Aihe: Mikä on siinnä 1500€ kitarassa parempaa kuin 500€ kitarassa ?
1 2 3 4 595 96 97 98 99
fox
25.01.2016 17:13:12
 
 
ÄrGee: Nykyään lähes kaikki tekevät useammasta palasta olevia kauloja, paitsi ns. perinteikkäämmät merkit (Gibson, Fender jne.)
 
Mutta, jos tarkastellaan "vähän pidemmällä perspektiivillä", niin kyllähän esmerkiksi Gibsonilla on laminoitujen kaulapuitten käytössä rutkasti kokemusta. Muissakin malleissa, kuin Firebirdeissä. Joskohan sitten "tulevaisuudessa" palataan takaisin noihin 3-palalaminoituihin mahonki, tai jopa vaahterakauloihin? ;)
 
Ibanezilla on viidestä palasta tehtyjä kauloja ollut jo pitkään ihan indonesiassa valmistetuista kitaroista lähtien. Mayonesilla kalliimmissa malleissa voi olla 11-piece neck.
 
Ibanezin Musicianeissa oli mallista riippuen 5, 7 tai jopa 9-palaisia kauloja jo 1977.. kuten tuolla aiemmin vinkkasin. Eli "eipä uutta auringon alla".
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Numb
25.01.2016 17:21:41
 
 
Onko tämä viimeaikainen keskustelu nyt ymmärrettävä niin, että jos koko kitara veistetään yhdestä palasta puuta, niin se on ultimaattisesti paras instrumentti, joka kuunaan on tehty?
 
Henkilökohtaisesti minulle on suloisen sama montako puunpalaa kitaraan on yhdistelty, jos se on hyvä soitin :)
 
Les Pauleissa on kammosteltu ns. pancake -bodyja, vaikka LePa:n bodyt ovat, tietyt mallit poislukien, aina vähintään kahdesta palasta, yleensä kolmesta. Lisäksi ainakin Giban bookmatch -lavat ovat kolmesta palasta.
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head "Dunnet Headin musa on parhaiten kuvattavissa silleen, että se muistuttaa sitä kuin suomalaiset aikuisrokkarit kirjoittais irlantilaisia juomalauluja." - Arttu
fox
25.01.2016 17:32:13
 
 
Numb: Onko tämä viimeaikainen keskustelu nyt ymmärrettävä niin, että jos koko kitara veistetään yhdestä palasta puuta, niin se on ultimaattisesti paras instrumentti, joka kuunaan on tehty?
 
Jotakuinkin ilmeisesti noin, joittenkin mielestä. ;)
 
Henkilökohtaisesti minulle on suloisen sama montako puunpalaa kitaraan on yhdistelty, jos se on hyvä soitin :)
 
Les Pauleissa on kammosteltu ns. pancake -bodyja, vaikka LePa:n bodyt ovat, tietyt mallit poislukien, aina vähintään kahdesta palasta, yleensä kolmesta. Lisäksi ainakin Giban bookmatch -lavat ovat kolmesta palasta.
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Jukka Häikiö
25.01.2016 18:04:32
 
 
Kyllähän 60-luvun fenkuissakin oli moni body kolmesta palasta ja veikkaan ettei niitä puita paljon valikoitu silloin, laitettiin sellaista leppää ja saarnea, mitä sattui olemaan, tarvittaessa liimattiin jotta saatiin riittävän leviää, kyllä ne tuotantomäärät silloinkin jossain kurssissa oli, kun liiketoiminnasta oli kyse. Yksi 80-luvun Esp-Strato on ollut, jossa oli yhden palan saarni-body, vaan ei se sen kummemmin soinut.
Sitä se on vaan tehtävä, mitä sattuu tulemaan...
Rämppy
25.01.2016 18:06:41 (muokattu 25.01.2016 18:29:59)
tuskiz: Juurikin näin. Vaikka ymmärrän kyllä kitaroiden rakennustavoista sen, että on lähes mahdotonta saada stratocasterin tyylistä bodya tehtyä yhdestä palasta on kuitenkin jotenkin kyseenalasta jos se on enemmästä kuin kahdesta, olkoot sitten liittämistapa kuinka tiivis ja liima pitävää
Myös Fender on tehnyt osan rungoista kolmesta palasta jo vuosikymenien ajan. Ainakin 70-luvun stratoissa sekä kovasti arvostetuissa 80-luvun japsistratoissa on näkynyt 3-palaisia runkoja. Tuskinpa sillä on soundin kannalta merkitystä onko kaksi vai kolme palaa. Enemmän vaikuttaa palojen laatu.
EDIT: Häikiö kerkesikin jo tyhjentämään pajatson ;D
In Finland we have this thing called "diu diu".
LaXu
25.01.2016 19:01:09
Kyse on enemmän siitä, onko useammasta palasta kitaran tekeminen valittu sen takia, että halutaan pihistellä materiaalikustannuksissa, vai sen takia, että puulajia X ei välttämättä saa niin suuria määriä kitaran rungon kokoisissa paloissa. Tätä nykyä harva kitara on muutenkaan yhdestä palasta rungon puolesta, jotain varsin kalliita high end malleja korkeintaan.
 
Laminoidulla kaulalla on myös funktiona parempi kestävyys ja jäykkyys, ei pitäisi mennä mutkalle tai vaatia niin paljon kaularaudan säätöä. Sekin on nykyään tosin korvattu sillä, että kaulaan laitetaan hiilikuitusauvoja kaularaudan molemmille puolille, joten laminaattikaulastakin alkaa tulla loimuvaahterakannen tapaan vain visuaalinen juttu.
 
Valmistajatkin tuntuvat taipuneen siihen, että ah niin konservatiiviset kitaristit vierastavat 3+ palaisia runkoja (pois lukien neckthrut) ja useimmat kitarat ovat kahdesta palasta. Riippumatta siitä, onko sillä oikeasti merkitystä soundiin vai ei.
Myydään Ibanez RG550! https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887
varpio
25.01.2016 19:06:04
Gelvin Guitarsillahan on tämmöisiä yhdestä palasta veisteltyjä kitaria: http://www.gelvinguitars.com/images/OPS%20wood.jpg
http://www.gelvinguitars.com/products.html
 
Se kyllä sanoi juuri YouTubessa että loppuu niidenkin teko kohta kun ei saa tarpeeksi isoja puunpalasia enää. Tonnin halvemmalla saa tuommoisen kahdesta palasta liimatun "OGS"-mallin, en tiedä onko se sitten paljon huonompi. http://www.gelvinguitars.com/images/neon%20green%20OGS.jpg
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3 4 595 96 97 98 99
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)