Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vinkkejä harjoitteluun
1
Speedy
23.07.2014 15:44:12 (muokattu 23.07.2014 15:44:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutustutaanpa rudimenttien ihmeelliseen maailmaan. Oma ajatukseni on, että rudimentit ei saa olla "vain" rudimenttejä.. Valitettavan usein, tai lähestulkoon aina rudimenttejä tahkotaan vain snarelle. Se on aika turhaa, ellei soita marssimusiikkia tai klassista soittaa marssimusiikkia..=) Ja mikään rudimenttihän itsessään ei vielä tee auvoiseksi. Rudimenttejä tulee pystyä yhdistelemään, snaresta kannattaa tietysti aloittaa, silloin ei tarvitse miettiä liikaa käsien liikeratoja. Jos haluaa viedä asiaa vielä pidemmällä, pikkurumpubiisejä vain soittelemaan, tai rudimenttipohjaisia harjoituksia syncopationista löytyy pilvin pimein (nämä tosin jo vaativat kohtalaista nuotinlukutaitoa, jos sitä ei ole, ei sitä hommaa kannata aloittaa rudimentti johteisesti). Ilman rudimenttejä ei voi soittaa, mutta voi soittaa ilman rudimenttien tietoista treenaamista - ihan oman valinnan mukaan kokeeko ne hyödyllisiksi vai ei.. Kokeilla ainakin kannattaa..;)
 
Jos ja kun rudimenttejä sitten treenaa, pitäisi ne saada sovellettua settisoittoon, komppeihin, filleihin, sooloihin.. Oppimateriaalia (pätevää) on aika vähän, joten omaa mielikuvitusta kehiin.. Monet, varsinkin vanhemman koulukunnan opettajat tuntuvat opettavankin ne pelkästään snarelle.
 
-------------------------------------------
 
Tässä muutama simppeli harjoitus, joka ei vaadi nuotinlukutaitoa ja kattaa mielestäni perus settisoiton oleellisimmat rudimentit:
 
1.Single stroke roll (iskuja vuorokäsin OVOV OVOV jne.)
2.Double stroke roll (kaksi iskua samalla kädellä OOVV OOVV jne.)
 
Näitä on varmasti kaikki soittaneet, perunalaari-filli setin läpi on single stroke rollia, 16-osa beatti vuorokäsin haitsulle on single strokea. Double strokea kaikki on kokeillu, ja soitto onnistuu niin maan mahottoman nopeasti.. Noh, treeneissä ei keskitytä itse fyysiseen suoritukseen tai nopeuteen, vain musiikilliseen sisältöön! Seuraavat rudimentit on johdannaisia edellisistä:
 
3.Paradiddle (singlejä kaksi ja tuplia kaksi = OVOO VOVV)
4.Flam (kaksi iskua, jotka lasketaan yhdeksi. Ns. hele isku oikealla kädellä hiljaa ja pääisku vasurilla kovasti. Yritetään soittaa yhtäaikaa, mutta kuitenkin niin että molemmat iskut kuuluvat erilisinä iskuina.. vaikea selittää, youtube auttaa. Eli, oV oV jne.. Teoriassa pitäisi soittaa myös toisin päin, mutta itse ainakin soitan pelkkää flamia 99% juuri noin päin.)
5.Ruff (kuin flami, mutta etuhele iskuja on kaksi, eli vvO. Rektum takatum alkaa ruffilla. Tuota taas tulee soitettua enemmän juuri noin päin, eli aksetti-isku oikealle kädelle.)
 
Noilla viidellä rudimentillä, joita kaikki on varmasti (tietämättään ehkä jopa) soittanut, pärjää jo pitkälle. Vaikka moni rudimentti onkin aikamoinen nimihirviö, eikä ihan niin johdonmukaisia aina, on ne loppujen lopuksi aika helppoja. Näin suomalaiseen suuhun ne ei ehkä niin taivu, mutta joskus nimi kuulostaa siltä, miltä se kuulostaa soitettunakin.. Enihau, noita yhdistelemällä tulee lisää vaihtoehtoja..:
 
Flam Paradiddle: vOVOO oVOVV
Double Paradiddle: OVOVOO VOVOVV, Triple OVOV OVOO VOVO VOVV jne..
Paradiddle-diddle OVOOVV OVOOVV (alkuun vielä kaksi polkasua basarilla niin saadaan Keiht Carlock tyyppinen pyöritys) Diddle meinaa siis tuplaiskua.
Five stroke roll: oovvO vvooV (loogisuuden jämäys, rolleissa mennään singlestrokesta poiketen aina tuplaiskuilla)
Seven stroke roll: vvoovvO vvoovvO
Nine stroke roll: joko arvaat? oovv oovvO vvoo vvooV
Ten stroke roll: entä nyt? oovv oovv oV
 
-------------------------------------------------------
 
Sitten helppoja harjoituksia. Käsijärjestykset, eli rudimentit ovat seuraavat:
_
OVOV OVOV (single)
OOVV OOVV (double)
OVOO VOVV (paradiddle)
OVVO VOOV (paradiddle 2. iskusta)
OVOO VOOV (inverted paradiddle)
 
1. Soita oikea käsi lattiatomille ja vasuri virvelille. Kuuntele käsijärjestyksistä tulevaa melodiaa, eron huomaa vaikka rummut ja käsien paikat ei edes muuttuneet. Voit vaikka laulaa mukana jos ei meinaa erottua. Testi mielessä, koeta soittaa samat melodiat vuorokäsin, tai paradiddlellä.. Aika vaikeaa..;) Liikeradat ja aksentit ovat tärkeä osa rudimenttejä, kuten koko settisoittoakin. Jatketaan hommaa siihen..
 
2. Soita kaikki iskut virvelille, aina ekalle iskulle aksentti (siis ylhäältä) ja muille hiljainen lyönti (alhaalta läheltä kalvoa), esim. Ovoo Vovv jne.. Siirrä nyt aksentti-isku tomeille (esim. oikea käsi lattiatomille ja vasuri pikkutomille), vaikka jättäisitkin ghost iskut pois, huomaat varmaan yhteyden. Äsken isomman liikkeen tehnyt aksentti isku/käsi tekee edelleen isomman liikkeen siirtyessään tomareille.. Jos aksentit snarelle tuntuu vaikeilta, kokeile soittaa aksentti-isku ensin tomeille. Kun kuitenkin alat soittaa heti nopeampaa, tarkkaile silti käsiä että liikeradat säilyvät yhtä rentoina kuin hitaassa tempossa. Jos ne ei mene jouhevasti ja rennosti hitaasti, älä ainakaan nopeuta vielä. Rentous on kaiken A ja O. Basaria mukaan ja aksentti-iskut crasheille?
 
3. Siitäpä sitten komppeihin =) edelleen samat käsijärjestykset, samat aksentit. Basari nyt vain ekalle aksentille, oikea käsi hihatille ja vasuri snarelle. Aksentti elikkäs backbeatti tuleekin jo automaattisesti snarelle, wou komppikin jo groovaa ihan eri tavalla kun siellä on ghousteja ja backbeattikin.. eikä vain kaikki iskut hiljaa tai kovaa. Tähän päästiin jo ihan puolihuomaamattomasti rudimenttejä treenaamalla, miten helposti nuo kompit onnistuisi ilman äskeistä treeniä? Ekat käsijärjestykset ei välttis kuullosta maailman hienoimmilta kompeilta, mutta mitä sitten.. tietääpähän mikä ei toimi.. tai ottaa haasteen siltä kantilta että keksii siihen toimivan ratkaisun..;) Hommaa voi jalostaa niin että oikea käsi ridelle, ja vasuri soittaa snarelle VAIN aksentti-iskun, kaikki muut hihatille.. Aika ovelia komppeja alkaa tulemaan.. tai lehmänkellolle?
 
4. Seuraavaksi voikin koittaa vaihtaa aksenttien paikkaa, kokeilla erilaisia basarikuvioita, yhdistellä järjestyksiä, muuttaa orkestraatiota.. Keksiä omia käsijärjestyksiä, senkin väittäisin onnistuvan nyt paaaljon helpommin.. Vaikka vain noilla viidelläkin käsijärjestyksellä mahdollisuudet alkaa olla jo aika rajattomat.. Tai jatkaa ylempänä olevien rudimenttien parissa samoilla ajatuksilla.
 
Minun oma lähestymistapa rudimentteihin on siis se, ettei ne saa olla itseistarkoitus, vaan ne ovat työkalut, rakennuspalikat, aakkoset, eväät joilla saa toteutettua sen ajatuksen joka päässä soi. Kädet soittavat sitä mitä MINÄ haluan, eikä päin vastoin. Rudimenttien jauhaminen ei välttämättä näy suoraan soitossa, tässäkin toimii mentaliteetti, kun treenaa vaikeapia juttuja kun mitä oikeasti tarvitsee, ne oikeat helpommat asiat muuttuvat vielä helpommiksi. Se ja niiden rudimenttien jauhaminen taas ruokkivat sitä omaa musikaalisuutta ja ajatuksen virtaa mikä siellä päässä soi eikä ainakaan tekniikan puuttuminen ole esteenä.
 
Oma lempi rudimenttini on ehdottomasti paradiddle, siitä voikin kirjoittaa muutaman treenin lisää. Mutta toivottavasti näistä on apua jollekkin. Saa treenata..;)
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
Duro
23.07.2014 19:57:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää vaikuttaa hyvältä reeniltä. Jopa tälläselle tallukalle. Ja vielä selitetty selkeesti. Pitääpä tutustua. Plussan rutinat!
 
Ei mitään lisättävää rumpuskenelle. Persoonallisuus soittajana nolla. (c) jazzmies
statistiÖ
23.07.2014 23:01:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä Speedy, lähetä lasku..
Speedy: OVOV OVOV (single) OOVV OOVV (double) OVOO VOVV (paradiddle) OVVO VOOV (paradiddle 2. iskusta) OVOO VOOV (inverted paradiddle) 1. Soita oikea käsi lattiatomille ja vasuri virvelille.
Settirudimentsiaa on todella hyvä aloittaa tästä. Testailin LRRL samalla viisiin ja hyvältä kuulostaa, kun time on kohdillaan. Filli, koru, taite, ihan mitä vaan. Ja ponjaa tuon homman, ladun pään. Enpä ollut uskaltanut kokeillakaan, kun vasta testailin rudimentteja virveliin settisoitossa. Siinäkin on tarpeeksi timettämistä alkuun.
 
Niin. Tuli kirjoitettua, että soitto kannattaa aloittaa pelkästä virvelistä. Vilisemällä tuossa Speedyllä syitä ja seurauksia miksi. Painotan erityisesti kapulatekniikkaa. Mun lyönnit on lähes pelkästään peräisin rudimenttien (= alkeet!!) kanssa teutaroimisesta. Setistä tullut hyvin vähän lisää, eikä mitään sitä tatsia mitä nuista är-ällistä; esimerkiksi pellit pitää eritavalla lyödä. Lyönnit kuitenkin eniten soitossa kuuluu. Mitä tiuhempaa nuottiriviä, sitä enemmän hallintaa pitää löytyä kätösiin. Basariahan voi ihan hyvin polkea vaikka kokonuotteina, mutta käsiosasto kuulostaa melko autiolta samoin.
 
Kirjaosastolle vaan. Stickcontrol on mainitsematta ja Skrikbergillä on hyviä kuvia ja selityksiä lyöntitekniikasta, vaikka mua hieman hirvittikin välillä.. Mainittu Syncopation on varsinainen aarreaitta kaiken mahdollisen soveltamista ihan sellaisenaan.
 
Rudimentteja soittaessa kummankin käden lyöntiä toistetaan älyttömiä määriä ja käsijärjestystä käännetään. Jos tekniikka on väärä, ennustan että pipiä tulee enemmin tai myöhemmin, veikkaan nopeasti. Asian voi tarkistaa heti opelta tai etsiä näkemänsä perusteella mukavan tavan lyödä ns. mallioppimista siis.
 
Toinen mikä paranee on time. Trioleita läiskiessä oppii kolmimuunteisuutta, mulle se on kuin tauti. Aloittaessa nämä asiat on aika hämäriä, mutta myöhemmin valkenee eri tavalla. Poikkesin välillä settisoitossa ja palasin takaisin rudimentteihin, niin paremmin ymmärrän. Settisoitossa paljastuu timen merkitys, kun pitää monta soitinta soittaa yhtä aikaa, samalla se myös sotkee sitä.
 
Kun kuopsuttaa pelkkää virveliä, voi keskittyä enemmän ja helpommin oikea-aikaisuuteen, eli ns. junttaamiseen. Lyöntikorkeuden vaihtaminen on ihan hyödyllistä, mutta edelleen vierastan sellaista pyövelöintiä, että korkealta ja kovaa. Rudimentteja voi nakuttaa hiljaa, ei se hukkaan mene ja sehän se on lyönnin hallintaa. Mutta aksentoinnit ja dynamiikkakin pitäisi oppia..
 
Eikä niitä tarvitse soittaa 16-osina, ne voi soittaa pidempiin aika-arvoihin ihan hyvin. Helpompia hahmottaa. Aika-arvotreeninä niitä voi vetää eri aika-arvoissa ja sekoittaa eri aika-arvoja samaan tahtiin.. Kolmas asia mikä kehittyy on nopeus, ei pysty estämään.
 
Yksi asia unohtuu kaikilta. Kaikki maailman lyömäsoittaminen on är-äl pohjaista. Huvikseni fraseeraan nyt paradidleä ja kaskummaa, se kuulostaa settisoitossa ihan joltain lattari-jutulta. Näillä voi siis treenata myös fraseeraamista ja time-fiiliä. Kuin myös angry-managementtiä ja muuta hermokuritusta. Ilman settiäkin! Monia samoja asioita. Soitappa laid back.. tai täräytä mopo heti rotkoon.
 
¤ RLRR LRLR RLRR LRLR ¤ Jos ei soi hiljaa, soi kovaa ¤ ranttatantta ¤
Speedy
24.07.2014 09:17:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ:
Niin. Tuli kirjoitettua, että soitto kannattaa aloittaa pelkästä virvelistä. Vilisemällä tuossa Speedyllä syitä ja seurauksia miksi. Painotan erityisesti kapulatekniikkaa.

 
Itse en kyllä keksi yhtäkään, mitäs ne on? Mutta kuten sanoin, harjoitus onkin tarkoitettu rudimenttien soveltamiseksi rumpusetille, käytännönläheiseksi sanavaraston treenaamiseksi komppeja, fillejä tai sooloja varten, ettei ne nimenomaan jää pelkäksi virvelitreeniksi. Ei siis pelkästään tekniikkaa varten.
 
Toki kannattaa aloittaa yhdestä alustasta, oli se sitten snare, lattiatomi, kirjan kansi, tyyny tai mitä vaan, siksi ettei käsien liikkeitä tarvitse miettiä muussa kuin pysty suunnassa. Jos mukaan tulee sivuttais suuntaa, niin on taas yksi elemetti lisää tuumittavana. JOS ei onnistu heti, sillä voi helpottaa - kukin oman osaamisen mukaan.
 
Hiljaa (pienellä liikkeellä) soittamalla yhdelle alustalle, ilman aksentteja tavallaan jo itsessään estää settisoiton. Kapulan ja käden liike on max. kymmenen senttiä. Jos sen kymmenen senttiä siirtää sivuttain, ei rummulta pääse vielä edes pois. Minun mielestä rumpalointi on aika pitkälle lihasmuistiin nojaavaa, ja jos se liike ei ole jäänyt edes millään tavalla mihinkään suuntaan lihaksistoon, on se aika mahdotonta.. tai no ainakin vaikeaa. Isommalla ja korkeammalta ei välttämättä suoraan tarkota kovempaa voluumia. Isompi liike, eli pidempi matka antaa jo paljon enemmän pelivaraa soitella useampiin rumpuihin. Toisaalta, mitä pidempi matka kädellä on kuljettavana, sitä aiemmin sen täytyy lähteä liikkeelle ennättääkseen ajoissa perille (ilman äkkisyöksymisiä). Ja mitä aiemmin sen täytyy lähteä liikkeelle, sitä aiemmin käsky aivoista pitää lähteä.. Tiedän että puhutaan millisekunneista tai jopa niiden osista käskytasolla, mutta jos lihas, tai paremminkin koko kroppa "nukkuu" niin sen herätteleminen on jo isompi urakka. Yhden iskun ehkä selviää, mutta monennessako iskussa torni alkaa jo murenemaan..?
 
Tuon videon voi katsoa siltä kantilta että tarkkailee käsiä. Kuten huomaa, kapulat ei juuri koskaan pysähdy, ne ovat aina menossa heti seuraavalle rummulle edellisen iskun jälkeen. Näitä on aika vaikea treenata pelkästään virvelille. Jos käsien ja ajatuksen yhteis peli ei toimi, menee homma puihin. http://www.youtube.com/watch?v=ciZ2F88hOFA
 
Tietenkään mikään treeni itsessään ei korvaa kaikkia muita, rudimentit ei korvaa Stick Controllin tapaisia harjoituksia jne.. Toki SC:kin on maailman tylsin kirja jos sitä soittaa vain virvelille. Settisoittajien kannattaa ottaa siihenkin mukaan rumpusetti. Esim. nuo aiemmin laittamani harjoitukset voi mainiosti soittaa ensimmäisen sivun harjoituksiin.
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
statistiÖ
09.09.2014 19:52:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RL-pohjalta kehitellyt muutaman dingelisdonggelis-fillin. Vaikeinta niissä kuitenkin on yhdistäminen muuhun kontekstiin, pidemmän fillin värkkääminen ja muistaminen. Paras tietysti, että tulla tupsahtaa tyylikäs filli tms. heti, ilman mitään testikierrosrummuttelua. Jatkamma siis testikierrosrummuttelua seuraavat x vuotta, niin johan lähtee.
 
Kaikki jotka ette ole menossa keikalle. Siirtäkää hieman, sentti-pari, polkimia eri paikkaan. Rumpuja ja peltejä voi siirtää enemmänkin ja useammin. Siirsin jossain mielenhäiriössä bd-poljinta ihan pikkasen. Alkoi kaksi viikkoa kestänyt polkimien siirtely, eteen taakse sivuille. Takareidet meni jumiin, sivureidet kramppasi, bd-polvi kiukutteli ja lopulta -sääri penikoi. Tämähän on mainio asia, kun se pysyy hallinnassa, etkä ylitä-riko itseäsi. Ja löytyy ratkaisu.
 
Varsinkin lihasten kiukkuaminen muutoksessa kertoo, että jotain-jotenkin on jäänyt treenaamatta melkoisen pitkään. Tai toisinpäin, on tullut treenattua jotenkin liian pitkään. Ota siis selvää omista heikkouksistasi. Kaikki on osiensa summa ja yhtä heikko kuin heikoin osa. Vieraalla setillä soittaessa läjähtää hetkessä silmille. Vuosien saatossa omallakin setillä johtaa kaavaan kangistumiseen, yksipuoliseen lihaksistoon, kulumiin. Rumpujen siirtelyllä taas selviää yläkropan vakiokaavat, niitä on helppo sitten aukoa ja estää jumi.
 
Jos asiasta ei ole ennestään kokemusta, ei kannata tehdä isoja muutoksia. Opettelua vaativat myös ergonomia, lihakset ja liikkuminen. Itsetuntemus. Unohtamatta että näihinkin asioihin löytyy koulutettu ammattikunta, syystä.
 
¤ RLRR LRLR RLRR LRLR ¤ Jos ei soi hiljaa, soi kovaa ¤ ranttatantta ¤
JanneO
10.09.2014 08:20:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ:
 
Kaikki jotka ette ole menossa keikalle. Siirtäkää hieman, sentti-pari, polkimia eri paikkaan. Rumpuja ja peltejä voi siirtää enemmänkin ja useammin. Siirsin jossain mielenhäiriössä bd-poljinta ihan pikkasen. Alkoi kaksi viikkoa kestänyt polkimien siirtely, eteen taakse sivuille. Takareidet meni jumiin, sivureidet kramppasi, bd-polvi kiukutteli ja lopulta -sääri penikoi. Tämähän on mainio asia, kun se pysyy hallinnassa, etkä ylitä-riko itseäsi. Ja löytyy ratkaisu.
 
Varsinkin lihasten kiukkuaminen muutoksessa kertoo, että jotain-jotenkin on jäänyt treenaamatta melkoisen pitkään. Tai toisinpäin, on tullut treenattua jotenkin liian pitkään. Ota siis selvää omista heikkouksistasi. Kaikki on osiensa summa ja yhtä heikko kuin heikoin osa. Vieraalla setillä soittaessa läjähtää hetkessä silmille. Vuosien saatossa omallakin setillä johtaa kaavaan kangistumiseen, yksipuoliseen lihaksistoon, kulumiin. Rumpujen siirtelyllä taas selviää yläkropan vakiokaavat, niitä on helppo sitten aukoa ja estää jumi.
 
Jos asiasta ei ole ennestään kokemusta, ei kannata tehdä isoja muutoksia. Opettelua vaativat myös ergonomia, lihakset ja liikkuminen. Itsetuntemus. Unohtamatta että näihinkin asioihin löytyy koulutettu ammattikunta, syystä.

 
ööö, taidanpa uskaltaa väittää että ihan pari - kolme senttiä pedaalin tai minkään muun siirtoa ei lihasjumeja nyt aiheuta, varsinkaan millään yhden - kahden treenin tai tunnin perusteella.
Veikkaan enemmän jotain muuta "ulkomusiikillista" syytä nyt tuohon hommaan. Ainakin ne ketkä keikoilla jonkin verran käyvät, pystyvät soittamaan setillä joka ei ihan millilleen ole samalla tavalla kuin edellisellä kerralla.
En tiedä minkälaista tuo sinun treenaaminen on, otatko kerralla jotain tiettyä lyöntiä sen + 1000 kertaa ja se aiheuttaa jonkun lihas- tai hermoryhmän jumiutumista tjms, mutta omalla kohdalla pystyn kyllä yhdet treenit soittamaan vaikka setti ei olisi ihan kohdillaan, tai se olisi laitettu kasaan ns silmämääräisesti ja joku komponentti siitä olisi vähän normaalia enemmän sivussa.
 
Lähettäjä: "rumpujoppari R***i" Lähetetty: 18.10.2010 02:40 Otsikko: Re: Tori: Sabian B8 Pro Karavaani kulkee iloisesti rallatellen eteenpäin, vaikka koirat, persaukiset ja kateelliset räksyttävätkin.
Speedy
10.09.2014 09:32:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: ja lopulta -sääri penikoi.
 
Mitä? Siis mitä? Pitäisitkö ajatusta mahdottomana, että edes yrittäisit kirjoittaa suht asialliseen ketjuun suht asiallisesti? Tai ainakin niin että siitä saa selvää ensimmäisellä lukukerralla ja ilman arvailuja? Kiitos!
 
Toisekseen, jos nyt ymmärsin oikein, mitä tarkoitit, en minäkään usko muutaman sentin, tai edes kymmenen sentin heittoihin. Jos lihakset ja paikat jumii, auttaa niihin kaikista parhaiten vasta liike. Eli jos koko ajan työntää, täytyy välillä vetää..
 
Lähtökohtaisesti jos soittoasento, kapulaote ja setin asettelu on ergonomisesti (=järkevästi, joka paikkaan ylettää ilman suurempaa kurottelua) eikä jännitä lihaksiaan, ei rumpujen soittaminen pitäisi sattua. Varsinkin jos tekee muuta "palauttavaa" liikuntaa siinä ohessa. Esim. kävely, juoksu, dementia hiihto eli sauvakävely, tennis, sulkkis, haravointi, keppijumppa on kaikki hyviä yläkroppaa palauttavia harrastuksia. Yksipuoleinen liike saa lihakset jumimaan, eikä se parane sillä että tomia siirtää 10 senttiä vasemmalle, sama liike se edelleen on, mutta eri kohtaan.. Jos nostat sen tomin puolentoista metrin korkeuteen pään yläpuolelle ja muutat kapulaotteen, ehkä sitten.
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
Strumbali
10.09.2014 10:49:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mää sanon vaan, että harjoitusten tekeminen niin, että koko kroppa pysyy rentona on vaikeata ja lihasten jännittäminen johtaa helposti kolotuksiin ja vaivoihin. Asiaa ei välttämätä edes huomaa ennen kuin alkaa tulemaan vaivoja, koska rumpujen soitto ei ole ihan helppoa (heh heh) ja esimerkiksi jonkun käsiharjoituksen tekeminen vaatii niin paljon keskittymistä, että ei huomaa jännittävänsä vaikkapa varpaita kippurassa samaan aikaan.
 
tiukkapipo
11.09.2014 00:05:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ:ja lopulta -sääri penikoi.
 
Speedy: Mitä? Siis mitä? Pitäisitkö ajatusta mahdottomana, että edes yrittäisit kirjoittaa suht asialliseen ketjuun suht asiallisesti? Tai ainakin niin että siitä saa selvää ensimmäisellä lukukerralla ja ilman arvailuja? Kiitos!
 
Älä panikoi, tuos on sulle penikoi:
 
http://www.terveyskirjasto.fi/terve … rjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00317
 
eli "Säären lihasaitio-oireyhtymä, "penikkatauti""
 
Duro
11.09.2014 09:11:04 (muokattu 11.09.2014 09:12:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Penikointi tarkotti jossain päin Suomee myös synnyttämistä.
 
Vuoden "taidot riitti, kunto ei": Duro (c) juici
jarome
11.09.2014 11:18:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivoisin kyllä statistiÖöliltä itsekkin selkokielisempää tekstiä tänne palstoille.
Välillä ihan hermostuttaa lukea tekstiä mikä ei selkeästi ole kaikille sitä hyödykkäintä, mutta silti kirjotetaan kovin muka-hienoilla sanoilla. Pliis ja piis.
 
Lentävä lause. Tai jotain muuta persoonallista.
Speedy
03.12.2014 12:34:07 (muokattu 03.12.2014 12:34:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisätäänpä tällainen Michael Schackilta lähtöisin kummunnut treeni raajojen liikutteluun, tekniikkaan ja motoriikkaan.
 
1.)
 
Perus idea on soittaa virvelille yhdellä kädellä 16-osia aksentoiden ensimmäinen isku (neljäsosia) tahdin verran. Toiseen tahtiin käsi vaihtuu, eli:
 
Oooo Oooo Oooo Oooo I Vvvv Vvvv Vvvv Vvvv I jne..
 
Aksentoidut iskut kauempaa ja aksentoimattamat läheltä kalvoa. Aloita hitaasti ja kiihdytä sitä mukaa kun tekniikka antaa myöten. Tärkeää on säilyttää rentous - jos alat jännittämään, pudota tempoa.
 
2.)
 
Seuraavaksi vaihda aksentoidut iskut tomeille. Aksentoimattomat virvelille. Tomi-iskua ei tarvitse enää ajatella niin selkeästi aksentti-iskuna virveli-iskuihin verrattuna. Nyt ideana on siirtää ensimmäisen treenin ylös/alas ajatteluun myös sivuttaisliikettä (virveli -> tomi). Pidä kädet ja kroppa rentona. Tähtää kaikki iskut keskelle rumpua. Hyvä tilaisuus myös tarkistaa setin asettelu, onko kaikki rummut helposti soitettavissa ja siirtymä toteutettavissa hyvässä ja rennossa soittoasennossa, vaikka silmät kiinni. Jos ei, niin voisiko jotain muuttaa?
 
3.)
 
Siirretään aksentoitu isku symbaaleille yhdessä basarin kanssa. Matka virveliltä kasvaa, joten taas tarkkaillaan soittoasentoa ja rentoutta ylipäätään.
 
4.)
 
Vaihdetaan aksentin paikkaa, esim. ooOo tai oooO jne.. Samat treenit lähtien ykkösestä. Mutta että aksentin vaihdolle olisi joku musiikillinen tarkoitus, poljetaan hihat vasemmalla jalalla neljäsosia, eli aina ensimmäiselle iskulle kuten alussa soittettiin aksentitkin.
 
5.)
 
Palataan alkuun ensimmäiseen harjoituseen. Lisätään oikean käden rytmiin vasen käsi väliin - saadaan 32-osia. Soita nyt kaikki harjoitukset 1-4 kokoajan oikealla kädellä liidaten (ei vaihdeta käsijärjestystä toiseen tahtiin) ja vasemmalla kädellä liidaten. Hihattia voi pitää alla rullaamassa edelleen neljäsosina.
 
Ovov ovov Ovov ovov Ovov ovov Ovov ovov I Ovov jne..
 
Jos paradiddle on hyvin hallussa, niin tämän treenin voi myös soittaa niin että toiseen tahtiin käsijärjestys kääntyy. Jokaisen tahdin loppuun vain lisätään diddle isku (tuplaisku), eli:
 
Ovov ovov Ovov ovov Ovov ovov Ovov ovoo I Vovo vovo Vovo jne..
 
6.)
 
Jos nuotinluku on hallussa niin rytmiikkaa voi vaihdella esim. Syncopationin harjoitusten mukaan, Lesson One:
 
-Suoraan melodian mukaan, 1/4-nuotilla aksentoidaan eka isku, tauolla jätetään aksentoimatta. Eli 1/16-täyttö yhdellä kädellä ja 1/32-täyttö kahdella kädellä
 
-1/32-täytöllä saa myös hyvää settitreeniä, kun aksentin sijaan vaihtaakin rumpua (eli kaikki iskut samaan rumpuun) neljäsosan mukaan, jos on taukoa, soitetaan se vielä samaan rumpuun kunnes tulee seuraava neljäsosa.
 
Jos nuotinluku on vielä paremmin hallussa, voi samaa logiikkaa käyttää kirjan varsinaisessa syncopation osassa, jossa vaihdoksia tulee myös 1/8 mukaisesti. Siihen alle vielä erilaisia jalkapatterneja niin soittamista riittää varmasti.
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
Duro
03.12.2014 12:41:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja taasen spiidiä plussalla ohtaha.
 
Vuoden "taidot riitti, kunto ei": Duro (c) juici
glamguitarist
30.12.2014 12:31:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samanmoista harjoituksia olen aloittamassa.
 
Joululomalla olen ehtinyt paukauttaa taas rumpuja. Soittaminen etenee huomaa oppivansa:) Niinä päivinä kun ehtii soittaa on aina hyvällä päällä, soitan kitaraakin, mutta rummut toimii jotenkin eri lailla kun koko kroppa osallistuu soittamiseen.
 
Olen tehnyt hienoja löytöjä ja tuntuu, jotta näiden avulla pomppaa ihan uudelle tasolle.
 
Muutama legendaarinen kirja löytyi. Näissä pitää osata lukea nuotteja tai opetella vaikkapa näiden avulla lukemaan. Amazonista kun lukee noita lukija kommentteja alkaa olla aika vakuuttunut, jotta kirjat ovat hyviä jos ei parhaita.

Progressive Steps to Syncopation for the Modern Drummer
 
http://www.amazon.com/Progressive-S … 1419928731&sr=8-1&keywords=Ted+reed
 
Kirjassa nuotitettuna rytmivariaatioita. YouTubesta Niels Myrner käy kirjan läpi kuinka rytmidikdtaatit luetaan. Kaverilla löytyy mahtavia oppitunteja muutenkin. YouTubesta löytyy kaikki ja hänen kotisivullaan kaikki on kivasti järjestyksessä. Tuntuu olevan parasta opetusmatskuista mitä on olemassa.
 
http://www.amazon.com/Stick-Control … 29367&sr=8-1&keywords=Stick+control
 
Sitten toinen legendaarinen kirja, joka sekin aluksi tarvitsee tulkinta-avaimen, joka löytyy tubesta. Matt Patella kertoo hienosti asioita:
 
http://youtu.be/pjPIU9G1ImI
 
Kun hakee noiden kirjojen tai kirjoittajien nimillä löytyy hyviä tube pätkiä, joissa noita kirjannharjoituksia avataan. Ilman noita tube juttuja olisin nuo kirjat jättänyt, kun en niitä olisi juurikaan osannut käytää.
 
Patellan videoista selvisi myös eri lyöntitekniikat.
 
Tähän asti olen paukuttanut lähinnä Fast track drum method 1 kirjaa ja välillä 2 kirjaa. Ja paukuttanen niitä edelleen, kunhan opin nuo loputkin harjoitukset olen jo reippaasti ylittänyt tason mitä lähdin tavoittelemaan. Mutta matka jatkuu..
 
http://www.amazon.com/FastTrack-Dru … 35&sr=8-2&keywords=Fast+track+drums
 
Välillä olen synkooppeja paukutellut tästä kirjasta tuossa fasttrackissä ne tulee aika nopeasti eli ei kovin hyvin.
 
http://www.amazon.com/Drums-Play-Al … books&ie=UTF8&qid=1419930268&sr=1-9
 
Stick conrolin kanssa mainitaan monesti Accents and Rebounds kirja. The Drummer's Complete Vocabulary As Taught by Alan Dawson on sovellus harjoittelusta tuosta Ted Reedin kirjasta.
 
Sitten olen paukuttanut Jörg Fabikin play along kirjoista biisejä. Yksinkertaistutteja nuotteja ja mukana siis äänite jonka mukana paukauttaa.
 
Jostain syystä tavoite tuossa rummuissa (ja kitarassa) on oppia lopulta reggae ja discobiittiä. En tiedä miksi juuri nuo, kun en noita musiikkityylejä juuri kuuntelekaan.
 
statistiÖ
02.01.2015 17:53:27 (muokattu 02.01.2015 17:56:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kehitellyt vahingossa itselleni uuden harjoituksen hevosella ratsastamisen maailmanympärysmatkasta. Missä siis ilman satulaa käännytään liikkuvan hevosen selässä normiasennosta sivuistuntaan, takaperin, toiselle puolelle sivuistuntaan ja takaisin normiasentoon heilauttamalla jalka heppaparan yli, tehdään jotain jumppaliikkeitäkin samalla.
 
Jäljempi liittyy myös suoraan soittamiseen, jotkut tietää miten. Mutta jalkaa ei tässä heilautella vaan "ajellaan Harrikalla". Eli xx-tempo, jokin helppo ridekomppi. Soitto rennosti käyntiin ja nojaat samalla yläkropalla taaksepäin pikkuhiljaa lisää ja lisää.
Itse ainakin havaitsen muutaman asian tapahtuvan tämän takia. Sopii vallan hyvin varsinkin naisille ja nuorille. Venytys-, istunta- ja tasapainomielessä ihan kaikille. Saundit kannattaa myös kuunnella, mitä niille tapahtuu..
 
glamguitarist: Soittaminen etenee huomaa oppivansa:) Niinä päivinä kun ehtii soittaa on aina hyvällä päällä, soitan kitaraakin, mutta rummut toimii jotenkin eri lailla kun koko kroppa osallistuu soittamiseen.
Soittamisessa on sama jännä piirre, kuin muissakin käsitöissä, tekemällä oppii. Hauska kuulla, että hyvä mieli tulee nimenomaan rummuista..
Voin tosin kertoa, kun soittaa enemmän ja kauemmin rumpuja, niistä saa muitakin fiiliksiä kuin vain kaiken päädyssä eforiaan asti. Ekstremeä kaikki tyynni ja reenataan muutakin kuin varsinaista soittamista.
 
¤ RLRR LRLR RLRR LRLR ¤ Jos ei soi hiljaa, soi kovaa ¤ ranttatantta ¤ hevi mamma, kevyt musiikki ¤
ostany
02.01.2015 22:29:18 (muokattu 02.01.2015 22:36:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ:
Jäljempi liittyy myös suoraan soittamiseen, jotkut tietää miten.

 
Epäilemättä melkolailla kaikille mahdoton ymmärtää.
Suosittelen ammattitaitoista opettajaa opettamaan soiton perusteita.
Sääntöjä ei pysty rikkomaan, jos niitä ei tiedä.
 
Juhani_t
04.01.2015 20:10:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Olen kehitellyt vahingossa itselleni uuden harjoituksen hevosella ratsastamisen maailmanympärysmatkasta. Missä siis ilman satulaa käännytään liikkuvan hevosen selässä normiasennosta sivuistuntaan, takaperin, toiselle puolelle sivuistuntaan ja takaisin normiasentoon heilauttamalla jalka heppaparan yli, tehdään jotain jumppaliikkeitäkin samalla.
 
En tajunnut. Kuva tai piirros ois varmaan paikallaan. Naapurissa on hevosia. Onhan se kyllä yksi eläinkunnan sympaattisimmista otuksista. Joskus tulee niitä puhuteltua ja taputeltua mutta noin valtavan eläimen kyytiin en kyllä tohtisi nousta.
 
"Mikä midi? Levysoitinliitinhän tämä on."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «