Aihe: Rytmiset soittimet ja niiden käyttö sävellyksissä
1
Guitar83
01.03.2015 21:00:54
Vaikuttaisi siltä, että tällä osastolla ei paljoa ole käsitelty lyömäsoitinten merkityksestä ja käytöstä sävellysten yhteydessä, joten ajattelin laittaa keskustelun pystyyn.
 
Syy on varsin itsekäs, koska itselle juuri rytmisissä soittimissa tuntuu olevan se suurin haaste kun kappaletta työstän. Nykyään tulee pääasiassa tehtyä musiikkia joka ei ole rakenteeltaan niinkään perinteistä populaarimusiikkia (jolloin ongelmaa ei juuri olisikaan), vaan enemmänkin soundtrack-tyylisuunnan materiaalia jossa lyömäsoitinten käyttötapa lähentelee ajoittain klassista musiikkia tai ihan mitä vain.
 
Jokainen musiikin tekemisen parissa touhuava ymmärtää minkälainen merkitys rytmillä ja rytmisoittimilla on koko biisiin. Yleiseen fiilikseen, osioiden välisenä siltana, nostattajana yms. Sitä välillä ei voi kuin ihastella joidenkin biisintekijöiden tapaa käyttää näitä soittimia, kun itsellä tuppaa tuo osasto jäämään jotenkin aina puolitiehen vaikka varsinkin viime aikoina sen merkitys on alkanut paremmin uppoamaan tajuntaan.
 
Mahtaisiko missään olla materiaalia joka mahdollisesti voisi kehittää osaamista tällä saralla? Tai onko antaa muuten vinkkejä miten asiaa kannattaisi lähteä aukaisemaan?
 
Heitän yhden esimerkin tähän mitä tarkoitan. Juuri äsken paketoin biisin purkkiin vaikka en olekaan tyytyväinen kokonaisuuteen nimenomaan näiden lyömäsoitinten osalta. Niillä voisi olla paljon enemmänkin annettavaa.
 
http://www.mikseri.net/artists/drea … s/the-beginning-of-the-ends/566507/
yhyy
05.03.2015 03:38:07
Minä aloitan melkein aina kickistä. Muut rytmisoittimet, esimerkiksi: lyömäsoitin-isku siihen kohtaan, kun biisin kertosäe käynnistyy (crash tms.) Fillit biisin taitekohtiin (esim. 2x snare tai 4x eri tomeja).
 
Jos vaikea lähteä liikkeelle, lisäile ensin pienempiä rytmisoittimia, jotka eivät kiinnitä niin suurta huomiota (esim. tamburiini). Sitten kun olet tehnyt pohjaa, voit lisätä voimakkaampia soittimia.
yhyy
09.03.2015 02:02:37
Hyvältähän tuo kuulosti! Biisi kasvoi nätisti, lautaset tuli semmoisiin kohtiin, mitä ammattirumpalikin varmasti tekisi jos multa kysytään. Kyllä mä jatkaisin itsevarmuudella eteenpäin. Mainiota..!
 
Toinen asia, minkä unohdin ekasta viestistä mainita. Eli otat sen 4 tahtia lähtökohdaksi. Aina 4, kun rakennat jotain (tai 2 x 4 tai 4 x 4 tms). Sitten kolmannekseen, jos biisi "ei nappaa", todennäköisesti rumpukomppi on hivenen epätimingissä eli tarkkaile ihan fiilistäsi samalla. Sitten neljännekseen, monesti rumpukomppi jatkuu vielä jonkun aikaa ennen kuin biisi täysin loppuu. (Monesti kappale tällöin sekä alkaa että loppuu samaan komppiin). Mutta että tämä on makuasioita: joissakin biiseissä toimii, joissakin ei.
Janus
09.03.2015 09:39:29
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)