Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jo olemassa olevan kitaran kustomointia?
1
Jester44
22.03.2014 21:12:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keneen/Mihin kannattaisi Suomen maassa olla yhteydessä jos haluisi tuunailla jo olemassa olevaa soitinta?
 
Kysessä on Edwards Explorer johon haluaisin jotkin muut otelautamerkit kuin nuo pallerot.. Ihan oikeat pysyvät merkinnät, ei ebay tarroja.
 
hallu
22.03.2014 21:20:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitinkorjaajat ja rakentajat (yllättävän usein samoja tyyppejä) tuollaisen homman sulle tekee, mutta kysele vähän kuka ottaisi hoitaakseen ja mihin hintaan. Veikkaan, että voi tulla kalliimmaksi kuin olet olettanut (luokkaa joitakin satoja euroja). Tuollaista duunia en ole nähnyt hinnoiteltavan valmiiksi, mutta jos ajattelee, että esimerkiksi nauhojen vaihto hiontoineen maksaa helposti 200-300 euroa tai että kitaran uusi pintakäsittely sis. maalauksen voi maksaa kuutisenkin sataa euroa, niin saat vähän referenssiä minkätyyppisiin kustannuksiin kannattaa varautua jos ammattihenkilön apuun asiassa turvaudut. Toinen vaihtoehto on sitten DIY.
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
RaskasMielinen
22.03.2014 23:31:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki on varmasti tehtävissä, mutta hintaa tulee, eikä kannata teettää huonolla tekijällä. Itse olen joskus ajatellut teettää Gibson SG Standardiin ruusupuisen sijaa eben otelaudan ja risteillä, mutta periaatteessa erilaiset kuin mr. Iommilla:) Se into vähän laantui nyt, kun löysin m.netin torilta jotakin riittävän lähelle... ;) Edwards ei oo huono, mutta jos se ei ole sulle se 100% paras lankku, niin kehotan vaihtamaan aihiota ja tsäkällä löytyy sellainen, jossa on mieleiset otelautamerkitkin.
 
Gabe
22.03.2014 23:46:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ammattilaiselle kun vie tällainenkin operaatio kustantaa helposti satasia. Kannattaa miettiä kannattaako se oikeasti. Jälleenmyyntiarvoa otelautamerkkien vaihto ei kasvata, eli takkiin tulee jos siitä joskus luopuu. Mutta jos tuo on sinulle SE kitara niin miksi ei.. ja saahan sitä tehdä rahoillaan mitä haluaa.
 
Faktaa hinnoista kannattaa kysyä ihan tekijöiltä itseltään:
 
http://www.auroraguitars.fi/
 
http://koti.aina.net/~fininst/
 
http://www.korpi-instruments.com/
fox
23.03.2014 00:57:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jester 5,6: Keneen/Mihin kannattaisi Suomen maassa olla yhteydessä jos haluisi tuunailla jo olemassa olevaa soitinta?
 
Kysessä on Edwards Explorer johon haluaisin jotkin muut otelautamerkit kuin nuo pallerot.. Ihan oikeat pysyvät merkinnät, ei ebay tarroja.

 
Tuossa ylempänä on hyviä paikkoja, joista kysellä..noin alkajaisiksi.
Ihan pikku vinkkinä ja harkinnan pohjaksi vielä sellanen, että:
Dotsien (eli niitten pyörylöitten) tilalle saa kyllä isompaa merkkiä, eli sellasta joka peittää sen alkuperäisen upotusrinkulan. Jos kaipaat jotain pienempää tulee ongelmia. Samoin ongelmakohta noissa on sitten se 12 nauhan pallurapari - sen tilalle on hankala saada jotain muuta, kun sen pitäisi tietenkin olla suhteessa niihin muihinkin otelautamerkkeihin. Siinä voi joutua lähtemään "paikkaamalla", joka sitten aiheuttaa omat ongelmansa.
Upotusmateriaalin valinta, se itse upotuksen monimutkaisuus, ja tuohon kaikkeen menevä työn määrä saattaa yllättävällekin tasolle nostaa sitä hintaa. Aikoinaan, kun tuota kaikenmoista fiksailua tuli enemmänkin tehtyä, oli yhdellä kaverilla "visio" että piti lapaan saada sellanen upotus, jossa olis (heraldiikan sääntöjen mukainen) vaakuna-aihe. Materiaalina tietty 4 lajia simpukkaa, ynnä muut "lisukkeet". Kieltäydyin kohteliaasti, kun ei ollut oikein mahdollisuutta ryhtyä moiseen projektiin. Jäljestä päin sitten kuulin muualta, että moisen teoksen kustannukset oli paristakin paikkaa kysyttynä sellasta 1200 - 1800 euron luokkaa.
Käsityö (jota tuo tyystin on) on melko hinnakasta.. ;)
 
Kauko-idässä on useampiakin pearl cuttereita, jotka noita upotusaihioita tekevät, sikäli jos valmiit "mallit" kelpaa, noilla saattaa sitä hintaakin saada jonkin verrankin alaspäin. Mutta - kolme ongelmaa noissa on. Ensittäin, täytyy aika pitkälti tyytyä valmismalleihin, toinen sitten on se, mikä kaikessa nettikaupassa on, eli riski. Ja viimeisenä, mutta ei laisinkaan vähäpätöisimpänä, pitää olla selvillä, ettei missään nimessä lähde ostelemaan CITES -suojattuja simpukankuoria/helmiäisiä. Muuten voivat jäädä tullin takavarikkoon jos sattuvat jäämään tulliin, kuten yhä useampi paketti tänä päivänä.
Etu sitten on ensittäinkin tuo "kustannustehokkuus", toiseksi sitten se, että tuolla päinkin on vuosisataiset perinteet noitten tekemisessä, voipa tulla todella hienoa tavaraa huokealla..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
zedder
23.03.2014 13:48:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheeseen liittyen:
 
Oma visioni ja haaveeni olisi se että saisi korvattua eräästä Jackson rhoadsista muoviset hainevät oikeilla MOP -upotteilla. Valmiiksi leikatut aihiotkin olisi periaattessa tarjolla:
 
http://www.luthiersupply.com/SharkFinpage.html
 
Ovatkohan nuo linkin takaa löytyvät MOPit tuontirajoitusten alaista tavaraa? Voiko sitä edes selvittää mitenkään?
 
Innostustani hillitsee lisäksi se että hiukan epäilen että homma ei menisi ihan niin helposti että porataan reiät vanhoihin muovilätkiin ja kaivetaan ne ylös ja liimataan MOPit tilalle... Ammattilaiselle operaatio lienee kuitenkin helpompi kuin aloittajan tapauksessa jossa merkinnät korvataan tyystin erilaisilla.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
hallu
23.03.2014 13:50:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: ......... pitää olla selvillä, ettei missään nimessä lähde ostelemaan CITES -suojattuja simpukankuoria/helmiäisiä. ...............
 
Satutko muuten tietämään, miten tämä tiukentunut materiaalilainsäädäntö vaikuttaa vanhoihin soittimiin? tarkoitan soittimia joissa on käytetty nykyisin kiellettyjä materiaaleja, mutta ne ovat valmistettu ennen lakien voimaantuloa. Vanhoissa soittimissa ei tietenkään useinkaan ole ostokuitteja tai muita tositteita jäljellä maahantuontiajankohtaa osoittamaan ja varmaan ainoa todiste on valmistajan sarjanumeron perusteella ilmoittama valmistuspäivämäärä joten tilanne saattaa muodostua kinkkiseksikin. Mutta onko tietoa miten se käytännössä menee?
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
Jester44
23.03.2014 19:18:57 (muokattu 23.03.2014 19:19:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäsköhän unohtaa koko juttu =)
 
Varsinkin kun tuo ei kaikin puolin ole ihan täydellisen näköinen soitin... muutakin pientä tekemistä kyllä löytyy.
 
fox
24.03.2014 00:33:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallulle ja zedderille linkkejä..
http://ec.europa.eu/environment/cit … /trade_regulations/KH7707262ENC.pdf
http://www.unep-wcmc.org/eu-wildlife-trade-regulations_421.html
http://www.cites.org/
 
Lajit saattaa joiltain osin vaihtua kategoriasta toiseen. Riippuu siis ihan siitä, onko joku laji vaihtanut statusta esimerkiks uhanalaisesta (vu) vähemmän uhanalaiseen (nt tms.). Mutta tässä on ihan turha ryhtyä arpomaan, koskapa uskoisin noista linkeistä löytyvän kaikki mahdollinen tietämys?
Noista rajoituksista ja "rajoituksista" on netti väärällään juttuja, kannattaa joissakin tapauksissa suhtautua niihin kirjoituksiin melko kriittisesti (yleensä moinen suhtautuminen on suotavaa.. ) Jos pitäydytään noissa eri otelautamerkkien materiaaleissa, jo pitkään noissa "teollisesti" valmistetuissa soittimissa on suureksi osaksi käytetty ihan keinotekoisia materiaaleja kuitenkin, koskapa nuo "luonnonmateriaalit" on hankalahkoja teollisen valmistuksen näkökulmasta, helpompi on ne korvata jollain akryylipohjasilla (helmiäiset) tai ns. abalanilla (abalonesimpukka) sillä nuo "oikeat" materiaalit on pahoja leikata, sekä ne on yleensä enemmän tahi vähemmän terveydelle haitallisia (hiontapöly yms.). Norsunluuta on esmerkiks korvattu tague-pähkinän siemenellä, helpompaa työstää, eikä ole rajoitusten alaista materiaalia.
Hyvinkin mahdollista siis, että nuo "oikeat" helmiäis-haineväinlayt onkin itse asiassa hyvinkin oikean näköistä keinoainetta.. Helpompaa työstää eikä niin herkkää murtumaan.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
delarco
24.03.2014 21:09:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Satutko muuten tietämään, miten tämä tiukentunut materiaalilainsäädäntö vaikuttaa vanhoihin soittimiin? tarkoitan soittimia joissa on käytetty nykyisin kiellettyjä materiaaleja, mutta ne ovat valmistettu ennen lakien voimaantuloa.
 
Tällaisen rikoksen havaittuaan, laittoman soittopelin omistajan on viipyilemättä irroitettava kyseinen materiaali ja ilmoittauduttava lähimmälle poliisilaitokselle, materiaali mukanaan.
Sanktiot määräytyvät tapauskohtaisesti (soittimen = rikoksen ikä, jne.)
Vähintäänkin se mitä laittomasta luutusta on jäljellä, tuomitaan menetettäväksi valtiolle ja pelimannille tiukka puhuttelu.
Vitkuttelusta, salailusta ja jälkien peittelystä joutuu veelle ja leivälle ja 30 päivää ei oo vielä mitään!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «