Muusikoiden.net
23.04.2024
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lavatanssien "standardit" ?
1 2 3 4
steyr
01.05.2013 23:16:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omalla bändillä olisi tulossa ensimmäinen tanssilavakeikka kesällä, muutama hää/bilekeikka on tehty aiemmin että aika keltanokkia olemme. Monipuolisen tanssimusiikin soittaminen on siis uusi aluevaltaus yhtyeellemme. Olemme illan kakkosbändinä ja 3 settiä on soitettavaa. Ajatuksena oli, josko te kokeneet ja viisaat voisitte laittaa eri tanssityylien klasikkobiisejä. Siitä olisi suuri apu settilistaa kyhätessä. Tanssilajeja olisi ainakin seuraavat: (lisätkää jos puuttuu jotain todella olennaisia!)
 
-Valssi (/hidas valssi)
-Humppa
-Foksi (hidas)
-Tango
-Rock
-Jive
-Cha-cha
-Rumba
-Jenkka
-Polkka
-Bolero
 
Valssi ja tango nyt on tiedossa ja näinpoispäin mutta suurin osa noista ei kerro minulle mitään musiikin suhteen, koska en tiedä hirveästi tanssimusiikista. Jos viitsisitte laittaa jotain tunnettuja/suosittuja biisejä noista tyyleistä niin helpottaisi paljon!
 
hvinnamo
02.05.2013 08:06:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika helppo, mutta kuitenkin niin vaikea kysymys. Jostainhan se on tietysti aloitettava, mutta jos ei ole mitään kappaleita itsellä tiedossa, niin aika vaikea(?) on lähteä yhtäkkiä kylmiltään sellaisia omaksumaan. Vaikka olisi kuinka hyvä soittaja/laulaja, niin lavatanssimusiikin soittamisessa/esittämisessä on kuitenkin tiettyjä juttuja, joita ei opi kuin vuosien kokemuksella. Vaikeahan noihin genreihin on toiselle mitään biisejä tarjota, vaikka esim. valssien nimeä olisi päässä heti 50, ettei nyt tulis ihan niin standardilista, kuin se nyt vaan voisi olla. Käy kirjastossa ja lainaa suosituimmat valssit, tangot,humpat ja jenkat/polkat -kirjat. Niillä ainakin pääsee alkuun. Sitten menet lavoille seuraamaan mitä/miten muut soittavat ja poimit sieltä parhaat(?) jutut päältä. Kyllä se varmaan siitä sitten lähtee. Tosin aikamoinen työmaa on lähteä rakentamaan koko tanssisettiä alusta loppuun, mutta onnea keikasta.
 
WanhaWetäjä
02.05.2013 13:01:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steyr:
Valssi ja tango nyt on tiedossa ja näinpoispäin mutta suurin osa noista ei kerro minulle mitään musiikin suhteen, koska en tiedä hirveästi tanssimusiikista. Jos viitsisitte laittaa jotain tunnettuja/suosittuja biisejä noista tyyleistä niin helpottaisi paljon!

 
No kerro nyt vähän bandistasi, kokoonpano, laulaja(t) , ikä, mahdolliset musaopinnot, soittotaito, ylipäätään vähän laajempaa taustatietoa.
Jos kaikki bandisi jäsenet ovat liikenteessä yhtä hataralta pohjalta kuin sinä, mitä tulee tanssimusaan, niin työmaa on todella kova jos kesäksi pitää saada toimiva ohjelmisto.
Muutaman bilekeikan kokemuksella tanssimusaan siirtyminen/laajentaminen ei ole ihan pikku juttu. Se ei mene niin että hommataan kaikille laput joistain tietyistä biiseistä ja aletaan soittamaan niitä jos tuntemus ko musiikista on lähes nolla.
 
Hommaatte ens alkuun jonkun paikallisen kokeneen tämän alueen muusikon kuuntelemaan teidän treeneja, hän kertoo missä mennään ja mitä kannattaisi tehdä että homma lähtisi käyntiin.
Huonosti hoidetut/valmistellut ekat tanssikeikat 2. bandina eivät todellakaan edistä mahdollisten uusien keikkojen saantia. Varmasti ko kaupungista löytyy joku tuttu tai tutun tuttu joka voisi asiassa jeesata.
 
Sir Henry
02.05.2013 13:29:46 (muokattu 04.05.2013 00:22:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitä kirjoitus.
 
Sax-pappa
02.05.2013 13:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sir Henrylle pamautin plussan. Oletettavasti juuri tämänkaltaista opastusta kyselijä toivoi. Yksinkertaista tanssimusaa harjoiteltuna niin hyvin, että se menee keikallakin vaikka kuulostaa ihan erilaiselta kuin treenikämpällä. Ja positiivisella asenteella.
 
EP
02.05.2013 13:52:23 (muokattu 02.05.2013 14:12:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steyr: Omalla bändillä olisi tulossa ensimmäinen tanssilavakeikka kesällä, muutama hää/bilekeikka on tehty aiemmin että aika keltanokkia olemme. Monipuolisen tanssimusiikin soittaminen on siis uusi aluevaltaus yhtyeellemme. Olemme illan kakkosbändinä ja 3 settiä on soitettavaa. Ajatuksena oli, josko te kokeneet ja viisaat voisitte laittaa eri tanssityylien klasikkobiisejä. Siitä olisi suuri apu settilistaa kyhätessä. Tanssilajeja olisi ainakin seuraavat: (lisätkää jos puuttuu jotain todella olennaisia!)
 
-Valssi (/hidas valssi)
-Humppa
-Foksi (hidas)
-Tango
-Rock
-Jive
-Cha-cha
-Rumba
-Jenkka
-Polkka
-Bolero
 
Valssi ja tango nyt on tiedossa ja näinpoispäin mutta suurin osa noista ei kerro minulle mitään musiikin suhteen, koska en tiedä hirveästi tanssimusiikista. Jos viitsisitte laittaa jotain tunnettuja/suosittuja biisejä noista tyyleistä niin helpottaisi paljon!

 
Puuttuu masurkka (esim. Tammerkosken sillalla) :D
 
Onhan tuossa hommaa varsinkin jos se "ykköspändi" ei soita tanssimusaa ollenkaan?
Silloin se on teidän harteilla kokonaan.
 
Jenkkaa, polkkaa ja masurkkaa ei yleensä tarvi montaa olla, usen pärjää jopa yhdellä ko. lajia.
 
Siittä vaan tuohon listaan minkä mainitsit, kaks valssia, kaks humppaa, kaks foksii jne.
Kantsii valita sellaisia mitä ittekin tykkäätte soittaa ..jos mahdollista : )
 
Tehkää mapit ja mahdollisesti nuotit niin on selvempää.
 
E: Tanssibiisit (yleensä hieman pidempinä kun levyversiot) voi varata noin 10-12 kpl / setti.
Tauot mieluumin muutman min. lyhempinä ja setit pidempinä niin ei tule sanomista! : )
 
bossguitar
02.05.2013 14:11:09 (muokattu 02.05.2013 14:11:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa myös muistaa, että osa noista on nimenomaan tanssityylejä, eivät musiikkityylejä. Esim. foksia voi vetää melkeen mihin vaan musatyyliin, mutta ehkä joku keskitempoinen swing-musa vois olla hyvä. Samoin jive on vain tanssilaji, ei musatyyli. Rumba on käytännössä sama kuin bolero, kuubalaisen afro-rumban kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
 
Hommaa "Komppia ikä kaikki" -kirja (Metsäketo, Rehnström). Sieltä löydät myös ohjelmistoehdotuksia.
 
WanhaWetäjä
02.05.2013 14:13:23 (muokattu 02.05.2013 14:15:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sir Henry: Elkää pojat pelotelko, jokainen on joskus tehnyt ensimmäisen keikan, ja itselle se eka veto oli lähinnä jännittävä, kyllä yleisö antaa nuorille bändeille paljon anteeksi, jos vain meininki ja innokkuus soitosta paistaa läpi eikä henki haise.
Ekasta keikastahan ei ole kyse eli keikkakokemusta on takana, bandin taustatietojen niukkuus vähän häiritsee, mm kokoonpano, solisti(t) onko mies/nainen/tyttö/poika, tämähän on aika olleellista ohjelmistoa rakennettaessa...enkä mä nyt oikeen tuota allekirjoita että nuori bandi saa vetää vaikka ns päin veetä kunhan on iloinen meininki.
 
Ohjelmistoon kannatta ottaa helppoja biisejä ja ei heti tarvitse opetella esim. Metsäkukkia-valssista kaikkia osia, A ja B osaa kun kertailee 3 minuuttia niin se on siinä.
Vaan onko mikään biisi "helppo" jos genre on aivan tuntematon?
 
Tanssimusan soitto ei ole sydänleikkausta, bändin ulkoinen olemus ja esiintyminen vaikuttaa helvetisti verrattuna taidokkaaseen soittoo kurttuisella ja vittuuntuneella naamalla.
Edelleenkään se ulkoinen olemus ja esiintyminen ei ole se juttu jos soitto/laulu on aivan mitä sattuu. Tanssitopit ovat aika korvattomia mutta kyllä ne silti silkan paskan ja totaalisen osaamattomuuden saattavat erottaa.
 
Oma listani olisi tässä: Muutama valssi, kaksi helppoa tangoa (kolmannella setillä voi vetää samoja jo uusiksi spiikkaamalla "yleisön toivomuksesta soitamme vielä uudestaan aiemmat tangot". Humppaa muutama "vanhanaikainen", Tulipunaruusut, Jätkänhumppa...... sitten Beat humppaa muutama, esim. Hellurei ja hellät tunteet ja Justiinsa juu ihan jetsulleen tyylisiä. Jatsifoxia olisi esim. Suklaasydän, ei ole montaa sointua ja kaikki laulaa sitä bubsibumia.
Juu ei...nuo Eino "Väki"Valtanen-tyyppiset hutut voi kyllä unohtaa, ei lainkaan tätä päivää, kuin myös jotain vähän persoonallisempaa kuin "Tulipunaruusut" vois etsiä humppaosioon.
 
Cha-Cha esim. Keinu kansain eli Sway, pariksi Kaksi ruusua, Rock osastoa on helppoja paljonkin, mutta käsittääkseni tanssijat tykkää twist osastosta, Lets twist again esim. ja jivepohjaissta, Hauska tappaa vanha tuttu, Tutti Frutti.
No joo...keltaista, ehkä nuo rock-osastot löytyy bileseteistä kuin myös
uudempaa cha cha tuotantoa löytyy iskelmämaailmasta..
 
Hidasta biittiä joka väliin
Ei missään tapauksessa näin, nyt ei olla 70-luvun kapakassa tylsistyneenä aikaa tappamassa vaan lavatansseissa, jengi on tuolla biitin lätkytyksellä täysin kyllästettyä, rumbaa noitten tilalle, ehkä yks/kaks "agents" paria/ilta riittää.
 
ja sieltä helppoja biisejä löytyy pilvin pimein, esim. Toivotaan, Toivotaan, Suru sydämmeen
Viitaten edelliseen, mieluusti ei tuota osastoa juuri lainkaan tanssilavoille.
 
......Jenkka Vesivehmaan Jenkka ja Suutarin tyttären pihalla kasvaa, heh. Boleron, Polkan ja Rumban puute ei keikkaa kaada, polkan ongelma on nopea tempo eli teknisesti jo menee tilutuksen puolelle soolosoittimella.
Et ole tainnut ihan hiljattain keikoilla käydä, rumba on must ja tosiaankin sitä hitaan piitin tilalle.
JOS ykkösbandi ei vedä polkkaa tai ylipäätään niukasti vanhaa musaa niin sitä pitää kakkoselta löytyä, muuten tulee sanomista!
 
Jos tarkoituksena on soittaa uusia tanssibiisejä, duuni voi olla melkoinen, mutta Teinä lähtisin tekemään perusrehellistä tanssisettiä välittämättä biisien syntymävuodesta, niin ja se paras valssi kannattaa opetella: Kultainen Nuoruus.
No ei sillä ole merkitystä soitetaanko uutta vanahaa mutta lienee uudempi musa helpompaa, se on kuitenkin genrenä lähempänä pop/bilemusaa kuin nuo ikiaikaiset hutut.
 
Tässähän tätä vanhan pierun pikaopastusta, rohkeasti vaan lauteille, muistakaa virittää pelit ennen laukaisua.
Pitäskö tuohon todeta notta nimenomaan! Ja Juhani Tammisen sanoin : keep it simple!
 
EDIT ja ne hitaat valssit pitää löytyä myös!
 
EP
02.05.2013 14:14:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bossguitar:
 
..Hommaa "Komppia ikä kaikki" -kirja (Metsäketo, Rehnström). Sieltä löydät myös ohjelmistoehdotuksia.

 
Jep, toi kantsii hommata ehdottomasti! +
 
EP
02.05.2013 14:39:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitaa olla niin, että kun kysyjällä on tiedonhalua ja halua ottaa asioista selvää niin soitto ei ole "mitä sattuu" ja jo oman itsensä vuoksi kannattaa aina valmistautua ja tehdä keikka mahdollisimman hyvin.
 
Kaikki tanssiyleisö on yhtä arvokasta, eivätkä suinkaan ole korvattomia,
ammattitaitoinen suhtautuminen ja itsekritiikki mitä soitetaan ja miten
on tärkeää.
Soittajien hyvä fiilis niin lavalla kun tauoilla tärkeää ja itsekin viihtyy parhaiten.
Biisit voi olla vanhempia tai uudempia, tärkeintä on miten ne soitetaan.
 
WanhaWetäjä
02.05.2013 16:08:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Taitaa olla niin, että kun kysyjällä on tiedonhalua ja halua ottaa asioista selvää niin soitto ei ole "mitä sattuu" ja jo oman itsensä vuoksi kannattaa aina valmistautua ja tehdä keikka mahdollisimman hyvin.
Ei poista sitä tosiasiaa että tässä tapauksessa ja tietämättä bandin kokoonpanoa biisiesimerkkien laittaminen on hakuammuntaa.
 
Kaikki tanssiyleisö on yhtä arvokasta, eivätkä suinkaan ole korvattomia
"Hyvää tanssimusiikkia" -kommentit voivat tulla bandille joka soittelee todellakin lähes mitä sattuu, olen ollut ihan itse lauteilla tätä todistamassa, ja monta kertaa, tuorein viime viikolta, duoveto, kone ja kitara. Itseä hävettää ja samalla ihmetyttää MITEN tämä voi mennä läpi, näin vain on. Mitä muuta se on kuin sitä että tavallinen tallaaja ei ymmärrä soittamisen perusasioista saati hienouksista tuon taivaallista. Se on fakta, ei suinkaan kenenkään aliarvioimista. Kannattaa käydä keikoilla niin oppii kaikkea ihmeellistä ;-)
 
ammattitaitoinen suhtautuminen ja itsekritiikki mitä soitetaan ja miten on tärkeää.
Toki, aina se vaan ei ole mahdollista, meissä on sellaisiakin joille itsekritiikki on täysin tuntematon käsite, joillakin sitä on joskus jopa liikaa, itse kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään.
 
Soittajien hyvä fiilis niin lavalla kun tauoilla tärkeää ja itsekin viihtyy parhaiten.
Sanahelinää...mutta tottakai kivempi on soittaa bandissa jossa on hyvä fiilis eli ei ole esim kahta "taiteilijaa" tai solistia samassa bandissa, nämä kuviot kaatuu aika usein omaan mahdottomuuteensa.
Osa miehityksestä vaihtuu muutenkin aika tiuhaan tanssibandeissa, ei keikkoja tehdä fiiliksen takia, ei pelkällä fiiliksellä elä, vaan että saadaan leipää pöytään. Fiilis voi olla huono jo siitä syystä että ei ole tarpeeksi keikkaa, se on monelle tätä päivää.
 
Biisit voi olla vanhempia tai uudempia, tärkeintä on miten ne soitetaan.
Sinänsä hieno ja kannatettava ajatus, monasti on kuitenkin niin että tärkeintä ei ole MITEN vaan juurikin MITÄ soitetaan, kävisit keikoilla joskus ;-)
 
EP
02.05.2013 17:45:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä:
 
.."Hyvää tanssimusiikkia" -kommentit voivat tulla bandille joka soittelee todellakin lähes mitä sattuu, olen ollut ihan itse lauteilla tätä todistamassa, ja monta kertaa, tuorein viime viikolta, duoveto, kone ja kitara. Itseä hävettää ja samalla ihmetyttää MITEN tämä voi mennä läpi, näin vain on. Mitä muuta se on kuin sitä että tavallinen tallaaja ei ymmärrä soittamisen perusasioista saati hienouksista tuon taivaallista. Se on fakta, ei suinkaan kenenkään aliarvioimista. Kannattaa käydä keikoilla niin oppii kaikkea ihmeellistä ;-)

 
No juu sattuuhan näitä, mutta itsehän sen tietää silloin kuitenkin ettei hyvin mennyt.
Siihen ei vaan saa "tuudittautua" ..ja ei ne yleisönkään 'kehumiset' aina ole silti kehuja vaan ne taitaa olla juuri sitä "sanahelinää" kohteliaisuutta ym.
ja tarkoittaa, että: "ei toi teidän soitto sentään ihan katastrofi ollu.." (on teillä vielä toivoa) ..hähähää : ))))huumorilla vaan sillonkin! :D
 
steyr
02.05.2013 22:42:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia kommenteista! Tässä vähän kaivattua lisäinfoa bändistämme:
 
Kokoonpano on laulaja/kitaristi, kitaristi, pianisti, basisti ja rumpali. Solistimme on ääneltään melkolaaja-alainen; pääsee ylös mutta myös alhaalta onnistuu. Kaikki olemme 18-19 vuotiaita, eli aika keltanokkia! Ja tämän bändin osalta heitetty tosiaan vasta parit hää/bilekeikat ja yhdet tanssiaiset. Tanssimusaa on siis tullut soitettua vasta perus valssit, tangot ja semmoiset. Soittotunteja kaikki ottavat, opistohommia tehty sen 3/3 verran mutta sehän nyt ei tähän asiaan juuri vaikuta. Itse olen soittanut rumpuja kohta 10 vuotta, muut jäsenet enemmän tai vähemmän.
 
http://humppaheikki.blogspot.fi/ Tämmöisen sivuston löysin, ihan hyvää informaatiota tarjolla ainakin omalle kohdalleni. Kitaristi lähetettiin kirjastoon lainaamaan tuota Komppia ikä kaikki-teosta, sieltä sitten lisää neuvoja.
 
Keikalle tulossa ykkösbändiksi tämä artisti: http://www.kallekaaja.net/ tuotantoon en ole sen kummemmin tutustunut. Juhannuksena siis tanssit Savion lavalla. Mutta sillä mielellä olemme, että harjoitellaan helpohkoja biisejä hyvään kuntoon ja sitten tarpeeksi varmoin mielin lavalle esittämään, että saataisiin ihmiset tanssimaan. Biisejä on koossa jo melkein pari settiä, tarkoitus oli täältä vain saada kommentteja kokeneilta ja vähän perehdytystä noihin tuntemattomampiin tanssi/musiikkityyleihin.
 
WanhaWetäjä
03.05.2013 01:11:49 (muokattu 03.05.2013 01:18:30)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steyr: Kiitoksia kommenteista! Tässä vähän kaivattua lisäinfoa bändistämme:
 
Kokoonpano on laulaja/kitaristi, kitaristi, pianisti, basisti ja rumpali. Solistimme on ääneltään melkolaaja-alainen; pääsee ylös mutta myös alhaalta onnistuu. Kaikki olemme 18-19 vuotiaita, eli aika keltanokkia!

Jo vain, itse tein ekat humppakeikat juurikin tuossa iässä.
Solistin osuushan tässä on se kinkkisin, vanha musa on kuitenkin niin eri osastoa laulella kuin mitä pop/bileosastot, laaja ääniala on tietenkin aina eduksi.
 
Ja tämän bändin osalta heitetty tosiaan vasta parit hää/bilekeikat ja yhdet tanssiaiset. Tanssimusaa on siis tullut soitettua vasta perus valssit, tangot ja semmoiset. Soittotunteja kaikki ottavat, opistohommia tehty sen 3/3 verran mutta sehän nyt ei tähän asiaan juuri vaikuta. Itse olen soittanut rumpuja kohta 10 vuotta, muut jäsenet enemmän tai vähemmän.
No hyvä että on teorioitakin opiskeltu mutta mutta...olis oikeesti hyvä jos joku sivullinen ammattipaavo pystyisi edes vähän jeesimään, kävisi vaikka yksissä treeniessä kuuntelemassa ja antamassa vinkkejä.
 
http://humppaheikki.blogspot.fi/ Tämmöisen sivuston löysin, ihan hyvää informaatiota tarjolla ainakin omalle kohdalleni.
Jep, näkyy löytyvän mm tempotaulukko.
Kitaristi lähetettiin kirjastoon lainaamaan tuota Komppia ikä kaikki-teosta, sieltä sitten lisää neuvoja.
Niin hyviä kuin kirjat ovatkin niin edelleen painottaisin jonkun alan ihmisen henk.koht.konsultointia alueesta. Kirjat eivät osaa puhua ja antaa neuvoja jos joku homma on pielessä.
 
Keikalle tulossa ykkösbändiksi tämä artisti: http://www.kallekaaja.net/ tuotantoon en ole sen kummemmin tutustunut. Juhannuksena siis tanssit Savion lavalla.
Pari kertaa on oltu Kaajan&Kulkukoirien kakkosena ja voin sanoa että treenatkaa niitä vanhan tanssimusan biiseja mahdollisiiman paljon sillä tuo combo, varsinkin Kaajan setit, on aika lailla vanhaa rokenroll/agents/topisorsakoski kamaa eli unohtakaa se osasto. Savion lava on perinteinen mesta joten teille lankeaa suurin osa perinneosastosta. Varuiksi tietty ne rokitkin ja niitä varmaan löytyykin.
 
Mutta sillä mielellä olemme, että harjoitellaan helpohkoja biisejä hyvään kuntoon ja sitten tarpeeksi varmoin mielin lavalle esittämään, että saataisiin ihmiset tanssimaan. Biisejä on koossa jo melkein pari settiä, tarkoitus oli täältä vain saada kommentteja kokeneilta ja vähän perehdytystä noihin tuntemattomampiin tanssi/musiikkityyleihin.
Ok..bolerot saa kyllä unohtaa mutta rumbaa saa soittaa ja varmaan myös masurkat.
Sitä kannattaa myös miettiä (lienee löydettävissä noista kirjoistakin) MITEN rakentaa setit ja joissain mestoissa on kovasti tarkkaa missä kohtaa esim masurkat soitetaan jos niitä pitää soittaa.
 
Meni vähän ohi tuo eli että MITKÄ ne "tuntemattomammat" tanssilajit ovat? Nykyäänhän tanssitaan kovasti buggia ja siitä löytyy tietoa esim täältä http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=175314&o=120
 
Biisiesimerkkejä on niin paljon kaikista lajeista että kannattais nyt miettiä mitä lajeja on tarpeeksi ja mitä puutuu ja lähteä siitä liikenteeseen. 2 settia on hyvä alku, vähintään 4 pitäs löytyä + mieluusti vähän pelivaraa eli yks lisäsetti...
 
Roweami
03.05.2013 01:43:11 (muokattu 03.05.2013 02:06:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Hidasta biittiä joka väliin"
Ei missään tapauksessa näin, nyt ei olla 70-luvun kapakassa tylsistyneenä aikaa tappamassa vaan lavatansseissa, jengi on tuolla biitin lätkytyksellä täysin kyllästettyä, rumbaa noitten tilalle, ehkä yks/kaks "agents" paria/ilta riittää.

 
Tänne ei tanssijan kommentia varmaan kaivata, mutta kyllä WW (Wanha Wittuilija) on lähinnä oikeassa, rumba/bolero-tyyppiset kappaleet käyvät paremmin kauppansa.
Kevennykseksi vaihteeksi jotakin nopeampaa ja periteistäkin, jos "ykkösorkesteri" ei niitä tarjoile.
 
WanhaWetäjä
03.05.2013 02:16:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roweami: Tänne ei tanssijan kommentia varmaan kaivata
No ei se nyt noin mene, siinä on vaan se, siis livetilanteessa, että jos on kymmenen paria lattialla ja kysyy "mitäs sais olla" niin todennäköiseti saamme useita eri vastauksia. Mietippä sitä kun pareja on 500 parketilla...
 
mutta kyllä WW (Wanha Wittuilija) on lähinnä oikeassa, rumba/bolero-tyyppiset kappaleet käyvät paremmin kauppansa.
Tämä on havaittu jo aikaa sitten mm Hesan mestoissa. Varsinkin varttuneempi väki tanssi mieluusti rumbaa ja koreografiat oli treenattu viimesen päälle.
 
Kevennykseksi vaihteeksi jotakin nopeampaa ja periteisiäkin, jos "ykkösorkesteri" ei niitä tarjoile.
Joo, kahden bandin keikat on silleen vähän ongelmallisia että kumpikaan ei välttämättä tiedä/kysele no joo, ei hirveesti edes kiinnosta mitä toinen vetää, yleensähän 1. bandi on se tähti/solistibandi jonka ohjelmisto on usein suurelta osin artistin levymateriaalia eli siis iskelmää ja wanha musa jää vähemmälle.
Ei aina, mutta usein näin.
 
Mutta kun 2. bandi soittaa monipuolisesti kaikkea mahollista ainakin yhden parin niin se pitäs riittää, kuitenkin niin että se iskelmäbiitin lätkytys jätetään minimiin, 1. bandi hoitaa sen osion, yleensä.
 
Roweami
03.05.2013 02:39:38 (muokattu 03.05.2013 02:55:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varsinkin varttuneempi väki tanssi mieluusti rumbaa ja koreografiat oli treenattu viimesen päälle.
 
Jes
 
Joo, kahden bandin keikat on silleen vähän ongelmallisia että kumpikaan ei välttämättä tiedä/kysele no joo, ei hirveesti edes kiinnosta mitä toinen vetää, yleensähän 1. bandi on se tähti/solistibandi jonka ohjelmisto on usein suurelta osin artistin levymateriaalia eli siis iskelmää ja wanha musa jää vähemmälle.
Ei aina, mutta usein näin.

 
Tuohon on turan mitään lisättävää, mutta monta kertaa (useasti) kakkosbändi paikkaa hyvin illan, onko settilistassa pläänB, vaikea tietää.
 
Mutta kun 2. bandi soittaa monipuolisesti kaikkea mahollista ainakin yhden parin niin se pitäs riittää, kuitenkin niin että se iskelmäbiitin lätkytys jätetään minimiin, 1. bandi hoitaa sen osion, yleensä.
 
Juuri enempää ei voida odottaakkaa, se on vähintäänkin riittävästi, hyvä näin.
 
..että jos on kymmenen paria lattialla ja kysyy "mitäs sais olla" niin todennäköiseti saamme useita eri vastauksia. Mietippä sitä kun pareja on 500 parketilla...
 
Mä oon jo aikaa sitte kieltäny akan tilaamasta sitä hirasta valssia, ku ei se sitä kummikaa osaa :)
 
baron
03.05.2013 08:16:56 (muokattu 03.05.2013 08:18:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon ollut kerran Metsiksen ja Rehnströmin tanssimusakursseilla ja aika nopeasti ne sai merkittäviä parannuksia bändien soittoon.
Sikäli komppaan WW:tä open hyödyllisyydestä.
Sääli vain että olin yksin enkä bändini kanssa:-)
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
humppahanuristi
03.05.2013 08:34:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steyr: Kiitoksia kommenteista! Tässä vähän kaivattua lisäinfoa bändistämme:
 
Kokoonpano on laulaja/kitaristi, kitaristi, pianisti, basisti ja rumpali. Solistimme on ääneltään melkolaaja-alainen; pääsee ylös mutta myös alhaalta onnistuu. Kaikki olemme 18-19 vuotiaita, eli aika keltanokkia! Ja tämän bändin osalta heitetty tosiaan vasta parit hää/bilekeikat ja yhdet tanssiaiset. Tanssimusaa on siis tullut soitettua vasta perus valssit, tangot ja semmoiset. Soittotunteja kaikki ottavat, opistohommia tehty sen 3/3 verran mutta sehän nyt ei tähän asiaan juuri vaikuta. Itse olen soittanut rumpuja kohta 10 vuotta, muut jäsenet enemmän tai vähemmän.
 
http://humppaheikki.blogspot.fi/ Tämmöisen sivuston löysin, ihan hyvää informaatiota tarjolla ainakin omalle kohdalleni. Kitaristi lähetettiin kirjastoon lainaamaan tuota Komppia ikä kaikki-teosta, sieltä sitten lisää neuvoja.

Ei kannata nyt turhan paljon rakentaa sen kirjoitetun tiedon varaan.
Ja jos täälläkin annettuja ohjeita turhan kirjaimellisesti noudattaa, niin stressi iskee ;)
 
Lavatansseissa on tärkeää ylläpitää rento ja mukava meininki mutta otteen pitää olla asiallinen.
Jos se tempo ei nyt osu ihan iskulleen jossain teoksessa mainittuun, niin ei siitä maailma kaadu. Ja vaikka osuukin, niin siltikään se ei estä tietynlaista tanssijatyyppiä valittamasta aiheesta.
 
Jos itsellä olisi edes vähän hajua, miten mitäkin lajia tanssitaan, niin se auttaisi varaan tuossa hommassa.
 
Tärkeintä on saada yhteissoitto pelaamaan siten, että kaikki lähtee samaan aikaan ja lopettaa samaan aikaan ja tangoissa mielellään vaikka ne iskut tulisi komppiosastolta samaan aikaan. :)
 
Ohjeita on paljon annettu ja sanottu, ettei saa tehdä sitä ja tätä tai pitää tehdä niin ja näin. Monet asiat riippuu siitä miten esitetään. Mutta lavalla tyylilajit pareittain ja kolmen vartin veto kerrallaan on varmaan ne ainoat tiukat kriteerit. Jos niistä lipsuu, niin tulee kovasti sanomista kakkosbändille, ykkösbändille nuristaan vaan netissä jälkeenpäin.
 
Polkat ja masurkat herättää keskustelua mutta ne ovat silti aika marginaalikamaa. Ja jos on naistentunti niin silloin niitä ei soiteta. Jos ei soiteta illan aikana ollenkaan, niin se haittaa yleensä vain muutamaa henkilöä. Silloin kun polkkaa soitetaan 90% väestä lähtee kahville, vessaan tms. Kyllä niitä pyydetään ja jos soitetaan, niin kyllä heti perään saatetaan jopa kehua mutta maailma ei kaadu vaikka ne jätetään soittamatta.
 
Suuri osa lavalle tulijoista on kuitenkin tulleet viettämään aikaa rennosti, sille yleisölle se ohjelmisto kannattaa suunnata ja tehdä niin, että väki viihtyy.
 
Humpasta rautalankaan... http://www.myspace.com/tanssiorkesterigalaxie
kalmi
03.05.2013 09:30:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humppahanuristilla on oikea asenne.
 
Aikoinani kun aloittelin tanssimusisointia vanha isäni, joka oli nuoruudessaan paljon soitellut, opasti samaan tyyliin ja korosti, että menkää pojat itse tansseihin ja tanssikaa sekä seuratkaa soittajia ja kuunnelkaa.
 
Hän myös neuvoi, että valitkaa settiin parit siten, että ensimmäinen vetää lattialle, mutta siten, että se toinen kipale on aavistuksen nopeampi tempoinen.
 
Tänmä siitä syystä, että tanssijat ja soittajatkin vaistomaisesti helposti tuppaa kiilautumaan juuri edellä koettuuun tempoon ja näin ollen jos parin 2 biisi on hitaampi se tuntuu löysältä ja ei ole niin tanssittava.
 
Siis ohjelmiston valinta tässä suhteessa on myös tärkeää.
 
Tsemppiä teille, itse perustin oman ensimmäisen tanssiorkesterin 13 vuotiaana ja se elää muistoissani kulta-aikana.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «