Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietoa kitaramikrofoneista
1 2 3 4 5109 110 111 112 113
LaXu
04.06.2004 21:05:12 (muokattu 09.07.2004 22:16:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä nyt olisi sitten se kaivattu FAQ kitaramikrofoneista.
 
Miksi vaihtaa kitaraan mikrofonit?
Yleisin syy on huonot vakiomikit, joiden soundi on ohut ja/tai tunkkainen ja erottelevuus huono tai jotka hurisevat paljon vaikka maadoitukset olisivat kunnossa. Toinen yleinen syy on se, että mikkien soundi ei miellytä. Puuttuu alapäätä tai sitä on liikaa, keskialue on liikaa kuopalla tai korkeat äänet tuntuvat kuin löisi jääpiikkiä korvaan. Kolmas syy voi olla tarve tehokkaammille mikeille, jotta saadaan potkittua sitä wanhaa putkivahvistinta vähän helpommin särölle.
 
Kitaran mikkien vaihdosta ei kuitenkaan ole silloin kovin paljoa hyötyä, jos kitara ei soi kunnolla säädettynäkään kunnolla. Toisin sanoen kitaran pitäisi soida akustisestikin kohtuullisesti. Monissa kitaroissa on ihan päteviä vakiomikkejäkin eikä mikkejä kannata vaihtaa vain sen takia, että eivät ole merkkituotteita. Mikkien vaihdosta ei ole myöskään pahemmin iloa, jos esimerkiksi vahvistin on huono. Tällöin mikkirahat kannattaisi sijoittaa ennemminkin parempaan vahvistimeen.
 
Miten valitsen sopivan mikin?
Mieti, mitä soundista uupuu. Jos mielestäsi basso ei ole tarpeeksi tuhti, valitse mikki, jossa valmistajan mukaan on reilusti bassoa. Jos taas soundi ei ole tarpeeksi kirkas, valitse mikki, jossa on enemmän yläpäätä. Mieti myös kitarasi ominaissoundia. Kirkassoundinen kitara (esim. stratocaster tai telecaster) ja kirkassoundinen mikki ei välttämättä ole kaikkein toimivin yhdistelmä, kun taas esim. äänensävyltään tummemmassa Les Paulissa kirkassoundisempi mikki voi olla juuri sopiva.
 
Minkä valmistajan mikit ovat hyviä?
Makuasioita. Laadukkaita kitaramikkejä valmistavat monet firmat. Tässä on listattuna muutamia firmoja, joiden tuotevalikoimaan sopii tutustua:
 
Seymour Duncan (http://www.seymourduncan.com)
DiMarzio (http://www.dimarzio.com)
EMG (http://www.emginc.com)
Fender (http://www.fender.com/products/show.php?seek=s.p.a._pickups)
Gibson (http://www.gibsonstrings.com/pickups.html)
Lindy Fralin (http://www.fralinpickups.com/)
Mastertone (http://www.mastertonepickups.com)
Rio Grande (http://www.riograndepickups.com/)
Bill Lawrence (http://www.billlawrence.com/)
Kent Armstrong (http://www.kentarmstrong.com/)
Kinman (http://www.kinman.com/)
Lace Music (http://www.agi-lace.com/)
TV Jones (http://www.tvjones.com/pickups.html)
Voodoo Pickups (http://www.peterflorance.com/voodoohome.html)
Joe Barden Pickups (http://www.joebarden.com/)
Bartolini (http://www.bartolini.net/)
Bare Knuckle Pickups (http://www.bareknucklepickups.co.uk/)
Tom Anderson Guitarworks (http://www.andersonguitars.com/)
Shadow (http://www.shadow-pickups.com/)
 
Haluan vaihtaa kitaraani mikit itse. Mitä työkaluja tarvitsen ja mitä minun tarvitsee osata?
Sinun tulee osata käyttää kolvia ja seurata mikkien mukana tulevia (tai valmistajan nettisivuilta löytyviä) yksinkertaisia kytkentäkaavioita.
Elektroniikan tuntemus on aina plussaa, mutta ei välttämätöntä. Tarvittavia työkaluja ovat ainakin ruuvimeisselit, kolvi, juotostina (ja mielellään myös työkalu sen poistamiseen), pihdit, johdonkuorintapihdit, sähköteippiä ja toimiva pari käsiä. Vähemmälläkin pärjännee, mutta kunnon työkaluilla homma on tietysti helpompaa.
 
Humbucker? Yksikelainen? P-90? Mitä helv..?
Yksikelainen mikrofoni koostuu yleensä kuudesta magneettisesta napapalasta ja niiden ympärille on käämitty kela, joka on tehty monesta tuhannesta kuparilankakierroksesta.
 
Humbuckerissa on kaksi erisuuntaan käämittyä kelaa sarjassa ja magneeteissa on eri polarisuus. Indusoituva häiriösignaali on kummassakin kelassa eri vaiheessa jolloin ne kumoavat toisensa, kun taasen käämin vastakkaisesta suunnasta ja magneettien polaarisuuserosta johtuen varsinainen, haluttu signaali on samassa vaiheessa. Näin kaksikelaiset mikit eivät hurise niin paljoa kuin yksikelaiset. Soundiltaan kaksikelaiset ovat yleensä yksikelaisia mikkejä paksummat.
 
P-90-mikit taasen sijoittuvat soundillisesti johonkin näiden kahden väliin.
 
Humbuckereita löytyy myös yksikelaisen kokoisina. Näissä on usein haettu yksikelaisen soundia, mutta ilman hurinaa tai vaihtoehtoisesti rakennettu yksikelaisen kokoinen versio jostain valmistajan kaksikelaisesta mallista. Osassa näistä mikeissä kelat ovat päällekkäin, muodostaen ns. stacked humbuckerin, osassa taasen kelat on vain ahdettu yksikelaisen mikin kokoiseen tilaan.
 
Mikä ero on aktiivi- ja passiivimikeillä?
Aktiivimikeissä on mikkeihin sisään rakennettu etuvahvistin. Aktiivimikkien etuja ovat usein passiivimikkejä suurempi ulostuloteho ja hurinattomuus. Huonona puolena aktiivimikit tarvitsevat 9V patterin toimiakseen ja niiden kanssa joutuu käyttämään valmistajasta riippuen 25K tai 250K potikoita. Tästä syystä aktiivi- ja passiivimikkien käyttäminen samassa kitarassa ei usein onnistu. Jakki täytyy myöskin vaihtaa stereojakkiin. Edellä mainitut osat (patteria lukuun ottamatta) tulevat yleensä mikkien mukana. Aktiivimikit kuluttavat kuitenkin varsin vähän virtaa, joten patteria ei tarvitse vaihtaa kuin korkeintaan kerran vuodessa. Aktiivimikkejä valmistavat mm. EMG, Seymour Duncan ja Mastertone.
 
Mitä ovat trembucker ja f-spaced mikit?
Trembucker on Seymour Duncanin ja f-spaced taasen DiMarzion nimitys mikille, jossa napapalat on sijoitettu tavallisia humbucker-mikkejä leveämmälle välille. Näitä mikkejä käytetään kitaroissa, joiden tallassa kielet ovat leveämmällä välillä kuin tavallisten humbuckerien napapalat. Toisin sanoen tavallisilla humbuckereilla mikrofonien napapalat eivät em. kitaroissa asetu kielten alle. Trembucker/f-spaced -mikkejä tulee käyttää Fenderin vibratallalla tai Floyd Rose -tallalla varustetuissa kitaroissa. Käytännössä ero trembucker/f-spaced mikin ja tavallisen humbuckerin välillä on aika pieni, joten tavallisen humbuckerin voi asentaa ongelmitta Floikalla varustettuun kitaraan. Vain tallamikki tulee olla trembucker/f-spaced, kaulamikki on aina tavallinen humbucker.
 
Mitä eroa on mikeissä käytetyillä magneeteilla?
Kitaramikeissä käytetään yleensä joko alnico II, alnico V tai keraamisia magneetteja. Näistä alnico II on soundiltaan lämpimin, kun taas alnico V hieman kirkkaampi ja keraaminen magneetti agressiivisin soundiltaan. Seymour Duncan kuvailee alnico II magneetteja pehmeiksi ja pyöreiksi, korostetulla keskialueella ja pehmeällä bassolla varustetuiksi. Alnico V taasen on bassoltaan tiukempi ja sen dynamiikka on erinomainen. Keraaminen magneetti taasen on kirkas ja varustettu korostetulla yläkeskialueella, tiukalla bassolla ja kompressoidulla dynamiikalla. Nämä ovat kuitenkin vain yleistyksiä ja koko mikin rakenne vaikuttaa tietenkin soundiin. Napapalojen koolla on soundin kannalta merkitystä. Isompi napapala aiheutaa suuremman magneettikentän ja muokkaa soundia (esim. suurempi ulostulo).
 
DC resistanssi? Resonanssihuippu? Mitä nämä tiedot kertovat?
Mitä ohuempaa mikrofonin kelan lanka on ja mitä enemmän kierroksia kelassa on, sitä korkeampi on DC resistanssi. Korkea DC resistanssi tarkoittaa yleensä enemmän ulostuloa ja vähemmän korkeita taajuuksia. Taajuus, jossa mikrofonin impedanssi on korkein on nimeltään resonanssihuippu (resonant peak). Mitä korkeammalla taajuudella resonanssihuippu sijaitsee, sitä kirkkaampi on mikrofonin soundi. Yleisesti ottaen mitä korkeampi DC resistanssi, sitä matalammalla taajuudella on resonanssihuippu ja toisin päin.
 
Mikrofonien puolitus?
Mikrofonien puolituksella on tarkoitus saada humbucker-mikistä samanlainen soundi kuin yksikelaisesta mikistä. Puolituksessa toinen mikrofonin keloista kytketään pois käytöstä, jolloin jäljelle jää vain yksi kela. Mikkien puolittamista varten mikissä tulee olla neljä johtoa.
 
Mistä niitä mikkejä sitten saa?
Tässä liuta kotimaisia musaliikkeitä ja maahantuojia ja mitä merkkejä kyseisistä kaupoista löytyy:
 
Echoland (http://www.echoland.net/): KINMAN
Into-Luthman (http://www.intoluthman.fi): GIBSON, B-BAND
Kitarapaja (www.kitarapaja.com): FENDER, SEYMOUR DUNCAN
Kristian Oesch (http://kotisivu.mtv3.fi/oesch): KINMAN, SEYMOUR DUNCAN, B-BAND
Levytukku (http://www.levytukku.fi): DIMARZIO, BARTOLINI
Millbrook (http://www.millbrook.fi): KENT ARMSTRONG / SKY PICKUPS, SCHALLER, GOTOH, SHADOW
Musamaailma (http://www.musamaailma.fi): SEYMOUR DUNCAN, EMG
Musapörssi (http://www.musaporssi.fi): SEYMOUR DUNCAN, EMG, KENT ARMSTRONG, TOKAI, KINMAN
Musiikki-Kullas (http://www.musiikkikullas.fi): SEYMOUR DUNCAN, FENDER, EMG, DIMARZIO
Musikantti (http://www.musikantti.fi): SEYMOUR DUNCAN, DIMARZIO, KENT ARMSTRONG, SHADOW, B-BAND, FENDER, GIBSON, GHS, FISHMAN, K&K, DEAN MARKLEY, SCHALLER, BARCUS-BERRY
Oulun Soitin ja Tarvike (http://www.oulunsoitinjatarvike.fi): FENDER, LINDY FRALIN
SP-Elektroniikka (http://www.spelektroniikka.fi): GOTOH
EDIT: Lisätty dipshitin kirjoitus humpparin rakenteesta ja fiksailtu rivejä. Kiitokset japoikolille ja Da Makelle mikkejä myyvien kauppojen listasta.
LaXu
04.06.2004 21:05:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinäpä sitä. Muut saavat mielellään kertoa lisää mikkien rakenteista, erilaisista kytkennöistä jne. Huomauttakaa myös asiavirheistä. Muutan viestiä sitä mukaa kun lisätietoa valuu.
mathias
04.06.2004 21:08:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvältä näyttää. Ehdottomasti FAQ-ainesta.
 
Kitara on lyömäsoitin, ja siinä on oltava vitusti säröä. -J. Hynynen-
Skebaristi
04.06.2004 21:24:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussaa tulee! :)
 
"Älä koskaan soita niin nopeasti kuin pystyt, opettele soittamaan niin nopeasti ettei tarvitse soittaa niin nopeasti kuin pystyy"
dragon
04.06.2004 21:29:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klikkaanpa plus nappulaa............................noin.
 
kalkkuna
04.06.2004 22:45:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja myös jos jaksaa, niin ei olisi paha kertoa eri mallisista eri merkkien mikeistä. Esim. kun duncanin '59 ja JB:lle on kysyntää, niin niistä voi kertoa että miten ne saundaa, myös EMG 81- ja 85-mikeillä on kysyntää (varsinkin hevipuolella) niin niistä ehkä voisi jotain kertoa. Noi tiedot varmaan löytyy valmistajan kotisivuilta, mutta jos tässä lukisi yleisimmistä malleista, niin ei olisi paha. Tuossa on varmaan tekemistä, mutta tulisihan entistä parempi FAQ.
 
toxic
04.06.2004 23:47:44 (muokattu 04.06.2004 23:50:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Faq us, please.
 
Painoin varoitusta että "faqitettaisiin" tämä.
 
Edit: Pitää vielä itse kertoa jotain hölmöä.
 
Ei ne mikit ole soundin viimeistelyä, kuten jotkut väittävät. Tietysti jotkut halvat mikit saattavat kuullostaa samalle, mutta emg hz/81/sinkku ym. ovat täysin erilaisia.
 
Noista yleisimmistä mikeistä voisi joku kertoa.
 
Shaft
05.06.2004 00:28:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näistä alnico II on soundiltaan lämpimin, kun taas alnico V hieman kirkkaampi ja keraaminen magneetti agressiivisin soundiltaan. Seymour Duncan kuvailee alnico II magneetteja pehmeiksi ja pyöreiksi, korostetulla keskialueella ja pehmeällä bassolla varustetuiksi. Alnico V taasen on bassoltaan tiukempi ja sen dynamiikka on erinomainen. Keraaminen magneetti taasen on kirkas ja varustettu korostetulla yläkeskialueella,tiukalla bassolla ja kompressoidulla dynamiikalla.
 
Tähän osuuteen suhtautuisin hieman varauksellisesti, vaikka se menetteleekin karkeana peukalosääntönä. Magneettityypeillä ei nähdäkseni ole noin selvää ominaissoundia, vaan ne ovat vain osa kokonaisuutta. Koko mikin rakenne vaikuttaa suuresti lopputulokseen.
 
Tuossa oli kyllä yleisesti ottaen hyvää asiaa.
 
kulmahiomakone
05.06.2004 00:30:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en ymmärrä miksi yksittäisiä mikkejä pitäisi täällä kuvailla. Valmistajien sivuilla on aikasta hyvät ja kattavat sanalliset kuvaukset ja sen lisäksi löytyy vielä kaiken maailman pylväsdiagrammeja siitä, miten mikäkin mikrofoni mitäkin aluetta toistaa. DiMarzion uusituilla sivuilla mennään jo ihan liiallisuuksiin tuon kuvailemisen kanssa - kyllä pitäisi niinkin yksinkertaista kapistusta kuin mikrofonia pystyä kuvailemaan alle sivun mittaisella tekstillä. Niin ja saundinäytteitäkin sivuilta löytyy. Ääni kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Yksittäisiä mikrofonimalleja on siis aivan turha alkaa tämän threadin puitteissa kuvailemaan.
 
