Aihe: Nokkahuilun soiton aloittamisesta..
1
Kitahertta
06.08.2014 17:10:13
Morjes!
 
Elikkäs nyt kun tuollainen puinen sopraanonokkahuilu olisi hankittu niin muutamaan kysymykseen olisi mukava saada vielä vastaus.
 
Eli ensiksi se enemmän askarruttava:
 
Ohjeissa luki, että ekan viikon ajan saa soittaa max 5min/päivä, toisen max 10min jne. 6. viikkoon. Eli mikä hyöty tästä on? Ja onko pakollista? Tuntuu kyllä niin vähäiseltä, että ennustan etten malta tyytyä noin vähään.
 
Niin ja öljyymisestä semmonen pikku kysymys, että kun öljyää soittimen, niin täytyykö sen jälkeen odotella ennen kuin voi soittaa? Vai voiko heti alkaa soittamaan.
 
Kiitos vastauksista, ja pahoittelut, että loin uuden kirjoituksen.. Olisihan näitä voinut kysyä edellisessäkin nokkahuilu-jutussani, mutta tuntuu, että niin harva näitä lukee, että loin uuden aiheen. :D
 
Kiitos vastauksista jo etukäteen. :)
Kitahertta
06.08.2014 19:15:25
Tuli kyös toinen juttu mieleen, nyt kun hetken saanut "soiteltua". :D
 
Eli näköjään ihan ok saan äänen kuulumaan. Mutta.
 
Alin C ja D (äänet jotka vaatii painamiin niitä kohtia jossa kaksi pientä reikää) ei meinaa soida, vaan kuuluu epämääräistä korkeaa "vinkunaa". Välillä saa toki niistäkin ihan nätin äänen mutta tuntuu, että niiden soiminen on ihan tuurista kiinni, kun mielestäni painan ja puhallan niitä kokoajan samalla tavalla. ;D
 
Tähän probleemaan vinkkiä kokeneemmilla?
Hekku56
14.08.2014 15:04:58
kai tommoset ajat on laitettu vaan siksi, että aluksi naaman lihakset väsyvät helposti. En ole itse nähnyt mitään aikarajoituksia. Jos on oikein kuivunut puinen soitin, äkilliset kosteuden vaihtelut eivät varmaankaan tee hyvää mutta vaikea kuvitella, että nokkahuilu halkeaisi.
 
Alimmat äänet ovat vaikeimmat. Unohda ne suosiolla vähäksi aikaa ja opettele löytämään tuntemaan aukkojen reunat sormilla ja opettele pitämään huilua kädessä. Ei sekään ihan helppoa ole.
 
Periaatehan on, että mitä alkeellisempi soitin, sitä vaikeampi se on. Eivät ne poikkihuilun läpät ja vivut ole vaikeuttamassa vaan helpottamassa eli huilu on siinä mielessä helpompi kuin nokkahuilu. Tosin aluksi äänen saaminen on vaikeampaa.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)