Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko Putkivahvareihin modata Kaiutin-simuloidun korvakuulokeen?
1 2
Luuviulu
26.06.2016 17:51:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...eli tossapa se kysymys sitten olikin muuten, paitsi että otsikkoon ei mahtunut, että voiko joku Turun seudulla asuva sellasen sitten tehdä?? Maksan toki osat yms vaivanpalkat :)

On melko ärsyttävää, kun omistan (Fender Tweed Deluxe 12wat putkivahvari) (Deluxe Reverb `65 Amb 22wat putkivahvari) ja sit viel siihen kaikenhuipuks (Peavey Joe Satriani Signature 120wat putkivahvarin) ja asun kerrostalos, jossa on niin huono äänieristys, että naapurin kuorsaus kuuluu seinän läpi, ni ei noit voi mitenkään soittaa kotona, kun ei ole kuuloke-paikkaa. Häiritsis taatusti naapureita noiden ääni, Peaveynkin kun laittais täysille, ni koko talo luultavasti romahtais, tms ei-kivaa....... :( -Ja kuitenkin soittoa varten ne vehkeet on hankittu, ni ois tosiaan kiva soittaakkin niitä.....

Sellanen nykyaikainen Kaiutin-simuloitu korvakuuloke-kolo ois mahtavaa saada noihin, ei siis sellasia kamalia korvalappukuuloke-systeemejä, joita oli viel n.20v sitten, (voi olla vieläkin jossain), jotka kuulosti aivan täysin eriltä ja kamalalta, kuin elementtinsä itse, vaikka elementti ois ollut aivan täysin loistava soundiltaan, niin ne korvalappukuuloke-jutut oli aivan hirveitä, ni sellasia en huoli. Onneks joku keksi tollasen Kaiutinsimulointi-systeemin korvakuulokkeihin, niin niit on mukava soittaakkin, esim VOX Valvetronix 120wat+ mallintava putkivahvarini on enimmällä käytöllä just siks, koska siin on just tollanen Kaiutinsimuloitu-kuulokemahdollisuus.
 
-Sit mul ois myös 80-Luvun Englantilainen VOX AC 30, jonka sain hyvältä ystävältäni, joka sen kanssa yli 30v kierteli Suomi-Rokin huipulla. Siihenkin tarttis saada sellanen, mutta siihen ei todellakaan porailla, yms yhtään mitään, vaan kaikki mitä siihen sit tehdäänkin, täytyy tehdä niin, ettei se jätä jälkiä, koska se Vahvari on, ööööö, no sanotaan vaikkapa että (pyhäinjäännös), jonka silt ilmaseks sain, kun ei hällä ole niin rahasta kiinni. -En sano henkilön nimeä. Sille joka teettäis siihen sellasen jonkun laadukkaan viritelmän, että voin soitella kotonani silläkin, ni sille voin nimen sanoa. -Ois se (aika pal) kivempi soittaa tota oikeaa aitoa VOX AC 30 Putkivahvariani, kuin VOX:in mallintavan Valvetronix:in putkivahvarin läpi soittaa siitä olevaa mallinnusta, mutta kun mallintavassa on se kuuloke-mahdollisuus.............. :/

 
-Kiitos jo etukäteen vastauksista!! :)
 
Ny o soundit kohillaan!! Ainakin joskus ja melkein, sano! :)
aschrode
26.06.2016 18:44:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keinokuorma kuulokelähdöllä, niissä osassa on puhdas load-ominaisuus jossa kaiutinlähdön signaali vaimennetaan ja ulos tulee vain linjatason signaali. Joissakin on suoraan kaiutinmallinnettu kuuokelähtökin.
 
Merkkejä on kymmeniä, joku varmaan osaa suositella parhaimpia paremmin. Itse olen suosiolla pitänyt putkivahvistimet treeniksellä ja soittanut kotona lähinnä akkaria ja linjaan koneelle.
 
Look behind you, a three-necked guitar!
Luuviulu
26.06.2016 20:12:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Sanon jo suoraan, että mä en tajua keinokuormista yhtään mitään, muutakuin, että ne kuulemma kuluttaa putkia, tms tuhoa aiheuttaa???. -Ja sen, että yhden kaverin päätemuuntaja hajos, kun käytti Keinokuormaa.
 
-Ni ne aiheuttaa munssa lähinnä enemmänkin pelkoa, kuin innostusta. ...paitsi jos joku sivistäis, että onko ne jotain (Vahvarin-Tuhoajia) pitkällä aikavälillä oikeasti, vai että onko se vaan huhua, että ne kuluttaa putket ja että oliko se vaan sattumaa, että Keinokuorman kanssa Laatu-Vahvari hajos, ni siten, että keinokuorma ei liity mitenkään hajoamiseen ja että se päätemuuntaja ois (räjähtänyt) muutenkin ilman keinokuormaa???
 
-Olen vaan kuullut, että ihan perus-korvalappukuulokkeitakin niillä kaiutinsimulaatioilla ois mahdollista väsätä helposti ja että osat maksaa n.15e. -Mut mä en kolviin koske, niin antaisin jollekkin muulle sen homman, jos vaan joku Turkulainen osaa, ni toki vaivanpalkan annan ja osat maksan tietenkin.
 
Ny o soundit kohillaan!! Ainakin joskus ja melkein, sano! :)
askomiko
26.06.2016 21:21:55 (muokattu 26.06.2016 21:26:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoit tuohon ekaan viestiin että ei semmoista kamalaa soundia mitä 20v sitten sai kuulokkeisiin, ja valitettavasti sillä tasolla ollaan edelleen, jos se pitää saada ilman digitaaliteknikkaa. Soundi on lattea, ja lisäksi täysin kaiuton soundi pään sisällä on epämukava soittaa. Eli onnistuu kuulokelähtö, mutta et todennäköisesti pidä lopputuloksesta.
 
Rahalla sitten saa, esim. Torpedo. Se ottaa oikean vahvarisi signaalin, lisää siihen hyvän digitaalisen kaiutinmallinnuksen ja ulostaa sen linjatasoisena ulos. Eli saat vaikka kuulokkeisiin, hyvällä soundilla. Mutta halvemmalla saa kokonaisen mallintavan härmäkkeen, mikä sulla jo onkin. Niitä koneita on paljon, hyviäkin.
 
Tai keinokuormaa sen verran että vahvarin volumesäädön alkunapsua saa häivytettyä pois. ...eikuulu...eikuulu...eikuulu....NAPS....KUULUU NAAPURIIN ASTI! Vahvistimen tuhoutuminen on vahvasti liioiteltua, ja varsinkin em. skenaariossa ei ole mitään vaikutusta laitteiston elinikään.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Aakoo
26.06.2016 22:29:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko keinokuorma kaiuttimen kuormaa kummallisempi? Mä olen ymmärtänyt että samaa sorttia, mutta kajari muuntaa vahvistimen sysäämään energian kartion liikkeeksi, kun keinokuormalla voi keittää vaikka soppaa, eli lämpöä pukkaa.
 
aschrode
26.06.2016 23:59:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aakoo: Onko keinokuorma kaiuttimen kuormaa kummallisempi? Mä olen ymmärtänyt että samaa sorttia, mutta kajari muuntaa vahvistimen sysäämään energian kartion liikkeeksi, kun keinokuormalla voi keittää vaikka soppaa, eli lämpöä pukkaa.
 
En kyllä itse jaksa uskoa että vahvistin kauheasti osaa nähdä onko siellä kaiutin vai muu kuorma, taitaa olla taas jotain nettilegendaa...
 
Look behind you, a three-necked guitar!
steelduck
26.06.2016 23:59:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat oikeasti hyvää soundia kuulokkeisiin, niin ainoa vaihtoehto tuppaa olemaan Two Notes Torpedo.
 
LaXu
27.06.2016 00:11:52 (muokattu 27.06.2016 00:14:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aschrode: En kyllä itse jaksa uskoa että vahvistin kauheasti osaa nähdä onko siellä kaiutin vai muu kuorma, taitaa olla taas jotain nettilegendaa...
 
Käsittääkseni vahvistimen soundiin vaikuttaa, onko päässä reaktiivinen vai resistiivinen kuorma. Reaktiiviset kuormat ovat samantyyppisiä, kuin oikeat kaiuttimet ja niiden pitäisi antaa paremmin soittajan tatsiin reagoiva soundi.
 
Sääli, että threadin aloittajan putkivermeet eivät pääse ansaitsemaansa käyttöön. Tässä tapauksessa suosittelisin kyllä, että vaihtaisi johonkin hyvään mallintavaan purkkiin ja hyviin kuulokkeisiin. Ei se siltikään ole yhtä kivaa kuin kunnon kaiuttimien kautta, mutta huomattavasti helpompi ratkaisu kuin keinokuormien kanssa puljaaminen.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
Jucciz
27.06.2016 00:35:43 (muokattu 27.06.2016 00:37:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei keinokuorma ole yhtään sen kummempi keksintö vahvistimen vinkkelistä kuin tavallinen kaiutinkaan: se ottaa vastaan vahvistimelta tulevaa vaihtosähköä ja muuttaa sen toiseen muotoon. Perusperiaatehan keinokuormassa on se, että käyttäjän valitsema määrä vahvistimen ulostulosta tulevasta tavarasta muuttuu erinäisten komponenttien läpi kuljettuaan lämmöksi ja loput ohjataan kaiuttimelle.
 
Tästä yhtälöstä seuraa luonnollisesti se, ettei keinokuorman kanssa soittaminen sinänsä kuluta putkia yhtään enempää kuin ilman keinokuormaa soittaminen. Sen sijaan keinokuorma mahdollistaa sen, että vahvistinta voi luukuttaa kovalla pitkiäkin aikoja ilman välitöntä kuulovauriota, mikä puolestaan kuluttaa putkia enemmän kuin hiljempaa soitettaessa - vaan ihan samalla tavalla ne putket kuluisivat tuommoisessa tilanteessa ilman keinokuormaakin, suoraan kaappiin soitettuna. Korviin vaan sattuisi enemmän.
hallu
27.06.2016 09:37:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steelduck: Jos haluat oikeasti hyvää soundia kuulokkeisiin, niin ainoa vaihtoehto tuppaa olemaan Two Notes Torpedo.
 
Eikös two notes torpedo ole digitaalinen mallinnuslaite johon on liitetty vain keinokuorma mukaan? meinaan, että jos ei ole rahaa tai halua maksaa elegantista ratkaisusta, niin saman voisi saada jos ottaa signaalin tavallisen kuorman linjasta tietokoneelle ja lisää ne mallinnukset sieltä? ainakin Logicissa on vaikka minkämoista kaikua ja huonesimulaatiota joilla kitarasoundin saa kuulokkeisiin ihan minkäaiseksi haluaa.
 
Vai onko twonotestorpedon mallit semmoisia ettei niitä ole tavallisissa audiosekvenssereissä?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Jormaz
27.06.2016 10:56:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Vai onko twonotestorpedon mallit semmoisia ettei niitä ole tavallisissa audiosekvenssereissä?
 
Impulse Responsejahan ne käyttää ja saman voi tehdä tietokoneella kunhan sille ensin saa syötettyä etuasteelta signaalin. Mulla on putkietuaste ja jotain ilmaisia IR:iä. Vielä kun yhdistää pari erilaista mikitystä ja lisää efektit niin kyllä kelpaa soitella.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
hallu
27.06.2016 11:14:55 (muokattu 27.06.2016 11:15:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jormaz: Impulse Responsejahan ne käyttää ja saman voi tehdä tietokoneella kunhan sille ensin saa syötettyä etuasteelta signaalin. Mulla on putkietuaste ja jotain ilmaisia IR:iä. Vielä kun yhdistää pari erilaista mikitystä ja lisää efektit niin kyllä kelpaa soitella.
 
Juu, tämä kaappisimulaatio on mulle vähän hankala asia hahmotettavaksi ja sen käsitteistö pikkuisen vierasta. Olen ymmärtänyt, että passiivinen kaiutinsimulaatio on vain sitä, että ulostulevasta signaalista suodatetaan sellaisia taajuuksia pois, joita normaali kitarakaiutin ei toistaisi. Tämä Ir on käisttääkseni tietokoneella tehty kaiku joka matkii joko äänen kimpoilua kaiutinkaapissa tai äänen kimpoilua huoneessa jossa kaappi sijaitsee. Tietokoneella olen nähnyt ohjelmia joissa "mikin paikkaakin" voi säätää lähemmäs tai kauemmas kaapista jolloin kyse on juurikin huoneessa kimpoilevasta äänestä. Jos mikki on ihan "naamassa" niin silloinhan huoneen heijasteet ei kuulu vaan kyse on kaapin sisällä kimpoilevasta äänestä. Nyt en tiedä kumpaa asiaa IR tarkoittaa, vai tarkoittaakos se kumpaakin asiaa?
 
Mutta jokatapauksessa tämä IR on aina digitaalinen malli? vai voiko sellaisen tuottaa analogisesti? jos se on malli, niin edellyttääkö se koko signaalin AD/DA muunnosta, vai voiko sen miksata analogiseen signaaliin efektin tapaan?
 
Lähinnä mietin tuon Two Notes Torpedon toimintaakin, että muuttaako se koko signaalin digitaaliseksi vai miksaako se kaappimallinnuksen analogisen signaalin sekaan? vähän hämää kun olen lukenut, että laite olisi analoginen, mutta sitten se kuitenkin on digitaalinen...... niin että mitä se oikeastaan tekee?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
askomiko
27.06.2016 14:48:10 (muokattu 27.06.2016 16:36:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

IR, impulse response, on idea siitä, että "tilan äänen" voi tallentaa. Idea on jo vanha, mutta kynällä laskeminen ei ole mielekästä tässä tapauksessa, joten käytännön sovelluksia on ollut olemassa vasta 90-luvulta alkaen. Homma toimii vaikkapa niin että konserttisalissa toistetaan lyhyt impulssi, esim. pamaus (ilmapallo, starttipistooli, jne), jonka tekemä ääni äänitetään. Äärimmäisen lyhyt impulssi on kaiuttimelle mahdoton toistaa, joten viisaat insinöörit ovat tehneet parannuksia menetelmään, niin että voidaan soittaa napsauksen sijasta kajareiden läpi mittausvinkaisu, eli siniaalto joka käy nopeasti kaikki taajuudet läpi 20 hertsistä 20 tuhanteen asti. Tällainen on kaiuttimelle oleellisesti helpompi toistaa.
 
Tietokoneella on tieto siitä, mikä ääni soitettiin, jolloin se voi matemaattisen taikuuden avulla laskea äänestä esiin eron alkuperäisen impulssin ja lopputuloksen välillä. Näin saadaan tallennettua pelkkä tilan vaikutus. Tallentaessa ääntä voidaan kuunnella tarvittavan pitkä pätkä, esimerkiksi konserttihallissa vaikka 8 sekuntia. Tätä voidaan käyttää niin että kuivan äänen pohjalta lasketaan, miltä se kuulostaisi saman laitteiston läpi syötettynä. Jokainen sample, siis digitaalisessa äänessä näyte, joita on esim. 44100kpl sekunnissa, lasketaan tämän prosessin läpi yksitellen, sinne kahdeksan sekunnin päähän asti. Tässä syy miksi prosessi on aika paljon tehoa vaativa.
 
Kun tästä pohdit omassa päässä mistä tällainen impulssi tarkalleen koostui, havaitset että tällä tavalla tehtynä ketjuun tarttuu siis kaikki mitä äänentoistoketjussa oli - alkuperäisen kaiuttimen toisto, tilan kaikujen vaikutus siihen, sekä mikrofonin ja mikserin toisto. Jos kierrät maailman hienoimpia konserttihalleja ja soittelet vinkaisuja iphonen kaiuttimen läpi, ei siitä kummoista elämystä tule vaikka äänittäisit miten hienolla kalustolla. Paitsi tietysti jos haluat simuloida sen miltä Sydneyn oopperatalon lavalla soundaa iphone.
 
Miten tämä liittyy kitaravalleihin? Kuten edellä havaitsit, impulssiin tarttuu koko se ketju millä se luotiin. Näin ollen, jos mikität Marshall-seinäsi ShureSM57:lla, ja vinkautat impulssin siitä läpi, saat lopputuloksena impulssin, joka kuulostaa siltä kuin kyseinen Marshallin kaappi juuri siitä kohdasta mikitettynä. Sitten päästään itse asiaan:
 
Kitarakaappi sentin päästä mikitettynä ei tarjoa kaiun metsästäjälle kovinkaan kummoisia elämyksiä. Näin ollen impulssin ei tässä tilanteessa tarvitse olla enää kovinkaan pitkä. Näin koneen tehoa säästyy, ja menetelmää voidaan käyttää nykyaikaisilla prosessoreilla jo livetahdissa, mistä nykyiset kitaralaitteet on oiva osoitus. Esimerkiksi AxeFX2:ssa kaapin impulssi on 170ms pitkä. Eli jokaiselle yksittäiselle näytteelle digitaaliäänessä, tässä tapauksessa 48000kpl sekunnissa, lasketaan miltä sen kuuluu kuulostaa 170ms päästä. (Siis 0,17s.) Tähän mahtuu kaapin resonanssit ja aavistus huoneen kaikuakin, jos kaapin mikittää kauempana niin että huonekin kuuluu mikrofoniin. Tärkeintä kuitenkin, että kaapin soundi, eli EQ-käppyrä saadaan toistettua.
 
Näin tällä tismalleen samalla menetelmällä tehdään sikamaisen hienot tilakaiut levylle, tai autenttiset kaiutinsimulaatiot laitteiisiin tai plugareihin tietokoneelle. Esimerkiksi elokuvatuotannossa on kätevää napata kuvauspaikan impulssi talteen. Näin voidaan kuivat jälkiäänitykset istuttaa äänellisesti soimaan samaan tilaan.
 
Impulssin ei siis tarvitse olla tila jotta homma toimii. Jos vinkaiset testisignaalin mikserisi EQ:n läpi, voit käyttää tätä impulssia EQ:na jossa napit on juuri siinä asennossa kuin mikserissäsi sillä hetkellä oli. Ja kuten edellä, kitarakajarin mikitystä voi menestyksellä käyttää kaiutinsimulaationa. Tekniikan rajoituksena on se, että epälineaarisuutta impulssi ei tallenna, eli kompressoria tai säröä et voi tallentaa impulssiksi.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
askomiko
27.06.2016 15:00:11 (muokattu 27.06.2016 15:12:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikaisemmat analogiset kaiutinsimulaatiot perustuivat siihen, että kitarakajari ei toista, eikä kuulukaan toistaa korkeita ääniä. Niinpä yksinkertaisin kaiutinsimulaatio on vain EQ, joka leikkaa korkeat äänet pois. Valitettavasti kitarakajarin soundi ei ole näin yksinkertainen asia, vaan vasteessa on piikkejä ja kuoppia vaikka kuinka, mistä se varsinainen pahvikaiuttimen soundi lopulta koostuu. Tämän takia pelkkä vastus ja kondensaattori, joka on siis yksinkertaisin EQ, ei kuulosta kovin autenttiselta. Ihan käyttökelpoiselta joskus kyllä. Tämän idean johdannaisia on kaikki kaiutinsimulaatiot analogimaailmassa, ja kuten ekassa viestissä pohditaan, osat ei monta penniä maksa. Haittapuolet onkin jo käsitelty.
 
TwoNotesin toiminnan olet Hallu ymmärtänyt ihan oikein, saman lopputuloksen saa jos ottaa keinokuormasta linjatason signaalin ulos ja myllyttää sen tietokoneen läpi. Ongelmaksi tulee se, että PC->USB -maailmassa toimiessa matkaan kuluu aikaa, eli ääneen tule latenssia. Se rupeaa hyvin nopeasti (heh) häiritsemään soittoa, kun soitto tulee jäljessä. Lisäksi tällaisen purukumivirityksen roudaaminen keikkapaikalle olisi silkkaa lottoa tuurin kanssa. Niinpä erillinen siihen tehty laite puoltaa paikkaansa. Pelkästään äänikäyttöön tehty laite ja prosessori on latenssiltaan oleellisesti nopeampi, kuin PC-systeemi, vaikka tehoa onkin pirusti.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
rrroope
27.06.2016 15:41:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

perinteistä putkivahvistinta ei voi ajaa ilman kuormaa. sen on saatava työntää ne watit jonnekin. Valvetronixissa on transistoripääte. eli silloin kun käytät korvakuulokeulostuloa, se kytkee kaiuttimen pois päältä ja homma toimii kivasti. perinteiselle putkivahvistimelle yksinkertaisesti tarvitset keinokuorman, jossa kuulokeulostulo. tämä sitten puskee metelin sijaan ulos lämpöä. suosittelen kerrostalosoitteluun ihan suosiolla mallintavaa. vaihtoehtoja on monia. putkivahvistimet treenikselle.
 

 
Luuviulu: -Sanon jo suoraan, että mä en tajua keinokuormista yhtään mitään, muutakuin, että ne kuulemma kuluttaa putkia, tms tuhoa aiheuttaa???. -Ja sen, että yhden kaverin päätemuuntaja hajos, kun käytti Keinokuormaa.
 
-Ni ne aiheuttaa munssa lähinnä enemmänkin pelkoa, kuin innostusta. ...paitsi jos joku sivistäis, että onko ne jotain (Vahvarin-Tuhoajia) pitkällä aikavälillä oikeasti, vai että onko se vaan huhua, että ne kuluttaa putket ja että oliko se vaan sattumaa, että Keinokuorman kanssa Laatu-Vahvari hajos, ni siten, että keinokuorma ei liity mitenkään hajoamiseen ja että se päätemuuntaja ois (räjähtänyt) muutenkin ilman keinokuormaa???
 
-Olen vaan kuullut, että ihan perus-korvalappukuulokkeitakin niillä kaiutinsimulaatioilla ois mahdollista väsätä helposti ja että osat maksaa n.15e. -Mut mä en kolviin koske, niin antaisin jollekkin muulle sen homman, jos vaan joku Turkulainen osaa, ni toki vaivanpalkan annan ja osat maksan tietenkin.
 
klobasa
27.06.2016 17:12:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli deja vu fiilis... Ihan kuin samat korvalappukerrostalokeinokuorma kysymykset ja vastaukset olis käyty jo moneen kertaan aikaisemminkin läpi aloittajan muissa samalaisissa ketjuissa.
 
blues guitar
27.06.2016 17:33:06 (muokattu 27.06.2016 17:50:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan suosiolla vaan putkivahvistimet siihen käyttöön mihin ne on suunniteltukin....eli tuottamaan paljon desibelejä.
Hiljaa soittamiseen mallintava....joko halpa (Yamaha thr ym.) tai kallis ( Kemper, Axe ym.)
 
Jos haluaa välttämättä käyttää putkivahvistinta, niin silloin keinokuorma+kaiutinsimulaatio.
 
Sitä usein ihmettelen, että miksi ostaa 300 kulkeva Ferrari ja laittaa siihen jarrut päälle, että ei kulje kuin 50??
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
hallu
27.06.2016 18:33:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Aikaisemmat analogiset kaiutinsimulaatiot perustuivat siihen, että kitarakajari ei toista, eikä kuulukaan toistaa korkeita ääniä. Niinpä yksinkertaisin kaiutinsimulaatio on vain EQ, joka leikkaa korkeat äänet pois. Valitettavasti kitarakajarin soundi ei ole näin yksinkertainen asia, vaan vasteessa on piikkejä ja kuoppia vaikka kuinka, mistä se varsinainen pahvikaiuttimen soundi lopulta koostuu. Tämän takia pelkkä vastus ja kondensaattori, joka on siis yksinkertaisin EQ, ei kuulosta kovin autenttiselta. Ihan käyttökelpoiselta joskus kyllä. Tämän idean johdannaisia on kaikki kaiutinsimulaatiot analogimaailmassa, ja kuten ekassa viestissä pohditaan, osat ei monta penniä maksa. Haittapuolet onkin jo käsitelty.
 
TwoNotesin toiminnan olet Hallu ymmärtänyt ihan oikein, saman lopputuloksen saa jos ottaa keinokuormasta linjatason signaalin ulos ja myllyttää sen tietokoneen läpi. Ongelmaksi tulee se, että PC->USB -maailmassa toimiessa matkaan kuluu aikaa, eli ääneen tule latenssia. Se rupeaa hyvin nopeasti (heh) häiritsemään soittoa, kun soitto tulee jäljessä. Lisäksi tällaisen purukumivirityksen roudaaminen keikkapaikalle olisi silkkaa lottoa tuurin kanssa. Niinpä erillinen siihen tehty laite puoltaa paikkaansa. Pelkästään äänikäyttöön tehty laite ja prosessori on latenssiltaan oleellisesti nopeampi, kuin PC-systeemi, vaikka tehoa onkin pirusti.

 
Kiitos erinomaisen kattavasta vastauksesta molemmissa viesteissä. Jotain tuon tapaista olin ajatellutkin mutta en tietenkään noin perusteellisesti asiaa ymmärtänyt. Two Notes torpedon toki käsitän elegantiksi ja toimintavarmemmaksi systeemiksi kuin tietokoneen kanssa puljaamisen. Sehän on sama homma kun vaikkapa Kemper tai AxeFX on toimivampi systeemi kuin pyörittää tietsikalla niitä mallinnuksia.
 
Lähinnä mietin että nämä tällaiset vahvistin ja kaappimallinnukset tai impulssit ovat tulleet mahdollisiksi vasta tietokoneiden tultua riittävän tehokkaiksi ja että kyse on siis digitaalisesta mallinnuksesta.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
hallu
27.06.2016 18:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blues guitar: Ihan suosiolla vaan putkivahvistimet siihen käyttöön mihin ne on suunniteltukin....eli tuottamaan paljon desibelejä.
Hiljaa soittamiseen mallintava....joko halpa (Yamaha thr ym.) tai kallis ( Kemper, Axe ym.)
 
Jos haluaa välttämättä käyttää putkivahvistinta, niin silloin keinokuorma+kaiutinsimulaatio.
 
Sitä usein ihmettelen, että miksi ostaa 300 kulkeva Ferrari ja laittaa siihen jarrut päälle, että ei kulje kuin 50??

 
Olen kanssasi samaa mieltä tässä asiassa ja Kemperillä kyllä pärjäisi vissiin siellä reeniksellä ja keikallakin. Tässä varmaan tullaankin siihen asian ytimeen eli jos haluat putkivahvistimeltasi samanlaista skaalautuvuutta kuin vaikkapa kemperiltä eli että voit käyttää samaalaitetta kotona ja reeniksella ja keikalla ja studiossa, niin silloin tarvitsee sen keinokuorman ja jos haluaa uskottavat soundit makkariin niin käyttää mallintavaa vahvistinta (Kemper) tai mallintaa itse vahvistimen (two notes torpedo). Kalliita ratkaisuja molemmat.
 
Mitä tulee tuohon Ferrari analogiaan, niin Ferrarin vauhtia pitää voida rajoittaa että voi ajaa sekä radalla, että radalle samalla autolla ;-).
 
Mutta korostan siis, että olen kanssasi samaa mieltä. Me elämme vain sellaisessa runsauden onnelassa teknisten mahdollisuuksien suhteen, että voimme toteuttaa samat jutut miljoonalla eri tavalla, mutta niistä analogisimmatkin käydät jo digitalisaation läpi :-D.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
27.06.2016 18:55:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Olen kanssasi samaa mieltä tässä asiassa ja Kemperillä kyllä pärjäisi vissiin siellä reeniksellä ja keikallakin. Tässä varmaan tullaankin siihen asian ytimeen eli jos haluat putkivahvistimeltasi samanlaista skaalautuvuutta kuin vaikkapa kemperiltä eli että voit käyttää samaalaitetta kotona ja reeniksella ja keikalla ja studiossa, niin silloin tarvitsee sen keinokuorman ja jos haluaa uskottavat soundit makkariin niin käyttää mallintavaa vahvistinta (Kemper) tai mallintaa itse vahvistimen (two notes torpedo). Kalliita ratkaisuja molemmat.
 
Mitä tulee tuohon Ferrari analogiaan, niin Ferrarin vauhtia pitää voida rajoittaa että voi ajaa sekä radalla, että radalle samalla autolla ;-).
 
Mutta korostan siis, että olen kanssasi samaa mieltä. Me elämme vain sellaisessa runsauden onnelassa teknisten mahdollisuuksien suhteen, että voimme toteuttaa samat jutut miljoonalla eri tavalla, mutta niistä analogisimmatkin käydät jo digitalisaation läpi :-D.

 
Sen verran pitää nyt nussia itsestään selvää pilkkua, että on kotisoittoa ja kotisoittoa. Mulla on ~50 wattinen Bluetone kotisoitossa ilman keinokuormia tai mitään, mutta kyse onkin omakotitalosoitosta. Eli omakotitalossa putkarit toimii siinä kuin Kemperitkin, mutta kerros- tai rivitalo on tietysti eri juttu.
 
Noin yleisesti mielestäni sanonta "putkivahvarit treenikselle ja mallintavat kotiin" on vain puolitotuus. Sehän riippuu pitkälti, millainen se koti on..
 
They pass too much electricity. -SRV
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «