Aihe: Mexico vs. USA Fenderit
1 2 3 4 521 22 23 24 2580 81 82 83 84
iec
05.03.2015 13:32:54
 
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
naavanka_
05.03.2015 13:33:39
mpekkanen: Eli kun samanlaiset aktiivimikit laitetaan teleen tai ES-335 kitaraan, niin sähköinen soundi on sama. Jos esiintyy kiertoa niin soundi on kuitenkin sama, ainoastaan soittaja on silloin väärässä paikassa :D
 
Siis ainakaan omakohtaiset kokemukset eivät tue tällaista väitettä, että sama mikki soundaa sähköisesti ihan samalta kaikissa kitaroissa.
Tässä on nyt verrattu kitaroita jotka ovat rakenteeltaan osittain onttoja ja lankkukitaroita. Molemmat kuulemma soundaa sähköisesti samalta jos niissä on sama mikki???????

 
Kaksi sanaa:
 
Mikin paikka.
Gabe
05.03.2015 13:34:23
Funkånaut: Saa kehuja toisiltaan pika_viesteillä ihan normaalisti.
 
Pikaviestit laulaa ja dadassa runkataan ringissä ja taputellaan selkään. Kyllä nyt ollaan pojat isojen asioiden äärellä. :) Vielä sata sivua tätä samaa niin saadaan revittyä universumiin reikä.
 
BigPapa: Puhumattakaan siitä, että tallamikrofonista oli mitattu. Paljonko se kieli värähtelee tallan läheisyydessä.
 
Menihän tuo monin tavoin metsään.
BigPapa
05.03.2015 13:38:13
 
 
Zed: Eikös tässä ollut tarkoituskin tarkkailla kitarasta lähtevää signaalia ja kitaran rakenteen vaikutusta siihen? Lainaamallasi toteamuksella tähdennetään käytännön tasolla sitä, että akustisessa soinnissa ilmeni korvin havaittavia eroja.
 
Silloinhan on turha puhua kitaran vahvistetusta soundista - johon tuossa tukimuksessa harhaanjohtavasti viitataan - ja siitä miten puut siihen vaikuttavat ja että kuuleeko ihmiskorva sitä vahvistimen kautta soitettuna.
naavanka_
05.03.2015 13:44:10
Gabe: Pikaviestit laulaa ja dadassa runkataan ringissä ja taputellaan selkään.
 
Sillä erotuksella että dadassa tätä tehdään kesäisin irl.
Jäärä
05.03.2015 13:45:38
Helpoiten tämän voisi nyt ratkaista siten, että joku, jolla on kaksi samanskaalaista kitaraa, joissa on samanlaiset talla-ja satulasysteemit sekä samanlaiset mikit (samassa paikassa tallaan nähden) mutta eri kaula- tai runkopuut, voisi esittää mielipiteensä? Rungon muodolla, kaulan kiinnitystavalla ym. ei liene väliä, jos kitaran puut eivät mitään vaikuta sähköiseen soundiin.
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
Gabe
05.03.2015 13:48:29
naavanka_: Sillä erotuksella että dadassa tätä tehdään kesäisin irl.
 
No nyt! Miten tällaiseen toimintaan pääsee mukaan?
 
Jäärä: Helpoiten tämän voisi nyt ratkaista siten, että joku, jolla on kaksi samanskaalaista kitaraa, joissa on samanlaiset talla-ja satulasysteemit sekä samanlaiset mikit (samassa paikassa tallaan nähden) mutta eri kaula- tai runkopuut, voisi esittää mielipiteensä? Rungon muodolla, kaulan kiinnitystavalla ym. ei liene väliä, jos kitaran puut eivät mitään vaikuta sähköiseen soundiin.
 
Onhan näitä useampikin tuolla esitetty. :)
Juzpe
05.03.2015 14:00:34
 
 
Mitä sieniä teillä o munakkaassa?
 
Jätkät vääntää täällä iha perkeleesti jostain triviaalista sonnasta, vaikka pitäs olla treenaamassa soittamista ja opiskelemassa teoriaa. Hävetkää, perkele.
 
Signaaliketjun heikoin lenkki pitää toisella kädellä kaulasta ja toisella plekusta kiinni. Noin 99%:ssa tapauksista tilanne on tämä kamarunqn määrästä riippumatta.
 
Toki tässä ketjussa ilmenee melko hyvin selitys sille, miksei kauheesti tuu wanted-palstaa selattua...
"Nuori vihainen tosi cool rockmies" - Big Papa
Sarko
05.03.2015 14:04:45
Juzpe: Mitä sieniä teillä o munakkaassa?
 
Jätkät vääntää täällä iha perkeleesti jostain triviaalista sonnasta, vaikka pitäs olla treenaamassa soittamista ja opiskelemassa teoriaa. Hävetkää, perkele.
 
Signaaliketjun heikoin lenkki pitää toisella kädellä kaulasta ja toisella plekusta kiinni. Noin 99%:ssa tapauksista tilanne on tämä kamarunqn määrästä riippumatta.
 
Toki tässä ketjussa ilmenee melko hyvin selitys sille, miksei kauheesti tuu wanted-palstaa selattua...

 
Plussaa tuli että pätkähti.
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
sjs1000
05.03.2015 14:10:04
FensonGibder
05.03.2015 14:26:56
Gabe:
Ja kuten aiemmin totesin niin tässä tarkasteltiin rungon vaikutusta ylipäätään, siinä ei mitenkään tutkittu vaikuttaako puulajin vaihto äänenväriin. Joten tuo ei todista oikeastaan yhtään mitään. :)

 
Toledon tutkimuksessa lähdettiin nimen omaan vertaamaan kahta eri puuta telebodyssä. Linkkejä ja tiivistelmiä on kopsattu tämä triidi täyteen. Ne ei ilmeisesti näy selaimessasi?
 
Puulajin vaihto ei kuulunut vahvistetussa äänessä.
Riffi, nyt.
Laulava Kylätohtori
05.03.2015 14:30:07
Funkånaut: Saa kehuja toisiltaan pika_viesteillä ihan normaalisti.
 
Vähän epäilen että semmoisia todisteita ei ole, joilla saisi jengin uskomaan että puulla ei ole vahvistettuun soundiin väliä umpirunkoisen sähkökitaran kohdalla.
 
Tosin, uskovathan jotkut ties mihin "puiden jumalallisuuksiin" ilman pitäviä todisteita ja päinvastaisista todistuksista huolimatta ettei siinä mitään.

 
Ei tämä ole mikään uskon asia. Jos kunnon todisteet löytyvät, niin myönnän heti, ettei puilla ole merkitystä. Se on hyvinkin mahdollista ja vaikka vaikutusta olisikin, sekin on varsin pieni ja rokkia bändin kanssa räimiessä merkityksetön.
 
Mutta kun niitä todisteita ei ole vielä tullut. Tuo linkitetty tutkimus ei todellakaan täytä sellaisen tutkimuksen kriteereitä, josta em. johtopäätöksiä voisi tehdä. Ihmetyttää, että jengillä ei ole sen vertaa kritiikkiä tällaisia kohtaan, ettei kaikkea, missä lukee yliopiston nimi, vedettäisi henkeen kuin opetuslapset Jeesuksen sanoja aikanaan.
 
Kyllä se on ennemminkin uskon asia, että tuosta yksittäisestä vähintään kyseenalaisesta tutkimuksesta vedellään absoluuttisia totuuksia. Ja vieläpä asioista, joita siinä ei ole edes tutkittu tai puhuttu.
 
Ei tämä mulle ainakaan mikään periaatekysymys ole. Siihen asti, että todisteet tulee jompaan kumpaan suuntaan, eletään epävarmuudessa, mutta ihan kaikkia tutkimuksia en usko vain sillä perusteella, että se on tutkimus. Varmasti jokainen tietää, minkälaista paskatutkimusta yliopistoissa tehdään. Ja jos ei tiedä, niin kannattaa lukea vaikka Iltalehdestä näiden tutkimusten tuloksia, niin selviää...
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
mpekkanen
05.03.2015 14:32:15
Löytyisiköhän siitä jotain yliopistotutkimusta tai muuta tieteellistä faktaa, että kitaran bodysta voi sahata 70% pois, sähköisen soundin muuttumatta mitenkään?
 
Itse laitoin omakohtaisia kokemuksia, joissa kerroin ettei tämä ainakaan omien havaintojen mukaan pidä paikkansa.
 
Tälle väitteelle ei esittäjällä itselläänkään ollut mitään omakohtaista kokemusta tai mitään linkkiä jossa näin todistettisiin.
Jos tämä on kerran ihan mutua, että 70% kopasta voi sahata pois ja mikään ei muutu niin voisiko myös olla sekin
-ettei kitaroiden puilla ole juuri mitään väliä sähköiseen soundiin
-Aktiivimikit kuulostaa kaikissa soittimissa samalta. Siis siinäkin tapauksessa, että verrataan puoliakustisia ja lankkukitaroita ja näiden sähköistä soundia.
BigPapa
05.03.2015 14:34:44
 
 
FensonGibder: Toledon tutkimuksessa lähdettiin nimen omaan vertaamaan kahta eri puuta telebodyssä. Linkkejä ja tiivistelmiä on kopsattu tämä triidi täyteen. Ne ei ilmeisesti näy selaimessasi?
 
Puulajin vaihto ei kuulunut vahvistetussa äänessä.

 
Millätavalla se ääni oli vahvistettu?
Gabe
05.03.2015 14:47:37
FensonGibder: Toledon tutkimuksessa lähdettiin nimen omaan vertaamaan kahta eri puuta telebodyssä. Linkkejä ja tiivistelmiä on kopsattu tämä triidi täyteen. Ne ei ilmeisesti näy selaimessasi?
 
Puulajin vaihto ei kuulunut vahvistetussa äänessä.

 
Niin, siis viittasiin tuohon sinun linkittämääsi kuvaan jonkun mnetin jäsenen omissa kuvissa joka oli ilmeisesti napattu jonkun kandin työn etusivusta.
 
Mitä tulee Toledon tutkimuksiin niin olisiko sulla esittää jotain ihan oikeasti vakavasti otettavaa tutkimusta jossa on vertailtu useamman puulajin eroja ja vaikutusta äänenväriin. Sellaista missä on riittävä otanta kappaleita ja eri lajikkeita. Kahden puukappaleen perusteella nyt ei voi vielä tällaisia julistuksia tehdä. Jos itse olisin lähtenyt tutkimaan tätä eikä olisi ollut mahollisuutta ottaa kuin kaksi runkoa, niin olisin valinnut kaksi mahdollisimman erilaista soundinsa puolesta. Lepässä ja Saarnessa ne erot eivät muutenkaan ole mitenkään älyttömän suuria, saati jos tuossa on käytetty yleisimmin käytössä olevaa kosteilla alueilla kasvavaa suosaarnia joka alkaa olla jo yllättävänkin paljon lepän kaltaista. Jos oltaisiin otettu vaikkapa ruusupuu ja eeben/vaahtera runkopuun materiaaliksi niin testi olisi ollut jo paljon mielenkiintoisempi. Luotettavin tulos tulisi tietenkin jos olisi mahdollisimman monta lajiketta ja useampaa sorttia. Ei niin että otetaan summa mutikassa kaksi runkoa sen perusteella mitä yleisimmin käytetään.
 
Ja kyllä minä sen myönnän että ei se runko mitenkään kriittisin lenkki ole sähkökitaran äänenvärin muodostamisessa. Mutta kyllä sekin pala oman osansa tuo soppaan.
 
Saanko udella millä kitaroilla itse soittelet?
mpekkanen
05.03.2015 14:47:48
Vielä sellainen asia, joka on muutamalta unohtunut tässä puukeskustelussa.
Kitarassa puut vaikuttavat myös soitettavuuteen ja kitaran toimintaan muutenkin kuin pelkästään soundin takia. Huonoista puista tehty soitin ei ehkä pysy vireessä niin hyvin kuin soitinrakennukseen sopivasta puusta tehty ja otelaudan nauhat ei välttämättä törrötä käteen ensimmäisen vuoden jälkeen niin pahasti jos otelautaan on valittu siihenkin sopivaa puuta ja se on tarkoitukseen sopivalla tavalla kuivattu.
 
Hyvä kitara on yleensä sellainen, että sen kyllä tunnistaa kun sellaisen käteensä ottaa.
Kitaran sustainilla on myös merkitystä ja kyllä siihen vaikuttaa mikkien, tallan, satulan ja nauhojen lisäksi myös millaisesta puusta se on tehty. Myöskin sahaamalla 70% pois rungosta on toimenpide joka vähentää sustainia.
 
Tätä ei tarvitse kuitenkaan uskoa jos ei halua.
FensonGibder
05.03.2015 14:48:04
mpekkanen: Löytyisiköhän siitä jotain yliopistotutkimusta tai muuta tieteellistä faktaa, että kitaran bodysta voi sahata 70% pois, sähköisen soundin muuttumatta mitenkään?
 
Mieti ny ite:
 
Kolme kitaraa.
 
- yksi on Stainberger. Ei headstockia ja olematon body.
 
- yksi LP samanlaisella stainbergin mikillä.
 
- LP samalla mikillä mutta runko on sun olohuoneen kokoinen.
 
Vaffariin kiinni ja kas:
Ne kuullostavat samalta.
 
Bodyn koko tai reikäjuustotus eivät muuta elektromagneettisilla mikeillä varustetun kitaran säihköisesti vahvistettua saundia.
Riffi, nyt.
Sarko
05.03.2015 14:48:10
Oma veikkaus: tuohitorvi tai Akain kotistereot 70-luvulta. Molemmat vintage ja period correct tietty.
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
lapio
05.03.2015 14:48:33
 
 
Kaipaisin tähän puupähkinäkeskusteluun vielä kommentin nimimerkki Kriceltä.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)