Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: akustisen korjaus
1 2
mct76
18.07.2013 21:01:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi tarkoitus hieman korjailla akustista ja sen takia olisi hyvä saada talla irti. Miten akustisen tallan saa irti rikkomatta kitaran kantta tai tallaa? Ja millä se sitten kiinnitetään uudestaan takaisin korjauksen jälkeen?
 
Ja toinen kysmä. Mitä tekisitte tuolle reunalistoitukselle (kuvalinkki lopussa)? Ensimmäisen nauhan osalta puuttuu reunalista jo kokonaan ja loppukin lista on murtunut palasiksi ja on vain ajan kysymys koska loputkin irtoavat. Itsellä oli ajatus vaihtaa koko reunalista, mutta millähän sen saisi irti näppärästi koko kaulaa tuhoamatta?
 
https://www.dropbox.com/sh/1767gmtfd93j6wd/anz9C4DQrp
 
samipa
22.07.2013 00:28:26 (muokattu 22.07.2013 00:28:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.
 
Ei välttämättä talla irtoa ehjänä mitenkään. Itse rikkoisin tallan pois eli höyläisin ja hioisin tai kylmästi suurimmat jyrsimällä ja loppu hiomalla. Uusi talla vaan tilalle. Uusi talla vaan kitaraliimalla kiinni ja erikoispitkiä puristimia käyttämällä puristus. Miksi talla pitää saada pois??
 
Osta jostain koristelistaa ja leikkaa sopiva pala siitä. Tasoita vanhan katkennut kohta ja liimaa lista (listat) kiinni.
Jos haluat koko listan vaihtaa, pitäisi vanha saada ensin siististi pois. Kaulan lakka voi lohkeilla helposti. Uuta listaa saa kaupasta, mutta ensin tuo vanha pitäisi saada siististi pois. Kirurgiveitsellä lakan ja listan sauma varovasti ja siististi auki. Lasta listan ja kaulapuun väliin varovasti ja siitä ruksimaan listaa irti. Lämpö voi joskus olla suureksi avuksi, mutta varo sulattamasta lakkaa kaulasta pilalle. Itse kokeilisin ensin ilman lämpöä.
 

 
-Sami
 
s151669
22.07.2013 08:42:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, miksi se pitää irti saada ? Turhaan irrottamisesta tulee päänsärkyä.
 
Jotenkin noinhan sitä voi koittaa:
 
http://frets.com/FretsPages/Luthier … tar/Bridges/ReglueBr/regluebr1.html
 
Noilta sivuilta löytyy muutenkin kuvat melkein kaikista mahdollisista akustisen korjauksista.
 
Antikitarasankari
VegaLeyffinen
23.07.2013 23:59:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Olisi tarkoitus hieman korjailla akustista ja sen takia olisi hyvä saada talla irti. Miten akustisen tallan saa irti rikkomatta kitaran kantta tai tallaa? Ja millä se sitten kiinnitetään uudestaan takaisin korjauksen jälkeen?
 
Ja toinen kysmä. Mitä tekisitte tuolle reunalistoitukselle (kuvalinkki lopussa)? Ensimmäisen nauhan osalta puuttuu reunalista jo kokonaan ja loppukin lista on murtunut palasiksi ja on vain ajan kysymys koska loputkin irtoavat. Itsellä oli ajatus vaihtaa koko reunalista, mutta millähän sen saisi irti näppärästi koko kaulaa tuhoamatta?
 
https://www.dropbox.com/sh/1767gmtfd93j6wd/anz9C4DQrp

 
Talla irtoaa esimerkiksi näin: lämmitä tallaa parinkolmensadan watin työvalolla pitämällä lamppua hyvin lähellä tallaa. Suojaa tallan ympäristö leikkaamalla 20x30 cm kokoiseen pahviin tallan kokoinen reikä. Lämmitä n. 1/2 tuntia ja ujuta palettiveistä tallan alle - tässä kannattaa varoa ettei palettiveitsi työnny tallan toiselle puolelle yllettyään lakkapinnan alle vaurioittaen sitä. Palettiveitsiä saa taiteilijatarvikeliikkeistä. Kärsivällisesti irrottele tallaa ja lämmitä (kuumenna) lisää jos tarvitsee. Vanha liima täytyy krahnuttaa kokonaan pois sekä tallasta että kitaran kannesta. Jos vanha talla on toimiva, miksi tuhota se - liimaa uudestaan paikalleen. Tässä nyt oletan, että haluat uudistaa tai korjata kannen pintaa ja sen takia irrottaa muuten ehjän tallan. Tallan pohja pitää tarpeen vaatiessa hioa suoraksi - uudelleen liimatessa kitaran kansi puristetaan pitkillä erikoispuristimilla tiukasti tallaan kiinni - jos vain painaa tallaa kiinni kanteen, ei liimaus onnistu. Ennen liimausta täytyy sekä tallan pohjaan että kitaran kanteen terällä raapia ristikko liiman tarttuvuuden parantamiseksi. Luuliimaa käyttämällä liimaus onnistuu parhaiten - siinä selvästi lämmintä liimaa sivellään lämpimille liimauspinnoille ja laitetaan puristuksiin. Jotta talla pysyisi liimatessa tarkasti oikeassa paikassa, ennen tallan irrotusta porataan tallanluuhahlon kohdalle kaksi hahlonsuuruista (kannesta myös läpi) reikää lähelle uran päitä, ja liimatessa laitetaan reiänsuuruiset poranterät reikiin, ja talla tulee oikeaan paikkaan ja pysyy siinä liimauksen ajan. Liiman kuivuttua poranterät irrotetaan napsauttamalla niitä pikkuvasaralla. Heti kun talla on laitettu puristukseen, puhdistetaan ylipursuava liima märällä paperilla. Talla puristetaan kolmella tai neljällä puristimella. Tarvittaessa käytetään liimattaessa kitaran sisällä kapulaa, johon on tehty lovet kannen alapuolisten listojen kohdalle. Tallan voi puristimia varten suojata esimerkiksi huovanpalasilla. Jotta puristimet pysyisivät oikeassa asennossa, voi kitaran kannen ja puristimen väliin ( tallan ja ääniaukon välille) laittaa tuet kapuloista - kapula pitää pehmustaa huovalla, jottei kansi vaurioidu - pienetkin painumat näkyvät lopullisessa lakkapinnassa. Jos soitin on arvokas, pitäisi entinen lakkapinta säilyttää kunnostamalla se vaikkapa pulituurilla sekä hiomalla ja kiillottamalla. Vanha lakkapinta on arvokas myös soinnin kannalta.
 
Listat irrotetaan myös kuumentamalla ja palettiveistä käyttämällä. Pintatöitä kyllä tulee liimauksen jälkeen. Muovilistat liimataan yleensä asetonilla, joka siis liuottaa muovia - pehmennetty muovi tarttuu näin puuhun hyvin. Kaulan reunalista tuetaan liimaukseen poikittain otelautaan nähden olevilla maalarinteippipätkillä - riittävän pitkillä. Liimauksen jälkeen reunalista hiotaan otelaudan ja kitaran kaulapuun tasalle. Siistein lopputulos saadaan lakkaamalla kaula uudestaan, muttei välttämättä: reunalistan ja puun väliin sekä reunalistan ja otelautapuun väliin jääneisiin koloihin voi ujuttaa pikaliimaa, joka täytyy hioa tasalle pientä hiomakapulaa käyttämällä - pinta voidaan asteittain hioa ja lopuksi kiillottaa. Jos lakka hioutuu puhki, voi himmeäksi hiotun reunalistan ja sen viereisen puun lakata moneen kertaan pensselillä - välillä hioen ja lopussa kiillottaen. Nämä vaativat paljon kärsivällisyyttä ja aikaa.
 
samipa
24.07.2013 23:35:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Talla irtoaa jos irtoaa. Aina ei taida irrota lämmittelyllä ja palettiveitsellä. Käsin tehdystä kitarasta en ottaisi edes noin irti, koska en haluaisi kannesta lähteävän pientäkään suikaletta irti. Varsinkin jos kyseessä on ns. kennokansi niin sitten ei voi lämmitellä ja veistellä laisinkaan...
 

 
-Sami
 
Kefiiri
25.07.2013 07:45:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä on kennokansi?
 
Leyffisen kirjoitukselle annoin plussan. Vastaavalla tavalla olen joskus irrottanut tallan venäläisestä kitarasta. Se lähti ihan siististi.
 
samipa
26.07.2013 22:45:52 (muokattu 26.07.2013 22:51:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.
 
Joo, menin ohi aiheesta, kuten niin usein. Double top on sellainen kennokansi. Se on kato sitä uusinta uutta.
En ole koskaan ottanut tallaa irti tuolla menetelmällä. Se varmasti toimii ihan hyvin. Jos haluaa säästää kannen 100 % ehjänä, en ottaisi lastalla ja lämmöllä tallaa irti.
 
Ei tuohon kanteen tarvitse mitään ristikoita raapia liiman pitävyden parantamiseksi. Hyvin liimattu talla pysyy kiinni hyvin. Ei tallan pohja ole aina suora ja sitä ei pidä hioa suoraksi jos kansi on kaareva, muuten käy ohrasesti.
 
Ehkä talla täytyy poistaa, jos se on niin surkea..
 

 
-Sami
 
VegaLeyffinen
27.07.2013 03:44:34 (muokattu 27.07.2013 03:46:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samipa: Terve.
Ei tallan pohja ole aina suora ja sitä ei pidä hioa suoraksi jos kansi on kaareva, muuten käy ohrasesti.
 
Ehkä talla täytyy poistaa, jos se on niin surkea..
 

 
-Sami

 
Lainaan itseäni: "Tallan pohja pitää tarpeen vaatiessa hioa suoraksi.". Ettei menisi jaaritteluksi, selvennän lisäksi, että jos talla - kuten usein vanhemmissa kitaroissa - on osaksi irronnut, niin se hyvin usein vääntyy, jolloin sitä voi vielä mainiosti käyttää hiomalla pohja suoraksi. Usein kaarevaa akustisissa kitaroissa on puoliksi irronnut talla, joka vetää kanttakin kuprulle, ja suoristettu tallanpohja saattaa suoristaa myös kuperaksi noussutta kantta - elleivät kannen sisäpuoliset listat ole väännyttyään vastustamassa. Usein myös tallan suoraksi hiominen madaltaa kieliä - useinhan vanhemmissa kitaroissa kielet ovat liian korkealla. Aina tuo kielten korkeus ei johdu väärästä kaulan kulmasta, vaan syynä voi olla kitaran rakenteelliset muutokset aikojen kuluessa. Kitaran osien uusiminen, jos vanhat osat voidaan pelastaa, alentaa soittimen arvoa - usein myös käyttöarvoa.
 
mct76
27.07.2013 15:46:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähtihän se talla irti, kun varovasti lykkäsi ohutta terää kannen ja tallan väliin sekä antoi hieman lämpöä samalla.
 
Huomasin sitten, että kaula on vääntynyt kieroksi. Nyt olisi tarkoitus uusia otelauta, että saan oikaistua kaulaa. No olihan se otelautakin jo vuosien saatossa muutenkin kärsinyt. Vanha on jo irrotettu ja uutta pitäisi alkaa tekemään. Olen muutamia tehnyt sähkökitaroihin. Nauhaurat olen sahannut pienoisrautasahalla, jolla on tullut kohtuullisen sopivan piukka ura. Sillä suoraan sahaaminen ei vaan ole kovin helppoa, joten heräsi ajatus kunnollisen (no ainakin paremman) urasahan ostosta. Kuinka paksuteräinen saha kannattaisi ostaa? 0,6? 0,7? Joku muu, mikä?
 
Tollasia katselin.
 
http://www.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2502
http://www.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2501
 
MPU
27.07.2013 21:49:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Lähtihän se talla irti, kun varovasti lykkäsi ohutta terää kannen ja tallan väliin sekä antoi hieman lämpöä samalla.
 
Huomasin sitten, että kaula on vääntynyt kieroksi. Nyt olisi tarkoitus uusia otelauta, että saan oikaistua kaulaa. No olihan se otelautakin jo vuosien saatossa muutenkin kärsinyt. Vanha on jo irrotettu ja uutta pitäisi alkaa tekemään. Olen muutamia tehnyt sähkökitaroihin. Nauhaurat olen sahannut pienoisrautasahalla, jolla on tullut kohtuullisen sopivan piukka ura. Sillä suoraan sahaaminen ei vaan ole kovin helppoa, joten heräsi ajatus kunnollisen (no ainakin paremman) urasahan ostosta. Kuinka paksuteräinen saha kannattaisi ostaa? 0,6? 0,7? Joku muu, mikä?
 
Tollasia katselin.
 
http://www.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2502
http://www.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2501

 
Riippuu ihan nauhan paksuudesta. Ottaisin itse tuon paksumman. Liian kapea ura on ikävä, vähän leveän kanssa pärjää pikaliimalla jos tarvetta on.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
Fat Masterson
27.07.2013 22:31:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opettajani mukaan sopiva nauhasahan paksuus on 0,65 mm, joten menee harmittavasti noiden Poratuulen sahojen väliin. Sahattuani yhden kaulan liian ohuella sahalla nöyrryin ja tilasin Stewmacilta wirallisen nauhasahan enkä ole katunut. Kolmeen kaulaan kolmelle erilaiselle nauhalle ura on ollut just sopiva niin että menee kohtuullisesti naputtelemalla kiinni ja myös pysyy paikoillaan.
 
VegaLeyffinen
28.07.2013 02:37:54 (muokattu 28.07.2013 02:40:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Lähtihän se talla irti, kun varovasti lykkäsi ohutta suoristamisesta:tallan väliin sekä antoi hieman lämpöä samalla.
 
Huomasin sitten, että kaula on vääntynyt kieroksi. Nyt olisi tarkoitus uusia otelauta, että saan oikaistua kaulaa. No olihan se otelautakin jo vuosien saatossa muutenkin kärsinyt. Vanha on jo irrotettu ja uutta pitäisi alkaa tekemään. Olen muutamia tehnyt sähkökitaroihin. Nauhaurat olen sahannut pienoisrautasahalla, jolla on tullut kohtuullisen sopivan piukka ura. Sillä suoraan sahaaminen ei vaan ole kovin helppoa, joten heräsi ajatus kunnollisen (no ainakin paremman) urasahan ostosta. Kuinka paksuteräinen saha kannattaisi ostaa? 0,6? 0,7? Joku muu, mikä?
 
Tollasia katseli.w.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2502
http://www.poratuuli.fi/kauppa/index.php?productID=2501

 
Tuollaiseen aiheeseen liittyen keskusteltiin taannoin kaulan suoristamisesta: "Kaulan suoristaminen kun kaularaudan säätö ei riitä". http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=211278&oo=0
Otelautanauhat pitäisi sahata siihen tarkoitukseen tehdyllä sahalla ja uran paksuus ja samalla sahanterän pitäisi olla sama kuin nauhojen tangin paksuus .- tangin paksuus mitataan ottamatta mittauksessa mukaan nypylöitä. Nypylät pureutuvat puuhun aika lujasti, mutta silti kannattaa nauhauran molempiin päihin ujuttaa kaksi tippaa pikaliimaa ja painaa vaikka muovivasaralla juuri liimattua päätä lujasti uraan n. 1/2 min. kunnes liimaus pysyy. Tämä liimaus kannattaa tehdä, vaikka nauhojen kaarevuus vastaisikin otelaudan kaarevuutta, koska liimatut nauhanpäät pysyvät paremmin urassa kun niitä joudutaan joskus viilaamaan lisää. Jos sahattu ura on liian leveä, auttaa kun nauhojen irrottamiseen tarkotetuilla pikkuhohtimilla nipistetään tangeihin lisänypylät, jotka yltävät juuri leveämmälle kuin sahattu ura. Uusien nypylöiden teko pilaa täysin nauhoihin mahdollisesti valmiiksi tehdyn kaarevuuden, ja samoja pihtejä käyttämällä taivutetaan nauhat oikeaan kaarevuuteen. Nauhojen kaarevuuden täytyy vastata täysin otelaudan kaarevuutta. Jos tangi on sahattuun uraan liian leveä, pakottavat kaikki ahtaisiin uriin väkisin lyödyt nauhat kaulan kuperaksi, ja silloin nauhoitus menee uusiksi. Tein taannoin Youtubeen yli 10-osaisen videosarjan, ja eka osassa on meneillään tuo yllä kuvattu proseduuri (tangien taivutus, muttei nypylöiden lisäämistä. Videolla käytetään minimaalisen vähän erilaisia työkaluja. Videosarjan nimi on "Installing stainless steel frets on Telecaster".
 
mct76
28.07.2013 07:28:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fat Masterson: Opettajani mukaan sopiva nauhasahan paksuus on 0,65 mm, joten menee harmittavasti noiden Poratuulen sahojen väliin. Sahattuani yhden kaulan liian ohuella sahalla nöyrryin ja tilasin Stewmacilta wirallisen nauhasahan enkä ole katunut. Kolmeen kaulaan kolmelle erilaiselle nauhalle ura on ollut just sopiva niin että menee kohtuullisesti naputtelemalla kiinni ja myös pysyy paikoillaan.
 
Katselin myös Stewmacin urasaha tarjontaa. Vaihtoehtoja on kaikki yksi, jonka paksuus on 0,5842mm (0,023"). Käyttämäni nauhan (SPElektroniikka) paksuus on 0,55-0,6 ilman nyppylöitä ja 0,85-0,9 nyppylöillä. Taidan tilata Poratuulesta molemmat (0,6 ja 0,7) ja käyttää sitä, jolla tulee sopivampi.
 
VegaLeyffinen: Tuollaiseen aiheeseen liittyen keskusteltiin taannoin kaulan suoristamisesta: "Kaulan suoristaminen kun kaularaudan säätö ei riitä". http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=211278&oo=0
 
Keskustelu käsittelee lähinnä vääräksi vääntyneen kaulan korjausta ei niinkään kieron (propelli) kaulan korjausta. Eiköhän se sillä oikene, että liimaan uuden otelauta-aihion kiinni ja annan kuivua hyvin. Tämän jälkeen oikaisen ja muotoilen otelaudan CNC-koneessa.
 
Kefiiri
28.07.2013 08:48:27 (muokattu 28.07.2013 08:49:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Katselin myös Stewmacin urasaha tarjontaa. Vaihtoehtoja on kaikki yksi, jonka paksuus on 0,5842mm (0,023").
 
Siihen on varmaan syynsä, että Stewmacin sahat ovat tuon paksuisia. Oletko aivan varma ettei kannattaisi tilata sieltä?
 
Pienoisrautasahan kanssa olen itsekin toistaiseksi kikkaillut. Joskus aikoinaan (noin tuhat vuotta sitten) joku Kitarapajan hemmokin sanoi käyttävänsä sellaista. Urasta tulee ihan ok, mutta aika työlästä se on.
 
VegaLeyffinen
28.07.2013 12:16:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76:
 
Keskustelu käsittelee lähinnä vääräksi vääntyneen kaulan korjausta ei niinkään kieron (propelli) kaulan korjausta. Eiköhän se sillä oikene, että liimaan uuden otelauta-aihion kiinni ja annan kuivua hyvin. Tämän jälkeen oikaisen ja muotoilen otelaudan CNC-koneessa.

 
Niin tuossa propellin oikaisemisessa on muuten samat prosessit kuin yleensäkin kieron oikaisemisessa, vain nuo kiilamaiset palikat ovat lisänä. Kiero ilman propellia oikenee - jos hyvin käy - puupalojen sijoittelulla riippuen onko kaula kuperaksi vai koveraksi vääntynyt.
 
Fat Masterson
28.07.2013 15:02:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Katselin myös Stewmacin urasaha tarjontaa. Vaihtoehtoja on kaikki yksi, jonka paksuus on 0,5842mm (0,023"). Käyttämäni nauhan (SPElektroniikka) paksuus on 0,55-0,6 ilman nyppylöitä ja 0,85-0,9 nyppylöillä. Taidan tilata Poratuulesta molemmat (0,6 ja 0,7) ja käyttää sitä, jolla tulee sopivampi.
 
.

 
Täytyy myöntää että en katsellut ollenkaan tuon Stewmacin sahan mittoja numeroina. Mittasin valmiiksi sahatun uran rakotulkilla ja se oli tasan 0,65 - 0,7 ei mahtunut ja 0,6 oli liian väljä. Eikä se varmaankaan ole maailman ainoa saha jolla homman saa hoidettua.
 
mct76
28.07.2013 19:22:48 (muokattu 28.07.2013 21:07:45)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VegaLeyffinen: Niin tuossa propellin oikaisemisessa on muuten samat prosessit kuin yleensäkin kieron oikaisemisessa, vain nuo kiilamaiset palikat ovat lisänä. Kiero ilman propellia oikenee - jos hyvin käy - puupalojen sijoittelulla riippuen onko kaula kuperaksi vai koveraksi vääntynyt.
 
Menee ehkä viisasteluksi, mutta silläkin uhalla . . .
 
Millainen on kiero ilman propellia? Mielestäni juurikin kiero on propelli eli kiertynyt pituusakselinsa suunnassa / ympäri.
 
Keinutuolin jalka taas on väärä (kupera tahi kovera) eli vääntynyt pituusakselinsa suunnassa.
 
Kefiiri
28.07.2013 20:25:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Millainen on kiero ilman propellia? Mielestäni juurikin propelli on kiero eli kiertynyt pituusakselinsa suunnassa / ympäri.
 
Juu ei minustakaan voi olla propelli olematta kiero.
 
VegaLeyffinen
29.07.2013 00:36:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Menee ehkä viisasteluksi, mutta silläkin uhalla . . .
 
Millainen on kiero ilman propellia? Mielestäni juurikin kiero on propelli eli kiertynyt pituusakselinsa suunnassa / ympäri.
 
Keinutuolin jalka taas on väärä (kupera tahi kovera) eli vääntynyt pituusakselinsa suunnassa.

 
Nyt meni kyllä viisasteluksi, mutta viisastellaan sitten: vääntynyttä kaulaa sanotaan jokapäiväisessä ja -öisessä "kitarakielessä" kieroksi. Jos puhuttaisiin kiertyneestä kaulasta, olisi se lähinnä ymmärrettävä propelliksi. Juuri koskaan ei puhuta kaareutuvasta kaulasta, koska se kuullostaa liian myönteiseltä termiltä, kun ajatellaan kuinka vittumaista on, jos kaula ei ole suora - tai hallitusti pituussuunnassa kovera (tietty relief). Siksi toisekseen, kaula voi samanaikaisesti kiertynyt (propellilla) ja kiero eli väärä, myös se voi olla kiertynyt, mutta suora. Kuka johtaa jaarittelukilpaa, kuka?
 
Kefiiri
29.07.2013 08:03:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VegaLeyffinen: Nyt meni kyllä viisasteluksi, mutta viisastellaan sitten: vääntynyttä kaulaa sanotaan jokapäiväisessä ja -öisessä "kitarakielessä" kieroksi.
 
Tästä joudumme olemaan eri mieltä =(
 
Onko tosiaan yleistä, että kiero -sanaa käytetään noin summittaisesti? Kaulan kieroushan on hankalasti korjattava vika, toisin kuin useimmiten kaularaudan säädöllä korjaantuva kaulan notkolla oleminen.
 
Ymmärrän, että välillä nuo käsitteet voidaan sekoittaa, mutta ettäkö tuo olisi ihan käytäntö?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «