maahantuoja ja vastuussa kaikista kotimaisista pykälistä ja byrokratiasta. Jos vehjas ei täytä esim. suomalaisia turvallisuusvaatimuksia, maksaako vakuutusyhtiö palaneesta talosta korvauksia. En siis tiedä, mutta lienee ajattelemisen arvoinen juttu...
 
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Pinewood
23.09.2018 15:01:23 (muokattu 23.09.2018 15:05:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Toki täällä on tarkoitus hakea positiivisia kokemuksia, mutta yksi asia, mitä olen miettinyt on, että miten jos joku tällainen Kiinasta tilattu vehje polttaa talon. Siinähän on tavallaan itse maahantuoja ja vastuussa kaikista kotimaisista pykälistä ja byrokratiasta. Jos vehjas ei täytä esim. suomalaisia turvallisuusvaatimuksia, maksaako vakuutusyhtiö palaneesta talosta korvauksia. En siis tiedä, mutta lienee ajattelemisen arvoinen juttu...
 
Muun muassa juuri tästä on Tukesilla kampanja:
https://tukes.fi/omallavastuulla
 
Ja on hyvä muistaa, että tavaraa eteenpäin myytäessä alkuperäinen ostaja voidaan katsoa mahantuojaksi ja siten myös korvausvelvolliseksi.
 
Onhan vahingon sattuessa toki mahdollista yrittää saada korvauksia kiinalaisen oikeusistuimen kautta... :)
 
Eipä toisaalta kaikki Suomestakaan ostettu kama täytä turvallisuusvaatimuksia. Takaisin vetoja on jatkuvasti eikä kaikkea pysty kukaan valvomaan. Mutta onhan jonkun vastuullisen löytäminen todennäköisesti paljon helpompaa, jos ja kun jotain sattuu, varsinkin jos kyseessä on iso brändi.
 
Vielä vaikeampaa tuo valvonta näyttää olevan Kiinassa:
https://yle.fi/uutiset/3-10317888?origin=rss
 
Edes suurimpiin lääketehtaisiin ei voi luottaa.
 
pappasfin
23.09.2018 15:44:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Läpistö: Voitaisiinko kerätä tänne kokemuksia kiinakauppojen HYVISTÄ ja halvoista tuotteista. Valikoimaa löytyy vaikka mitä, mutta varmasti osa on huonoa tavaraa ja osa on oikeasti käyttökelpoista.
 
Mielenkiintoista olisi myös se, onko monikin joutunut tullin kanssa tekemisiin kiinakaupoista tilailtuaan? Itselle tullut useita pikkupaketteja Kiinasta eikä mitään ongelmia ole ollut, mutta ajatus esim. 7-paikkaisen kitaratelineen tilaamisesta mietityttää. Liekö niin, että pistävät tuohon halvan hinnan päälle vielä ALV:n ja tullimaksuja tms..
 
Tuotteiden linkkaaminen toivottua, jos mahdollista.
 
Avataan peli mainostamalla Wishiltä löytyviä P&P Music -merkkisiä tekonahkahihnoja. Taisivat 3€ + postikulut tuosta pyytää ja ompa kyllä komian näköinen ja hyvin istuva hihna. Lähtee pian tilaukseen pari lisää, käärmeennahkakuosilla ainakin. Tietenkään itse on osannut linkata tähän itse tuotetta, mutta haulla löytää.

 
Sorry, ei ole positiivisia kokemuksia itellä tai lähipiirillä Kiinan kaupoista nimenomaan, jotka on suoraan tuolta Alista tai vastaavista ostettu.
 
Kaverilla esim. sieltä ostettu kännyn akku hajotti rikkoutuessaan sen kännyn ym. paskaa ja tarjottu korvaus tuolta putiikista ei kestänyt päivän valoa eli oli selvästi ostajalleen epäedullinen ja mitäänhän kuluttajasuojaa tai muutakaan turvaa ei sitten kaverilla asiassa ollut, muitakin esimerkkejä löytyy lähipiiristä.
 
Eli on hyvä muistaa, ettei nyt ihan liikaa rölötä tuolta ostamisen puolesta ja ois toistakin näkökantaa asiassa.
 
Kiinassa tehdään paljon hyviä tuotteita ja joita voi ostaa täältä EU:sta ja ovat hemmetin hyviä ja täyttävät EU:n kriteerit ja ovat edullisia.
 
PappaSFin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti