Muusikoiden.net
15.12.2018
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: LTD:n g-kieli ei pidä virettä!!
1
MiXeR-93
21.07.2013 13:03:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs löytyis tollain melko uusi ESP LTD MH-100QM floikallinen hevikepukka. Muuten keppi toiminu hyvin, mutta g-kieli ei jostain syystä pidä virettä yhtään. Vaikkei kummemmin ees floikalla leiki ni lyhyen soittelun jälkeen jo g-kielen vire pudonnut puol sävelaskelta alas:O Mikäköhän kepukassa mättää, kun kaikki säädöt talllan asennosta hienovireeseen tuntuis olevan kuiteskii kohallaan. Kaikki apu otetaan vastaan ja kiitän jo etukäteen kaikkia kommentoijia. Ois kiva päästä kepittelee mitä pikemmin vireen pitävällä kepukalla:)
 
JaaGeRMaisTeR
21.07.2013 13:11:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko uudet kielet?
 
V
Numb
21.07.2013 13:18:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vireen muutos vaikuttaa aika isolta, ja lukkosatulalliseen kitaraan todella isolta. Satula on todennäköinen syyllinen. Kokeile vaikkapa siten, että soitat lukot auki. Kampea käyttäessä kieltä kiskontuu virittimen ja satulan välistä satulan ja otelaudan välille, jolloin kieli on alavieessä. Paina sitten kieltä napakasti satulan ja virittimen välistä. Jos vireisyys palaa, tai edes paranee, satula on syyllinen. Sitten pitää tietty setviä miksi lukko ei toimi.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
MiXeR-93
21.07.2013 13:34:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaaGeRMaisTeR: Onko uudet kielet?
 
Juu kielet on ihan uudet.
 
MiXeR-93
21.07.2013 13:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Vireen muutos vaikuttaa aika isolta, ja lukkosatulalliseen kitaraan todella isolta. Satula on todennäköinen syyllinen. Kokeile vaikkapa siten, että soitat lukot auki. Kampea käyttäessä kieltä kiskontuu virittimen ja satulan välistä satulan ja otelaudan välille, jolloin kieli on alavieessä. Paina sitten kieltä napakasti satulan ja virittimen välistä. Jos vireisyys palaa, tai edes paranee, satula on syyllinen. Sitten pitää tietty setviä miksi lukko ei toimi.
 
Täytyy joo testata. Toivottavast selviäis homma:)
 
zedder
21.07.2013 13:38:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos muut kielet pysyvät vireessä eikä tallan pohjalevyn kulmassa ole sanottavia muutoksia, niin eipä taida jäljelle jäädä muita vaihtoehtoja kuin:
 
1. Tallan "ruuvipenkki" ei pidä. Lukituskuutioon on kulut ura johon kieli on uponnut liiallisen kirityksen vuoksi, tai sitten lukitusruuvia ei ole kiristetty tarpeeksi.
 
2. Satulalukon kiristys löysällä, tai lukituspintoihin kulunut ura liiaallisen kiristyksen vuoksi. Tämän ilmiön olemassaolo selviää ehkäpä helpoiten kun painaa kieltä lukon ja virittimen välistä kielen soidessa: Jos vire muuttuu ei lukitus pidä.
 
Krice
21.07.2013 14:22:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä voi myös olla rikkinäinen hienoviritin jos vire laskee noin nopeasti. Tai sitten huonosti pitävä satulalukko yhdistettynä uusiin venyviin kieliin, jotka on rullattu viritintapin ympärille miten sattuu.
 
Bf109
21.07.2013 17:33:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan satulalukko oikein päin eikä 90 astetta vinossa? Nimimerkillä kokemusta on.
 
Gabe
21.07.2013 18:25:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MiXeR-93: Juu kielet on ihan uudet.
 
Ilmenikö ongelma vasta kielten vaihdon jälkeen? Muistithan venytellä kielet kunnolla?
Tuhkis
21.07.2013 20:42:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MiXeR-93: Elikkäs löytyis tollain melko uusi ESP LTD MH-100QM floikallinen hevikepukka. Muuten keppi toiminu hyvin, mutta g-kieli ei jostain syystä pidä virettä yhtään. Vaikkei kummemmin ees floikalla leiki ni lyhyen soittelun jälkeen jo g-kielen vire pudonnut puol sävelaskelta alas:O Mikäköhän kepukassa mättää, kun kaikki säädöt talllan asennosta hienovireeseen tuntuis olevan kuiteskii kohallaan. Kaikki apu otetaan vastaan ja kiitän jo etukäteen kaikkia kommentoijia. Ois kiva päästä kepittelee mitä pikemmin vireen pitävällä kepukalla:)
 
G-kieli on tuo mystinen k***pää kitarassa joka tahtoo aina pilata muuten hyvän vireen ja mennä mihin sattuu. Punottu G-kieli parantaa vireen pitoa tämän osalta, mutta en ole vielä kuullut, että puolikkaan sävelaskeleen verran heittäisi tästä syystä. Osaisi sanoa enemmän, jos näkisi kitaran edessään, että missä mättää. Jos on lisenssifloikka kyseessä, niin näin lonkalta siinä mättää ekana.
 
Steve McFly
06.08.2013 03:28:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka paksuilla kielillä soitat? Itsellä oli Ibanezissa se vika että kun laitoin 13-56 kielisetin niin g-kieli putosi aina bendauksen tai kunnon kammenväännön jälkeen. Ja satulahan siinä hirtti kiinni kun oli niin pienet kolot kielille, ei sen vakavempaa.
 
juntti_lapista
06.08.2013 10:21:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

G-kieli on todellakin saatanankirous kitaroissa. Kohta 4 vuoden ajan olen virittänyt sitä perkelettä kesken biisin, oli kiinteä tai kelluvatallainen. Erot ei ole ollu isoja, mutta sen verran että sen kuulee. Ei sitä kyllä tartte kuin kerran päivän aikana virittää, muttei aina jokapäivä.
 
'' I hate happy music. I hate when people sing about good things and love and optimism, it's like.... shut the fuck up!'' -Jeff Hanneman
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti