Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Musiikin teoria ja säveltäminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Metallican Unforgivenien vastakkaisuudet
1
Markus Uz
28.04.2014 16:04:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
En ollut varma pistäisinkö tänne vai tuonne genreensä, mutta oma kiinnostukseni oli lähtökohtaisesti enemmän sävellyksen ja teorian näkökulmasta, joten laitoin sitten tänne.
 
Eli, Metallican "The Unforgiven" ja "Unforgiven 2" peilaavat toisiaan monella tavalla. Ykkösessä säkeistö on raskas, kertosäe kevyt, kakkosessa päinvastoin. Ykkösessä säkeistön johtava (eli laulu) melodia alkaa ensimmäisellä iskulla, kertosäkeen toisella. Kakkosessa kertosäkeen ensimmäisellä, säkeistön toisella. Muutakin vastaavaa löytyy. En ole itse kohdannut vastaavaa, ja olen mielenkiinnolla mietiskellyt kyseisiä biisejä.
 
Sen verran koukutuin tästä asetelmasta, että halusin kokeilla, miltä se kuulostaisi, jos tekisi kaksi uutta coveria näiden pohjalta. Eli, jos ajattelee Unforgivenien olevan sävellys/sovitus-nelikentän vastakkaisissa kulmissa, täyttäisi jäljelle jäävät kaksi kulmaa siten, että ottaisi ikäänkuin songwriter tyylisen sävellyksen toisesta (tarkoitan tällä siis sellaista yksinkertaistettua käsitystä sävellyksestä, johon kuuluu lähinnä johtavien melodioiden tärkeimmät elementit ja taustasoinnut) ja sovituksen toisesta (ja sovitukseen tässä tapauksessa kuuluisi sitten soittimet, rakenne, yleinen kappaleen olemus). Ja sitten ikäänkuin rakentaisi toisen "sävellyksen" ympärille toisen "sovituksen" tietyllä analogialla.
 
Anyways, tässä ne ovat:
 
https://www.youtube.com/watch?v=ni9FvbILf4s
 
https://www.youtube.com/watch?v=_-Y-8qPb_O4
 
nisumaka
29.04.2014 11:51:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi kait musiikin teoriaa noinkin käsitellä. Mitä itse tuosta kuvaa sain, niin mielestäni teet tietokoneohjelmaa (automaattisäveltäjää). Olet analysoinut "abstraktin" asian ja muodostanut siitä käsitteistön ja kuvannut käsitteiden väliset yhteydet. Toiminallisuutta olet myös jo luonut, eli säveltänyt noista edellisistä elementeistä niitä hyödyntäen/muokaten uuden outputin. Laajentamalla edellistä loisit sovelluksen, jota voisi kutsua Mnetin Automaattisäveltäjän Beta-versioksi. Ei siinä mitään.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti