Aihe: Itseopiskelu kurssi?
1
tomaattiorava
06.03.2018 18:38:51
En nyt saanut keksityksi järkevämpää otsikkoa, katotaa jos asiasta saa tolkkua.
Eli perus itseoppineen oireyhtymä, ymmärtää paljon palasia sieltä täältä mutta ei saa kasaan sellaista kunnon mentaalista kokonaisuutta minkä kaiketi saisi jossain opistoissa.
 
Nyt pitäis ruveta kyhäämään jonkinlaista kattavaa listaa asioista joihin perehtyä asianmukaisessa järjestyksessä silleen pidemmän kaavan mukaan. Ihanteellista olis joku sivusto missä kaikki materiaali löytyis valmiina päntättäväksi, mutta pärjää kaiketi niinkin että itse etsii yksittäisten asioiden materiaalit, kunhan sais jonkunlaisen järkevän listan aikaiseksi näin alkuun. Tekis mieli tehdä enemmän ihan kaikkea, painottuen enempi teorian ymmärtämiseen ja sen soveltamiseen käytännössä otelaudalla. Haluun käydä läpi kaikki ihan alusta asti ja paikkailla aukkoja jo "osatuissa" jutuissa jonka jälkeen tutkia asioita pidemmälle.
 
Toivottavasti tästä nyt sai jotain selkoa, nyt kaivattais kaikenlaisia tärppejä, vinkkejä ja suosituksia.
atct
07.03.2018 20:08:16
Mulla aivan sama probleema. Pitäisi olla joku ohjelma jota noudattaisi eikä poukkoilisi asiasta toiseen. Olisi vaikka kahden vuoden järkevästi laadittu suunnitelma jota noudattaisi. Olisi motivoivampaa opetella teoriaa ja soittotekniikkaa kun tietäisi että jos sinnikkäästi noudattaa ohjelmaa kehitys olisi taattu. Aivan sama kun ennen treenasin salilla niin oli lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmat niin tuli tehtyä asiat kunnolla ja motivaatio oli hyvä.
Kasu-_-
19.03.2018 16:51:49
 
 
Musiikin ja pelkän kitarankin opiskelu on niin valtava suo, että kannattaa todellakin rajoittaa itseään jollain tapaa ja tehdä suunnitelmia. Yleensä tosin omat intressit ja esikuvat rajoittavat jo sopivasti opittavia asioita. Erilaisia opetussuunnitelmiahan voi laatia aivan loputtomiin eikä opittava asia lopu ikinä, joten on hyvä ottaa tähtäimeksi jokin isompi maali esim. vuoden päähän ja jakaa sitä pienempiin osiin, jotka oppimalla pääsee mahdollisesti perille. Matkalla voi sitten tehdä muutoksia jos siltä alkaa tuntua. Isompi maali voi olla vaikkapa:
 
"Osaan apinoida suurimman idolini soittoa"
"Osaan sooloilla sujuvasti stankkulappujen päälle teoriapohjalta ja/tai korvakuulolta"
"Osaan lyödä kitaran tarpeeksi kovaa lattiamonitoriin, jotta body varmasti irtoaa"
"Osaan säveltää biisejä genreen-X"
"Osaan opetella helppoja/vaikeita biisejä/sooloja korvakuulolta"
"Osaan nauhoittaa ja miksata omia biisejä"
"Osaan kaikkea vähän enkä oikein mitään hyvin..."
 
Älä välttämättä valitse kaikkia mahdollisia maaleja, vaan itsellesi tärkeimmät. Pienemmät maalit kyllä löytyvät sitten näiden isompien sisältä.
 
Vaihtoehtoina on kahlata vaikkapa joku opetussivusto läpi alusta loppuun. Esimerkiksi kaikenlaista yleispätevää kitarointia oppii varmasti täältä: https://www.justinguitar.com
 
Toinen vaihtoehto tai lisäksi opeteltava juttu voi olla opiskella joku kirja alusta loppuun läpi hyvin. Vaikkapa tiluosastolta Troy Stetinan legendaarisia kirjoja tai jos joku muu osa-alue (esim. teoria, jazz, komppaus, sävellys) kiinnostaa, niin sitten etsii siihen sopivan kirjan.
 
