Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tinapilli D -Sävelet NOPEA VASTAUS!
1
Lena.
11.07.2013 15:33:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivoisin, että joku voisi nopeasti vastata kysymykseeni. Yritin etsiä tinapilliin säveliä, niitä löytämättä. Ostin tinapillin (D) ja haluaisin kipeästi löytää siitä saatavat sävelet. Eli linkkiä tähän vaan tai suoraan kertokaa, kiitos!
 
Hekku56
12.07.2013 12:51:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oikea käsi alas, vasen ylös, siitä alat vain availla reikiä järjestyksessä. Kun vasen etusormi on vielä kiinni, siitä seuraava on keskisormi kiinni tai joissain keski ja nimetön kiinni. Siitä ylöspäin, kaikki kiinni ja alkaa uudestaan sormi kerrallaan. joskus auttaa yläsävelissä kun raottaa vähän vas etusormea.
 
Tämä kirjoitettu töissä ulkomuistista ilman pilliä. Korjailkaa muut jos meni jotain väärin
 
Sax-pappa
12.07.2013 17:54:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thewhistleshop.com/misc/fingering.htm
 
Hekku56
29.07.2013 16:32:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikenlaisissa huiluissa puolisävelaskeleet saadaan periaatteella että ääni, jota alennetaan, sormituksessa jätetään seuraava reikä alaspäin auki ja sitä seuraavat 1-3 kiinni. Ylennykset vastaavasti kun miettii vaikka pianon näppäimiä, fis =ges Äänet ovat usein epäpuhtaita ja sormitukset vaihtelevat huilukohtaisesti. Alennetun äänen saa tietysti myös liu'uttamalla sormea seuraavan allaolevan aukon päällä. Samaa voi käyttää poikkihuilussa, jossa reiälliset läpät. Vaikeaa mutta saa välillä hienoja efektejä. Nokkahuiluissa on joskus kaksi reikää vierekkäin ja varsinkin trilleissä ylennyksen/alennuksen saa nopeastikin sulkemalla vain toisen. Näitä vaihtoehtoisia sormituksia löytyy oppikirjoista ym. Poikkihuiluissa tietysti puhallustekniikallakin pystyy vaikuttamaan sävelkorkeuteen.
 
Joskus joku sanoi, että nokkahuilu on helppo soitin mutta kyllähän juttu on niin, että mitä alkeellisempi soitin, sitä vaikeampaa sitä on soittaa. Muovinen soitin on halpa valmistaa ja siitä saa äänen helposti. Itselläni on parikymmentä erilaista puhallinsoitinta. Haastavin on perulainen huilu, jonka yläpää on avonainen putki ja alahuulella tukitaan puolet ja yritetään saada ilmavirta värisemään yläpään pienen kolon reunassa. Sormitukset muistuttavat monien muiden pillien sormituksia.
 
Huilut, pillit ym ovat haastavia mutta hienoja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «