Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 15''+6''+1'' kokoäänikaiuttimet
1
rausku_93
21.01.2014 21:04:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten tällaiset all-in-one-box -asia toimii koko bändiä toistavana pa-tsydeeminä verrattaessa esimerkiksi melko yleiseen 12'' + 15''sub -yhdistelmään?
Tässä esimerkkipaketit:
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_flexsys_f315.htm x2
TAI
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_flexsys_f12.htm x2
ja http://www.thomann.de/fi/db_technologies_flexsys_f15.htm x2
 
Mitä eroa äänentoistossa on? muita huomioita?
 
oksatboys
21.01.2014 21:10:19 (muokattu 21.01.2014 21:12:08)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väittäisin että erillisillä subbareilla saa enemmän bassoa. Syinä ainakin se että ne on sitä varten erityisesti suunniteltu, eikä ole tarvinnut tehdä kompromissejä samalla tavalla kuin noissa. Toinen syy on se, että lattialle sijoitetusta subbarista alaspäin lähtevä möly heijastunee samassa vaiheessa muualle säteilevän mölyn kanssa = enemmän mölyä.
 
Huomoita ainakin se että isoa ja painavaa lootaa on paljon ikävämpi kanniskella kuin paria pienempää ja kevyempää. Puhumattakaan tolpannokkaan nostamisesta.
 
Itte ostasin erikseen yläpäät ja subbarit. Varsinkin aktiivinen, kompakti kaappi on todella monikäyttöinen. Kivempi rouda, päivitysmahdollisuudet (voi vaihtaa subbarit tai yläpäät tai ostaa toiset subbarit) jne...
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
musamies
22.01.2014 23:08:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän jostain 12"+1" ämyristä lähtee ihan saakelisti keskiääntä, en tiedä miten tarpeellinen se 6" ämyri siinä on.
 
Erilistä subbaria voi säädellä paljon monipuolisemmin erilaisiin tarpeisiin.
 
Sami_T
23.01.2014 00:24:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rausku_93: Miten tällaiset all-in-one-box -asia toimii koko bändiä toistavana pa-tsydeeminä verrattaessa esimerkiksi melko yleiseen 12'' + 15''sub -yhdistelmään?
 
Toi ei oo mikään "all-in-one-box" vaan ihan vaan kolmitiekaiutin. Kolmitiekaiutin on noin niinku periaatetasolla parempi kuin kaksitiekaiutin. Mutta jos haluu sieltä PA:sta pihalle subitaajuuksia niin niitä tosta ei tuu pihalle vaan tarvii subbarin.
 
Tolpannokkaan tollanen tarvii joka tapauksessa laittaa. Toi vekotin painaa 31 kg niin sitä saa äheltää sinne tolppaan jo ihan tosissaan. Mä en vapaaehtoisesti laittais tollasta tavalliseen kaiutinständiin, tulee kovin yläpainoinen ja kiikkerä pyydys. Järeämpi ständi ja mieluiten veivillinen sellainen on erittäin suositeltava.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Einherjar
23.01.2014 02:25:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kyllähän jostain 12"+1" ämyristä lähtee ihan saakelisti keskiääntä, en tiedä miten tarpeellinen se 6" ämyri siinä on.
 
Kysymys on että millaista keskiääntä sieltä lähtee.
Laskeskeleppa varsin montako oktaavia se 12" kattaa ja montako jää 1":lle. Mieti sitten miksi se kolmitie voisi olla parempi ratkaisu.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Pauli Lappalainen
23.01.2014 05:00:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Kysymys on että millaista keskiääntä sieltä lähtee.
Laskeskeleppa varsin montako oktaavia se 12" kattaa ja montako jää 1":lle. Mieti sitten miksi se kolmitie voisi olla parempi ratkaisu.

 
Ja mille taajuusalueelle osuu 12"+pilli vehkeen jakotaajuus ja mitä se vaikuttaa.
 
musamies
23.01.2014 10:19:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Kysymys on että millaista keskiääntä sieltä lähtee.
Laskeskeleppa varsin montako oktaavia se 12" kattaa ja montako jää 1":lle. Mieti sitten miksi se kolmitie voisi olla parempi ratkaisu.

 
Kyllä hyvällä sunnittelulla, riittävän isossa kokoluokassa keskiääniämyri voi olla hyödyllinen. Mieleen tulee ainaki, että sille 1" draiverille on helposti saatavilla torvia, joilla ääntä voi suunnata hallitusti. Minkälaiset jakosuotimet säätöineen, onko elementin viisasta olla kotelossa suoraan sellaisenaan vai jollain monimutkaisemmalla rakenteella, vaatii jo enemmän...
 
Kun ei meinaa päästä juuri koskaan käyttämään niin järeitä kaiuttimia, että kolmitieyläkerta mielenkiintoisine torvirakenteineen pääsisi oikeuksiin, on vastaan tullut kuitenkin, että subbari osastolla voisi olla ensin tavallinen subbari rauhoittamaan, ettei tolpannokkaämyrit lähde lentoon ja sitten infra osasto auxin kautta, hoitamaan että toisto menee myös alas.
 
Jos resurssit ja roudaushalut riittäs kahteen taajuusalueeseen jaettuun alakertaan, sitten ehkä seuraavaksi intoa riittäs kolmitieyläkertaan. Ehkä tällaisella 5 tiesysteemillä haluaisin jo, että päätteet ja kaikki kaiuttimien ohjaukseen liittyvä elektroniikka on helposti ulottuvillani, jotta laitteita pystys helposti livenä säätämään.
 
Pauli Lappalainen
23.01.2014 10:59:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies:. Ehkä tällaisella 5 tiesysteemillä haluaisin jo, että päätteet ja kaikki kaiuttimien ohjaukseen liittyvä elektroniikka on helposti ulottuvillani, jotta laitteita pystys helposti livenä säätämään.
 
Yleensä tuollainen monitiesystemi mitoitetaan,viritetään ja muuten säädetään tietylle kokoonpanolle kerran käyttöönottotestausviritysvaiheessa ja sitten vedellään pois tiehensä keikka toisensa perästä ja esityspaikkashowkohtaiset säädöt tehdään sitten masterEQ:lla.
 
Näin ainakin itse toimin.
 
musamies
23.01.2014 11:49:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: Yleensä tuollainen monitiesystemi mitoitetaan,viritetään ja muuten säädetään tietylle kokoonpanolle kerran käyttöönottotestausviritysvaiheessa ja sitten vedellään pois tiehensä keikka toisensa perästä ja esityspaikkashowkohtaiset säädöt tehdään sitten masterEQ:lla.
 
Näin ainakin itse toimin.

 
Se on varmaankin ammattihommissa paras lähestymistapa!
 
Mulle tää on vähän kuin huomattavasti kiinnostavammaksi viritetty HIFI-harrastus, siksi junnaan ikäänkuin koko ajan käyttöönottotestausviritysvaiheessa.
 
Nyt kun on niin kylmäkin ja kaipasi jotain kivaa puhdetta, haimpa huvikseni Behringer subbarin testiin ja seuraavaksi kokeilen miten hyvin saan sen soimaan yhdessä Genelec monitorien kanssa... voin vertailla omatekemääni subbariin.
 
Jotta omalla kohdalla joku 5 tiesysteemi olis realismia, että sillä vois oikeesti tehdä jotain työtä ehkä jopa korvausta vastaan, pitäs siitä tehdä superkompakti. Jos joku valmistaja innostuu joskus tekemään autostereokokoluokan pa-päätteitä ja kaiutinprosessoreja, silloinhan näitä systeemejä olis mahdollista harrastaa pienessä kokoluokassa.
 
Ison kokoluokan hommat on jo löytänyt tekijänsä...
 
rausku_93
23.01.2014 12:50:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksista!
 
Einherjar
23.01.2014 13:52:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kyllä hyvällä sunnittelulla, riittävän isossa kokoluokassa keskiääniämyri voi olla hyödyllinen...
 
Ei sen kaiuttimen tarvi olla iso, koska ei ole mitään pakkoa ängetä sitä keskiäänistä torven päähän. Isoissa järjestelmissä se pusketaan sinne suuntaavuuden takia, mutta siellä sitten puhutaankin yleensä minimissään kahden kaiuttimen systeemeistä. Niissä se suuntaus on enemmänkin tarpeen ja yhdellä kaiuttimella katettavat alueet kapeita. Yhden yläpään järjestelmässä mennään leveällä levityksellä, eikä siellä niinkään ole tarvetta rakennella hirveitä torvivirityksiä
Pienistä mainittakoon, että tuolla liikkuu esim. monitoreita jotka on koaksaaleja 3-tie -vermeitä ja siksi 15" kaiuttimen kokoluokassa. Myös on tullut bongattua koaksaalilla toteutettuja 12"+ 6"/2" -kokoonpanoja.
Minusta kyse on enemmänkin siitä, että porukka ostaa mielummin halvemmalla sen 2-tie -version. Toki monenkin valmistajan valikoimista löytyy halpissarjoista niitä 3-tie kaappeja, mutta kuten sanoin...
 
...subbari osastolla voisi olla ensin tavallinen subbari rauhoittamaan, ettei tolpannokkaämyrit lähde lentoon ja sitten infra osasto auxin kautta, hoitamaan että toisto menee myös alas.
 
Ongelmasi on siinä, että tuo infrasuppanen on aina pakastearkun kokoinen ja niitä tarvitaan mielellään enemmän kun yksi.
 
...Ehkä tällaisella 5 tiesysteemillä haluaisin jo, että päätteet ja kaikki kaiuttimien ohjaukseen liittyvä elektroniikka on helposti ulottuvillani, jotta laitteita pystys helposti livenä säätämään.
 
Usko pois. Kun se on kertaalleen mitattu ja säädetty, niin et sinä siihen halua enää koskea. Korkeintaan tehdä pari eri setuppia basson määrän säätämiseen, tms, mutta siinä se. Joka kerta kun siihen yhden alueen voluumiin tai jakotaajuuteen menee sekaantumaan, niin pitäisi mitata koko homma uusiksi.
Prossujen ulkopuolinen master-eq on sitä säätöä varten sitten systeemin virityksen jälkeen.
 
Jos joku valmistaja innostuu joskus tekemään autostereokokoluokan pa-päätteitä ja kaiutinprosessoreja, silloinhan näitä systeemejä olis mahdollista harrastaa pienessä kokoluokassa.
 
Sitä päivää ei tule, koska samoja vermeitä käytetään kokoluokista toiseen prossupuolella ja PA on lyhennelmä sanoista Public Address, eikä Personal Address
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
musamies
23.01.2014 17:04:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Minusta kyse on enemmänkin siitä, että porukka ostaa mielummin halvemmalla sen 2-tie -version. Toki monenkin valmistajan valikoimista löytyy halpissarjoista niitä 3-tie kaappeja, mutta kuten sanoin...
 
3-tie vaihtoehdot ovat ainakin enimmäkseen painoltaan vähän sitä mojovampaa osastoa. Tänään kantelin monia ovia itselleni avaten Behringer subbaria ja sen painoksi ilmoitetaan 42 kiloa. Yksin ilman apuvälineitä kantamalla tämä on jo turhan paljon, pikemminkin joku 20 kiloa olis fiksumman tuntusta jos on kaksi sen painoista yläpäätä.
 
Katsoin minkälainen olikaan Mackien 3-tie vaihtoehto jos vertaan SRM 450 V2:seen, joka on jotain 18 kiloa.
 
HD1531 on varmasti jytkympi, mutta niin on painokin:
Ultra-compact and lightweight
(96 lbs / 43.5 kg)
 
Kevytvaihtoehtoja ei paljoa 3-tie kaiuttimissa näy.
 
Pauli Lappalainen
23.01.2014 17:13:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: 3-tie vaihtoehdot ovat ainakin enimmäkseen painoltaan vähän sitä mojovampaa osastoa. Tänään kantelin monia ovia itselleni avaten Behringer subbaria ja sen painoksi ilmoitetaan 42 kiloa. Yksin ilman apuvälineitä kantamalla tämä on jo turhan paljon, pikemminkin joku 20 kiloa olis fiksumman tuntusta jos on kaksi sen painoista yläpäätä.
 
Katsoin minkälainen olikaan Mackien 3-tie vaihtoehto jos vertaan SRM 450 V2:seen, joka on jotain 18 kiloa.
 
HD1531 on varmasti jytkympi, mutta niin on painokin:
Ultra-compact and lightweight
(96 lbs / 43.5 kg)
 
Kevytvaihtoehtoja ei paljoa 3-tie kaiuttimissa näy.

 
Eipä esim. tuokaan paljoa paina:
 
http://www.dynacord.com/en/products/7/1/1/3_d12-3.html
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «