Aihe: Mad Professor RED Cable -käärmeöljyä vai mullistava uutuus?
1 2 3 4 522 23 24 25 2688 89 90 91 92
PIM
31.07.2015 13:02:06
Lastinen: Juu. Tai riippuu toki miten haluaa miettiä esim magneettisen voiman.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Spin_Hall_effect
 
Tälläistä mainitaan aina luotettavassa Wipedia artikkelissa.
 
" No magnetic field is needed for the SHE which is a purely spin-based phenomenon."
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Spiral
31.07.2015 13:04:28
 
 
Lastinen: Juu. Tai riippuu toki miten haluaa miettiä esim magneettisen voiman.
 
Ok. Mutta tämä ei poistaisi edellä olevan piuhan (tai putken) vastusta.
PIM
31.07.2015 13:06:32
Spiral: Mitäpä jos jättäisit minun kykyjen arvioinnin vähemmälle ja arvioisit ja osoittaisit vääräksi minun argumentteja.
 
No se oli vitsiksi tarkoitettu ja siitä tuo hymiö lauseen perässä. Ja kaikkien argumenttiesi sisältämien argumentointivirheiden vuoksi on aika vaikea osoittaa sen paremmin argumenttiesi todenperäisyyttä kuin virheellisyyttäkään.
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Tympee Huttunen
31.07.2015 13:07:42
PIM: https://en.wikipedia.org/wiki/Spin_Hall_effect
 
Tälläistä mainitaan aina luotettavassa Wipedia artikkelissa.
 
" No magnetic field is needed for the SHE which is a purely spin-based phenomenon."

 
Mä oon ymmärtänyt, että itseasiassa toi kompensoi vaihtovirran muodostaman magneettikentän ja elektronit liikkuvat "vapaasti" ja nopeinta reittiä. Sanoisin mutuna, että haasteena on ollut vain sen magneettikentän kokoisen vastavoiman luominen ja siinä on päädytty tietynmittaiseen kaapeliin tietyillä materiaaleilla.
Spiral
31.07.2015 13:07:56
 
 
PIM: No se oli vitsiksi tarkoitettu ja siitä tuo hymiö lauseen perässä. Ja kaikkien argumenttiesi sisältämien argumentointivirheiden vuoksi on aika vaikea osoittaa sen paremmin argumenttiesi todenperäisyyttä kuin virheellisyyttäkään.
 
Hoh hoh. Yhden keksit, senkin vain tuosta selkeästi huumoripitoisesta kirjoituksesta. Et ole oikein osannut mihinkään muuhun tarttua.
erty
31.07.2015 13:11:06
Lastinen: Häviötön signaali tulee mikiltä. Piuha vaimentaa sitä, elektronit pakkautuvat kaapelin ulkokehille. Piuha luo materiaaliyhdisteiden avulla jo TUNNETUN ilmiön, jossa elektronit pyörivät (muistaakseni patentissa mainitun Hallin teorian mukaan) tiettyyn suuntaan. Elektronien asettuminen luonnollisesti jatkuu johdossa molempiin suuntiin, koska kyseessä on vaihtovirta.
 
Jos meillä olisi jokin kuularata, jossa olisi mutkia ja muita rosoja. Kuulat liikkuisi painovoimasta kaikki enemmän tai vähemmän samaan suuntaan samaa reittiä. Ongelmia olisi isot mutkat, joissa kuulat kerääntyisivät samaan kohtaan luoden tukoksia. Joku asettaakin magneetin mutkaan tarkkaan paikkaan, jolloin se vetää kuulia juuri sopivasti niin, että mutkasta kuulat tulevatkin sujuvammin ulos ja kuulien kokonaisvirta kasvaa. Noituutta? Käärmeöljyä?

 
Juurikin näin! Oikein osuva vertauskuva. ++
Tympee Huttunen
31.07.2015 13:11:33
Spiral: Ok. Mutta tämä ei poistaisi edellä olevan piuhan (tai putken) vastusta.
 
Ei niin, mutta jos se kääntää matkalla elektronien virtauksen ja ne jatkavat samaa reittiä, läpäisten materiaalia paremmin, toki hiljalleen taas sekoittuen, vaikutusta voi hyvin olla.
rintapek
31.07.2015 13:12:39
 
 
Jymi: Energia Di boxille (siis boxin muuntajan ensiöön) otetaan akkarin aktiivisesta etuvahvistimesta. Eli loppujen lopuksi DI boxin toimintaan tarvittava energia otetaan akkarin 9V paristosta.
 
Kyllä toi toimii ihan pietsomikitetyllä akkarillakin, siis ilman patteria. Semmoisen kanssa olis suotavampaa toki käyttää aktiivista boxia. Impedanssi muuttuu ja signaali balansoituu, niin kummasti se vaan menee mikseriin paremmin perille.
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
Jymi
31.07.2015 13:17:59
rintapek: Kyllä toi toimii ihan pietsomikitetyllä akkarillakin, siis ilman patteria. Semmoisen kanssa olis suotavampaa toki käyttää aktiivista boxia. Impedanssi muuttuu ja signaali balansoituu, niin kummasti se vaan menee mikseriin paremmin perille.
 
Piezotapauksesta se energia muuntajan ensiöön tulee piezoanturilta. Siis loppujen lopuksi akkarin kannen värähtelystä. Piezomikki muuttaa värähtelyn liike-energian sähköenergiaksi ja jos vastassa on riittävän suuri impedanssi ettei kuormita anturia liikaa niin tämä energia riittää että systeemi toimii. Todellisuudessa DI boksille siis syötetään energiaa tässäkin tapauksessa.
Jymi
31.07.2015 13:20:29 (muokattu 31.07.2015 13:23:07)
erty: Juurikin näin! Oikein osuva vertauskuva. ++
 
Vaan kun ei.
 
Höpöhöpö piuja vastaa tilannetta, jossa olemassa olevaan kuularataan lisätään pätkä uutta kuularataa loppuun ja väitetään että alkuperäisen rataosuuden tukoskohdat alkaisivat jotenkin mystisesti vetää paremmin.
 
Myöskin väittävät että tällä uudella jatketulla radalla kuulien kulkuaika olisi pienempi vaikka radan pituus on kasvanut. Ei se vaan toimi niin.
Spiral
31.07.2015 13:22:22
 
 
Lastinen: Ei niin, mutta jos se kääntää matkalla elektronien virtauksen ja ne jatkavat samaa reittiä, läpäisten materiaalia paremmin, toki hiljalleen taas sekoittuen, vaikutusta voi hyvin olla.
 
Niin paljon että systeemin (kaksi piuhaa, normaali + nano) hyötysuhde on parempi kuin yhden piuhan?
Spiral
31.07.2015 13:23:06
 
 
Jymi: Höpöhöpö piuja vastaa tilannetta, jossa olemassa olevaan kuularataan lisätään pätkä uutta kuularataa loppuun ja väitetään että alkuperäisen rataosuuden tukoskohdat alkaisivat jotenkin mystisesti vetää paremmin.
 
Juurikin näin! Oikein osuva vertauskuva.
73nd3r
31.07.2015 13:24:11
PIM: Ilmeisesti esim. suksien liukuvoide ei voi lisätä luistoa, ku silläkin on oma kitkansa, koska silloinhan näyttäisi samalta kuin jos hiitäjä saisi jostain lisää voimaa.
Tässähän väitetään, edelleen vertauskuvilla puhuen, että hiihtäjän kokonaisliukukitka pienenee jos voitelemattoman suksiparin rinnalle mononpohjaan kiinnitetään toinen, KY-Jellytetty suksipari - todellisuudessahan se voideltu pari tuo oman kitkansa mukanaan. En kuitenkaan ole tainnut armeijan jälkeen murtsikoida, joten Newtoneita voi olla eri kohdissa ja määrissä, nykyaikana.
Tai ehkä ymmärsin väärin, ja tarkoitit vain, että punanauhan toimivuus on todistettu koska suksivoidekin toimii.
 
Laulava Kylätohtori: epäilen vahvasti, että täällä olisi ketään, joka ymmärtäisi tästä teknologiasta sen vertaa tai fysiikasta ylipäätään, että pystyisi fysiikan lakien avulla väittämään johdon toimimattomaksi
Korjattuna: Epäilen vahvasti, että täällä olisi ketään, joka ymmärtäisi tästä teknologiasta sen vertaa tai fysiikasta ylipäätään, että pystyisi fysiikan lakien avulla väittämään johdon *toimivaksi*.
Laulava Kylätohtori
31.07.2015 13:24:56
Seuraava fysiikan Nobel tuleekin tälle ketjulle. Täällähän on todella kovan tason fyysikkoja väittelemässä. Mielenkiintoista, indeed....
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
PIM
31.07.2015 13:25:48
73nd3r:
Korjattuna: Epäilen vahvasti, että täällä olisi ketään, joka ymmärtäisi tästä teknologiasta sen vertaa tai fysiikasta ylipäätään, että pystyisi fysiikan lakien avulla väittämään johdon *toimivaksi*.

 
Itse asiassa täällä esitetyt väitteet ovat että A) johto VOI toimia ja B) johto EI VOI toimia.
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
erty
31.07.2015 13:29:40
Spiral: Juurikin näin! Oikein osuva vertauskuva.
 
Vertauskuva pätee hyvin ainakin Custom Soundsin myyntipuheisiin: "Vaikutus soundiin on sama kuin hyvällä bufferilla, mutta RED Cable ei bufferoi signaaliasi, vaan sen nanoteknologiaan pohjautuva rakenne auttaa signaalia kulkemaan paremmin eteenpäin täysin passiivisesti."
 
Tää on varmaan ihan järkeenkäypää? Siihen tosin kaipaisinkin tietoa miten Red Cable "optimoi" edellä olevien komponenttien toimintaa. Vai tarkoittaako "The effect will spread and optimize the whole signal chain in this case from instrument to speaker output." sitä, että kokonaisuudessaan signaaliketju optimoituu, kun Red Cablen jälkeiset häviöt minimoidaan.
Laulava Kylätohtori
31.07.2015 13:30:17
73nd3r: Korjattuna: Epäilen vahvasti, että täällä olisi ketään, joka ymmärtäisi tästä teknologiasta sen vertaa tai fysiikasta ylipäätään, että pystyisi fysiikan lakien avulla väittämään johdon *toimivaksi*.
 
Sama asia. Kenenkään ymmärrys ei riitä todistamaan johtoa toimivaksi tai toimimattomaksi. Midpricen käyttäjäkokemus kertoo, että toimii, itse uskon sitä paljon enemmän kuin näitä fysiikan lakeihin vetoavia wannabe-fyysikkoja.
 
Sehän on klassinen argumenttivirhe, että vedotaan auktoriteettiin tai tässä tapauksessa fysiikan lakeihin. Jos kerran fysiikan lait osoittavat kaapelin ja siinä käytetyn tekniikan toimimattomaksi, niin se pitää todistaa, eikä vain kirjoitella, että fysiikan lait sitä ja tätä.
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Spiral
31.07.2015 13:31:03
 
 
PIM: Itse asiassa täällä esitetyt väitteet ovat että A) johto VOI toimia ja B) johto EI VOI toimia.
 
Omalta kohdaltani väite B) kuuluu "on hyvin epätodennäköistä että johto toimii kuvatulla tavalla (ks. fysiikka)".
Tympee Huttunen
31.07.2015 13:31:09 (muokattu 31.07.2015 13:31:43)
Spiral: Niin paljon että systeemin (kaksi piuhaa, normaali + nano) hyötysuhde on parempi kuin yhden piuhan?
 
Mä sanoisin niin, että toi elektronien liikeradan luominen auttaa elektroneja käyttämään sille annettua tilaa paremmin hyväkseen ja kokonaisvaikutus on, että johdon kokonaishäviö pienenee. Kun elektronit normaalisti pakkaantuu ulkokehälle, se käyttää johtimen pinta-alaa huonommin hyväkseen. Jos sä voit jossain kohtaa muokata virtausta niin, että ne käyttävät pinta-alaa paremmin hyväkseen, niin kompensoit koko johdon häviötä. Mitään energiaa ei siis luoda.
 
Ja hei, toi kuula-esimerkki kertoi vain sitä, että ilman ulkopuolista energiaa virtaukseen voi vaikuttaa positiivisesti.
 
Ja siis mulle tää on silkkaa I Want to Believe-osastoa!
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)