Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kitaran maalaaminen/pintakäsittely
1
Kalkulaattori
25.09.2016 09:12:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekeillä on vaahterasta Firebird tyyppinen kitara. Seuraavana alkaa olemaan vuorossa sen maalaaminen. Väriksi haluisin tumma punaisen sparklen. Ongelma on että kuinka se tehdään? Löytyykö suoraan red sparkle maalia, vai pitääkö ensin kitara maalata punaiseksi ja sen jälkeen päälle sparkle hilettä/kimalletta?

Ja toinen kysymys koskee reunalistoja. Kannattaako ne liimata ennen maalausta ja peittää. Vai liimata vasta maalauksen jälkeen ennen laukkausta?
 
73nd3r
25.09.2016 11:13:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ekaksi se lettumainen perusohje: arvioi omat taitosi. Sparklemaalaus ei ole helpoin mahdollinen, enkä suosittele sitä ekaksi projektiksi.
 
Ja joka tapauksessa: treenaus hukkapalikoilla (joissa myös bindaus...) kannattaa.
 
Perinteisesti sparkle tehdään hileillä. Mutta kun tekniikka on kehittynyt niin löytyy maaleja ja (väli)lakkoja valmiinakin, punaisista maaleista vaikka Krylon Glitter Blast Cherry Bomb.
Molemmilla tavoilla saa hyvää tai huonoa jälkeä ;)
 
Bindaukset voi teipata tai maalata yli ja skrapata maalin pois. Kokeile niillä hukkapaloilla kumpi sopii sulle - mummiälestä usein teippimenetelmää tarttee kuitenkin paikkailla skrapauksella.
 
ituvirtanen
26.09.2016 23:38:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jostain autokirjasta (Markkanen?) muistan lukeneeni flakemaalista, että välihionnat eivät onnistu, kun kiteet rikkoutuisivat. Flaket pitäisi saada tasaisesti ja sitten toistakymmentä kerrosta lakkaa nätisti päälle. Kiillotus ja valmis. Minulla moiseen ei riittäisi hermoja mutten maalariksi halunnutkaan.
 
basisti1971
28.09.2016 10:37:51 (muokattu 28.09.2016 10:39:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kalkulaattori: Väriksi haluisin tumma punaisen sparklen. Ongelma on että kuinka se tehdään? Löytyykö suoraan red sparkle maalia, vai pitääkö ensin kitara maalata punaiseksi ja sen jälkeen päälle sparkle hilettä/kimalletta?
 
Tuosta alkuun:
 
https://www.google.fi/?gfe_rd=cr&ei … 8wfugqEY&gws_rd=ssl#q=flake+maalaus
 
Ja viestiketjujen ja ohjeiden linkkejä seuraamalla aika kuluukin rattoisasti, etenkin jos laajentaa tutkimuksia ensimmäisestä kotimaisesta lontoon puolelle ;).
 

 
Ongelma on tietty se sama vanha kuten kaikessa muussakin netti"tiedossa", pitäisi olla jonkinmoiset perustiedot ja -taidot pystyäkseen suodattamaan itselleen sopivimmat ohjeet MUTU:n joukosta.
 
Se on kuitenkin varmaa että aito irtohileellä tehty flake-maalaus on aina useampaa kertaluokkaa kalliimpi kuin perusvärjäys, tekee sen sitten itse tai teettää ulkopuolisella.
Vaatii myös verraten paljon taitoa, varsinkin jos irtohileellä tekee, joten itse tehden harjoitteluun kuluu sekä aikaa että materiaaleja.
 
Oikeat materiaalit ovat ensiarvoisen tärkeitä, nykylakat ("halvat" 2K) esimerkiksi eivät pääsääntöisesti sovellu monikerroslakkaamiseen.
Eikä pintajännitys ole hileelle oikeanlainenkaan.
Perus maaliruiskuunkin voi olla haastavaa saada sopivanlaisia suuttimia ja neuloja jos valkkaa hileen joka sotketaan lakkaan ennen ruiskuttamista.
 
Jos ja kun hyviä puolia haluaa tietysti asiaan kuin asiaan hakea, materiaalien saatavuus on vähintään kymmenkertaistunut, ja hinta pudonnut murto-osaan parin vuosikymmenen takaisesta.
 
Kolinakannukamaakin olen nähnyt, mutta kokemusta ei ole.
 
Eli ei muuta kuin kokeilemaan ja harjoittelemaan, ja jos ei harjoittelunkaan jälkeen luonnistu, onhan ainakin kokeillut.
Seikka jota 99,99% flake-maalaamisesta kiinnostuneet eivät ole tehneet.
 

 

 
Kalkulaattori: Ja toinen kysymys koskee reunalistoja. Kannattaako ne liimata ennen maalausta ja peittää. Vai liimata vasta maalauksen jälkeen ennen laukkausta?
 
Riippuu reunalistojen ja käytettyjen liuottimien materiaaleista.
Tulee surku jos reunalista ei kestäkään jonkun pohjakerroksen liuotinta.
 
Kuten aiemmassakin vastauksessa jo mainittiin, raappaaminen on se traditionaalinen tapa, ainakin keinoainereunalistoilla.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti