Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland RD-700GX ja käsittämätön midiongelma
1
olazabal
15.08.2014 00:08:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on täysin käsittämätön ongelma tässä vehkeessä. Siitä tulee soitettaessa ulos midinä ylimääräisä note onneja satunnaisille nuoteille, joita ei ole soitettu. Lisäksi tulee satunnaisesti midi reset ja stop -eventtejä, joskus jopa eksoottinen "tune request". Olen todennut seuraavaa:
 
- Sama homma USB midistä tai perinteistä midipiuhaa pitkin, eli vika ei ole midi-interfacessa
- Paskamidi näkyy (ja kuuluu) DAWissa ja MIDI monitorissa (softa joka näyttää midi-liikennettä), eli vika ei ole DAWissa
- Toisesta kiipparista soitettuna muuten samaan systeemiin kaikki on ok
 
Eli vian täytyy olla rolandissa!
 
Oudointa on tämä: ilman midiä soitettuna vehje toimii täysin ok. Eli jos samaan aikaan soitan vehkeen sisäisiä soundeja ja katson sen ulostamaa midiä, niin siinä midissa on paskanuotteja mutta vehkeen tuottamassa audiossa niitä ei ole. Kuvittelisin että jos kyseessä olisi rautavika, esim kontaktihäiriöitä koskettimien perseissä, niin samat virheet tulis yhtälailla ulostettuun midiin kuin vehkeen omiin soundeihinkin. Vai voiko siellä olla eri sensorit midiä ja laittetta itseään varten, ja toiset on paskaiset, vai mitä häh?
 
HK
16.08.2014 06:14:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa kyllä aika mystiseltä.
Saisiko tarkempaa tietoa että millä sää tulkkaat tuota mididataa? Ettei siellä jotain RD:n tarjoamaa sysexiä tulkita väärin?
 
Jos tuohon ei järkevää selitystä löydy niin http://roland.fi/tuotetuki/huolto-varaosat/
 
Timo Ahlqvist on mainio tyyppi ja taatusti vika & ratkaisu löytyy.
 
Peltikorva puupäässä.
olazabal
17.08.2014 21:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testailin hommaa lisää, ja täytyy ensinnäkin peruuttaa yksi alkuperäisistä väitteistä, että vika toistuisi kun midin ottaa pianon USB -liitännästä. Totuus on että en saa USB-midiä ollenkaan toimimaan koska Rd-700GX:lle ei ole ajureita OS X Mavericksille. En tiedä miksi alunperin luulin testanneeni sitä.
 
No, huomasin nyt että vika on tähän mennessä toistunut vain ja ainoastaan silloin kun mulla on pianon molemmat midi outit käytössä, molemmat menevät eri koneisiin. Kun irroitan toisen piuhan, virheellisiä midi-eventtejä ei tule. Eli voisiko olla kyse jostain maadoitus-erosta kahden koneen välillä, joka sotkee midi-signaalit, tai jostain sähköviasta sen toisen koneen midi-interfacessa.
 
Nyt olen kuitenkin tyytyväinen siihen ratkaisuun, että pidän vaan sitä yhtä midi-outtia käyössä, ja toivon että homma on sillä ratkaistu, mistä vika nyt sitten johtuikin..
 
olazabal
17.08.2014 21:37:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ja midiä monitoroin tällaisella:
 
http://www.snoize.com/MIDIMonitor/
 
Kätevä pikku softa!
 
jysi
17.08.2014 22:40:14 (muokattu 17.08.2014 22:51:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olazabal: huomasin nyt että vika on tähän mennessä toistunut vain ja ainoastaan silloin kun mulla on pianon molemmat midi outit käytössä, molemmat menevät eri koneisiin. Kun irroitan toisen piuhan, virheellisiä midi-eventtejä ei tule. Eli voisiko olla kyse jostain maadoitus-erosta kahden koneen välillä, joka sotkee midi-signaalit, tai jostain sähköviasta sen toisen koneen midi-interfacessa. On mahdollista, riippuu tietysti minkälaiset interfacet sulla on midilähdön ja tietokoneen sisäänmenon (ilmeisesti USB) välissä? Kunnollisessa speksin mukaisessa midi-interfacessa sisäänmeno on optoerotettu ulostulopuolesta joten häiriöitä ei _pitäisi_ syntyä.
 
Mulla on 3 kpl "kympin USB-MIDI-adapteri" löytöjä - musta muovinen rasia jossa on päällä nuotin kuva ja 2 LED:iä. Vaikka äkkiä katsottuna ne näyttävät samalta, kaikki ovat erilaisia (kaksi eri USB ID:tä, erimittaiset johdot, eriväriset LED:it)
 
Yksi noista ei jostakin syystä toiminut Rolandin FP-3 pianon kanssa vaan muutti koskettimien release-tiedon ja pedaalin on/off-tilan nuoteiksi (ko. piuha toimi kyllä aiemmin OK Doepferin kontrollerin kanssa). Vaihdoin johdon toiseen jolloin MIDI-ongelma tuli kuntoon. Mutta tässäpä ei ollutkaan optoerotusta PC:n ja kiipparin maiden välillä vaan tuloksena oli maalenkki ja häiriörutina/pörinä PA:sta. Jos käytössä on 2 tällaista johtoa, on myös maalenkki koneiden välillä ja siitä seuraava kommunikaatiohäiriö mahdollinen.
 
Yleismittarilla mittaamalla selviää onko vika tuossa, lykkää USB-johdot kiinni ja mittaa vastus tietokoneen rungon ja pianon maan välillä, sen pitäisi olla äärettömän suuri. Jos pianossa on sisäinen virtalähde, ota verkkojohto irti pistorasiasta ennen mittausta.
 
EDIT: Ja onhan se mahdollista että siinä MIDI-sovittimessa tai sen ajurissa on jonkinlainen softavika (ei toimi 64-bittisen Mavericksin kanssa?) joka aikaansaa nuo harhanuotit. Kuten sanottu, mulla tuo piuha oireili vähän samalla tavalla, ympäristönä Macbook Air, Mavericks ja MainStage 2
 
olazabal
18.08.2014 09:12:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jysi: On mahdollista, riippuu tietysti minkälaiset interfacet sulla on midilähdön ja tietokoneen sisäänmenon (ilmeisesti USB) välissä? Kunnollisessa speksin mukaisessa midi-interfacessa sisäänmeno on optoerotettu ulostulopuolesta joten häiriöitä ei _pitäisi_ syntyä.
 
Kiitos vastauksesta! Täytyykin mittailla yleismittarilla kunhan kerkeän. Setuppi on RD-700GX midi out => focusrite saffire pro 40 midi in => firewire/thunderboltilla imaciin, ja se toinen reitti RD700GX midi out => motu ultralite midi in (motun ei tarvii olla edes tietokoneessa kiinni ja ongelmia tulee). Eli kun ultraliten iskee kiinni pianoon midillä, tulee imaciin niitä vääriä eventtejä.
 
EDIT: Ja onhan se mahdollista että siinä MIDI-sovittimessa tai sen ajurissa on jonkinlainen softavika (ei toimi 64-bittisen Mavericksin kanssa?) joka aikaansaa nuo harhanuotit. Kuten sanottu, mulla tuo piuha oireili vähän samalla tavalla, ympäristönä Macbook Air, Mavericks ja MainStage 2
 
Mietin myös tota softavikaa, mutta kun focusriten midi in toimii täydellisesti muiden kiipparien kanssa (ja siis myös silloin kuin RD:ssä ei ole ultraliteä kiinni midillä).
 
Haluaisin kytkeä RD:n imaciin suoraan usb:llä, ilman focusriteä ja midi-johtoa, mutta Roland ei ole vaivautunut tekemään tolle pianolle Mavericks-yhteensopivaa ajuria, tai ainakaan en ole löytänyt sellaista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «