Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Microfrets Signature basson osia etsin..
1
Jura
06.01.2016 21:22:02 (muokattu 06.01.2016 21:27:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli moiseen harvinaisuuden on hukassa satula, virittimet ja alatalla. Ankara haku päällä siis. Muotonsa vuoksi tuo satula olisi tärkeintä löytää, vaikka vahvasti epäilen, että näitä osia ei Suomesta löydy. Toivottavasti olen väärässä.
 
Tarjoa pikaviestillä jos sinulta löytyy tai tiedät keneltä löytyisi
 
joseplluissans
07.01.2016 09:40:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika mielenkiintosen näkönen basso, jos on linkin mukainen
http://www.ryansguitarexperience.co … icrofrets-signature-bass-trans-red/
Bodyn puolesta tulee mieleen Gene Simmonsinkin joskus soittama LoBue
http://axeology.com/LoBue.html
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
73nd3r
07.01.2016 10:22:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä sivulla on hyviä kuvia mm. tuosta satulatsydeemistä: http://guitarz.blogspot.fi/2013/10/ … -frets-signature-one-off-short.html
 
Jos koko tuotantomäärä on ollut luokkaa 3000 yksikköä ja niistäkin isompi osa kitaroita, niin ihme on jos Suomesta löytyy varaosia bassoon.
 
Virittimet on joosepin linkin perusteella Schallerit, joten metsästä vintage 2+2 sarjaa - nykytuotantomalleista nuo on lähinnä M-nelosia.
 
Satula ja talla tarttee hyvin todennäköisesti tehdä itse tai teettää.
 
Ja kiitos, oli ihan uusi tuttavuus koko merkki. Saisko vielä kuvia nähtäväksi?
 
Jura
08.01.2016 12:02:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, just samanlainen basso on kyseessä.
 
Kuvia laitan nähtäväksi kun saan otettua.
 
Kiitos näistä infoista
 
Jura
08.01.2016 22:13:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäsin omiin kuviin pari kuvaa bassosta.
 
Tuo onkin suht hankala projekti. On ontto eikä minkäänlaista luukkua takana, ilmeisesti elektroniikka on tarkoitettu ikuiseksi koska potikoita ei voi vaihtaa halkaisematta bassoa tai tekemättä taakse luukkua.
 
Kaiken lisäksi onnistuin pikkuisen halkaisemaan yläkantta kun en onttoudesta tiennyt enkä uskonut vanhaa neuvoa, että jos ei helposti lähde, älä käytää voimaa No, onneksi halkeama ei ole paha.
 
Poistin sen takatallan levyn ja nyt basson sisällä helisee ruuvin vastakiinnityskappele. Jostain pitäisi nyt löytää kohtuullisen korkea talla tai tehdä korotus pala jo olemassa olevaan tallaan.
 
Antti1
08.01.2016 22:44:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä ne elektroniikat saa vaihdettua, sun täytyy vain irrottaa mikit ja juottaa koko roska valmiiksi ennen kitaraan asentamista. Sitten vaikka tukevalla langalla kiskot setin paikalleen. Se luonnollisestikin menee niin, että lanka kannattaa kiinnittää jo ennen vanhojen irrottamista, jotta sen saa helposti oikeasta paikasta ulos.
 
Osiahan sä pystyt teetättämään metallipajoilla varmasti, jos alkuperäisiä vastaavia haluat.
basisti1971
09.01.2016 09:40:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Onpas hauskan näköinen laite, kiitos kun toit moisen julki.
 
Jos autenttisuus ei ole vaatimuslistan kärjessä, TOM- tyyppisiä bassotalloja löytyy usammaltakin valmistajalta.
Joltain itämaiselta toimijalta aikoinaan jopa hyvin lähelle samanlainen kuin noissa nettikuvissa.
Tarkoitettu alunperin kaarevakantiseen puoliakustiseen.
 
Ja satulaksi tietty TUSQ-palikasta viilailtu tai vastaava.
 

 
Jos kärsivällisyyttä löytyy, nuo alkuperäisen kaltaisetkaan palikat eivät näyttäisi olevan kovin hankalia itsekään tehtäviksi.
Edes perus käsityökaluin.
Satulapalikat ovat erehdyttävästi elektromekaniikka- / pneumatiikkakomponenttien näköisiä, eli ei välttämättä tarvitsisi edes (kokonaan itse) tehdä jos tuurilla jostain löytäisi vastaavia.
Vipuvälitteisten nokkakytkimien päät kun ovat usein juuri tuollaisia.
 
Teettäminen tulee suhteellisen kalliiksi, se on varma juttu se.
 
T:Samuli
 
73nd3r
09.01.2016 11:12:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä näistä hevonhelvataakaan, mutta tuolla
http://www.toneshed.com/documents/autopsy.html
sanotaan että ko. sivulla avatussa mallissa takakansi olisi kiinni klipseillä...
"Here's a chance to see what the side gasket looks like. It's made out of particle board and adds quite a bit of weight. One side connects to the top with screws while the other side connects to the bottom using clips."
 
Noista sun kuvista veikkaisin että on maalattu uudestaan, ja JOS tuossa on sama takakansitsydeemi niin voi olla maalattu kiinni.
 
Noihin puuttuviin satulaan ja tallaan: jos budjetti on tiukka, ei pysty tekemään itse, eikä ole tuttua metallimiestä, niin voi kysellä josko joku ammattikoulu tekisi oppilastyönä. Toimitusaika venyy pitkäksi, mutta hinta on halpa ja laatu hyvä. Jotkin vankilatkin tekee vankitöitä, mutta ei ole kokemusta.
 
Jura
09.01.2016 17:47:52 (muokattu 09.01.2016 20:07:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyykin tutkia tuo avaus mahdollisuus mutta veikkaan, että maalipinta on alkuperäinen. Pikkuisen ottaa päähän tuo kun onnistuin halkaisemaan yläkantta vähän.
 
Mikit on pinta-asennettu eli jonkinlainen avaussysteemi siinä on pakko olla. Mutta onneksi elektroniikka toimii Eikä se halkeamakaan loppupeleissä niin haittaa kun muutenkin on matkan varrella osumia saanut.
 
Alatalloja mulla on useita, Hayman 40/40 talla on korkein mutta sekin tarvitsee vielä noin 5 mm korotusta, että kielet yltää mikkien yli.
 
Edit: Kyllä tuo on ihan umpirakenne eli se täytyy saumastaan halkaista jos haluaa sisälle päästä.
 
Edit: Runko auki, se oli kiinni sellaisilla hakasilla ja aukesi kun otti kaulan pois ja varovasti taltalla naputteli saumat auki. Kiinni se menee kaulataskun päästä työntämällä. Laitoin kuvan omille sivuille. Elokuun 30 1971 on runko kaiverrettu tai basso valmistunut.
 
joseplluissans
12.01.2016 12:01:20 (muokattu 12.01.2016 12:02:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä aikamoinen innovaatio :D
Niin, kuinka paksu toi runko on yhteensä? Meinaan ku puoliskot eroteltunakaan kaulataskua ei näy...
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
basisti1971
13.01.2016 14:16:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Jura: Alatalloja mulla on useita, Hayman 40/40 talla on korkein mutta sekin tarvitsee vielä noin 5 mm korotusta, että kielet yltää mikkien yli.
 
Koko tallalevyn kokoinen pala valitsemastasi materiaalista tai pidemmät ruuvit tukipalikoiden kera jos pelkän säätöosan tuosta Haymanista haluaa käyttää.
 
Korottihan Gibsonkin Kahler-tallat TOM-kaulakulmaisiin tasakantisiin bodyihin muovilätkällä.
 

 
Jura: Edit: Runko auki, se oli kiinni sellaisilla hakasilla ja aukesi kun otti kaulan pois ja varovasti taltalla naputteli saumat auki. Kiinni se menee kaulataskun päästä työntämällä. Laitoin kuvan omille sivuille. Elokuun 30 1971 on runko kaiverrettu tai basso valmistunut.
 
Hienoa.
 
T:Samuli
 
Solex
14.01.2016 02:07:52 (muokattu 14.01.2016 02:21:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on kyllä persoonallinen instrumentti. Ihan sillä perusteella että näitä ei tule joka jätkällä vastaan niin olisi hienoa saada se hyvään kondikseen.
 
Rupesin miettimään yläsatulaa. Olisiko sitä mahdollista tehdä muotoineen kokonaan luusta? Suhteellisen vaativan näköinen se on koska pitäisi ottaa kielten kompensaatio huomioon ja geometria on hieman monimutkaisempi. Ammattilainen toki sen osaa tehdä niin hyväksi kuin mahdollista. Alkuperäinen mekaaninen satula ei toteutuksena vaikuta kaikkein optimaalisimmalta. Yksi vaihtoehto jossa todella kyllä pitäisi tietää mitä tekee, on täyttää ruusupuunpalalla G-kielen syvenys ja tehdä suora leveä satula jonka perään laittaa peitelevyn muovista alkuperäisen peltivirityksen tilalle ja tarvittaessa jonkin ratkaisun kieliä painamaan. Tässä vaihtoehdossa pitäisi pystyä tarkasti mittaamaan ensimmäisen nauhavälin pituus. Jos se olisi liian lyhyt niin tekisi satulaan esim. "portaan" että kieliurat olisivat hieman pidemmällä. Ei helppoa, mutta osaajalle täysin mahdollista.
 
On muuten eka kerta kun näen bassossa satulan jossa on kompensaatio.
 
Basso on jalo soitin
73nd3r
14.01.2016 09:32:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nää on tietysti ihan mielipideasioita. *Mummiälestä* originaaliosien kopiointi olis paras vaihtoehto, jos/kun ihan originaaliosia ei löydy. Ei nuo metallityötaitoiselle mahdottomia työstettäviä ole, mallit löytyy nettikuvista ja mittoja pystyy ottamaan passosta.
 
Tuolla satulasysteemillä on patenttikin: http://www.google.com/patents/US3429214
 
Ja Jura, pidä kamera kuumana koko ajan rempassa, luulis että ainakin tuolla toneshed-sivustolla olis mielenkiintoa.
 
joseplluissans
14.01.2016 09:39:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan se tommonen restaurointiprojekti sitä tyydyttävämpi mitä enemmän saa alkuperäisen kaltaiseksi, mutta kun kyseessä ei ole stradivariuksen arvoluokkaa oleva, niin mutkia voi vetää suoriksi kuten tossa on kommentoitu. Ei kaiken pidä olla alkuperästä, kunhan hyvältä näyttää. Hieno soitin kyllä kaikin puolin!
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
Jura
20.01.2016 13:56:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo rungon paksuus on noin 5 cm eli ei mikään paha.
 
Luusta minäkin ajattelin teettää satulan jossain, tai sitten laitan suoran palan siihen ja peitän kolon jollain väreihin sopivalla materiaalilla Olen nähnyt kuvan missä oli muovi talla metallisen säädettävän tilalla, siksi luu on hyvä vaihtoehto.
 
Vaihtoehtoina tallan suhteen on toki muitakin ja valkoinen tallan muotoinen muovi on vaihtoehto. Hayman talla on siitä hyvä, että siihen riittää pitemmät ruuvin ja korkeammat palikat kieliohjurille.
 
Nyt on tuo halkeama alkanut pirusti harmittamaan kun aina oppii kantapään kautta. Jos ei lähde nätisti niin ei voimalla. Josko sen vihdoin ja viimein oppisi
 
Täysin alkuperäiseksi en yritäkään tehdä tuota vaan omanlailla tyylikkääksi. Yleensä pidän siitä, että pinta ei ole liian hyväkuntoinen kun kiviplegulla rouhin menemään niin jälki on sen näköistä Siksi saatan jättää pinnan tuollaiseksi. Liimaa vaan halkeaman umpeen niin ei ainakaan pahene siitä.
 
Ja pitää joka vaihe yrittää muistaa kuvata, mutta pikku hiljaa tämä etenee...
 
Jura
30.01.2016 16:58:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Projekti edennyt pikkuisen.
 
Virittimet paikoillaan ja pikavirityssatula, Hayman talla ja viritys, jotta sain normiskaalan kielet paikoilleen. Viritys luultavasti tulee jäämään ja siihen tulee vielä mahdollisesti Burns Tri-Sonic mikki alle.
 
Ja voi olla, että tallamikki siirtyy reilusti ylöspäin.
 
Kunhan kaikki kokeilut ja päätökset on tehty niin kiiltävä musta on luultavasti uuden pinnan väri.
 
Mutta todella matalan actionin saa ja tolkuttoman helpposoitoinen ja kevyt vehje. Todennäköisesti täytyy jostain metsästää toinen samanlainen
 
Omista kuvista löytyy kuva.
 
Solex
31.01.2016 01:08:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoa!
 
Osaisitko kuvailla saundia mitenkään? Lähinnä mietin kun on ontto sisältä. Onko siinä sustainia "saman verran" kuin ruuvikaulaisissa bassoissa yleensä?
 
Basso on jalo soitin
Jura
31.01.2016 20:45:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun mikit on alkuperäisillä paikoillaan niin aika keskiäänisen napakka soundi on ja erot mikkien välillä selvät. Tosin volyymi pysyy suht samana oli mikä vaan valittuna. Mutta mulle soundi oli liian keskiääninen, joten takamikki siirtyi aikalailla eteenpäin ja nyt on mukavasti massaa soundissa ja silti mikkien välillä on mukavasti eroa.
 
Sustainiakin on ihan riittävästi, tosin on mulla bassoja joissa on paljon enemmän sustainia mutta joissain myös vähemmän. Tosin mulla sillä ei ole juuri haittaa kun särö/säröt/ on päällä koko ajan ja tuohon vielä lisäksi muut härpäkkeet. Ja orkesteri johon teen biisit, on ääniä sen verran paljon, että ei paljoa basso jää pitkäksi aikaa soimaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «