Aihe: Neuroverkko tuottaa koraalia?
1 2
MarkusB
03.04.2016 20:42:26
Onpas hauska huomata, että neuroverkot on tulleet musiikin puolelle. Klezbergin verkko tuottanee (ja oppii) siis musiikkia nuoteista (midi-data tms.). You tubessa oli myös "säveltäviä" neuroverkkoja, mutta ilmeisesti olivat opetelleet musaa kuuntelemalla (eli signaalin kautta). Musa oli paljon alkeellisempaa kuin tuo Klezbergin.
 
Sen verran haluaisin tietää, että oletko todella koodannut itse nuo verkot vai onko tuohon valmisohjelma? Meinaan että vaatii jo reilusti työtä ja osaamista pelata noiden algoritmien kanssa.
MarkusB
05.04.2016 20:39:05
Eihän se koodaaminen itsessään olekaan ainoa tärkeä asia. Neuroverkkosi tekemät koraalit oli tosiaan ihan järkevän kuuloisia. Ehkä en heti erehtyisi luulemaan Bachin säveltämäksi, mutta kuitenkin ihan selvästi tyylilaji kävi ilmi. Se näytti tekevän hassuja harmoniakulkuja välillä. Siitä ehkä tunnistaisi ihmisen ja koneen eron vielä.
 
Eräällä kurssilla käsiteltiin aikoinaan noita neuroverkkoja. Pohdimme sitten sitä, että mikä on ihmisaivojen ja tietokoneen perimmäinen ero. Täytyy sanoa, että niiden kahden erottelu ei ole välttämättä helppoa. Moni esimerkiksi kokee että luova työ kuten säveltäminen on jotain korkeamman tason työtä, mihin tietokone ei kykene. Neuroverkot ja niiden oppimiskyky kuitenkin jäljentää ihmisaivojen toimintaa oppimalla asioita.
 
Jokin aika sitten oli lehdessä juttua neuroverkko-ohjelmasta, joka oli suorittanut lääkiksen ja erikoistunut syöpädiagnooseihin. Se pystyi opettelemaan ympäri maailman esiintyneitä syöpätyyppejä geenitasolla ja kehittämään kuhunkin tyyppiin sopivia hoitoja. Se pystyi prosessoimaan dataa ihan eri tasolla kuin paraskaan lääkäri.
 
Tietokoneita käytetään nytkin jo musan tekemiseen. En ihmettelisi jos tulevaisuudessa ne auttaisivat sävellystyössäkin.
Klezberg
06.04.2016 14:16:11
 
 
MarkusB:
Jokin aika sitten oli lehdessä juttua neuroverkko-ohjelmasta, joka oli suorittanut lääkiksen

 
Tuo on kyllä hypeä...
 
ja erikoistunut syöpädiagnooseihin. Se pystyi opettelemaan ympäri maailman esiintyneitä syöpätyyppejä geenitasolla ja kehittämään kuhunkin tyyppiin sopivia hoitoja. Se pystyi prosessoimaan dataa ihan eri tasolla kuin paraskaan lääkäri.
 
Mutta tässä on varmaankin perää. Neuroverkot oppivat todella hyvin ja ihmistä tarkemmiksi kun pitää hahmottaa aineistoa ja tehdä siitä päätelmiä. Kuitenkin aina on kysymys jostakin rajallisesta ongelmasta.
Tulee soiteltua mitä milloinkin jotenkin sinne päin milloin milläkin soittimella.
Aamuhaamu
18.04.2016 21:16:39
Tällaiseen tuli törmättyä:
 
https://soundcloud.com/deepjazz-ai
 
Eli tekoäly duunailee pianojazzia Pat Methenyn pohjalta.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)