Aihe: Digimikserit (live)
1 2 3 4 547 48 49 50 51
Sami_T
08.10.2016 14:25:33
 
 
pitk: EI touch screenia (joka sanoo, että näkyy päivänvalossa, eikä voi toteuttaa kosketuksella voi imeä parsaa)
 
Mikäköhän siinä on että noita miksereiden näyttöjä ei saada kuntoon. Vieressä on muutaman satasen iPad niin se kyllä tekee just sitä mitä pitää.
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
zouwi
09.10.2016 22:08:04
Sami_T: Mikäköhän siinä on että noita miksereiden näyttöjä ei saada kuntoon. Vieressä on muutaman satasen iPad niin se kyllä tekee just sitä mitä pitää.
 
Sen ipadin näyttö on aika paljon pienempi kun noiden digimiksereiden yleensä on. 15" kokoluokassa OLED-tekniikan näytöt maksaa ~2-4x enemmän mitä riittävän kirkkaat perinteisemmät maksaa ja jos siihen lyö ylimääräisen kerroksen kosketusnäyttöä vielä kylkeen niin kontrasti kärsii taas. Olis noita näyttöjä periaatteessa kai olemassa mut valmistajat haluaa ennemmin katetta kun laittaa ton kokosia kosketusnäyttöjä vehkeisiin.
rintapek
10.10.2016 13:09:06
 
 
zouwi: Sen ipadin näyttö on aika paljon pienempi kun noiden digimiksereiden yleensä on. 15" kokoluokassa OLED-tekniikan näytöt maksaa ~2-4x enemmän mitä riittävän kirkkaat perinteisemmät maksaa ja jos siihen lyö ylimääräisen kerroksen kosketusnäyttöä vielä kylkeen niin kontrasti kärsii taas. Olis noita näyttöjä periaatteessa kai olemassa mut valmistajat haluaa ennemmin katetta kun laittaa ton kokosia kosketusnäyttöjä vehkeisiin.
 
Mut eihän se valmistajan kate siitä mihinkään katoa vaikka laittaisivat siihen kirurgimonitorin. Vehje vaan maksaisi enemmän. Ei autoistakaan säästösyistä jätetä rattia pois.
Etenkin kun vehje on digitaalinen, niin nimenomaan sillä käyttöpinnalla on hemmetisti merkitystä.
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
miksaajasetä
10.10.2016 13:33:23
Kaikkiin digitiskeihin taitaa nykyisin saada tablettisovelluksen, jota voi käyttää kosketusnäytöllä, ja joka on tarvittaessa helppo ottaa mukaan, eli on siinä mielessä paljon monikäyttöisempi kuin tiskin kosketusnäyttö. Sovellusten laadussa ja käytettävyydessä on tietenkin suuriakin eroja.
 
Toisaalta eipä tainnut olla kosketusnäyttöä siinä kehutussa MH3:ssakaan...
Jasks
25.10.2016 16:42:10
Onkos väellä kokemuksia tuosta Soundcraftin Si Impact tiskistä. Liikkuu ainakin thomannilla aika samassa hintaluokassa X32 kanssa niin millaisia eroja löytyy ja kumpi mahtaisi olla kannattavampi ostos nykypäivänä?
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
musamies
31.10.2016 10:55:36
Sami_T: Mikäköhän siinä on että noita miksereiden näyttöjä ei saada kuntoon. Vieressä on muutaman satasen iPad niin se kyllä tekee just sitä mitä pitää.
 
Luulis, että pikkuhiljaa näytöt paranee. Sama ilmiö paljon digitoimintoja sisältävissä kiippareissa, vähitellen porukka vaatii parempia näyttöjä.
 
Toisaalta voisin kehua hommaamaani QSC TouchMIX 16:sta siitä kun sitä voi vaikka kotona säädellä omalta näytöltään ja livenä isojen poikien tapaan mennä miksaamaan kauemmas. Siitä näkökulmasta en ole vielä selvittänyt onko joissain laitteissa panostettu useampaan kuin yhteen kauko-ohjaus näyttöön kun silloin saisi käyttöön kuin ison mikserin jos säätimiä on hetimiten tarpeeksi edessä?
 
Ite pitäisin jo sellaista yhdistelmää aika rouheana jos säätimiä on jaettu puhelimen ja iPad:in näyttöön. Jos tulee itse esiinnyttyä, niin silloin tulee käytettyä iPad:iä nuotteihin, mutta jotain säätöjä voi joutua korjaamaan esiintymisen aikana. Ehkä pitää kokeilla puhelimen soveltuvuutta säätelyyn.
pitk
31.10.2016 23:48:51
 
 
miksaajasetä:
 
Toisaalta eipä tainnut olla kosketusnäyttöä siinä kehutussa MH3:ssakaan...

 
On siinä: Lähettää iPhonella miksaajalle viestin, et paa isommalle ;-)
 
....ja-se-takki....
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja ThE PhysicistS"
Niq
01.11.2016 10:36:48 (muokattu 01.11.2016 10:37:02)
 
 
musamies: Siitä näkökulmasta en ole vielä selvittänyt onko joissain laitteissa panostettu useampaan kuin yhteen kauko-ohjaus näyttöön kun silloin saisi käyttöön kuin ison mikserin jos säätimiä on hetimiten tarpeeksi edessä.
 
Ainakin X-sarjan Behringereissä voi ohjastaa useammalla laitteella yhtä aikaa ja näkymät on vapaasti konfiguroitavissa. Että vaikka laitat kolme tablettia vierekkäin ja laitat yhteen kanavat 1-8, toiseen 9-16, kolmanteen efektipaluut, bussit ja masterin.
musamies
01.11.2016 15:18:39
Niq: Ainakin X-sarjan Behringereissä voi ohjastaa useammalla laitteella yhtä aikaa ja näkymät on vapaasti konfiguroitavissa. Että vaikka laitat kolme tablettia vierekkäin ja laitat yhteen kanavat 1-8, toiseen 9-16, kolmanteen efektipaluut, bussit ja masterin.
 
Tiedä vaikka munkin vehkees olis tuo ominaisuus.
 
Mites se on voiko monipuolisempiin vehkeisiin latailla jotain kustomoituja ominaisuuksia kun tietoteknisissä laitteissa se tuntus mahdolliselta? Onko sellainen yleistynyt mitä on vaikka Clavian kiippareissa, käyttäjä voi ladata sinne omat saundinsa, periaatteessa mikseri olisi aika näppärä paikka jollekin vähän erikoisimmille kanavakohtaisille efekteille tms. Tämä olis kätevää ainakin silloin jos mikseri on esiintyjän oma. Miksei siellä softasoittimiakin voisi olla.
Timi
27.11.2016 15:17:54 (muokattu 04.12.2016 11:27:03)
Sorry!Olihan tuolla muualla jotakin.
Vaikea.Mutta varma!
miksaajasetä
25.10.2017 12:25:50 (muokattu 25.10.2017 12:40:00)
Uutta digiä tulossa A&H:lta, QU-sarjan yläpuolelle. Näyttäisi osuvan samalle tontille esimerkiksi Soundcraftin Si Impactin ja varauksin muiden Si-sarjalaisten kanssa, ja vähän Behringer X32 / Midas M32 -sarjan yläpuolelle. Tosin 96 kHz:n näytteenottotaajuus taitaa olla ollut tähän mennessä saatavilla vasta paljon isompiin tiskeihin.
 
http://www.allen-heath.com/key-series/sq/
 
Hinnoista ja aikataulusta ei toki ole vielä tietoa.
-Q-
25.10.2017 13:01:37
miksaajasetä: Uutta digiä tulossa A&H:lta, QU-sarjan yläpuolelle.
 
No siinäpä selitys miksi QU -sarjan FW päivitykset päättyivät :-) Ei tosin liene montaakaan juttua jota enään olisivat voineet pelkillä päivityksellä fiksata.
 
Mutta tuohan näyttää äkkiseltään täyttävän 99% kaikista niistä "puutteista" joista QU-käyttäjät on motkottaneet. Enempi konfattavia nappeja, kanavakohtaiset pikkunäytöt, muutama dedikoitu FX kanava lisää, vapaammin käytettävät submixit ja ulostulot. Komeaa.
 
Näyttää jääneen plugivaihtoehto inputeista pois. Eikait se kombiliitin olis kauheasti kalliimpi ollut.
Einherjar
25.10.2017 16:12:19
miksaajasetä: ...Hinnoista ja aikataulusta ei toki ole vielä tietoa.
 
Virallisesta poimittua:
 
The MAP price will be:
$2799 SQ5 and $3499 SQ6 but speak to your local distributor for more information
SQ-5 will reach most countries in November, with SQ-6 following in December
 
Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaapi kyllä.
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
miksaajasetä
26.10.2017 09:10:59
Tämä uusi Soundcraft VI-sarjan "pikkumalli" on myös hiljattain julkistettu:
 
http://www.soundcraft.com/en-US/products/vi1000
 
On toki hieman eri hintaluokassa kuin edellä mainittu.
xerxes
04.12.2017 21:24:25
Mie oon tässä miettiny, että eikö kukkaan oo tutustunu Presonus Studioliven kolmos-sarjaan? Suomessakin kun pitäisi olla jo nähtävillä. Nyt on ne moottoriliut ja aika paljon kustomointimahdollisuuksiakin vaikuttaisi olevan.
 
https://www.presonus.com/products/StudioLive-Series-III-Console-Mixers
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
aslak
22.07.2019 17:54:31
Palatakseni RTA jupinaan niin en oikein hiffaa mitä hyötyä live keikoilla olisi tehdä ns huonekorjaus. Jos vaikkapa lopputuloksena pitää korjata masterin EQta 80Hz kohdalla 2db alaspäin niin livetilanteessa jossain kanavassa esim basso onkin korostus 80Hz kohdalla.
 
No joo helpottaahan se tilannetta että on tehty huonekorjaus mutta logiikka on kuin menisi perse edellä puuhuun.
 
Mites jengi RTAn kanssa on pelehtinut?
markotetri
22.07.2019 19:49:43
aslak: Palatakseni RTA jupinaan niin en oikein hiffaa mitä hyötyä live keikoilla olisi tehdä ns huonekorjaus. Jos vaikkapa lopputuloksena pitää korjata masterin EQta 80Hz kohdalla 2db alaspäin niin livetilanteessa jossain kanavassa esim basso onkin korostus 80Hz kohdalla.
 
No joo helpottaahan se tilannetta että on tehty huonekorjaus mutta logiikka on kuin menisi perse edellä puuhuun.
 
Mites jengi RTAn kanssa on pelehtinut?

 
Lyhyesti: ns. huonekorjaus taitaa olla enemmänkin studioissa ja hifi-kuunteluhuoneissa käytetty systeemi. Etuna on se, että tilan heijastuksien vaikutusta saadaan minimoitua kuuntelupisteessä ja kyseiseen pisteeseen optimoitu taajuusvaste. Huonona puolena on se, että tällainen korjaus toimii vain hyvin pienellä alueella. Jossain toisessa kohdassa tilaa sointi voi olla hyvin dramaattisesti pielessä.
 
Toisaalta, joitakin tilassa voimakkaasti kaikuvia taajuuksia voi olla hyvä vaimentaa, samoin kuin huomioida seisovat aallot ja muut huonemoodit. Näiden korjaaminen eq:lla on kuitenkin aikatason ongelmien korjaamista voimakkuussäätimellä, eli ongelmia on tässäkin tiedossa.
 
Järjestelmän optimointi on sitten kokonaan toinen juttu. Eli ns. PA:n virittäminen. Tässä RTA voi olla apuna korvalle, mutta siinä on rajoitteensa. Tosielämässä järjestelmäsepät käyttävät FFT (Fast Fourier Transform) -pohjaisia analyysisoftia, kuten Smaart tai Systune. Näiden avulla pyritään optimoimaan järjestelmän siirtofunktio mahdollisimman suurelle osalle yleisöstä. Mittaukset tehdään aina useasta pisteestä ja ohjelma laskee niistä keskiarvot. Edellä mainituilla ohjelmistoilla voidaan seurata myös esimerkiksi äänen vaihekäyttäytymistä eri taajuuksilla tai eri signaalien kulkuaikaeroja. Tämä ei ole sama asia kuin huonekorjaus, ei lähelläkään.
 
Digitiskin RTA on mitä oivallisin apuväline miksaamiseen. Esim viime viikon eniten käyttämässäni äänipöydässä (A&H SQ5) spektrianalysaattorin saa näyttämään PAFL-napin painalluksella minkä tahansa mikrofonin, lähdön tms. taajuussisällön. Tämän avulla on helpompi vaikkapa raapaista huomaamattomalla ekvalisoinnilla, laulajan huonon mikkitekniikan aiheuttama, middlekorostus pienemmälle kesken keikan.
 
Livekeikoilla mainittu huonekorjaus on useimmiten huono vaihtoehto, vaikka monet sellaista itsepintaisesti koittavat käyttää. Kentällä kuulee kauhutarinoita järjetelmistä, jotka DJ on "virittänyt" käyttämällä dbx:n prossun mittamikkiä ja automaattikorjausta. Mikä tahansa järjestelmän mittaus vain yhdestä pisteestä vie livehommissa syvälle metsään. Minä tiedän, joskus itsekin siellä metsässä käyneenä.
Artificiality is normal to the medium.
aslak
22.07.2019 23:28:47 (muokattu 22.07.2019 23:29:30)
Mulla on käytössä Ui24R ja tarkoitin tuota pinknoisen/mittamikin käyttöönottoa silloin kun on sisäkeikka. Taidan edelleen luottaa korvaan ja RTA-dataa voi aina tsiikata souncheckissä ettei joku ammu lähtökohtaisesti taivaisiin.
 
Voishan sitä treeniksellä kokeilla mittausta ja todeta onko vaivan arvoinen. Ilmeisesti mittamikiksi DBX tasoinen ja unohtaa behrut ym.
 
Tuota vaihe-eroa ei varmankaan tarvitse murehtia kun ylä- ja alakerta on aina samassa linjassa vai syttyykö subbanen hitaammin kuin yläkerta eli aina on pieni mutta ei merkittävä vaihe-ero. Vai olisiko syytä tehdä vaihe-eron mittaus ja tallettaa tarvittava delay presetteihin?
 
Isot lavat on tietysti luku sinänsä kun äänilähteitä on useita ja vaihe-eroa jo sijoittelun takia mutta noissa on sepät paikalla ja talon tekniikka.
pitk
25.07.2019 00:53:26
 
 
Kopioinpas toisesta ketjusta tähänkin, koska tää on ehkä jopa relavantimpi:
 
Nonniin, nyt on kahdeksan keikan kokemus kyseisestä laitteesta. Tässä Tekniikan Maailma testaa tyyppisesti kiitämme ja moitimme:

Kiitämme:

-Tiski ottaa nätisti yhteyden stageboksiin, vaikka siinä on ollut eri firmiksellä oleva X32 Rack -versio.
-iPad -softa on melko jouheva
-X32Q -softa on melko hyvä kopio A&H:n vastaavasta

Moitimme:

-Tiskin summausta
-Efektejä
-X32Q -softa ei toimi uudemmissa iOS:ssä
-Etuasteita
-Ei tunneloi Cat5:sta myöten dataa, joutuu kiskomaan ohjaukselle oman narun
-Ajoittaista lagaamista, selectin painamisen jälkeen asia saattoi tapahtua 5 sek myöhemmin. Buuttaus auttoi
-Jotain bittihäikkää kertaalleen, oikea puoli oli 10dB hiljaisempi ja jotenkin muutenkin haikea. Asia korjautui scene racalilla
-Jotain omituisuutta ladattaessa show-file, efektit eivät olleet niitä, joita olin laatinut. Firmis sama.
-Multi track -äänitys epävakaa, osa kanavista vaihteli tasoja zulu-pohjalta ja äänitys pätkäisi + otti jonku digihärön 3-4 kertaa 45 min aikana
-Reititysten erikoisuutta: Jos räkki kiinni, samoihin outputteihin menee sama kama kuin tiskissä (tai sit mä en osaa)
-Yleinen feng sui

Kyllä tolla maaliin mentiin, mutta väiitäisin menneeni muutamalla eri laitteella maaliin paremmin. Ja edelleenkin on toi hintakysymys: Jostain se revitään ja väitän, että se jostain on ensisijaisesti konponentit.

PItk.
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja ThE PhysicistS"
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)