Mitä tulee LaXun tekstiin niin se on hyvä. Muodollisista asioista sen verran, että rivit voisi jaotella oikein. Nyt ne pomppivat hassusti ainakin minun näytöllä. Loistavaan sisältöön ei juuri tule lisäyksiä mieleen. DiMarzion faqissa tosin F-spaced mikkejä suositellaan myös kaulaan, jos kieliväli sitä vaatii. Ja sitten voisi mainita tuon 50mm. Jos E-kielten väli on enemmän, niin trem/F-s -mikki, jos vähemmän... En nyt muista mainitsitko ettei noilla mitoilla oikeasti ole väliä, mutta sen voisi mainita myös.
 
-----
 
Toivottavasti tämä faq ei innoita ketään vaihtamaan kitaransa mikkejä. Vaihtoon kun harvemmin on oikeaa tarvetta. Kyllähän mikkien vaihtaminen on mukava harrastus, juu, mutta tällä palstalla sitä tuntuvat eniten harrastavan hyvin vähän vuosia soittaneet jannut. "Ensin en osannut soittaa, mutta sitten vaihdoin kitaraani SD:n alnico prot ja sen jälkeen kuulostin ihan Släshiltä." Toki.
 
Tulipas kirjoitettua sekavia.
 
Catana sum et nihil humanum a me alienum puto.
toxic
05.06.2004 00:34:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Ensin en osannut soittaa, mutta sitten vaihdoin kitaraani SD:n alnico prot ja sen jälkeen kuulostin ihan Släshiltä." Toki.

 
Hoho!
 
"Olen soittanut jo 45 minuuttia. Olen omistanut muun muuassa mesan, marshallin, ja peaveyn vahvistimia..."
 
Anteeksi, en tiedä mitä kirjoitin. Olen lukenut varmaan liikaa harmony centralin juttuja.
 
kulmahiomakone
05.06.2004 00:38:21 (muokattu 05.06.2004 00:39:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ne mikit ole soundin viimeistelyä, kuten jotkut väittävät. Tietysti jotkut halvat mikit saattavat kuullostaa samalle, mutta emg hz/81/sinkku ym. ovat täysin erilaisia.
 
Jösses. Humppari, aktiivimikki ja yksikelainen eroavat toki saundiltaan. Sikäli kun vaihtaa mikin tyypiltään toiseksi, vaikkapa sinkun humppariksi, niin kyse ei välttämättä ole hienosäädöstä. Kun vaihtaa humpparin humppariin, niin kyse on hienosäädöstä. Ja käsittääkseni valtaosa mikkien vaihdoista on sitä, että vaihdetaan kitaran alkuperäinen, usein merkitön mikrofoni samantyyppiseen, mutta merkillä varustettuun mikrofoniin. Se on hienosäätöä, viimeistelyä tai miksi ikinä sitä haluaa kutsua.
 
Catana sum et nihil humanum a me alienum puto.
Dr. Muff
05.06.2004 00:42:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on hyvä homma. Kattavana tietopakettina tästä on varmasti monelle iloa ja hyötyä. Täsmentäisin vähän LaXun ansiokasta tekstiä omilla näkemyksilläni. Jos niissä on jotain virheitä niin korjatkaa.
 
Yksikelainen mikrofoni koostuu yleensä kuudesta magneettisesta napapalasta ja niiden ympärille on käämitty kela, joka on tehty monesta tuhannesta kuparilankakierroksesta.
Kaksikelaisissa eli humbucker-mikrofoneissa näitä keloja on kaksi kappaletta ja ne on kytketty sarjaan, mutta kelojen napaisuudet ovat vastakkaiset. Näin kaksikelaiset mikit
eivät hurise niin paljoa kuin yksikelaiset. Soundiltaan kaksikelaiset ovat yksikelaisia mikkejä paksummat. P-90-mikit taasen sijoittuvat soundillisesti johonkin näiden kahden väliin.
Humbuckereita löytyy myös yksikelaisen kokoisina. Näissä on usein haettu yksikelaisen soundia, mutta ilman hurinaa tai vaihtoehtoisesti rakennettu yksikelaisen kokoinen versio jostain
valmistajan kaksikelaisesta mallista. Näissä mikeissä kelat ovat päällekkäin, muodostaen ns. stacked humbuckerin.

 
Humpparissa on nähdäkseni kaksi erisuuntaan käämittyä kelaa sarjassa ja magneeteissa on eri polarisuus. Indusoituva häiriösignaali on kummassakin kelassa eri vaiheessa jolloin ne kumoavat toisensa, kun taasen käämin vastakkaisesta suunnasta ja magneettien polaarisuuserosta johtuen varsinainen, haluttu signaali on samassa vaiheessa. Osassa mikrofoneista magneetti on jöötinä kelan/kelojen alla ja metallisissa napapaloilla muokataan magneettikenttää. Napapalojen koolla on soundin kannalta merkitystä. Isompi napapala aiheutaa suuremman magneettikentän ja muokkaa soundia (esim. suurempi ulostulo). Suoraan en menisi sanomaan että automaattisesti kaksikelainen mikrofoni on tehokkaampi tai tummempi/paksumpisoundinen kuin yksikelainen, monasti näin on muttei aina.
 
Kaikki yksikelaisen mikin koossa olevat mikrofonit eivät ole stackättyja.

Aktiivimikeissä on mikkeihin sisään rakennettu etuvahvistin. Aktiivimikkien etuja ovat usein passiivimikkejä suurempi ulostuloteho ja hurinattomuus.
 
Ja voidaan tehdä myös suuritehoinen mikrofoni kuitenkin kirkkaalla soundilla.
 
Ulostuleva signaali on matalaimpendanssista ja pitäisi näin ollen olla immuunimpi häiriöille. Kulkee paremmin pitkässä piuhassa. Omasta kokemuksesta väitän ettei aktiivitkaan ole täysin häiriöttömiä. EMG mikeissä lähtee täysin suojaamattomat piuhat joihin kyllä häiriöitä imeytyy, vaikka mikistä lähtevä signaali niitä ei sisältäisikään. Tähänkin auttaa routtausten vuoraus ja maadoitus.
 
Tähänkin väliin sanon että kannattaa panostaa myös häiriönsojaukseen. Yksikelaiset saa melkolailla siedettäviksi häiriöiden kannalta asianmukaisilla toimenpiteillä(vuoraus foliolla tai sähköä johtavalla maalilla), eikä humppareillekkaan se haittaa tee.
 
Pink Floyd on hyvää.
toxic
05.06.2004 00:43:01 (muokattu 05.06.2004 00:43:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jösses. Humppari, aktiivimikki ja yksikelainen eroavat toki saundiltaan. Sikäli kun vaihtaa mikin tyypiltään toiseksi, vaikkapa sinkun humppariksi, niin kyse ei välttämättä ole hienosäädöstä. Kun vaihtaa humpparin humppariin, niin kyse on hienosäädöstä. Ja käsittääkseni valtaosa mikkien vaihdoista on sitä, että vaihdetaan kitaran alkuperäinen, usein merkitön mikrofoni samantyyppiseen, mutta merkillä varustettuun mikrofoniin. Se on hienosäätöä, viimeistelyä tai miksi ikinä sitä haluaa kutsua.
 
Onko motherbuckerissa ja hz:ssa mitään eroa?
 
edit: On noissa passiivi humppareissa sellainen ero, että lähen jokaisessa on erilainen kliini zaundi. Ihha ookkesti.
 
Da Make
05.06.2004 00:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko motherbuckerissa ja hz:ssa mitään eroa?
 
Motherbucker on hirviö. Äläs nyt yritä puolustella sitä kantaasi. Tokihan MB ja hz ovat kummatkin passiivi mikkejä, mutta niitä ei siltikään tulisi rinnastaa toisiinsa. Ovat näes täysin eri juttu.
 
Hienosäätöä on esim.:
Merkittömien "Charvel" mikkien vaihtaminen EMG hz mikkeihin.
 
Cräx, Change, Ötöm!?IHKK #09 Katso omat plussasi täältä! OSTETAAN EQ PEDAALI! TARJOA!
toxic
05.06.2004 00:50:32 (muokattu 05.06.2004 00:50:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Motherbucker on hirviö. Äläs nyt yritä puolustella sitä kantaasi. Tokihan MB ja hz ovat kummatkin passiivi mikkejä, mutta niitä ei siltikään tulisi rinnastaa toisiinsa. Ovat näes täysin eri juttu.
 
Hienosäätöä on esim.:
Merkittömien "Charvel" mikkien vaihtaminen EMG hz mikkeihin.

 
Ääh, siis yritän kykkiä ulos sellaista kakkaa... Siis on noissa normaaleissa passiivi mikeissä suuriakin eroja. Ei kaikissa, mutta onpahan kuiteskin. Sitä mää yritin shitittää.
 
edit: Minkäslainen toi MB on 81 verrattuna?
 
kulmahiomakone
05.06.2004 00:51:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko motherbuckerissa ja hz:ssa mitään eroa?
 
En tiedä... sano sitä.
 
edit: On noissa passiivi humppareissa sellainen ero, että lähen jokaisessa on erilainen kliini zaundi. Ihha ookkesti.
 
Ihan aikuisten oikeasti mulla on monta ollut, ja yhtä moni on niiden eron kuullut kuin on suomalaisen oluen toisesta erottanut. Kyllähän aina ääripäitä löytyy, mutta suuri osa humppareistakin on samaa harmaata paf -massaa.
 
Käsittämätöntä hifistelyä toisinaan tämä kitaransoitto. Sama kun kuunneltaisiin kahden markan saippualaatikoista musiikkia ja väiteltäisiin siitä, että kuullaanko ero 320 bittisen ja 256 bittisen äänivirran välillä.
 
Catana sum et nihil humanum a me alienum puto.
Dr. Muff
05.06.2004 00:54:06 (muokattu 05.06.2004 00:54:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käsittämätöntä hifistelyä toisinaan tämä kitaransoitto. Sama kun kuunneltaisiin kahden markan saippualaatikoista musiikkia ja väiteltäisiin siitä, että kuullaanko ero 320 bittisen ja 256 bittisen äänivirran välillä.
 
Kitarakamoilla puljailu on melkein mukavinta ja mielenkiintoisin mitä mies voi housut jalassa tehdä, soittamisen lisäksi tietenkin. =)
 
Pink Floyd on hyvää.
kulmahiomakone
05.06.2004 00:57:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.seymourduncan.com/website/SDToneWizard/hummer.htm
 
Tuolla voi kukin testailla oman kuulonsa erottelevuutta ja Toxic testailla teesiensä pitävyyttä. Ei pidä masentua jos ei erota humpparia toisesta. Singlepuolelta löytyy niin humpparisaundisia mikkejä, ettei niitäkään juuri humpparista erota.
 
Catana sum et nihil humanum a me alienum puto.
kulmahiomakone
05.06.2004 01:00:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarakamoilla puljailu on melkein mukavinta ja mielenkiintoisin mitä mies voi housut jalassa tehdä, soittamisen lisäksi tietenkin. =)
 
Multa on soittaminen jäänyt. Varmaan toinen viikko jo kun en ole koskenutkaan kitaraan. Täällä jaksan silti lässyttää kamoista. Sairasta. Niin ja lisää soittotarviketta on tottakai saatava taukoamatta, vaikkei sitten soittaisikaan.
 
Catana sum et nihil humanum a me alienum puto.
blaah
05.06.2004 10:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kiitos, nyt tiedetään jo paljon enemmän. Mutta tulee taas nyyppä kysymys että mistä sen voi tietää onko kitarassa aktiivi vai passiivimikit? Ainakin avaamalle sen ja katsoo onko siellä mitään pattereita, mutta onko mitenkään ulkopuolelta mahdollista?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5109 110 111 112 113

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «