Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Par-kannujen sääsuojaus?
1
vah
15.07.2015 22:32:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi tarve käyttää PAR-kannuja valaistukseen ulkona yhteen tapahtumaan, ja kun tämä suomen kesä on aina niin epävakainen, niin olisiko jollakin jotain omakohtaisia kokemuksia tai niksejä, joilla saisi kyseiset kannut suojattua mahdollisilta sadekuuroilta, kun nehän eivät vedestä välttämättä tykkää.. ;)
 
Valot olisi tarkoitus pystyttää ihan perinteisesti kolmijalkaisilla nelos T-bareilla.
 
Ei viitsisi mitään sateenvarjovirityksiä alkaa tolppien nokkaan laittamaan, eikä taasen mitään kovin massiivisia harjakatto-figuureitakaan niiden ympärille rakentaa..
 
Eli hyviä/edullisia/helppoja/toteutuskelpoisia neuvoja asian tiimoilta kaivataan..
 
Kiitokset jo etukäteen.
 
ferodoz
16.07.2015 02:16:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halogen vai lediparreja?
 
Just a face in the crowd.
vah
16.07.2015 08:27:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Normi halogeeniparreista olisi kysymys. Tietty ledeillä voisi tunnelmaa koittaa luoda, mutta ensihätään halogeeneillä mentäisiin...
 
Pauli Lappalainen
16.07.2015 09:19:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos 1000W, niin pidät päällä. Ne lämpenevät niin kuumiksi että pikku sadevedet häviävät sinne mistä ovat tulleetkin.
Kovemmalla sateella pitää ehken keksiä muutakin, mutta silloin saattaa olla tähdellisempääkin suojattavaa.
 
Ostakaa jotain. Jos hintapyyntö ei miellytä, niin tee tarjous.
vah
16.07.2015 13:44:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo on kyllä totta...
Tarkoitus olisi kyllä vain 300W kannuja käyttää, vaikka kyllähän nuokin senverran lämpenee, että suurempi vesi haihtuu pois...
 
Mutta lähinnä tätä kovempaa sadetta tässä "pelätään", ja onneksi kaikki muu vedelle altis kalusto sijoitetaan katon alle, mutta valaistus täytyy saada edestäpäin, ulkoa....
 
Sami_T
17.07.2015 03:03:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka se olis vain 300 W vehje niin jos se on edes jotenkin vaakatasossa niin noi kestää melkein mitä sadetta vaan. Enemmän mä keskittyisin sähkönsyöttöjen vedenpitävyyteen kuin niihin itse lamppuihin.
 
Aina voi kuitenkin käydä (ilmankin sadetta) niin että polttimo jysähtää ja se vie yleensä ainakin himmenninkanavan sulakkeen mennessään ja ehkä jotain muutakin. Kannattaa pitää varaproput ja -polttimot käsillä.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
vah
18.07.2015 09:28:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkönsyötöt ja muut "arat" kohdat on tarkoitus suojata jollakin muovipussi tms. viritelmällä, jotta pysyisivät kuivana...
Ja himmentimet ja muut härpäkkeet ovat sisätiloissa.
 
Ja on kyllä varmaan hyvä pitää tosiaan varaproppuja mukana, tosin toisessa himmentimessä on automaattisulakkeet.
 
Kai se vaan lamppujen osalta täytyy uskaltaa koittaa mennä sitten ihan "naturel" tilassa, tai joku pieni kaunis viritelmä kehitellä niiden ylle. Eihän se liikavarmuuskaan pahasta ole... ;)
 
Kiitoksia tähänastisista neuvoista ja kommenteista.
 
pitk
18.07.2015 19:40:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vah: Sähkönsyötöt ja muut "arat" kohdat on tarkoitus suojata jollakin muovipussi tms. viritelmällä, jotta pysyisivät kuivana...
 
Älkää hyvät ihmiset laittako muovipusseja johtojen liitoksiin, vaan käyttäkää ulkokäyttöön tarkoitettuja johtoja! Vesi kondensoituu muovipussiin, eikä pääse pois ja kuinka olakaan jossain kohdassa löytää tiensä kontakteille. Vikavirtasuojan / sulakkeen palaminen on valmis. Liitokset voi toki nostaa maasta irti, esin nippusiteellä aitaan tai johonkin kyhäelmään, ettei liitos nyt ihan pahimmassa lammikossa ui.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
miffe
19.07.2015 19:00:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Älkää hyvät ihmiset laittako muovipusseja johtojen liitoksiin, vaan käyttäkää ulkokäyttöön tarkoitettuja johtoja! Vesi kondensoituu muovipussiin, eikä pääse pois ja kuinka olakaan jossain kohdassa löytää tiensä kontakteille. Vikavirtasuojan / sulakkeen palaminen on valmis. Liitokset voi toki nostaa maasta irti, esin nippusiteellä aitaan tai johonkin kyhäelmään, ettei liitos nyt ihan pahimmassa lammikossa ui.
 
Plussa pajahti. Toinen ja kaverit kanssa, jos se vain olisi mahdollista.
 
entinen turkulainen
Rouda-setä
19.07.2015 19:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Plussa pajahti. Toinen ja kaverit kanssa, jos se vain olisi mahdollista.
 
Mä laitoin sen toisen :)
 
Qoshovius
20.07.2015 03:05:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Törmäsin elmukelmutettuihin liitoksiin jotka oli vielä varmistettu päältä jätesäkkimuovilla ja jesarilla. En tunne kondensoitumisilmiötä kovin hyvin, mutta oli kyllä sen verta tiiviisti kelmutettu että kesti.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
pitk
20.07.2015 15:24:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kattokaa nyt ens kerralla jollekin työmaalle, että onko muovikasseja, jesaria tai elmukelmua liitoksissa. No ei ole. Ne on oikeasti suunniteltu olemaan ulkona. Eli ÄLKÄÄ LAITTAKO MITÄÄN PUSSIVIRITYKSIÄ!!!!!
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
miffe
20.07.2015 21:27:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Qoshovius: Törmäsin elmukelmutettuihin liitoksiin jotka oli vielä varmistettu päältä jätesäkkimuovilla ja jesarilla. En tunne kondensoitumisilmiötä kovin hyvin, mutta oli kyllä sen verta tiiviisti kelmutettu että kesti.
 
Kaupasta kannettu peruslaatuinen muovikassi EI OLE VEDENPITÄVÄ. Pussi "hikoilee" ja vähitellen kosteus menee läpi. Jätesäkit ovat eri tavaraa, mutta ei niitäkään pidä käyttämän liitosten suojauksessa.
 
Jos johdoilla on oikeasti riski kastua muutenkin kuin pikku pirskeistä, on syytä käyttää liittimiä, joiden luokitus on IP67. Mikään normaali suko ei tuota täytä, mutta 44 ja 54 luokiteltuja löytyy kyllä. PCE Taurus-sarja on hyvä. Muutoin kannattaa hankkia suosiolla CEE-liittimiä, joiden luokitus on 67. Narttupäissä on kierteen, joihin uroksen kaulus kierretään.
 
entinen turkulainen
Qoshovius
21.07.2015 01:45:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Kaupasta kannettu peruslaatuinen muovikassi EI OLE VEDENPITÄVÄ. Pussi "hikoilee" ja vähitellen kosteus menee läpi. Jätesäkit ovat eri tavaraa, mutta ei niitäkään pidä käyttämän liitosten suojauksessa.
 
Oli tarkoitus tuossa viestissä lähinnä ihmetellä, hikoileeko/tapahtuuko kondensoitumista myös tiiviisti kelmuun käärityissä olosuhteissa.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
miffe
21.07.2015 02:40:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Qoshovius: Oli tarkoitus tuossa viestissä lähinnä ihmetellä, hikoileeko/tapahtuuko kondensoitumista myös tiiviisti kelmuun käärityissä olosuhteissa.
 
Paksumpi kerros vain hidastaa prosessia. Lopulta ongelmat tulevat esiin ja yleensä pahempina.
 
Ajattele nyt vaikka suojaavasi yli jäänyt salaatti kelmulla ilmatiiviisti. Änge se jääkaappiin ja ota ulos. Kelmun pintaan (sinne sisäpuolelle) on nyt syntynyt selvästi tiivistynyt kosteuskerros. Kun koko paketti lämpeää, alkaa tuo kerros valumaan pisaroina.
 
Sama tapahtuu kelmutetun liitoksen sisällä. Kun ilma kylmenee, tiivistyy kosteus sisäpuolella. Kun taas ilma lämpenee, alkaa kosteutta kerääntymään ulkopinnalle. Ja tuo kosteus siirtyy sen muovin läpi sitten sisäpuolelle. Kovassa auringonpaisteessa pintakosteus haihtuu (ja sisäpuolella taas höyrystyy), mutta annapa olla lätäkkö tai tulepa vesisade niin ollaan kusessa - koska se muovipussi nyt vaan ei loppupelissä pidä vettä vaan ainoastaan hidastaa sen kulkua.
 
Oikealla tavalla suojattu liitin estää sekä veden tunkeutumisen että kondensoituneen kosteuden pääsyn kontakteille. Lisäksi ilmatila on niin pieni ja eristetty kontakteista, ettei ongelmia pääse syntymään (kondension vähäinen määrä estää myöhemmän tiivistymisen). Tiukka elmukelmu ainoastaan vähentää kondensiota, muttei estä kosteuden tunkeutumista. Nestemäisen veden se kyllä blokkaa tiettyyn pisteeseen saakka.
 
entinen turkulainen
Qoshovius
21.07.2015 10:56:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos miffe hyvästä selonteosta, nakkasin plussan.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
vah
21.07.2015 22:34:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se on tosi asia toi kondensoitumis-ilmiö, kun sitä oikein rupee ajattelemaan...
 
Vaikkakin joskus on tullut kyllä maahan "upotettuja" signaali/virtapiuhojen jatkokohtia tullut käärittyä muoviin niitä suojatakseni... Tosin ne eivät siellä montaa tuntia ole olleet, ja ainakin toistaiseksi kaikki on pelannut ok..
 
Kiitoksia kuitenkin kommenteista ja neuvoista. Ehkä niistä viisastuneena yritän suojailla liitokset "laillisilla" konsteilla... ;)
Ja käyttää kuitenkin vähintään niitä IP44 luokan piuhoja...
 
Pauli Lappalainen
22.07.2015 09:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan tähän lisäksi tuon IP-luokituksen perusteet:
 
http://www2.amk.fi/digma.fi/www.amk … 88/1133961558641/1133961579677.html
 
Ostakaa jotain. Jos hintapyyntö ei miellytä, niin tee tarjous.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «