Aihe: Hyvä kitaravahvistin heviin ja nauhoitteluun
1 2 3 4
iec
09.02.2018 09:44:18
 
 
aristoteles666: olet edelleen täysin pihalla vahvistimista, tuo mitä selität valve kingistä ei pidä paikkaansa ollenkaan.
 
Pitää ottaa huomioon myös se, että ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä soundin suhteen. Ja myöskin kuuloalue voi olla erilainen.
 
Eräs audio-asiantuntija kertoi kerran, että hifiliikkeeseen tuli kaveri joka halusi ostaa Quadin vahvarin. Quadissa oli silloin aikoinaan sellainen tilt-säädin joka teki tasomaisen/hyllymäisen muutoksen korkeiden ja matalien äänien suhteeseen (2dB, 4dB tai 6dB):
https://www.tubecad.com/2013/06/23/ … 34%20Tilt%20Control%20Faceplate.jpg . Kyseinen tyyppi testasi jotain laatukaiuttimia (jotka toistivat myös erittäin matalalle) ja pyysi esittelemään tilt-säätimen vaikutusta. Myyjä sitten käänteli säädintä, jolloin äänessä oli myyjän mukaan kuulunut erittäin isot muutokset, kuten 6dB muutos matalien ja korkeiden suhteessa nyt yleensäkin pitäisi kuuluakin. Asiakas oli ihmetellyt että hän ei huomaa mitään eroa. Ja asiakas oli ollut ihan vakavissaan. Kyseisellä henkilöllä oli ilmeisesti synnynnäisesti sekä korkeilla että matallilla äänillä kuulossa erittäin isot vaimentumat. Hän siis pystyi havainnoimaan vain keskiäänialuetta.
 
Niin että ihan tässäkin mielessä kitaraharrastajien keskuudesta löytyy varmasti ihmisiä, joilla on huomattavan paljon poikkeavat soundimieltymykset tai suoraan jo hieman erilainen kuuloaistin käyttäytyminen. Voi olla että toisilla kuulokynnys eri taajuusalueilla voi myös poiketa "normikäyrästä", eli siis tarkoitan sitä miten kuulee äänet eri voimakkuustasoilla. Eihän se ole muilta pois, jos joku tykkää vaikkapa erilaisesta särön rakenteesta. Ei se ole väärin, vaikka oma maku poikkeaa yleisesti hyväksytystä tai keskiverrosta.
 
Tuohon Valveking-asiaan en voi ottaa kantaa, kun en ole koskaan sellaisella soitellut.
 
Minusta tämä keskustelu on ollut ihan mielenkiintoinen, ihan jo siinäkin mielessä että kerrankin löytyi joku rohkeasti uskaltaa kertoa omasta erilaisesta soundimieltymyksestään. Makuasioitahan nämä on. Ja varsinkin jos soittelee vain kotona, ei sillä soundilla ole yleisönkään kannalta merkitystä. Jos taas bändillä on niin surkeat soundit, että edes hyvä soittotaito ei pidättele yleisöä karkaamasta keikalta, niin eiköhän markkinat karsi sellaiselta bändiltä keikat jo ihan luonnostaan. Tai sitten fanit tulevat juuri sen kummallisen soundin takia kuuntelemaan ;)
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
iec
09.02.2018 11:18:53 (muokattu 09.02.2018 11:23:54)
 
 
aristoteles666: eiku puhun mika putki tekee mitakin siina, kaikki tekee koko ajan.
 
http://www.thetubestore.com/lib/the … /Peavey-Valveking-112-Schematic.pdf

 
Jep, luulin että tarkoitit muuta juttua. Tarkoititkin ilmeisesti tuota, että (pikaisesti schemasta vilkaistuna) clean-kanavalla on käytössä 1 etuasteputki V1 (kaksi puolikasta) ja särökanavalla signaali menee sekä V1 että V2 etuasteputkien läpi. Ja V3 taitaa sitten olla vaiheenkääntöä varten.
 
No tuo on varmaankin aika yleinen harhaluulo, että joka kanavalle olisi omat putkensa. Tulisi kalliita vahvareita, tai pitäisi ainakin käyttää aika paljon etuasteputkia, ellei niitä clean-kanavan putkia hyödynnettäisi ollenkaan muilla kanavilla. Tuskin kovin moni katsoo noita schemoja läpi. Ehkä ne, joilla on enemmän harrastuneisuutta rakenteluun tai ovat muuten vain elektroniikan parissa töissä.
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)