Jos mietityttää mitä opistoissa tai akateemisessa voisi oppia, voi tutkaista haluamansa opinahjon opetussuunnitelman kurssilukujärjestyksen ja siihen liittyvän opetussuunnitelman läpi ja laatia siltä pohjalta itselleen harjoituslukkarin. Täältä vaikkapa Sikatemian opetussuunnitelmat: http://www.uniarts.fi/tutkinnot-ja-opetussuunnitelmat
 
Jos haluaa päästä hieman helpommalla ja on rahaa edes jonkin verran käytössä, ota oppitunteja joltain gurulta, joka on nämä koulut käynyt ja siltä pohjalta osaa tunnistaa mihin asioihin täytyisi kiinnittää huomiota. Samalla tämä kyseinen guru laatii sun puolesta treeniohjelman ja vinkkaa oikeat materiaalit käyttöösi.
hallu
19.03.2018 17:09:08
Olisiko joku Rock wayn kitarakurssi mitään? siellähän edetään aika ohjelmallisesti ja kurssin alussa kai on vieläpä yhteenveto mitä sillä kurssilla olisi tarkoitus oppia.
 
Itse lähestyn musiikkia ja soittamista "tekemällä oppii" periaatteella eli opettelen soittamaan niitä biisejä joita haluan soittaa ja tekniikkaa opettelen välillä systemaattisestikin sen mukaan mitä se käsillä oleva musa vaatii. Se on siis vähän niinkuin semmoinen musiikillinen "kielikylpy". Eli ajattelen, että musiikki on kieltä jolla ilmaistaan itseään. Englantiakin voi alkaa opettelemaan optettelemalla teoriat ja kehittää sanavarastoa, tai sitten vaan alkaa opettelemaan suoraan puhumaan sitä kieltä parhaansa mukaan ja puhumalla kieltä sanavarasto kehittyy ja teoriat tulee opittua, vaikka niistä ei tietäisikään mitään. Mielestäni musiikin suhteen voi toimita samalla tavalla.... tai sillä tavalla itse toimin. Tietenkin se edellyttää tietynlaista heittäytymistä.
 
ei se varmaan ole kovin tehokasta oppimista, mutta toisaalta ainoastaan tekemisen kautta voin tietää mitä minun pitää osata. Soittaminen on vähän niinkuin työkalu musiikin tutkimiseen.
Elämä on reiässä rattoisaa......
tomaattiorava
20.03.2018 21:24:13 (muokattu 20.03.2018 21:27:02)
No yks otsake minkä alle vois ryhtyy listaamaan duunia, ois että pitäis pystyä ilman kummempia ponnisteluita ja silmät kiinni käymään läpi ja improvisoimaan käyttäen tavallista diatonista asteikkoa koko otelaudalta kaikkine käännöksineen, mutta niin että halutessaan voisi tweekkailla asteikkoa/sointuja sen heittämättä kapuloita rattaisiin. Vaikka alentamalla seiska tai ylentämällää nelonen tms.
Sanokaa jos on tyhmä idea mut jotenkin sellainen kutina että tuon koodin murtamisella oma kehitystahti vois lähtee aika kovaan nousuun.
Sitte meneeki sormi suuhun että mitenkä käytännössä sinne päästä. Kannattaisko ensin keskittyä pelkkään pentatoniseen? Vai CAGED-systeemin totaaliseen, raudanvarmaan haltuunottoon? Pitäiskö alkaa kehittelemään jotain systeemiä missä tietty sormi olis AINA vastuussa tietyistä asteikon asteista jotta periaatteessa tietää automaattisesti aina seuraavan nuotin ennen kuin se soi, kunhan vaan tuntee ko. kuvion/fraasin/minkälie sormituksen?
Entie, tämmösiä nyt pohdiskelen....
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)