Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Virtalähteen tarpeellisuus
1
JivE
14.01.2015 11:54:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Onko porukalla pedaalilaudassa virtalähteitä (esim vodoo labs pedal power jne)?
 
Itsellä on uuden laudan hankinta edessä ja toistaiseksi ollaan menty onespot + daisy chain kiinnitettynä laudassa olevaan jatkojohtoon ja siitä seinään. Nyt erillistä virtalähdettä suositeltiin hankittavaksi uuteen lautaan, mutta rupesin kyseenalaistamaan sen tarpeellisuutta.
 
Haluanko maksaa esim. voodoo labs pedal power 2 virtalähteestä 189€? Haluanko maksaa näin paljon siitä, että ei humise?
 
Mitkä on jengin kokemukset näistä? Onko pakollinen vai pystytkö elämään ilman?
 
If you give me interesting questions, i'll give you interesting answers.
elsewhere
14.01.2015 11:57:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli halpisvirtalähde (Artec Power Brick), joka humisi tiettyjen pedaalien kanssa ja josta ei saanut tarpeeksi virtaa, kun lauta kasvoi. Nyt on Voodoo Lab Pedal Power 2, joka ei särise, kohise tai sirise ja josta ei todellakaan sähkö lopu kesken. Minusta investointi oli hyvä. Kotona on pari pedaalia ja One Spot. Toimii ihan hyvin sekin.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Genitalripper
14.01.2015 11:59:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JivE: Haluanko maksaa näin paljon siitä, että ei humise?
 
Eiköhän tämä ole juuri se kysymys jonka ratkaisemalla selvität, tarvitsetko virtalähdettä.
 
Tuosta voi lukaista mitä muuta voi olla hyvä funtsia:
http://backstageblogi.fi/custom-sou … ilaudat-osa-4-slash-12-virtalahteet
 
johanssen
14.01.2015 12:08:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina se mulla humisee ja hurisee, kun tarpeeksi putkinuppia kunnon rokettirollille avaa. Ja Cioksin eristetyillä lähdöillä mennään täällä ja helvetin kovaa tuutataan menemään. Mutta ylimääräiset äänet eivät ole sietämättömiä, jota ne voisivat olla jollain epämääräisemmällä virtasysteemillä.
 
Jos hiplailee jotain jatsia ja bluesia puhtailla, niin silloin on ketju kyllä hiljainen.
 
Olen erillisen, kunnollisen virtalähteen kannalla, vaikkei niitä ilmaiseksi saakkaan.
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
Osteri
14.01.2015 12:47:15 (muokattu 14.01.2015 16:04:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen toiminut 1Spot systeemin kanssa 7 vuotta. Ei ole ollut ongelmia. Käytetty Kettnerin putkivahvistimia ja Tech trankkua, laudalla 5 pedaalia.
En missään tapauksessa tietenkään kyseenalaista kalliimpia ja laadukkaampia vaihtoehtoja. Ei vaan itsellä ollut tarvetta. Perusteena keikkapaikat joissa ilmeisesti ollu hyvät sähköt vaikka joskus useamman bändin kamaakin lavalla. Äkkiä muistelen että oudoimmat sähköt ollu Turun VPK talolla, mutta siitäkin selvittiin kun hieman haettiin seinästä sopivinta pistoketta.
 
Vladi
14.01.2015 13:12:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse liputin 1Spotin puolesta pitkän aikaa, kunnes tuli tehtyä pari keikkaa, jossa oli surkeasti kytketyt sähköt. 1Spot toimii hyvin niin kauan, kun kaikki pedaalisi eivät reagoi sen kummemmin toisiinsa ja kun soittotilassa on asiallisesti tehdyt sähkökytkennät. Kun näin ei ole, 1Spot aiheuttaa aika rumia häiriöääniä, joilta välttyy vaihtamalla kunnon virtalähteeseen.
 
Vuosikausia tosiaan pärjäsin sillä, mutta nyt Pedaltrainin pohjaa komistaa Cioksin Adam ja hyvin toimii.
 
Harashoo tovaarish!
s8na
14.01.2015 13:13:33 (muokattu 14.01.2015 13:14:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku tommonen 4 pedaalia menee ainakin ihan kivasti Boss muuntajalla ja daisy-chainilla. Riippuu tietty pedaaleista kuinka syöppöjä ne on. Ei ole hurinoita.
 
Mites jos vaikka vetelet 1spotilla niin kauan kun vastaan tulee ongelmia ja mietit sitten tarvitko jonkun hifimmän virtalähteen?
 
Jucciz
14.01.2015 13:18:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En mää mitään vakavasti otettavaa hommaa minkään 1Spot:in tai vastaavan varaan rakentais. Kunnon virtalähde on kunnon virtalähde: siinä on eristetyt lähdöt ja jonkinlainen vikasietoisuus, ts. ei pamahda koko keksintö, jos yks lähtö hajoaa tms. Lisäksi ne on käytännössä poikkeuksetta häiriöttömämpiä kuin nuo daisy chain -vehkeet.
 
Jos tarvitset putkien mittauspalveluita, tsekkaa täältä. Jos komppilaput kiinnostavat, tsekkaa sivut täältä.
Sarko
14.01.2015 13:30:07 (muokattu 14.01.2015 13:30:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saattoi johtua treeniksen sähköistä, pedaaleista tai sitten viallisesta Bossin muuntajasta, jota käytin daisy-chainaukseen, mutta joka tapauksessa se viettämäni hetki Suomen verkkovirrassa innoitti hankkimaan Burkey Flatlinerin.
 
Samalla poistui ns. "clock noise", joka ilmenee joidenkin modulaatioefektien ja daisy chainien kanssa.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
Laulava Kylätohtori
14.01.2015 13:57:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika tapauskohtaista lienee tämä, riippuen kamoista ja soittopaikasta.
 
Itsellä meni hyvin Bossin PSA:lla parin Bossin särön ja Crybabyn kanssa, mutta delay ja vibe aiheuttivat ongelmia, joten päätin ostaa kunnon Voodoo Labin. Muljuttimet pitivät ärsyttävää "muljutusta", efekti ikään kuin vuoti vähän läpi, vaikka efektit eivät olleet päällä.
 
Ja onhan niissä kunnon peleissä muitakin etuja. Eristetyt lähdöt mahdollistavat eri polaarisuuksilla olevian pedaalien käytön helposti ja vaivattomasti samaan aikaan. Samoin virtaa tai jännitettä saa lisättyä erilaisilla johdoilla (esim. 2 kpl 9 voltin lähtöjä on 18 v) tai jos on fuzzmies, niin PP2+:sta saa sag-toiminnolla matkittua loppuvaa patteria.
 
Yksi iso etu itsellä VL:n ISO5:ssa on ollut erilliset 9, 12 ja 18 voltin lähdöt, koska haluan käyttää od-pedaaleja niin suurella jännitteellä kuin mahdollista. 18 volttia tai 12 volttia saa suoraan virtalähteestä ilman kikkailuja tai erillisjohtoja. Sitten vielä häiriöttömyydet ja varmatoimisuudet päälle...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Hanok
14.01.2015 14:57:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovasti riippuu homma omista tarpeista ja esim. siitä mitä ja kuinka paljon pedaaleita on käytössä. Minulla ei tuossa omatekoisessa laudassa ole oikein sopivaa tilaa kunnon powerille, koska olen halunnut pitää laudan melko pienikokoisena. Myöskään sijoitus laudan alle ei ole mahdollinen.
 
Olen sitten päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että käytössä on kaksi eri daisy chainia, joista toinen on nupin edessä oleville speduille ja toinen efektiluupissa oleville. Efektejä nyt ei ole yhteensä kuin 5 kpl, joten siltä osin lauta ei ole kovin vaativa.
 
Jännitelähteistä toinen on juurikin 1spot ja toinen Ibanezin perinteinen muuntajamalli. Lautatilan säästämiseksi homma on toteutettu siten, että lautaan tulevassa kaapeliviuhkassa on mukana 2 kpl omatekoisia jatkoja, jotka tulevat noiden jännitelähteiden DC-puolelta. Itse jännitelähteet ovat jatkojohdossa nupin lähellä.
 
Tuolla kokoonpanoilla häiriöitä ei ole juuri lainkaan ja homma toimii hyvin. Se vaati kuitenkin testailua eri jännitelähteillä, että löytyi mahdollisimman hiljainen yhdistelmä. Nykyinen setti on ollut käytössä vain kotona ja treeniksellä, ainahan voi olla että jossain hankalammassa ympäristössä häiriöitä olisi enemmän.
 
Sellainen etu tuossa systeemissäni on, että nuo kaksi DC-syöttöä eivät tuota mitään havaittavissa olevaa häiriötä samassa viuhkassa oleviin audiopiuhoihin (input-piuha sekä efektiluupin piuhat). DC-piuhatkin ovat varsin ohuet. Jos jännitelähteen haluaisi sijoittaa lautaan, ja tuoda sille verkkovirtaa yhteistä viuhkaa pitkin, on riskinä että tuosta aiheutuu 50 Hz hurinaa audiosignaaliin. Verkkovirtakaapelillakin on hiukan enemmän paksuutta kuin noilla DC-piuhoilla.
 
Mutta tämä siis yhtenä edullisena ja laudan kallista tilaa säästävänä ratkaisuna. Jos itse keikkailisin enemmän, voi hyvin olla että jossain vaiheessa tulisi uusittua koko homma tyyliin pedaltrain + kunnon poweri.
 
JivE
14.01.2015 15:19:48 (muokattu 14.01.2015 15:25:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista.
 
Pedaaleita on tällähetkellä kuusi kappaletta joista yksi on 18v. Keväälle ja kesälle on tulossa suhteellisen paljon keikkoja ja joitain isompiakin (Tuska, Ilosaari jne) joten siksi on kuitenkin vakavassa harkinnassa tuo virtalähde. viimeiset viisi vuotta on tuo 1spotti tehnyt tehtävänsä ja koska soitan isoilla särömäärillä niin en ole koskaan kiinnittänyt noihin hurinoihin huomiota
 
If you give me interesting questions, i'll give you interesting answers.
iec
14.01.2015 18:17:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanok: ...Olen sitten päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että käytössä on kaksi eri daisy chainia, joista toinen on nupin edessä oleville speduille ja toinen efektiluupissa oleville. Efektejä nyt ei ole yhteensä kuin 5 kpl, joten siltä osin lauta ei ole kovin vaativa. ....
 
Tämä on toiminut mullakin, eli kaksi eri Daisy chainia, joista toinen efektiloopin purkeille ja toinen vahvarin ja kitaran välissä oleville matolaatikoille. Toisaalta en ole näiden kanssa esiintynyt missään kriittisessä paikassa, jolloin ei ole siis tarvinnut pelätä virtalähde ongelmia.
 
Ymmärrän kyllä jos oikeasti keikkaileva kitaristi hommaa voodoolabin tai vastaavan eristetyillä lähdöillä olevan systeemin. Eipähän tarvitse miettiä maalenkkejä ja muita virtalähdeprobleemeja.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
gunnar
14.01.2015 20:18:18 (muokattu 14.01.2015 21:54:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Tämä on toiminut mullakin, eli kaksi eri Daisy chainia, joista toinen efektiloopin purkeille ja toinen vahvarin ja kitaran välissä oleville matolaatikoille. Toisaalta en ole näiden kanssa esiintynyt missään kriittisessä paikassa, jolloin ei ole siis tarvinnut pelätä virtalähde ongelmia.
 
Ymmärrän kyllä jos oikeasti keikkaileva kitaristi hommaa voodoolabin tai vastaavan eristetyillä lähdöillä olevan systeemin. Eipähän tarvitse miettiä maalenkkejä ja muita virtalähdeprobleemeja.
 
-iec

 
Minäkin ymmärrän, että ammattikäyttöön ammattivehkeet, eli minimoidaan riskit jne.
 
Sitä en sitten ymmärrä, että täällä välillä tuputetaan lähes defaulttina muutaman pedaalin omistavalle harrastajalle kallista virtalähdettä, joka sattaa maksaa pahimmoilleen yhtäpaljon tai enemmän, kuin ne muutamat pedaalit?
Saattaapa se myös melkein tuplata pienen laudan painon!
 
Pienehkössä laudassa Monet aiemmin kuvatut ongelmat voi ratketa pienellä kokeilulla. Esim. jos laudassa on vain yksi digi-efekti, jonka tap tempo tai muljutus vuotaa daisy chainissa signaalitielle, ongelma todennäköisesti korjaantuu omalla virtalähteellä (= oma eristetty lähtö). Daisy-chainiin voi sitten tiputella kaikki loput analogia efektit oman virtalähteensä taakse.
Tämä kikka toimii mulla jo kolmannessa laudassa kotona, treeniksellä ja keikalla. Lisäksi jos toinen virtalähde hajoaa täysin, pystyn yhdistämään ketjut ja syöttämään kaikki samalla virtalähteellä (amppeerit riittää). Näin tekemällä selviäisin kuitenkin keikan loppuun pienistä lisähäiriöistä huolimatta. Tähän ei edes muuten se Pedal power 2 pysty ;) Voihan sekin hajota, vaikka varmasti se on epätodennäköistä, mutta mahdollista!
 
Nooh, en tietty väitä, että tämä olisi parempi, kuin laadukas virtalähde. Tämä oli vaan vinkki, että ilman kallista virtalähdettäkin voi pärjätä aivan hyvin pienehköllä laudalla.
 
Ostan kyllä itekin sitten heti oikean virtalähteen, kun en enään näin pärjää. Varmaan siinä vaiheessa, kun tarvitsisin kolmannen erillisen virtalähteen, ostaisin hyvän monilähtöisen virtalähteen eristetyillä lähdöillä :)
 
Tinippa84
16.01.2015 09:19:05 (muokattu 16.01.2015 09:20:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla meni virtalähderumba seuraavalla tavalla:
 
Hankin Pedaltrainin, jossa vasemmalta oikealle Boss CH-1 - TS9 - Morley Bad Horsie - Whammy ... jossain välissä oli TU-2:nen.
 
Alunperin homma hoitui 1Spotilla + daisychainilla ok. Daisychainiin oli rakenneltu suotokonkka systeemiä häiriöiden minimoimiseksi. Whammy oli omalla virtalähteellä. Kyrpiinnyin sitten siihen Whammyn ylimääräiseen muuntajaan ja hommasin Cioksin AC riderin.
 
Rakentelin laudan + johdotukset valmiiksi. Tulos oli aivan paska verrattuna 1Spot kytkentään. Cioksin rengassydänmuuntaja aiheutti melkoisen brummin wahia käytettäessä. Häiriö korostui luonnollisesti jos TS9 oli päällä. Virtalähdettä kääntelemällä löytyi kohta jossa häiriö oli pienimmillään, onneksi virtalähde asettui kuitenkin" järkevällä" tavalla lautaan jolloin häiriö oli pienimmillään. Virtalähteen lähdöistä aiheutui myös ylimääräisiä suhinoita, jos molemmat (vierekkäiset) 9v lähdöt oli käytössä. Parhaan tuloksen sain kun laitoin CH-1, TS9 ja Wahin daisychainilla yhdestä (eristetystä) lähdöstä ja TU-2:nen toisesta. Daisychainiin tuli vielä suotokonkat ennen pedaaleja. Whammyn AC lähtö ei aiheuttanut ongelmia. TU-2:n signaalin otin whammyn dry outista, jotta sain ylimääräisen pedaalin pois signaalitieltä. Kyhäilin vielä Pedaltrainin etupuolella olevaan reikään verkkoliittimen johon saan tuotua 220v suoraan räkkipowerista (kätevää).
 
Lopputulos hurinoiden suhteen on kutakuinkin sama kun 1Spotilla ja suotokonkilla, mutta pedaalilaudan käyttömukavuus parani huomattavasti kun ylimääräisten muuntajamötiköiden ja jatkojohtojen kanssa pelaaminen loppui.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «