Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Shuren langattomasta mikistä kaivataan tietoa
1
jarkai
21.01.2014 12:44:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen saanut tarjouksen seuraavasta laitteessta:
Shure BLX1288E/SM58 + PG30
 
Minulle kerrottiin, että sekä headset että kapula toimivat yhtä aikaa samalla vastaanottimella. Kuulostaa vähän epäilyttävältä. Molemmat laitteet voidaan laittaa mikseriin eri liukujen taakse. Haluaisin kuulla kokemuksia em. laitteesta, kiitos.
 
Guido
22.01.2014 11:39:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaanottimessa on kaksi kanavaa, ja molemmille kanaville omat XLR -ulostulot.
 
jarkai
22.01.2014 13:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkähän mahtavat toimia molemmat kanavat samaan aikaan? Entäpäs jos laitteita on neljä, ts. kahdeksan mikkiä käytössä tai neljä kapulaa ja neljä headsettiä? Onko äänenlaatu ok verrattuna vaikkapa Sennheiseriin?
 
stnprkl
22.01.2014 14:03:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jarkai: Mitenkähän mahtavat toimia molemmat kanavat samaan aikaan? Entäpäs jos laitteita on neljä, ts. kahdeksan mikkiä käytössä tai neljä kapulaa ja neljä headsettiä? Onko äänenlaatu ok verrattuna vaikkapa Sennheiseriin?
 
Toimiihan ne jos ovat eri taajuudella. Sama juttu vaikka olis useampi laite. Mut sit päästään siihen et mitä enemmän sul noita on ni sitä enemmän sulla on myös kerrannaistaajuuksia, jotka aiheuttavat myös häiriöitä jos ei niitä osaa väistellä.
Äänelaatu on ihan ok verrattuna saman hintaryhmän Sennheiserin tuotteeseen.
 
Shure ja Senkku on molemmat vallan hyviä merkkejä langatonmarkkinoilla, kyse on vaan siitä et mitä kapseleita halutaan käyttää, jos 58 on se mitä halutaan ni Shure jne. jne.
 
Älä ota tätä seuraavaa pahalla.
Jos tietämys on tota tasoa langattomien kanssa ni kauheen montaa kanavaa en lähtis ihan itsekseen yrittämään samalla kertaa tulille vaan yrittäisin soittaa jonkun paikallisen äänisepän vähän kertoo langattomien laitteiden perusteista. Joo kaikki langattomat toimii samalla periaatteella merkistä riippumatta. Kaikissa ääni lähetetään radioaaltoja pitkin ja vastaanotinpäässä kuunnellaan sitä lähetystaajuutta ja muutetaan se mikki tai linjatasoiseksi signaaliksi, mikä voidaan sit vahvistaa.
 
Viltsu audiokantaja
jarkai
23.01.2014 10:06:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tiedoista! Ongelma on vähän ollut juuri sen asiantuntijan löytäminen. Kiinnostus heräsi tuohon Shureen, koska aika monta langatonta saisi kerralla toimimaan ja mm. näytelmien äänentoistoissa ei olisi piuhojen vetämistä yms. eli nopeaa asentamista ja toimintavarmuutta haen.
 
stnprkl
23.01.2014 17:48:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jarkai: Kiitos tiedoista! Ongelma on vähän ollut juuri sen asiantuntijan löytäminen. Kiinnostus heräsi tuohon Shureen, koska aika monta langatonta saisi kerralla toimimaan ja mm. näytelmien äänentoistoissa ei olisi piuhojen vetämistä yms. eli nopeaa asentamista ja toimintavarmuutta haen.
 
Isompaa järjestelmää kun kasaa ni se ei välttis mee ihan noin yksinkertaisesti kuin et ostaa ripakorillisen vastaanottimia ja rupee vetään.
Mukaan tarvii mielellään viel erilliset antennit, antennisplitterin, kaapeloinnin yms. Ja mitä enemmän niit kanavia haluua kerralla käyttöön ni noil halpisvehkeil ei enää välttämättä kivuttomasti taitukaan, kun pitää suveta väistelemään toisia vehkeitä, ulkopuolisia radiohäiriöitä ja sit vielä näiden kaikkien kerrannaisia. Kiinteessä käytössä tosin on se hyvä puoli et kun sen on kerran tehny ni siihen ei välttis tarvii enää puuttua jatkossa.
 
Maahantuojat osaa konsultoida näissä asioissa ja mielellään sen myös tekevät. Eri asia on sit budjetti et paljonko sitä on käytössä tähän leikkiin. Rahaa saa menemään tasan kaiken ja vähän enemmänkin kun mitä alunperin ajattelee.
 
Nyt pitää kartottaa tarve ja käytössä oleva raha. Sit näkee et kohtaako noi kaks. Jos ei ni sit kannattaa vetää piuhalla. Kuten siis sanottu ni mahdollisten ongelmien määrä kasvaa tasan siinä suhteessa kun kanavienkin määrä.
 
Viltsu audiokantaja
jarkai
24.01.2014 11:07:04 (muokattu 24.01.2014 11:10:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK, 2000-3000 euron väliin budjetti menee. Taidan tutkia AKG:n ja Sennheiserin vaihtoehdot. Tarjoukset niistäkin on. Tällä hetkellä on ollut käytössä yksi Shure ja Sennheiser. Ovat olleet ihan laatuvehkeitä kylläkin. Sennheiser on ollut signaaliltaan selvästi vahvempi. Pakkohankinnaksi menee, kun viestintävirasto muutti taajuudet eikä noissa em. laitteissa saa niitä ruuvattua. Yksi liike niitä korjailee ainakin, mutta on sen verran hintavaa, että ei kannata.
 
Pauli Lappalainen
24.01.2014 13:03:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Härski mainos:
 
Tuosta pari kanavaa kolmeksi vuodeksi:
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=835205
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti