Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pääsykokeet yliopisto/ammattikorkea
1
Lahdelmah
07.03.2015 00:17:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi! Olen lukion musiikkilinjalla opiskeleva kitaristi tai sanoisin jopa multi-instrumentalisti. Toinen vuosi on parin kk:n päästä pulkassa. Kesän jälkeen alkaisikin kirjoitukset, Diblomi-tutkintoon valmistautuminen sekä vuoden päästä haut seuraavaan kouluun, jota varten vielä viimeiset kovat treenaukset musiikissa ja teorian kova opiskelu.
Kuviot ovat aika selvät: haku johonkin musiikkiyliopistoon etelään ja "välivuosi", joka olisi takoitus viettää valtion leivissä. Aion siis pyrkiä varusmiessoittokuntaan.
 
Selvä tavoite, mutta riittävätkö rahkeet toteutukseen..
 
Vaikka aikaa tulevaan hakuun sekä pääsykokeisiin on vielä vuosi, olen jo nyt kerennyt stressata aihetta todella paljon. Mitä jos taidot ja teoriatieto eivät riitäkkään? Millaiset valmiuudet tarvitsen? Haluanko sittenkään yliopistoon vaan ammattikorkeaan? Entä jos käyn kerryttämässä taitojani vuoden ajan konservatoriossa? Kuinka vaikeaa on päästä varusmiessoittokuntaan?
 
Eli kysymys on siis tiivistettynä tässä: millaiset taidot ja teoriatiedot tarvitsen toteuttaakseni tulevaisuuden suunnitelmani?
 
Olisin siis kiinnostunut kaikista tarinoista liittyen musiikkikouluihin hakemisesta, pääsykokeista ja siellä opiskelusta ylipäätään. Ja plussana tietenkin, jos jollakulla olisi kokemusta varusmiessoittokunnasta. Kerro toki tarinasi!
 
Uuden aiheen aloitin siksi, ettei tarvitsisi selata noin 10v vanhoja keskusteluja vaan saan tähän suoraan uutta tietoa ja mielipiteitä pääsykokeista sekä yliopistoelämästä muutenkin. Ja uskon että en ole ainoa, joka näihin kysymyksiin kaipaa vastauksia.
 
Kiitos jo etukäteen!
 
Bullitt
07.03.2015 02:44:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muuten en osaa sanoa mitään, mutta tuolla alueella näytetään sivuavan näitäkin aiheita säännöllisesti. Käy ihmettelemässä mikäli et vielä ole ehtinyt: http://muusikoiden.net/keskustelu/53
 
Good people drink good beer.
reaper666
08.03.2015 14:46:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Diblomi-tutkinto
 
Lahdelmah
08.03.2015 15:18:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bullitt: Muuten en osaa sanoa mitään, mutta tuolla alueella näytetään sivuavan näitäkin aiheita säännöllisesti. Käy ihmettelemässä mikäli et vielä ole ehtinyt: http://muusikoiden.net/keskustelu/53
 
Kiitos! Kävin tsekkaamassa ja aiheestahan löytyi ihan mukavasti asiaa. :)
 
Lahdelmah
08.03.2015 15:20:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaper666: Diblomi-tutkinto
 
Kiitos tästä yhdys____sana____virheen korjauksesta.
 
Janus
08.03.2015 20:35:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lahdelmah: Kiitos tästä yhdys____sana____virheen korjauksesta.
 
Jotkut AMK-/yliopistotutkinnot vaativat ennen pääsykokeita osana ennakkotehtäviä jonkunlaisen musiikillisen CV:n/motivaatiokirjeen/muun kirjallisen osuuden. Yritä olla kirjoittamatta sellaiseen sanaa "diblomi".
 
Vessajono
09.03.2015 00:10:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lahdelmah: Vaikka aikaa tulevaan hakuun sekä pääsykokeisiin on vielä vuosi, olen jo nyt kerennyt stressata aihetta todella paljon. Mitä jos taidot ja teoriatieto eivät riitäkkään? Millaiset valmiuudet tarvitsen?
 
Ammattikorkeaan tarvitaan kai lähinnä D-tutkintoa vastaava osaaminen sekä teorian että soiton puolelta. Mitään papereita ei kysellä, eli sinänsä on se ja sama miten se osaaminen on hankittu, kunhan se on olemassa. (Mikäli niitä papereita on ruvettu kyselemään, joku viisaampi korjatkoon.)
 
Kitaristien kohdalla tämä tarkoittanee kai lähinnä sujuvaa prima vistaa, asteikkoja, kaikkia mahdollisia sointuja kaikkina mahdollisina käännöksinä ja stankkujazzin hiplaamista. Ehkä joku kitaristi voinee avata asiaa enemmän.
 
Haluanko sittenkään yliopistoon vaan ammattikorkeaan?
 
Jos kyse on nimenomaan musiikin, eikä musiikkitieteen opiskelusta, yliopisto tarkoittaa siinä vaiheessa Sibelius-Akatemiaa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että jos paukut eivät riitä ammattikorkeaan niin yliopistoon ei taida olla asiaa vaikka haluaisikin.
 
Entä jos käyn kerryttämässä taitojani vuoden ajan konservatoriossa?
 
Se voi olla ihan hyväkin ratkaisu. Aika yleisesti jengi etenee alalla ensin konservatorioista ammattikorkeihin ja jotkut sitten vielä eteenpäin.
 
Tosin jos kyse on päätoimisesta opiskelusta, eikä ns. perusopetuksesta, kyseessä on kaksivuotinen toisen asteen ammattikoulurupeama. Tokikaan pakko ei ole kahta vuotta lusia jos jo ensimmäisenä keväänä pääsykokeissa natsaa jossain muualla ja on yo-tutkinto alla.
 
Kuinka vaikeaa on päästä varusmiessoittokuntaan?
 
Vaikeaa. Omakohtaista kokemusta tosin ei ole, mutta mulla on sekä soittokuntaan päässeitä että sinne pääsemättömiä kavereita. Ja jo ne jotka eivät ole päässeet, ovat melko saakelin kovia soittajia.
 
Kitaristeilla ylipäätään on kaikissa pääsykokeissa vaikeinta, koska kitaristeja nyt vaan on ihan helvetisti. Sama pätee laulajiin.
 
Eli kysymys on siis tiivistettynä tässä: millaiset taidot ja teoriatiedot tarvitsen toteuttaakseni tulevaisuuden suunnitelmani?
 
No sinne ammattikorkeaan se D-tutkinto. Siban muodollisista pääsyvaatimuksista en osaa sanoa, mutta eiköhän se edellytä vielä kovempia taitoja ja teoriatietoja.
 
Olisin siis kiinnostunut kaikista tarinoista liittyen musiikkikouluihin hakemisesta, pääsykokeista ja siellä opiskelusta ylipäätään.
 
Mä opiskelin kolme vuotta konservatoriossa. En halua kuunnella Totoa enkä Stevie Wonderia enää ikinä.
 
Uuden aiheen aloitin siksi, ettei tarvitsisi selata noin 10v vanhoja keskusteluja vaan saan tähän suoraan uutta tietoa ja mielipiteitä pääsykokeista sekä yliopistoelämästä muutenkin. Ja uskon että en ole ainoa, joka näihin kysymyksiin kaipaa vastauksia.
 
Mä uskon, että ne vaatimukset ei kuitenkaan kymmenessä vuodessa oo juurikaan muttuneet.
 
Funkånaut: Ratkaisu on helppo: Mene vauvafoorumeille tai Demin sivustolle, ei tää oo mikään pursiseura.
Janus
09.03.2015 08:54:16 (muokattu 09.03.2015 13:39:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Jos kyse on nimenomaan musiikin, eikä musiikkitieteen opiskelusta, yliopisto tarkoittaa siinä vaiheessa Sibelius-Akatemiaa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että jos paukut eivät riitä ammattikorkeaan niin yliopistoon ei taida olla asiaa vaikka haluaisikin.
 
Musiikkikasvatusta voi opiskella Sibelius-Akatemian lisäksi myös muissa yliopistoissa, muistaakseni Jyväskylässä ja Oulussa (EDIT: rajoitetusti, "sivuaineenomaisesti?" myös Turussa, josta tutkintoa voi jatkaa täydentämään vaikka Jyväskylään). _Musiikin_ maisteriksi (tutkintonimike) noista ei kuitenkaan valmistu, vaikka opintopolut suunnilleen samansisältöisiä olisivatkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «