Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Humbuckerin kuorienpoiston jälkeinen vika
1
Niilo94
14.08.2016 20:43:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli poistettua tuo metalli kuori Epiphone SGn kaulamikistä. Poiston jälkeen mikrofonin soundi on aivan outo, sekä tone potikka toimii lähes samassa virassa kuin volume?? Ajaako tuo vaha mikrofonin ympärillä noin tärkeää tehtävää, että mikrofoni on käyttökelvoton, kun kuoren poistaa?
 
zedder
14.08.2016 20:51:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaipa se peltinen kuori voi jollakin lailla soundiin vaikuttaa, mutta ennemmin epäilisin oikosulkua joko johdoissa tai mikrofonin keloissa.
 
Kuinka väkivaltainen operaatio se kuoren poisto oli, osuitko kenties käämeihin jossakin vaiheessa..?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Niilo94
14.08.2016 20:55:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johto vähän oli jännityksessä, mutta tsekkasin ja kiinni oli. Toisaalta paskaako sen väliä, käytänkin lähes ainoostaan tallamikkiä, kun ton kaulamikin saundi niin puuroo.
 
naavanka_
14.08.2016 21:55:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei pitäisi vaikuttaa kun hieman soundiin korkeintaan, eli jotain muuta on menny vituiksi samalla.
 
Kannattaa ottaa konehuone auki ja käydä juotokset läpi.
 
Metalkallo
14.08.2016 22:23:46 (muokattu 14.08.2016 22:24:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, eihän tuo kuori vaikuta kuin siihen, et kuori päällä soundi on hieman enempi pehmeämpi, ja ilman hieman kirkkaampi/terävämpi.
 
Itsekin kauan sitten irroittanut kuoria mikeistä ja ihan hyvin meni, joten jotain tosiaan on tuossa mikissä mennyt vikaan.
 
Oliko mikki kiinni juotettuna potikassa koko ajan kun kuoren irroitit? Jos irroitit juotokset ja juotit mikin takaisin kiinni operaation jälkeen, juotitko varmasti johdot oikeisiin kohtiin? Onko mikissä 2 erillään olevaa johtoa mitkä juottaa, vai onko vintage tyylinen eli 1 paksumpi johto?
 
Stratossa pitää olla ISO LAPA!
Groke
14.08.2016 23:37:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niilo94: Ajaako tuo vaha mikrofonin ympärillä noin tärkeää tehtävää, että mikrofoni on käyttökelvoton, kun kuoren poistaa?
 
Ei.
 
Sen kuumassa vahassa kastamisen (wax potting) tehtävä on estää sitä hirmuisen ohutta käämilankaa liikkumasta äänenpaineen tai kitaran tärinän mukana. Muutoin olisi riski sille, että ilmenee sellaista täysin hallitsematonta kiertoa. Siis sellaista karmean epämusikaalista tasaista ujellusta, joka rikkoo helposti niin korvat kuin laitteetkin. Ja saa yleisön irvistelemään.
Eli täysin eri juttu siis, kuin se sellainen sustainia lisäävä, ennustettava, hallittavissa oleva ja (osaavissa käsissä) musikaalinen kierto. Eli feedback.
 
Toisaalta riittävän lievä, eli soittajan hallinnassa pysyvä "mikrofonin mikrofonisuus" (engl. "This pickup is microphonic.") on joskus jopa toivottuakin. Tyyliin kitaraa tömistelemällä tai jopa mikkiin huutamalla kuuluu hassuja ääniä vahvistimesta. Jos ilmiö äityy liian pahaksi, voi mikin vahata uudestaan.
Mutta periaatteessahan ainoastaan kitaran kielien liike kitaramikrofonin luomassa magneettikentässä on se juttu, joka luo heikon vaihtovirran keloihin. Joka sitten johdetaan kitarasta mikkivalitsimen ja potikoiden kautta ulos kitaravahvistimelle.
 

 
Ainakaan tavallisessa humpparissa kuoren poisto ei vaikuta toimintaan sinänsä yhtään mitenkään. Mutta soundi kyllä pikkuisen kirkastuu. Ja tietenkin ulkonäkö muuttuu, mikä on usein varmaankin se pääsyy moiseen operaatioon.
Mikrofonin humbucking-toimintoon kuoren poisto ei vaikuta, sillä sen hoitavat aina kelat, jotka ovat keskenään RWRP. Mutta kaipa se metallikuori saattaa pikkuisen vaimentaa tietynlaisia häiriöitä.
 
D'oh!
Niilo94
15.08.2016 16:56:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekataan juotokset jahka ehtii. Kiitti vinkeistä!
 
askomiko
15.08.2016 17:53:19 (muokattu 15.08.2016 17:54:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tonepotikan väärästä jalasta pääsee kontakti maahan niin se muuttuu volumepotikaksi, sieltä kurkkimaan ekana. Tai niinno, se ei kyllä mikin soundia sotke, mutta kuitenki, tämmöne vika ilmesty omaan kitaraan kun tein häiriönpoistoa ajatellen alumiinivuorauksen ja se otti kiinni väärään kohtaan, ongelma korjautui poistamalla kolon alumiinivuoraus potikan tienoilta.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti