Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Prophet 08 & Nord Lead 4
1
darshan
19.04.2016 15:48:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys
 
Allekirjoittanut on sählännyt toistakymmentä vuotta kuusikielisen varressa, mutta nyt vastuut ja kotistudion ikuinen varustelu ovat laajentuneet koskettimien puolelle.
 
Progen puolelle kallistuva musiikkimaku vaatii kuuloisensa työkalut, ja tällä hetkellä koskettinarsenaalin pianopuoli ja kumppanit (mellotron, hammond, rhodes, yms.) ovat kunnossa, kiitos nord electro 3:n.
 
Ahneus ja lähestyvät kesälomarahat ovat siis siirtyneet synasaundien puolelle. Studio- ja livetyö huomioiden etsinnässä on rautapohjainen syna, jolla saisi loihdittua genreen istuvaa hyvälaatuista lead, basso- ja pad-osastoa.
 
Muut kaivatut speksit ovat mm. saundien käyttö livenä, vermeen soitettavuus, ja 4-5 oktaavia.
 
Tällä hetkellä alle 2 tonnin vaihtoehdot ovat roikkuneet kahden kauniin välillä: Prohet 08 ja nord lead 4.
 
Prophet 08 kohdalla olen digannut löytämistäni ääninäytteistä, soitettavuudesta (semiweight keys), 5 oktaavista ja 8 äänen polyfoniasta. Mikä epäilyttää, on laitteen ohjelmoinnin haasteellisuus, efektien puute ja mahdollinen käytettävyyden haastavuus livenä. Lisäksi en todennäköisesti pysty konetta koesoittamaan (en ole Turun alueella koneeseen törmännyt).
 
Nordin kiippareista itsellä on vain hyviä kokemuksia, ja lead 4:n koesoittoon itsellä on mahdollisuus. Laitteen plussat paperilla ovat sisäänrakennetut efektit ja livekäytön helppous. Mikä lähinnä puolipäiväkiipparistia epäilyttää on soitettavuus (weightless keys) ja tietysti netissä tsekattu analoginen vs. VA-synan saundidebaatti (laadullisesti kumpi pare).
 
Summa summarum: Jotenkin nord lead 4 houkuttaisi helppudellaan ja käytettävyydellään, prophet 08 soitettavuudellaan ja saundillaan. Kysymys kuuluukin, onko jollain kokemusta molemmista tai jommasta kummasta? Voiko jomman kumman nähdä perinteiseen proge/neoproge häslään soveltuvammaksi vermeeksi, vai toimisiko molemmat? Onko jommassa kummassa parempi soittotatsi vai näyttääkö asiat vaan paperilla erilaisilta?
 
Otan ilolla mielipiteitä vastaan ja pahoittelen, jos tämä debaatti on käyty jo sataan kertaan foorumilla. Etsintätoiminta ei tähän tuonut ketjua, koitan siis onneani näin.
 
ajansävel
19.04.2016 21:07:12 (muokattu 19.04.2016 21:53:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuo Prophet 08. Hinta/laatusuhde on hyvä, kuin myös oikeasti analogisten soundien todella laaja paletti. Hyvät filtterit ovat "puolet lopullista soundia". Jälkiefektointinnin puute ei ollutkaan käytännössä ongelma, mulla on laitteen perässä satkun pikkumikseri omilla efekteillään, siihen vähän delayta tai tilakaikua ja melkeinpä tuon asian sen jälkeen unohtaa. Omille preseteille on muistipaikkoja riittävästi kahdessa pankissa, keikallahan mennään niillä. Netistä löytyy harrastajan tekemä pätö editorisofta PC:le, on jopa ilmainen. On myös maksullinen softa, joka kuulemma ei yhtään kummempi.
 
Proge taipuu kyllä, vintage ja modernikin, kiitos sisäänrakennetun arpegiaattorin/sekvenserin.
 
Yksi asia nyppii: koskettimisto on reilun kokoinen, mutta mustien koskettimien selkäpinta on oudon kapea. Tämä haittaa meikäläistä kaitasormea nopeissa juoksutuksissa = sormet lipsuu...Nyt ajatellen hankkisin laitteen modulina (siinä on kaikki samat säätimet) ja erikseen sormilleni sopivamman masterkeyboardin aftertouchilla. Tuon yhdistelmän hinta olisi suunnilleen sama tai jopa muutaman satasen huokeampi.
 
kosmonautti5000
20.04.2016 17:07:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla oli toi prophet modulina joitain vuosia ja kiippariversiotakin päässyt soittamaan. tällä hetkellä käytössä nord lead 4 eli molemmista on käyttöpohjaista tietoa.
 
mitä koskettimiin tulee voisi prophetin kiippari vois olla parempikin, mutta on se silti hitusen parempi kuin nordin.. toisaalta jos tykkää kevyestä soittotuntumasta niin nordi on parempi ja jos hieman "tahmea" on enempi omaan käteen niin prophet. molemmat jättää toivomisen varaa. prophetissa mono-aftertouch.
 
kumpikin suht simppeleitä kun pääsee sisään. prophet ehkä yksinkertaisempi, mutta toisaalta se on ominaisuuksiltaankin todella pelkistetty verrattaen nordiin. tässä mennään aika tasan kotona puuhastellessa. prophetissa on sekkari, nordissa ei. toisaalta prophetin käytettävyydessä huomattava heikko ominaisuus: mono-leadeja soitellessa outo ja kummallisesti toimiva re-triggaus. kaikkia ei haittaa, mutta jos haittaa niin haittaa tosissaan... nordin live ohjaus-toiminnot on ihan omassa luokassaan (niihin kannattaa erikseen perehtyä vaikka valmistajan sivuilla) prophetissa niitä ei juuri ole.
 
soundi. noh, prophet kuulostaa itseltään. pehmeä, särmätön, kevyen tanniininen... ei pahaa sanottavaa jos tykkää sellaisesta ja tarvetta ylimääräiselle taipuisuudelle ei ole. efektiksikin riittää pelkkä kaiku. todella smoothi laite. filttereissä vähän pykälää, mutta harvoin sitä huomaa.
nordi taas kuulostaa ihan miltä vain. musiikin seassa vaikka tuolta prophetilta. pelkällään joku saattaa erojakin löytää. todella taipuisa kapistus. moog-filtteri mallinnus ei ole ihan autenttinen... käyttökelpoinen, muttei autenttinen. 303-mallinnus tosi hyvä ja loput 5:kin hyviä. sample oskilaattorista saa ulos melkein mitä vaan ja siinä missä prophetissa on kerroksia 2 (4 äänen polyfonia) on niitä nordissa 4 täydellä polyfonialla.
 
tätä kirjoittaessa tajusin että nää vehkeet ei ole lainkaan samalta planeetalta. käytettävyyden ja ominaisuuksien vuoksi pitäisin nordia parempana vaihtoehtona. jos on kiinnostunut enempi skene-pisteistä prophettia. toisaalta prophetissakin dco:t jotka ei välttämättä kelpaa kaikkein kovimmille puristeille.
 
molempia helppo roudata. nordia tietty helpompi koska kevyempi ja pienempi.
 
molemmat varmasti omalla tavallaan hyviä hankintoja. koitin olla puolueeton.
 
darshan
21.04.2016 09:18:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos molemmille kommenteista.
 
Valinnanvaikeus on edelleen suuri, ja myös nord lead A1 kummittelee kisassa mukana. Vaikuttaisi siltä, että molemmat soittimet taipuvat luovaan progeiluun siinä missä tarvis - kuten sanottu, ehtaa moogia, oberheimia tms. ei kaivata, vaan soittimen saundi sovittuu joka tapauksessa bändikontekstiin, eli "riittävästi asiaa muistuttava", riittävät säätösaumat ja hyvä saundi riittävät.
 
Nord lead menee koesoittoon ensi viikosta, sitten hämmästellään.
 
kosmonautti5000
21.04.2016 10:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuo A1 ei muuten välttämättä ole huono ehdokas laisinkaan kun rinnalla on tuo electro ja haussa ilmeisesti hieman perinteisemmät soundit. suotta noista nord lead 4:n erikoisemmista kameleontti ominaisuuksista maksaa jos niitä ei tarvi. toisaalta nuo "instant morph" painikkeet on livenä todella käteviä... kannattaa kaivella säätöjä testatessa ihan kunnolla. itselle jäi ekalla testauksella ainakin paljon myöhemmin paljastunutta huomaamatta... joka tietenkin ilahdutti kovasti jälkeenpäin :)
 
darshan: Kiitos molemmille kommenteista.
 
Valinnanvaikeus on edelleen suuri, ja myös nord lead A1 kummittelee kisassa mukana. Vaikuttaisi siltä, että molemmat soittimet taipuvat luovaan progeiluun siinä missä tarvis - kuten sanottu, ehtaa moogia, oberheimia tms. ei kaivata, vaan soittimen saundi sovittuu joka tapauksessa bändikontekstiin, eli "riittävästi asiaa muistuttava", riittävät säätösaumat ja hyvä saundi riittävät.
 
Nord lead menee koesoittoon ensi viikosta, sitten hämmästellään.
 
tommiot
21.04.2016 14:28:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: tuo A1 ei muuten välttämättä ole huono ehdokas laisinkaan kun rinnalla on tuo electro ja haussa ilmeisesti hieman perinteisemmät soundit. suotta noista nord lead 4:n erikoisemmista kameleontti ominaisuuksista maksaa jos niitä ei tarvi. toisaalta nuo "instant morph" painikkeet on livenä todella käteviä... kannattaa kaivella säätöjä testatessa ihan kunnolla. itselle jäi ekalla testauksella ainakin paljon myöhemmin paljastunutta huomaamatta... joka tietenkin ilahdutti kovasti jälkeenpäin :)
 
Mitä mä testasin sitä A1 pikaisesti kaupassa joskus sillon kun se ilmestyi, niin jäi vähän sellanen fiilis että se on aika rajoittunut... Hommaisin nelosen tai sit ykkösen tai kakkosen ja tarvittavat efektit erikseen.
 
Jos se saundi nyt sit sattuu miellyttää. Siitä en sit tiedä miten se soveltuu progeiluun... Mulla on toi kakkonen eikä se saundi kyllä oikein puhuttele noihin progejuttuihin joita myös harrastan, teen sillä lähinnä teräviä ja digitaalisen kuuloisia trance-saundeja ihan muihin projekteihin... VA on sinänsä ehkä vähän harhaanjohtavaa että toi NL2 on ainakin aika epäanalogisen kuuloinen.
 
darshan
21.04.2016 20:37:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tommiot. Efektit eivät ole ongelma, itsellä on pöydässä ja pedaaleissa kaikki tarvittava efektipuoli hoidossa, eli sen puolesta ongelmaa ei ole. Jos efektit löytyvät härvelistä itsestään, se on iso plussa, mutta ei ehdoton edellytys.
 
Mitä tuota nord lead A1;tä olen arvioinneista tsekannut, niin analogian mallinnus tuossa versiossa on saanut kiitosta edeltäjiinsä verrattuna. Lähinnä tuo nord lead a1 simppeliys kiinnostaa, ja toisaalta nord lead 4 tuntuu, että siinä on aika lailla kamaa, jota itse en tarvitse.
 
Testi kertoo paljon. Ääninäytteiden perusteella prophet kuumottaa edelleen pahasti, joskin youtube on subjektiivinen, ja osin tallentajansa värittämä kokemus.
 
Tommiot: Sellasta olisin kysynyt, että tuleeko sulle alle kahden tonnin polyfonisektorilta mieleen synaoptioita, joista irtoaisi itsekseen mm. progegenreystävälliset bassot, leadit ja padit? Kysymys lähinnä sillä, että kun kokemusta progeilusta synan kanssa löytyy, niin arvostan kyllä myös vaihtoehtoisia ehdotuksia.
 
tommiot
23.04.2016 11:44:19 (muokattu 23.04.2016 11:47:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

darshan: Kiitos tommiot. Efektit eivät ole ongelma, itsellä on pöydässä ja pedaaleissa kaikki tarvittava efektipuoli hoidossa, eli sen puolesta ongelmaa ei ole. Jos efektit löytyvät härvelistä itsestään, se on iso plussa, mutta ei ehdoton edellytys.
 
Mitä tuota nord lead A1;tä olen arvioinneista tsekannut, niin analogian mallinnus tuossa versiossa on saanut kiitosta edeltäjiinsä verrattuna. Lähinnä tuo nord lead a1 simppeliys kiinnostaa, ja toisaalta nord lead 4 tuntuu, että siinä on aika lailla kamaa, jota itse en tarvitse.
 
Testi kertoo paljon. Ääninäytteiden perusteella prophet kuumottaa edelleen pahasti, joskin youtube on subjektiivinen, ja osin tallentajansa värittämä kokemus.
 
Tommiot: Sellasta olisin kysynyt, että tuleeko sulle alle kahden tonnin polyfonisektorilta mieleen synaoptioita, joista irtoaisi itsekseen mm. progegenreystävälliset bassot, leadit ja padit? Kysymys lähinnä sillä, että kun kokemusta progeilusta synan kanssa löytyy, niin arvostan kyllä myös vaihtoehtoisia ehdotuksia.

 
Tossa A1:ssä ehkä eniten ihmetyttää toi sustain-säädön puuttuminen envelopeista. Mitä siinä NL4:ssä on sit liikaa?
 
En kyllä osaa suositella muitakaan syniä tohon hintaluokkaan. Mulla on ollu aina käytössä erikseen poly-VA (Supernova II) ja sit monoanalogi (tällä hetkellä pieni modulaari). Aika paljon roudattavaa keikalle mut onneks tämmöstä taidemusaa ei tartte käydä ihan joka päivä soittamassa. Jos ei kolme kiipparia oo mahdoton ajatus niin käytetty Nord Lead 2 ja Moog Sub 37 menee tohon pariin tonniin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «