Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ensimmäinen kotistudio ja pari tyhmää kysymystä
1
KitaraMylly
03.03.2016 11:54:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro! Eli oon vähän nauhoitellu tyyliin garagebändillä ilman mitään mikkejä tai äänikortteja. Ja aion parisen sataa euroa laittaa siihen että äänenlaatu nousisi huomattavasti.
Jos ostan ulkoisen äänikortin, esim Focusrite Scarlett 2i2 (kaks sisään ja ulostuloa), ja kondesaattori/dynaamisen mikin, ja minulla on kaikki mikrofonipiuhat jotka sopii niin mikrofoniin että äänikorttiin, ja äänikortti tietty usbilla pc läppäriin jossa on joku softa, niin voiko jokin mennä pieleen vai onko tää fiksu tapa aloittaa? Esim toimiiko kaikki äänikortit kaikilla softilla? Mikrofonilla äännitäisin laulua, kitaraa ja bassoa.Ja mietin myös nelisisään ja ulostuloisen Akai EIE Pro äänikortin hankkimista, niin saisi jo rumpuja äänitettyä kunhan lainaa mikit jostain.
Entä jos ostankin tuollaisen 100-200 euroisen äänikortin sijaan Behringer U-Phoria UMC22 äänikortin jota thoman myy 45:een euroon? Tietääkö joku jos sillä saa hyvän äänenladun jos ooko mikin liittää siihen? Kuuleeko selvästi eron äänenlaadussa jos samalla mikillä äänettä behringerin, focusriten tai Akain kautta?
 
focusrite
https://www.verkkokauppa.com/fi/pro … Scarlett-2i2-aanikortti-USB-vaylaan
 
Akai
https://www.verkkokauppa.com/fi/pro … Akai-EIE-Pro-aanikortti-USB-vaylaan
 
http://www.thomann.de/fi/behringer_ … f=search_rslt_%E4%E4nikortti_325925
 
T Sampo
 
Krice
03.03.2016 12:27:31 (muokattu 03.03.2016 12:28:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KitaraMylly: Kuuleeko selvästi eron äänenlaadussa jos samalla mikillä äänettä behringerin, focusriten tai Akain kautta?
 
Sillä tavalla eroja on, että todella huono etuaste on selkeästi huono, mutta sitten taas ihan perustason etuasteen pitäisi toimia hyvin. Eli ihan alussa ei ole tarvetta mihinkään hifistelyyn, mutta ei oikeastaan kannata ihan halvintakaan ostaa. Studiopuuhailu on vähän sellaista, että jos asenne on väärä niin mikään laitteisto ei tule riittämään ja aika kuluu kamojen päivittämisessä sen sijaan että tekisi musiikkia, mutta oikealla asenteella musiikin tekeminen onnistuu myös vaatimattomilla välineillä.
 
hallu
03.03.2016 12:33:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei varmaankaan mikään voi mennä pieleen :-D no joskus aikanaan vissiin protools vaati jonkun tietyn äänikortin toimiakseen, mutta ei taida nykyisin olla mitään rajoituksia vaan kaikki ohjelma ja rautarajapinnat toimii kunhan varmistat että äänikorttipaketissa luvataan tuki laitteistollesi siis tietokoneesi ja käyttämäsi käyttöjärjestelmä tuettuna.
 
Softa on jokseenkin makukysymys ja kunhan totut niihin niin löydät itsellesi käyttökelpoisimman, mutta nämä suosituimmat softat ei kyllä ole suotta suosituimpia eli luultavasti ne parhaat ja monipuolisimmat softat on niitä joita näillä foorumeilla vilahtaa sivulauseissa ja päälauseissakin välillä.
 
Äänikortissa kannattaa kiinnittää huomiota valmistajan ajuripolitiikkaan. Ensinnäkin vähän paremmissa korteissa on myös vähän paremmat ajurit ja seuraava riski on sitten se ajurituen jatkuvuus kun järjestelmäsi päivittyy jokatapauksessa, niin kannattaa uhrata ajatus sillekin asialle. Tahtoo sanoa, että yhdistelmä halpa hinta ja vaikuttava listaus ominaisuuksia ja paljon nappuloita ja säätimiä ja pistokkeita itse laitteessa saisi itseni hiukan varuilleen. Focusrite (jota olet kaavaillut) on nähdäkseni ihan tunnettu ja tunnustettu valmistaja.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
pappasfin
03.03.2016 12:56:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä mulla on Scarlett, tosin se i818 versio, jossa enempi sisääntuloja ja ulosmenoja. Ja hyvin on toiminu ja helppo vehje käyttää sekä äänen laatu hyvä.
 
Tärkeintä on, että se täyttää sen oman tarpeen eli mm. sen onko sisääntuloja ja ulosmenoja tarpeeksi ja että saapi ne kuulokkeet kiinni ja mahdolliset monitorikajaritkin kiinni.
 
Tuossa sun mainitsemassasi Scarlettissa on etupaneelissa kuulokkeille paikka ja takana Line outputit 1 ja 2, johon saa vaikka myöhemmin hankittavat monitorit.
 
Mieti paljonko tarvitset noita sisään tulevia ja ulosmeneviä liitäntäpintoja erillaisille laitteille ja tarpeillesi, koska jos niitä on liian vähän niin kannattaa suoraan ostaa sitten laite, johon saa kytkettyä ne kaikki tarpeelliset laitteensa kiinni, jolloinka on vähemmän sitä johtojen irroittelua ja kytkemistä ja voi keskittyä vaan siihen äänittämiseen eikä johtojen kanssa vehtoamiseen.
 
PappaSFin
anapena
03.03.2016 17:32:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ostaisin käytetyn. Niiden kanssa kannattaa tsekata, että löytyy sun käyttikseen sopivat ajurit.
Melkein sama minkä ostat ekaksi, kunhan saat sen toimimaan ja homman alulle. Tarpeet tarkentuvat sitten kokemuksen myötä. Uusista beerinkereistä tämä on halpa, kunhan vain saavat sitä ensin hyllyyn:
http://www.thomann.de/fi/behringer_umc404hd.htm
 
Istu ja pala!
pappasfin
03.03.2016 20:46:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Itse ostaisin käytetyn. Niiden kanssa kannattaa tsekata, että löytyy sun käyttikseen sopivat ajurit.
Melkein sama minkä ostat ekaksi, kunhan saat sen toimimaan ja homman alulle. Tarpeet tarkentuvat sitten kokemuksen myötä. Uusista beerinkereistä tämä on halpa, kunhan vain saavat sitä ensin hyllyyn:
http://www.thomann.de/fi/behringer_umc404hd.htm

 
Tuo vois olla varsin kiva vehjes ja siinä on enempi noita menoja ja tulojakin eli pitäs riittää kyllä ihan jees, ettei tarvi heti vehdata piuhojen kanssa kun kerran ne vaan laittelee kiinni niin homma on siinä :)
 
PappaSFin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti