Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Millä eteenpäin, Mac vaimitähäh?
1
UnderConstruction
16.10.2014 20:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttakeehan tietäjät,
Liki kymmenen vuotta vanha iMac on tiensä päässä. Vammani: en jaksa alkaa opettelemaan "oikeita" softia; Garageband (versionumeroa en kehtaa kirjata) on ollut passeli. Budjetin puolesta pc-maailma voisi olla oiva, vaikka Mixcraft, selailuista päätellen. Teen biisejä enimmäkseen midi-softainstrumenteilla, siihen laulut (zoom h2), kitaroita, akustinen tai sähkö (zoom/pod farm). Rumpuina tähän mennessä Addictive Drums trial (juraversio..).
 
Tällä tasolla mennään. Haluaisin tehdä perushyvää jälkeä. Niin että siitä joku osaava jatkaisi, itseäni miksaaminen ns. valmiiksi kun ei kiinnosta. Tavoitteena on omakustannetuotanto, mutta itse keskityn biisehin, sovituksiin ja raitasuorituksiin. Mutta niin, ettei nyt kaikkea tarvitsisi alkaa tehdä uudestaan siihen ns. levyproggikseen (jonka tavoite on kuulostaa "oikealta", eli vst-oikealta)
 
Tällä hetkellä MacMini kiinnostaisi hankintana, juurikin GB:n kannalta. Kelpaakohan ihan nurkista löytyvä näyttö tähän tarkoitukseeni? Olen topicceja kahlannut, mutta ei ihan ole tullut selväksi.
 
Haaste: Etsin kokonaisvaltaista perusratkaisua, poliittista linjaa, joka kantaisi tavoitteisiini:-)
Q: Mitä tekisit tilanteessani?
 
Kiitos jo nyt!
 
washburn
16.10.2014 20:53:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Q: Mitä tekisit tilanteessani?
 
Kiitos jo nyt!

 
Ostaisin mac minin. Toimii ihan perus näytön kanssa. Siihen vielä Logic X kaveriksi.
 
Live long and Prosper
G-mies
17.10.2014 11:05:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mini kuulostaisi ihan sopivalta ratkaisulta, varsinkin kun juuri eilen siitä julkaistiin päivitetty versio (vähän tehokkaammat prosessorit, vähän vähemmän hintaa ainakin USA:ssa). Varmaan joku ulkoinen äänikortti tuohon kylkeen vielä tarvittaisiin...
 
For great justice.
Henri Henri Olavi
17.10.2014 11:15:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

G-mies: Varmaan joku ulkoinen äänikortti tuohon kylkeen vielä tarvittaisiin...
 
Zoom H2 ja Pod Farm ovat kumpikin myös interfaceja.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
Danko
17.10.2014 12:37:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Zoom H2 ja Pod Farm ovat kumpikin myös interfaceja.
 
Pod Farm on pelkkä plugari.
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
UnderConstruction
17.10.2014 12:58:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori ..unohdin lisätä vermeisiini PodFarm JA Line6 UX-2...
 
Henri Henri Olavi
17.10.2014 14:05:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Pod Farm on pelkkä plugari.
 
Äh, niinpäs onkin. Sekoitin sen johonkin toiseen Pod-tuotteeseen.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
sammakko54
17.10.2014 14:58:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mac mini ja uusin Garage Band käyttöön. Ja mieluiten Logic, mutta jos on todellakin este se uuden ohjelman opettelu, niin Garage Bandillä saat varmasti samantasoiset äänitykset ja rumpuohjelmoinnit tehtyä miksaukseen asti.
 
Hippien kaveri.
Vessajono
17.10.2014 19:41:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en näe mitään syytä miks pitäis ruveta opettelemaan Logicia jos Garagebandilla on pärjännyt tähänkin asti eikä tarkoituskaan oo tehdä mitään perusteellista editointia, miksausta tai midin pyörittelyä. Noista lähtökohdistahan Garagebandilla menee jo kuuhun ja vähän ylikin.
 
Leuka rintaan ja paskat housuissa kohti uusia pettymyksiä.
Velli
17.10.2014 23:58:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mac minin ottaisin minäkin. Jos oot ollut tyytyväinen vanhaan Garagebandiin, niin olet varmasti tyytyväinen uuteenkin versioon. Uusimmassa versiossa on runsain mitoin uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Käyttöliittymä on silti säilytetty kuta kuinkin ennallaan.
 
sammakko54
18.10.2014 02:26:57 (muokattu 18.10.2014 02:28:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Mä en näe mitään syytä miks pitäis ruveta opettelemaan Logicia jos Garagebandilla on pärjännyt tähänkin asti eikä tarkoituskaan oo tehdä mitään perusteellista editointia, miksausta tai midin pyörittelyä. Noista lähtökohdistahan Garagebandilla menee jo kuuhun ja vähän ylikin.
 
Sen takia koska Logicilla teet kaikki samat jutut mitä Garage Bandilla. Mutta sitten kun vahingossa alkaa löytämään siitä uusia juttuja mitä ei Garagesta löydy, niin eikö se musakin voi mennä sillä tavoin eteenpäin? Eli turha alkaa opettelemalla opettelemaan sitä Logicia, mutta suosittelen sen kanssa kyllä leikkimään jos vaan jaksaa innostaa. Se kun sitten todella samanlainen kaikkien muiden DAWien kanssa esim. Reaper, Cubase ym. Ja kun näiden kaltaisista ohjelmista perus jutut hallitsee, niin on sen jälkeen mahdollista oppia niillä ohjelmilla kaikki muutkin jutut ja kikat, joita käytetään sen oman lempimusan tai artistin tekemisissä. Garage Bandia itse kokeilin viimeksi pari vuotta sitten ja tuntui jotkut jutut todella oudoilta ja olevan kummissa paikoissa verrattuna esim. Logic tai Cubase. Ehkä siksi en vain miellä Garage Bandia oikeaksi DAW:ksi ja en siitä henkilökohtaisesti tykkää. Tosin en tykkää myöskään Pro Toolsista, ja yleensä vältän sen kaikkien versioiden käyttöä.
 
Hippien kaveri.
anapena
18.10.2014 11:19:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kannata liikaa jumiutua yhteen softaan. Pysyy mieli virkeänä, kun välillä vaihtelee. Tämä nyt on tällanen engineerin näkökulma.
 
Istu ja pala!
Kalmo
19.10.2014 12:41:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielestäni usean DAWin käytössä on ansantapainen (etenkin äänittelyhommien alkuvuosina).
Jonkun Cubasen tai SONARin kunnolliseen opetteluun menee 2-3 vuotta, jos käyttää sitä viikottain, muttei päivittäin, ammattimaisesti. Ja sekin edellyttää, että ymmärtää englantia niin hyvin, että voi sujuvasti kahlailla läpi parituhatsivuisia käyttöohjeita.
Eikä sekään vielä tarkoita, että tuossa ajassa oppisi äänittämään, miksaamaan tai masteroimaan, vaan vain käyttämään sujuvasti softan (melkein) kaikkia ominaisuuksia.
 
Useimmille ei-heavy-usereille loikkiminen eri DAWien välillä vain varmistaa sen, ettei opi yhtäkään niistä kunnolla, vaan vain ne toiminnot, jotka tuntuvat kussakin jotenkin helpommilta toteuttaa, ne, jotka puolivahingossa ovat onnistuneet ensimmäisellä kerralla. Ja kun puhutaan softista, jotka maksavat 200- 400-500 euroa kappaleelta, niin se on melkoista tuhlausta.
 
Ilman muuta erilaiset projektit voivat sujua paremmin eri softilla, ja kullakin on workflownsa. Onhan myös "pakko" kokeilla eri demoja jne. jotta ylipäätään saisi päätettyä, millä softalla alkaa ensisijaisesti puuhata.
Tarkoitan vain, että mielestäni lähtökohtana kannattaa ensin opetella se valittu softa jotakuinkin kunnolla. Olen SONARin forumilla aktiivisesti, ja tuntuu ihan uunolta, että kymmenenkin vuotta softaa käyttäneet tulevat kysymään ihan perustoiminnoista. Ja ammattilaisetkin tunnustavat kerta toisensa jälkeen, että 15 vuoden jälkeenkin löytyy kikkoja, joita ei ollut itse hoksannut.
 
Softasta softaan loikkiminen on usein sen asian väistelyä, ettei osaaminen vain vielä riitä. Etsitään sitä taikanappia, joka saa projektit kuulostamaan "pro'lta" heti, ja tuhlataan aikaa, jonka voisi käyttää tietoiseen opetteluun. Kaikilla DAWeilla kun kuitenkin saa yhtä ammattitason äänitteitä aikaiseksi, jos vain äänenlaadusta puhutaan.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
UnderConstruction
25.10.2014 13:00:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitosta kaikille, hyviä pointteja tuli esille. Ja Mini tuli kotiin...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «