Muusikoiden.net
21.01.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Singer-songwriterin videointi + äänitys treenatessa
1
Stargazers
03.10.2013 23:49:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen alkanut treenailemaan nyt enemmän tuollaista Singer-Songwriter-meininkiä, elikkäs remputellut kitaraa ja laulanut. Olen myös alkanut videoimaan sitä jotta on sitten mukava jälkeenpäin katsella että miten sitä on soitellut joskus vuonna nakki jos Luoja suo ja elossa ollaan vielä 10 vuoden päästäkin yms.
 
Tänään setuppina oli tällainen:
1) Läppärillä webbiksellä videointi
2) Äänet tulee Zoomin H4n:ään mikseristä
3) Skeba menee mikseriin (elektroakustinen) ja voksut menee mikseriin mikrofonista
 
Ongelmia mitä havaitsin tällaisessa:
1) Mikrofoni on oltava aika lähellä pärstää (AKG C100S) jotta voi vetää vokaalit. No ongelma ei toki ole se laulellessa ja saa hyvän soundin mutta jos ajattelee että haluaisi videolla näkyä laulajaakin eikä pelkkää pop-filtteriä, mitä muita ideoita miten vokaaleita voisi "livenä" äänittää? Haulikkomikeillä? Sellaisella päähän kiinni tulevalla mikillä? Paitaan tulevalla mikillä (lav mic vai mikä lie?)?
 
2) Koska mikseriin menevät molemmat (otan efektit siitä mikseristä, reeverbit FTW!) ja siitä vasta audio-interfaceen, tulee toki äänet "yhteen ja samaan". Olisiko jotain ideoita miten saisin nuo soundit erillisille raidoille jotta voisin tarpeen mukaan miksata kitaran levelin isommaksi tai laulun volkan isommaksi? Olemassa on myös Zoom R8 joten sitä voi tarvittaessa käyttää jos vain keksisi miten olisi järkevin viritellä? Minkälaisia muita vaihtoehtoja on? Miten yleensä "live äänitykset" bändeissä tehdään tai tällaisissa singer-songwritereissä? Vai onko ne vain miksattu livenä niin hyvin että niitä ei enää jälkeenpäin miksata?
 
3) Skeban mikit ei ole niin prot kuin olla voisi. Pitänee harkita että hommaan toisen kitaratelineen ja mikitän kitaran erillisellä mikillä. Miten "oikeat aritstit" näitä yleensä tekevät? Vedetäänkö piuhan kautta vai mikitetäänkö erillisellä mikillä?
 
Jos joku osaa valaista noissa asioissa niin iso kiitos :)
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
Kalmo
04.10.2013 12:51:57 (muokattu 04.10.2013 12:52:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mikseristä ei kerran saa raitoja yksitellen ulos, jättäisin sen pois ja efektoisin softassa.
 
Eikö kuvausta voi tehdä sivusta päin, niin popfilsu ei peitä kasvoja?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Stargazers
04.10.2013 13:42:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksesta, pitänee himassa koettaa saisiko äänitettyä lisäksi myös Logiciin samalla kun äänittää tuonne QuickTime Playeriin jotta saisi sieltä sitten efektit.
 
Hmm niin voisihan sitä toki koettaa sitä läppäriä saada jonnekin toiseen paikkaan. Eh... hyvin taas järki kulkenut itsellä :D
 
Onko tuollaisia miksereitä olemassa mitkä toimisi myös USB audiointerfacena + antaisi niin monta kanavaa että voisi jokaisen sisääntulon saada omaksi kanavaksi? Siis just että mikki on kanavalla 1, kitara kanavalla 2 ja ne saisi äänitettyä suoraan kanava kerrallaN? Millaisia vekottimia on olemassa jotka tekee sen siten että ei olisi summattuna kaikkien kanavien äänet yhteen?
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
Sotahippi
04.10.2013 17:20:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No eikös tuohon Zoomiin saa kaksi mikkiä kiinni? Sitten vielä sen omat mikit käyttöön ja äänität neliraitaisena. Siitä miksaat sopivasti sitä omien mikkien tilaa messiin.
 
Todellisuudessa ei ole ristiriitoja.
Stargazers
05.10.2013 09:15:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sotahippi: No eikös tuohon Zoomiin saa kaksi mikkiä kiinni? Sitten vielä sen omat mikit käyttöön ja äänität neliraitaisena. Siitä miksaat sopivasti sitä omien mikkien tilaa messiin.
 
Zoomiin saa kyllä kaksi mikkiä kiinni, mutta tuota neliraitaista äänitystä ei voi tehdä jos käyttää laitetta audio-interfacena. Eli sitten jos videota kuvaisi, pitäisi laittaa R8 audio-interfaceksi ja jälkeenpäin videoeditoinnilla synkata äänet ja kuvat.
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
Sotahippi
06.10.2013 09:17:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stargazers: Zoomiin saa kyllä kaksi mikkiä kiinni, mutta tuota neliraitaista äänitystä ei voi tehdä jos käyttää laitetta audio-interfacena. Eli sitten jos videota kuvaisi, pitäisi laittaa R8 audio-interfaceksi ja jälkeenpäin videoeditoinnilla synkata äänet ja kuvat.
 
Olisko se paha? Kyllä lähtisin siitä, että Zoomissa on riittävän hyvä ääni itsessään, joten sitä käyttäisin itsenäisenä. Sitten vaan synkkaa. Käsien taputus videon alussa ja synkkaus on helppoa, kun on molemmissa audioissa piikit.
 
Todellisuudessa ei ole ristiriitoja.
Hanok
08.10.2013 19:29:44 (muokattu 08.10.2013 20:41:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä yksi idea:
Minulla oli taannoin tuollainen trubakeikka (siis laulu ja kitara), josta tehtiin tallenne. Meillä oli onneksi PA-mikserin kanavissa direct out -lähdöt, joten saatiin laulu ja DI-kitara suoraan omille raidoilleen. Tässä kanavalistaus:
 
1. laulumikki
2. DI-kitara
3. kitaran eteen asetettu isokalvoinen konkkamikki
4. vähän kauemmas tilaan asetettu isokalvoinen konkkamikki
 
Video kuvattiin ihan Canonin järkkärillä. Kuvan ja äänen synkkaaminen täytyy hoitaa videoeditorissa manuaalisesti, siihen ei mitään poppakonstia ollut käytettävissä. Yksinkertaista videoeditointia voi muuten tehdä vaikka Reaperilla. Tämä on ihan kohtuullisen kätevää, jos käyttää samaa softaa äänitykseen.
 
Ajattelin miksata tuon niin, että laulu ja DI-kitara ovat suunnilleen keskellä. Nelosraidalla kuuluu tietysti sekä laulua että kitaraa. Kolmosraidalta saadaan parhaiten kitaran helinää, jota ei DI-raidalla niin ole. Yksi mahdollisuus on hakea vähän stereokuvaa pannaamalla raitoja 3 ja 4 lähelle laitoja. Vinkkejäkin otetaan vastaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti