Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: neuvoa ukulelen ostoon
1
tonto77
12.09.2013 14:01:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olen tässä harkinnu ukulen ostamista mut ei oo mitään hajuu millanen kannattas hankkii tälläsen aloittelevan harrastajan. thomanilta löytyy muutasta kympistä alkaen, aattelin et josko satsella löytys käypä peli. enempää ei oikeen viiti sijotta jos jää vaan nurkkaan pöyrimään. oli sopraanoo ja konserttii sun muita, mut se sopraano malli näytti olevan yleisin. sit en tiiä et mihin se viritetään eikä soinnuista hajua mut kai ne jostain löytyy. jos ois jotain vinkkii
 
mpekkanen
12.09.2013 15:00:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän noita parinkympin soittimia saa lähes joka musiikkikaupasta ,että jos laskee sille Thomannin halvimmille soittimelle ne postikulut päälle niin saa niitä lähempääkin. Tosin jos ostaa sitten yli 400 eurolla niin postikulut ovat ilmaiset.
 
Taitaa Suomessa olla paras ukulele valikoima Millbrookilla Helsingissä ja siinähän aika vieressä on myös kitarapaja joka myy Martinin S1 ukuleleä,jollainen itseltä löytyyja sitä voin ainakin kehua. Tosin sen hinta on nykyään 395 ja Thomannilta ei saa kuin Martinin sitäkin kalliimpia malleja.
 
Millbrookilla kyllä kannattaa käydä kokeilemassa ,koska sieltä löytyy kaikkia kokoja ja on aika hyvä valikoima. Itse ainakin suosittelisin ostamaan kokopuukantisen soittimen ,vaikka se ehkä hieman kallimpi onkin kuin nämä ihan halvimmat. Soundi on kuitenkin sellaisessa parempi ja muutenkin sellaiset muutaman kympin soittimissa on aika lelumainen fiilis.
Voi olla ,että joku muu voi tietää jonkun toisenkin paikan jossa olisi hyvä valikoima ukulelejä, mutta itse suosittelein testaamaan erilaisia jos on haussa ihan oikea soitin.
 
Sopraano ukulele viritetään g,C,E,A joista tämä g-kieli (joka on "paksuimman"kielen kohdassa) on ohkaisinta A-kieltä kokosävel askeleen matalemmalla. Eli matalin sävel on C.
 
Itse viritän ukulelen kielten paksuuden mukaan eli C,E,G,A ja siitä tulee aika hawaji soundi ja se toimii myös tosi hyvin slide putkella. Tosin normaalissa virityksessä on vire periaattessa samanlainen kuin kitaran neljässä ohkaisemmassa kielessä,mutta vain korkeammalta. Tässä minun C6-vireessä jossa siis kielet menevät paksuus järjestyksessä joutuu kaikki sormitukset opettelemaan uudelleen. Jos on soittanut avoimilla virityksillä niin silloin tähän vireeseen pääsee kyllä aika nopeasti sisälle ja se toimii mielestäni todella hyvin.
 
Näistä eri ukuleleistä,joita on monen kokoista varmaan yleisin on sopraano,mutta jos on isot sormet niin varmasti olisi helpompi soittaa hieman isompia tenoria tai konsertti mallia. Näitä ei tosin ole yhtä laajasti saatavilla ja laadukkaat maksavat sitten enemmän. Sopraanoissakin on kyllä pieniä eroja skaalan suhteen. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan itselle mieluisinta vaihtoehtoa.
 
tonto77
12.09.2013 17:29:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitti vinkistä mut ei viitti sijotta ihan 400 jos tosiaan innostus hiipuu ja soitin jää nurkkaan pölyttymään. saiskohan jollain satkulla näin alkuun vehkeen millä pääsis opetteleen nuo alkeet? täsä ois muutamia mitä oon katellu ni oiskohan näistä mielipiteitä, esim. thomannilta Kala Ukadelic Tiki Soprano 95€ tai Mahalo UTL1E/3TS Soprano Ukulele 98€, Applause/Ovation UA10-4 Ukulele, Soprano, solid Spruce Top, 17 Frets 99€, Applause UA20-5E 139 tai torilla oli Kala KA-STATTOO Sopraano uusi 80€. tai jos vielä pistäs muutaman kympin lisää niin saako sillä näitä kummempaa?
 
mpekkanen
12.09.2013 17:50:55 (muokattu 12.09.2013 17:51:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tonto77: kiitti vinkistä mut ei viitti sijotta ihan 400 jos tosiaan innostus hiipuu ja soitin jää nurkkaan pölyttymään. saiskohan jollain satkulla näin alkuun vehkeen millä pääsis opetteleen nuo alkeet? täsä ois muutamia mitä oon katellu ni oiskohan näistä mielipiteitä, esim. thomannilta Kala Ukadelic Tiki Soprano 95€ tai Mahalo UTL1E/3TS Soprano Ukulele 98€, Applause/Ovation UA10-4 Ukulele, Soprano, solid Spruce Top, 17 Frets 99€, Applause UA20-5E 139 tai torilla oli Kala KA-STATTOO Sopraano uusi 80€. tai jos vielä pistäs muutaman kympin lisää niin saako sillä näitä kummempaa?
 
Minulla ei ole noista malleista mitään kokemusta tai sen kummempaa tietoa kun mitä Thomannin sivuilta pystyy lukemaan. Jos sinulla olisi vaikka muutenkin Helsingissä Käyntiä niin siellä Millbrookissa kannattaisi ehdottomasti käydä samalla. Siellä pystyisit kokeilemaan eri mallisia ja erilaisia ukuleleja ,niin varmasti sieltä voisi itsellekkin satasella saada sen soittimen.
 
Ethän tuossa kauheasti häviä jos soitat Millbrookille 09-135 1488 ja kysyt saako satasella kokopuukantista ukulelea. Sellainen on kuitenkin paras ostos ja ainakin hieman yli sataseen niitä sopraanoja on jo myynnissä. Toki voit katsoa heidän nettisivuilta löytyisikö sieltä tietoa niistä.
 
Tämän paremmin en minä ainakaan osaa neuvoa,ikävä kyllä.
 
nicesound
09.10.2015 09:12:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiko Ukulelen virittää vastaamaan kitaran 4 paksuinta kieltä: E, A, D, G
tai
4 ohkaisinta kieltä D, G, H, E ?
Vanhana kitaristina en enää viitsi alkaa opettelemaan uusia sointuja, kun kitaran soinnut tulevat selkäytimestä.
 
mpekkanen
09.10.2015 12:44:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa on yksi edullinen baritonen ukulele, joka viritetään kitaran 4 ohkaisimman mukaan. Siis D,G,H,E. Joskus noissa baritone malleissakin on kyllä tuo D-kieli se kaikista ohkaisin, mutta niitä tehdään myös sellaisena että ne kielet menevät paksuimmasta ohkaiseen. Taitaa tällainen tyyli olla baritonessa se kaikista yleisin(siis, että menevät baritonessa paksuus järjestyksessä), jos en ole aivan väärin käsittänyt.
http://www.f-musiikki.fi/muut-kieli … ukulele-diamondhead-baritoni-du200b
Mielestäni varsin kohtuullisen hintainen soitin.
 
Basso ukuleleja on myös, joissa kielitys menee sitten jo aika matalalle. Tässä linkissä suoraan erään valmistajan sivuille ja viritys on E,A,D,G.
http://www.kalabrand.com/instrumentsU-bass.html
Jyväskylässä on ainakin Musikantissa Koki'o merkkistä soitinta saatavilla.
http://www.musikantti.fi/product_catalog.php?c=337
Valitettavasti tuossa linkissä ei ole kuvaa siitä, mutta täällä on myös Koki'o bass ukulelea.
http://www.intoluthman.fi/main.aspx?page=article&artno=831090
 
Itse viritän kaikki ukuleleni aina niin, että kielet menevät paksuus jäjestyksessä. Soittelen paljon slidellä ja siinä varsinkin monet avoimet viritykset toimivat ukulelella hyvin.
 
Youtubesta löytyy aika hyvin pätkiä erilaisista ukuleleista ja niiden virityksistä. Kannattaa hieman katsella ja tutkia, ennen ostamista. F-musiikissa ja Millbrookilla on aika hyvät valikoimat, mutta kyllä noita tosiaan muualtakin saa.
 
Funkånaut
10.10.2015 01:05:22 (muokattu 10.10.2015 01:10:49)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nicesound: Voiko Ukulelen virittää vastaamaan kitaran 4 paksuinta kieltä: E, A, D, G
tai
4 ohkaisinta kieltä D, G, H, E ?
Vanhana kitaristina en enää viitsi alkaa opettelemaan uusia sointuja, kun kitaran soinnut tulevat selkäytimestä.

 
Ukulelen soinnutushan menee kuin "normaalilla" kitaralla neljällä korkeimmalla kielellä. Tietty eri järjestys, eli avoin D -duuri otteena tuokin G-duurin, mutta muuten. Kielten vire monasti "normi-ukulelella" on GCEA, joka onkin DGHE viis nauhaa ylempää. Jos sointukäännökset ovat hallussa, niin yksinkertaista ja nopeata on ukulelellä soinnutus hahmottaa, vaikka perinteisessä virityksessä g-kieli onkin oktaavia korkeammalla kuin kitaralla olisi d-kieli. Mutta soinnutukseen itseensähän se ei vaikuta sävelten kannalta.
 
E: Miksei voisi virittää vastaamaan kitaran neljää paksuintakin kieltä (ei välttämättä samalta vireeltä kuin kitarassa avoimena), jos mielekkäämmältä tuntuu.
 
Im a cocky bastard and I know it. - Keke Rosberg
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti